- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- iPhone topik
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- LG Velvet (4G) - megelőzte a híre
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
n0tr3adY81
aktív tag
válasz
ObiGabi #3687 üzenetére
Hát... Hmm..
Ha nem lennének
f@szok, a közösség már régen javította volna ezeket a hibákat.Azon túl, hogy az összes dlc-ben lua helyett compiled lua -k (.luc) fileok vannak, még a modelleket se lehet javítani, mert a védelem részeként corrupt shapefilenak érzékeli a GE és nem nyitja meg.
Ezek pofáznak a modding communityről? -
őstag
őstag
válasz
ObiGabi #3506 üzenetére
Azért billeg oldalra mert az első híd tud egy ilyen extrát és ez nem jön össze a homlokrakodó okozta súlypont emelkedéssel. De még a gyári homlokrakodós gépeket is meg lehet borítani.
Egyébként nincs ezzel semmi baj, az életben sem felemelt gémmel közlekedünk, pláne nem kanyarban és nagy sebességgel.
Kompromisszumos megoldásként az eredeti 10 és 0 közötti értéket állítasz be az első híd elfordulására.
A kanál térfogata is hibás, sok a 3000 liter egy ilyen tömegű géphez, mellesleg ránézésre pont az alap 1860 literessel megegyező méretű. Érdemes levenni 2000 literre, ez is csökkenti az előre billenést.
Amúgy a hangját leszámítva tényleg jó.
-
Fel
addikt
válasz
ObiGabi #3503 üzenetére
Kíváncsi leszek, hogyan oldják meg az irányításukat. Lehet-e majd váltogatni a kormányzási módok között, lehet-e oldalazó módra váltani... Mivel az eddigi összes teleszkópos rakodó, és a JCB 3230 esetében is kimaradtak ezek a funkciók, így gyanítom a Holmereknél sem erőltetik majd.. Ami nagy kár lenne, mert sokat veszítenenének úgy a használhatóságukból.
-
xFreex
aktív tag
-
[-HERO-]
senior tag
válasz
ObiGabi #3308 üzenetére
Teljesen igazad van, pont ezert tetszik nekem is nagyon, de az elso oraban rajottem hogy a curseplay es a kenyelem itt felejtos, igy elkezdtem magam csinalni a dolgokat es lass csodat nagyon elvezem, de en nem vagyok curseplay ennek ellenere en magam is elakadok a kombajnal meg a traktorral percenkent 2x.
Pontosan a map a valo eletet szimbolizalja, de ott sincs ennyi akados bokor, legalabb is rendes gazdanal nincs mert kivagja.
Jo gazda modjara el is indultam kidarabolni de 6 ora gameplay utan rauntam
Ha eddig tart kivagdosni mennyi ido lehetett megcsinalni?
Bele sem merek gondolni!
De erre biztosan lesz megoldas es elvezettel jatszhatunk curseplay nelkul! -
gogabi79
tag
válasz
ObiGabi #3201 üzenetére
Hidd el,kb úgy 10 mappot szedtem le már.ebben volt 11-13-15 verzió,és meg mondom őszintén nem müködös.Pl,van a liquidManure ,és azt ha mapról ki export selection with file... ezzel exportálom ki szoval.A Mappomra be teszem,és a játékban hiába állok oda nem észleli a triggerét.Ez igaz a tehenek etetője,az istálóban levő,valamint szalmázni se lehet.
Ha meg a játékmentésbe lemegyek,és ott a vehicles.xml nél beirom a liquidManure értékét.akkor azt már játékban tudom teletankoltatni kamion szerelvényel.
Esetleg van itt egy map építő aki járt már így?
-
n0tr3adY81
aktív tag
válasz
ObiGabi #3002 üzenetére
Üdv!
Eljutottam odáig, hogy rálessek az emlegetett JD-re : ahogy sejtettem, a kamera látószöge volt rosszul beállítva.
Következő a teendő:
Kicsomagolod, Giants Editor 6.0.3-ban megnyitod johndeere7810.i3d file -t.A modellen ne kattints sehova.
Bal oldalon a Scenegraph feliratú fülben megkeresed a JohnDeere7810->outDoorCameraTarget->outDoorCamera. Kijelölöd, nyitsz egy Attributes fület (ha nincs nyitva: Window->Attributes), majd a megnyiló Attributes-ban átállítod a Camera fülre.
A következő értékek a helyesek:Field of View : 60
Near clip : 0.1
Far clip : 5000 v. 10000File, mentés, újrazippeled és felülírod a mods-ban lévőt.
-
n0tr3adY81
aktív tag
válasz
ObiGabi #2992 üzenetére
Én nem említeném egy lapon a kettőt (és igen, most jön a hosszú rizsa
)
Szóval : a Nádasdfalva V2 egy nagyon szép map, magyar sajátosságokkal. Rengeteg beépített mod van a mapban, illetve némely helyeken akár 20-30 ezer polygon is van a képen. Nem beszélve a mapon a 400+ kapcsolható fényforrásról, ami még egy FS(H) -s cimborám i7 4770 + GTX 770 kombóját is megfekteti (30-40 fps).
Mondhatni normális felbontás mellett high/very high grafikán nem árt neki egy komolyabb gamer kategóriás gép - ami az FS-el játszók 90%-nak nincs.A Giants gyári mapok pedig pont ellenkezőleg vannak felépítve : alacsony polygonszám, hogy a -mondjuk ki- szar gépeken is élvezhetően fusson. így lesz eladható a játék.
Az viszont már más lapra tartozik, hogy a kreatív részleg valószínáleg Prypjaty (jól írtam?
) és Csernobil környékéről nézegetett Google műhold fotókat, fényképeket.
Csak egy pár gondolat, hogy mit rontottak el a YT gameplay alapján :
- attól, hogy Kelet Európa, még nem jelenti azt, hogy az összes közúti tábla kötelezően rozsdás és rohad.
- jelenleg keverednek a régi omladozó épületek, magtárak az új, gyorsszerkezetű építményekkel, míg a Giants szerint minden lepusztult és rohad. Ja és rozsdás.
- de ha már ennyire rozsdás, akkor a lepusztult BGA telepen mit keres a csilli-villi Fliegl Rondomat?És csak 1x néztem meg a gameplayt...Megvenni biztos nem fogom / fogjuk, és játék helyett inkább tovább dolgozunk a H&H v4.1-en ('13-ból talán ismerős lehet), amit karácsonykor szándékozunk Nektek a "fa alá tenni"
-
pavika
tag
válasz
ObiGabi #2813 üzenetére
Szia!
Ha azt szeretnéd, hogy a rába ne satufékkel álljon meg, hanem gurulva, akkor a gép xml fájlban a motor bejegyzésnél, lowBrakeForceScale értéket írd át. Kisebb értékre vagy egy jól működő módban nézd meg az értéket.<motor torqueScale="1.8181" minRpm="1000" maxRpm="2200" maxBackwardSpeed="15" brakeForce="15" lowBrakeForceScale="0.22" lowBrakeForceSpeedLimit="1" minForwardGearRatio="16.5" maxForwardGearRatio="130" minBackwardGearRatio="50" maxBackwardGearRatio="130">
-
LaMazZz
tag
válasz
ObiGabi #2672 üzenetére
Hali
Köszi a linkeket de én nem szoktam ilyenekkel foglalkozni amik 50mb felett vannak mert nem látom értelmet ilyen nagy méretű módoknak mind gépekben mind mappok-ban.
Mert agyon vannak részletezve meg ilyen editelés olyan variálás rajta, meg a mappok is, azokba is néha sok fölösleges dolgot beletesznek és annyira rá mennek a részletezettségre, hogy általában 300 400 500 vagy több mb-sak.
Ha egy mod van olyan részletes mint egy alapgép a játékba az szerintem tökéletes.
Én a kisebb méretű modokból szoktam válogatni inkább.De ez az én véleményem, kinek mi tetszik mind módokban és mappokban ez ember függő.
-
zsiz
őstag
válasz
ObiGabi #2624 üzenetére
Nekem faaprításhoz egyelőre ez jött be. Olyan mint a gyári, csak sokkal könnyebb pakolni (legalábbis én nem bénázok annyit vele).
Egyből a tárolóba lehet aprítani a fát, ha odaállok mellé, vagy muszáj kocsira és arról bebillenteni?
más: BigX-hez melyik a legnagyobb pót, amit el tud húzni és meg tudja tölteni fűvel?
Valamint, egy pótkocsi érdekelne amit meg tudok rakni facsemetékkel, hogy egyszerre többet oda tudjak vinni ahol majd felhasználom. Ezeknek nem muszáj modnak lenni, lehet gyári tartalom is. Jó a mod is, csak valóságos legyen. -
Palafi
aktív tag
válasz
ObiGabi #2540 üzenetére
Engem pont ez az esetlenség fogott meg. Egy átlag játékot 10-50 óra közti idő intervallumban végig játszol, és várod a következőt. Itt egészen más a helyzet. Akkora modder közösség áll a játék mögött, hogy szinte kimeríthetetlen a lehetőségek köre. Több száz térkép között lehet válogatni, és több ezer mod van hozzá. Ezen felül mindet saját igényeid szerint át is tudod alakítani. Nem túl sok ilyen játék létezik, persze ha van kisérletező kedv a játékosban. Szerintem ezért is nem bonyolítják túl a fejlesztést. Mondjuk ettől függetlenül is lenne bőven javítani való (jégpálya effektus, nem kidolgozott munkamenet, stb.), ezt nem tudom miért nem teszik meg. Persze a modderek ezek nagy részét is megoldották már.
-
olivera88
veterán
-
vacs
veterán
válasz
ObiGabi #2540 üzenetére
Ez szerintem nem hiba, mert a valóságban is több traktor van, aminek így fordul a kereke, illetve a sárvédője.
Szerintem azért nem fordul tovább a sárvédő, hogy ne érje el a motorháztetőt, de a kerék picit tovább fordul, mert még épp elfér, bár lehet, hogy tévedek.
Gyorsba ezt a videót találtam, itt többször is látszik, hogy a kerék tovább fordul, mint a sárvédő. -
n0tr3adY81
aktív tag
válasz
ObiGabi #2537 üzenetére
Egy dologra azért rávilágítanék
Hiába vágják maguk alatt a fát, mindig lesz olyan, aki megveszi.
Mert az 5.000 Ft-os árkategória akár egy húsvéti locsolkodópénzből is finanszírozható... Érdemes megnézni egy *másik* portálon a "locsolkodópénz" kategóriás játékosok hozzászólásait. Tőlük sosem lesz arra igény, hogy dinamikus talaj, kicsit összetettebb játékmenet...Esetleg beépített helyesírás ellenőrzőVan egy bevált recept, szar tömegcikket olcsón előállítani, így biztos nem lesz deficites. Egy új engine leprogramozása egy új és hozzáértőbb fejlesztőgárdával sokkal költségesebb és munka(idő)igényesebb, mint bekopogtatni a gyártóhoz, hogy "Hello, itt van x euro, vennénk licenszt és lemodelleznénk a gépeitek....".
-
Fel
addikt
válasz
ObiGabi #2335 üzenetére
Én korábban már megnéztem, de azt kell mondjam, nem az igazi... Az animációk hiányoznak (a vágóadapterek/asztaloknál), a textúrázás is elég gyenge.. Még ebben az 1.1 verzióban is.
Ha esetleg valakinek a Krone Big X-nél egyszerűbb szecskázó kellene, akkor érdemes kipróbálni a Rostselmash Don 680M-et.
-
Palafi
aktív tag
válasz
ObiGabi #2007 üzenetére
Én most nem rég találkoztam először ezzel a játékkal, és még sehol nem hallottam erről. Már egy idelye van egy 8530-am, ami ezen kívül tökéletesen működött. Az F1-es menü megjelenítésekor schift nem jelenik meg, az újnál pedig nem ültem bele. Még tegnap egy másik oldalról leszedtem, és kipróbáltam rögtön ezt, és többet nem is foglalkoztam vele. Viszont az enyémnél a vacs által javasolt space működik.
Mindíg tanul az ember valamit, és pont ezért van a fórum is. A kevésbé tapasztaltaknak tudnak segíteni a régi motorosok
Mindkettőtöknek köszönöm!
Végre van egy tökéletes 8530, vagy legalábbis most már tudok róla.
-
Palafi
aktív tag
-
őstag
őstag
válasz
ObiGabi #1994 üzenetére
xml -ben
nem támogatott ez a bejegyzés, ez még 2013 -as
<trailerAttacherJoints>
<trailerAttacherJoint index="3" low="false" maxRotLimit="90 85 85"/>
</trailerAttacherJoints>15 -ben így néz ki
<attacherJoints>
<attacherJoint index="3" jointType="trailer" maxRotLimit="90 85 85" minRotRotationOffset="0" allowsJointLimitMovement="false" />
</attacherJoints>a maxRotLimit értékeket nem ellenőriztem, hogy helyesek-e
Más, ennek sem ez a helyes alakja
<attacherJoint index="0" jointType="implement" topReferenceNode="1" lowerDistanceToGround="0.6" realWantedRaisedRot2="3" realWantedLoweredTransLimit="0 0.1 0" />
<needsLowering value="false" />de ha nem reklamál a játék akkor hagyd. Ha igen akkor nézd meg a suer gyári súly xml -t abban hogy néz ki.
-
Palafi
aktív tag
válasz
ObiGabi #1943 üzenetére
Köszönöm
, hamarosan kipróbálom. Az ár nem lényeges, mert minden csalás nélkül is nagyon jól lehet keresni a térképemen. Viszont háromszor is kipróbáltam, megvettem az aprítót, és mindig fejtetőn landolt. Igaz targoncával gond nélkül felállítottam.
Híd ügyben valaki?
Én ezt a traktort tudom ajánlani. Szerintem úgy tökéletes, ahogy van, főleg ha az ajánlott súlyt is felrakom rá. Itt a szélesebb változat is, kinek melyik jön be jobban.
Szerk.: a második linket elsőre elszúrtam.
-
-
GrooveHero
addikt
válasz
ObiGabi #1283 üzenetére
Áhh, dehogyis
Csak a siló meg a fa meló lehetne kicsit egyszerűbb. Mondjuk csak azért mondom, mert nincs rendes mod, mint ahogy írtam Ropa Maus, meg valami normális fa szállító kamion (direkt különírva
)
Majd ha lesz mod, akkor nefé' nem fog sírni a szám
Amúgy tényleg, nem vagyok olyan, hogy mindenből az egyszerűbbet keresem, mert ha így lenne, akkor csalta is volna, na de erre az egyre büszke vagyok, hogy beletoltam már vagy 80 órát, de csalni még nem csaltam. Na jó annyit, hogy a kis tolólapos ürtartalmát átírtam 4500-ról 20.000-re, mert annyi volt a siló, hogy még most is azt merném. De az már megvolt, azért megdolgoztam, szóval az nem csalás.
Ráadásul még a peccsek előtti időben kezdtem, amikor jól fizettek a küldik, van is elég sok mindenem. Két CR1090, két lánctalpas New Holland traki, krumpli szedőgép ( a legdrágább) meg úgy minden. Már csak egy normális traki kéne, aminek az elejére lehet tenni rönkrakodót, és elég magas, hogy kamiont pakoljon. Vagy kellene egy magasabb rámpa.
Kb ennyi. -
GrooveHero
addikt
válasz
ObiGabi #1281 üzenetére
Ez tegnap este nekem is eszemben volt, bár én a fára gondoltam, hogy azt kéne csinálni, hogy kéne ilyen földbe ásott, kibetonozott teknő párhuzamosan mondjuk 10 darab, mellettük meg a fasorok. És akkor nem is kéne fölszedni a fát, hanem a skorpióval egyből lehetne a kamionra szórni a fát, a kamion teteje pedig kb. egy magasságban lenne a földdel. Nem tudom mennyire érthető a dolog.
De egyébként silóval is frankó lenne, egyből lehetne póttal burítani bele a cuccot. Csak azt kellene megoldani, hogy a betonfalak közül minél gyorsabban a póton legyen a siló. Ehhez kellene a Ropa Maus -
őstag
őstag
válasz
ObiGabi #1143 üzenetére
Ezt a Fix it -et én is kipróbáltam, bár nálam nem jelentkezett a fent nevezett hiba. A mellékhatásra voltam kíváncsi, most már nálam is simán kapcsolja fel a világítást, nem akad meg.
Itt olvastam, hogy rendszergazdaként kell indítani a játékot
(parancsikon jobb klikk / tulajdonságok / kompatibilitás / a program futtatása rendszergazdaként pipa be )
Nálam is simábban fut így, az idegesítő mikrolag szinte megszűnt. -
PitLee
őstag
válasz
ObiGabi #1143 üzenetére
Nekem is volt régen, de már nem nagyon emlékszem a megoldásra (vagy kijött egy új driver vagy átmozgattam minden mozgatni valót értem ezalatt a ramokat vagy 4-5x ki-be, videokártyát, tápkábeleket....
Ezt olvasgattam az előbb, de itt sincs egyértelmű válasz valakinek a videokártya tápkábel felcserélése valakinek memória csere és ilyenek oldották meg a problémát.http://www.chiponline.hu/question/a-kepernyoilleszto-nem-valaszolt-utana-helyreallt/
A kérdésre rákeresni a prohardveren nem nehéz, de a válaszokat visszakeresni rá na az
-
ObiGabi
aktív tag
válasz
ObiGabi #1141 üzenetére
A fagyás gondja megoldva, újabb probléma jött "A képernyőillesztő nem válaszolt és utána helyre állt" hibaüzenet formájában. Mi a ...
Lehetséges megoldásként egy Windows javítást találtam (Win7, Vista). Eddig nem volt fagyás, kiakadás, összeomlás, meglátjuk mit hoz a jövő. Úgy tűnik, hogy ez a kis javítás jótékonyan hatott a lámpák felkapcsolásakor fellépő megröccenésre is. Mintha kisebb lenne.
-
n0tr3adY81
aktív tag
Köszcsi!
Erre emlékeztem én is, de sajna ez baledestroytriggerrel működik, azaz elvarázsolja kemény konvertibilis euróvá a bálákat. Nem nagy történet áttenni farönk fogadásra (gondolom így látatlanban, csak a filltypeot kell átírni), de attól még nem jön belőle forgácsocska. Most perpil marad a hagyományos "vízbeborítomafát" leadó + egy forgács leadóhely... Majd ha jön elhelyezhető verzió a rönkaprítóra, berakom.
Addig is megoldottam másképp
-
őstag
őstag
Lehet alap gépekkel is. Pár körbálát csináltam az elején (szilázst is lehet) és sikerült takarmányt keverni belőle, nem is volt túl nehéz. Nekem az 1 szalma 2 széna 2 szilázs arány rémlik, de lehet, hogy nem pont ez volt. Már a 2013 -ban is hosszadalmas volt a bálázás, begyűjtés, rakodás, de főleg a bálák rossz kezelhetősége. Mondjuk azzal itt már nincs gond. Egyedül a tárolásuk nem megoldott.
-
őstag
őstag
melyik mapon játszol?
Bjornholm -hoz ez a mod kell, simán berakod a mods mappába és a tehenészet melletti üres épületeket tárolókká alakítja, ahová közvetlenül boríthatod a füvet és a szalmát, aztán KUHN SPV Confort 12 -vel felcsipegeted. Nem kell bálázni és pakolászni. Én a v 1.0.1 -et használom az a keverő nélküli verzió.Van Westbridge -hez is ugyanez a mod, ugyanúgy működik.
Nem kell és nem is lehet megvenni a shopban, berakod a mods mappába és működik.
-
-
PitLee
őstag
http://forum.giants-software.com/viewtopic.php?f=802&t=47202&hilit=conroller
Question: Why does my gamepad not work with Farming Simulator?
Answer: The following gamepads work problem-free (Plug and Play):
Xbox 360 Controller for Windows
Bigben Interactice Wireless Game Pad (*)
Hama USB Gamepad "Black Force"
Logitech Dual Action Gamepad
Saitek Dual Analog Pad (*)
Speedlink Strike2 Gamepad
Thrustmaster Dual Trigger 3-in-1(*) For these gamepads you have to change/invert the axis of the right thumbstick. Should your gamepad not work, check the configuration. Certain gamepads, need configuration before you can play.
(http://www.farming-simulator.com/faq.php)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kerékpárosok, bringások ide!
- OTP Bank topic
- Egy helyre gyűjti az eltérő áruházak játékait a Microsoft
- A látszat ellenére helyesen működik az NVIDIA-féle Resizable BAR implementáció
- Videós, mozgóképes topik
- Linux kezdőknek
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Vigneau interaktív lokálblogja
- További aktív témák...
- Quadro FX 570 eladó
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I W11 I CAM I Garancia!
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 15" 2018 i9 9850HK 32GB 500GB 560X 4GB garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Inspiron 7400 - i7-1165G7 I 8GB I 512SSD I 14,5" 2K I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest