- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Mobil flották
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- MIUI / HyperOS topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- A Redmi 15 5G-t power bankként is lehet majd használni
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
zebra_hun #91 üzenetére
na. nemtom mit kovettel el, hogy kiszurkultel. ???
szoval ket party kozott epp azon filoztam, hogy anno az elso Zent is támadták, hogy mennyire hulladek a memoriavezerlo ; a szaktopikban vissza lehet olvasni, mert pont belenyultam abba a memoriatipusba ( Corsair 3000 cl 15 v3.2 (? a verziószámban most igy a negyedik pálesz után már nemvagyok annyira bizti ) es sokat szenvedtem miatta.
szóval maximálisan eggyüttérzek a kiforratlan memória miatt kritizált Intellel ; bár azt is gondolom, hogy még a 4400 is egy elég konzervatív ddr5 órajel ; mondjuk az nem a képen szereplő cuccra mondta, hanem olyan általánosságban ; és valóban azt nem osztotta meg, hogy mennyiről vették vissza.
Szóval ismét hangoztatnám szélsőséges nézezteimet amiszerint az Asus kapja be -
hokuszpk
nagyúr
válasz
zebra_hun #89 üzenetére
igen erre én is gondoltam, de aszondja a ficko, hogy a felhős játkszerver-szolgáltató nem tuningol, mert ilyen méretben nem éri meg ; kész gépeket vesznek, meg hozzá supportot.
tényleg nézd meg, mert olyan állítás is elhangzik, hogy az Intelre hirtelen $1000 többe kerül a support... -
Dr. Akula
félisten
válasz
zebra_hun #63 üzenetére
Ja, valóban nem 400W-ot fogyaszt, mert az alaplapi default limit az 4096W, kis szerencsével megáll az 600-nál is. Ha már annyira létfontosságú mindenáron ráverni 1%-ot az AMD-re, hogy az se baj ha még így is széjjel fagynak.
-
Valamivagyok
tag
válasz
zebra_hun #72 üzenetére
Csak ez is szokott, egy érv lenni az Intel mellett, hogy mennyivel jobban kezeli a memóriát az AMD-nél. AMD 6000-6400Mhz-ig nagyon jó, de felette elvérzik, bezzeg az Intelt húzhatod a végtelenségig. Csak bratyó is megkapta, hogy a 7800x3d mellett miért 6000MHz-es mem van.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
zebra_hun #63 üzenetére
nekem a melós vasam még csak 5800X ; úgyhogy mivel még nem tört ki a hétvége, most ennyi fért bele, majd ha megint lesz Zen4(5) összerakós, és nemfelejtem el, nomeg idő is lesz rá, akkor kapsz többet. Megjegyzések : ez a régi yc volt kéznél ; illetve jobb bits/sec -et tud a cucc ha csak tesztelek és nem dolgozom meg videozok. Ja és a hwinfo kb. ennyit tud a Ryzenről.
** Láthatóan a 150A -s EDC limit fogja meg a cuccot ; elgondolkozom rajta, hogy emelek picit.
*** megneztem, a panelben a homerseklet 33 fok. -
X2N
őstag
válasz
zebra_hun #66 üzenetére
Nekem eléggé alul van méretezve a léghűtésem, inkább halk mint hatékony, és nem is használok 3D renderelésnél komolyabb load-ot így erre van beállítva a rendszer, néha videó konvertálás is van, pillanatok alatt megcsinálja. Játékok alatt meg nem jelentős a proci terhelés. Keveset fogyaszt a gép még így is hogy sokat renderelek, ennek örülök, annak ellenére hogy a memória támogatáson meg az infinity fabricon kéne még dolgozni AMD-nek... Az a baj hogy míg Intelen natív az AVX512, és ők pusholják ezt, addig AMD-n nem hiszem hogy olyan jól működik ez a dolog, meg ki tudja mennyire volt prioritás, AVX512-t főleg konzol emulációnál számíthat gamereknél, ilyet én nem használok úgyhogy nincs vele tapasztalat. Linus Torvalds elég beszédes véleménnyel volt erről...
Az újabb szériás Intelek is túl vannak hajtva gyárilag is ami nagyon nem jó irány, legutóbbi szériánál visszanyalta fagyi rendesen...ha nekiállsz optimalizálni sokat lehet ott is nyerni hatékonyságban.
Ez a yt-cruncher rövidtávú stabilitás tesztre biztos jó, sokan írják hogy a memória hibákat gyorsan előhozza, de azért az itt látott fogyasztás értékek alapján nem vonnák le messzemenő következtetéseket. -
X2N
őstag
válasz
zebra_hun #63 üzenetére
Y Cruncher VST/VT3 váltót 8.2-vel. Ezt én biztos nem fogom neked futtatni egy órán keresztül. Eleve AVX512 utasításkészlettel működik ami baromi gyilkolja a procit, amellett hogy semmilyen program a büdös életben ki nem használja...persze lehet intel tulajként erre veretni hogy van. Nekem ~80fokon megáll renderelésnél a proci most a melegbe fix 5Ghz órajelen, mindezt léghűtéssel, alulfeszelve, 120W fogyasztással. Ez a vacak teszt meg felküldte 110fokra a procit 2 perc alatt 190W fogyasztással...kb ennyire reális reális a yt cruncher VT3.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
zebra_hun #60 üzenetére
"HWINFO-n a lényeges adatok, példakép."
ilyet így ebben a formában nem fogsz látni, mert AMD-n egy csomó minden nincs vagy nem úgy hívják.
Pl : SA vs Core Vids
Sokkal kevesebb fesz van, amit lehet monitorozni; pl. szepen bekeretezted, de ha nincs kulon fesz az L2 -nek, odafotosoppoljam vagy hogy ? vagy pl. nincs offset az avx -re, mert a boost amugyis a limitek szerint mukodik ; vagy nincs VCCSA ( barmilegyenisaz, valahol olvastam, hogy a VTT átnevezve ), stb. Lehet neked ezek "szabvanyosak, de ez egy masik szabvany. Szoktamvolt mondani, ha pont ugy mukodne, mint az Intel, akkor azlenne ráirva, hogy "Intel". Altalaban hwinfo default layert szoktunk screenshotolni, elvileg azon minden rajtavan ami rajtalehet. -
Soulles
aktív tag
válasz
zebra_hun #42 üzenetére
"Kultúrált hangnemben is lehet, úgy már jobban tetszik."
Ezt most hirtelen sajnos nem tudom, miként érted. Egyszerű kérdést tettem fel, ha esetleg bántó lett volna, elnézést kérek.Másrészt köszönöm a válaszod! Nekem fontos a fogyasztás ill. a telj./fogyasztás aránya, full load alatt egy 280 AIO is már bőven elég hangos egy 5800X3D-vel. Egy 4070TI Super + egyéb komponensek mellett azért nem szeretném kis túlzással az 1kW/h-t súrolni.
@#48 X2N: Igen AMD-nél fontos a szinkron. FCLK és MEMFreki szinkronba 1:1 állítható így optimális szintre csökkentve a késleltetést. Nálam 5800X3D FCLK@1900MHz stabil, illetve -30 all core CO. Memória 3600 --> 3800MHz stabil OC. Kicsit sikerült faragni a TDC / EDC-n is, így elég szépen tartja a boost clockot.
Intelhez sajnos nem sokat tudok hozzászólni, 6600k volt az utolsó CPU-m tőlük.
-
Lalaland
tag
válasz
zebra_hun #34 üzenetére
Ok, a mondandóm lényege nem az volt, hanem a kevesebb heves reagálás több cpu topikban a trollokra. Szép eredmény, de a pontvadászat már nem mozgat 30év PC-zés múlttal, láttam már sok hardvert
. Beérném akár legkisebb i5-el is amire használom a gépet, de most nem rá esett a választás.
-
válasz
zebra_hun #26 üzenetére
100%-ban asztali teljesítmény nem, de ugye a csúcs asztaliak nagyon rommá vannak járatva Intelnél. Így ahhoz képest a 1/4 fogyasztású laptop processzor teljesítménye nem 1/4, hanem 3/4, ami azért komoly. Igaz, a hűtés továbbra is üvölt.
Ja, a 400 watt az túlzó hülyeség, de jelenség sajnos továbbra is adott.
Új hozzászólás Aktív témák
- LicencAruhaz.hu OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK AZONNAL - Windows - Office - Win Server - ÖRÖK GARANCIÁVAL
- DELL Precision 7730 i5-8400H Quadro P3200 32GB 1000GB FHD 17 1 év garancia
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest