- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Google Pixel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
Új hozzászólás Aktív témák
-
X2N
őstag
válasz
Robitrix #272 üzenetére
Tegnap találtam, ez a proci 20 hónapja van használva és ezt 1.2V-al tudja
Efölött már degradálódik a proci idővel. Ha az AMD semmi mást nem csinált volna csak megduplázza a magokat(ahogy megígérték régebben) és beállítják ugyanígy az új szériát, most 80000ezres cinebench multi core score-al villoghatnának...
-
X2N
őstag
válasz
tibcsi0407 #258 üzenetére
Az szép is lenne ha dupláznának minden gennél.
-
X2N
őstag
válasz
wwenigma #253 üzenetére
Ugye? Én sem értem hogy hozza be az árát egy 16 magos ryzen mellett, de ez legyen az ő problémájuk...
DraXoN-"PCIE-szám is lényegesen kevesebb AM5 platformon, ez a bővítőkátyák szempontjából számíthat."
Pontosan...ez az lényeges különbség, meg a 4-8 csatornás memória ami miatt a TR-megéri, TR-be pakolhatsz 4-8videokártyát és kihajtja röhögve, ez a professzionális felhasználás..."én amit szívesen látnék inkább azok a belépő AM5 processzorok"
Ilyet már kifejezetten gyártani nem fognak, már nem éri meg, (főleg manapság) esetleg ha összegyűlik annyi selejtes Ryzen 7700-amiben a 8 magból csak 4 működik akkor piacra dobják az összegyűlt selejtet, de mivel annyira jó a kihozatal hogy 6 mag mindig megy belőle így eladják 7600-nak...
Ott van olcsón az AM4 a jó és kiforrott és olcsó DDR4-el, az 5800X3D a mai napig megállja a helyét bármilyen játékban. Vagy az 5600, ennél kevesebb teljesítményű asztali gépet meg minek venni, már, akkor ott van a tablet vagy laptop ha csak netezésre kell. -
X2N
őstag
válasz
tibcsi0407 #251 üzenetére
A jelenlegi 16magos 7950X magjait ha megdupláznánk 32-re és nem feszelnénk szénné hogy meg legyen az 1 szálas 5.7GHz-boost órajel hanem megmaradnánk egy konzervatív 4.8-5.3GHz-boost órajelen akkor ennek a fogyasztása beleférne 250W-ba...és ezt az órajelet all core tudná ilyen fogyasztás mellett, ennyire jó a TSMC 5nm....
Van nem egy AM5 alaplap ilyen combos VRM-el. -
X2N
őstag
válasz
tibcsi0407 #249 üzenetére
A foglalatnak annyi korláta van hogy nem bír el 350W-ot mint a Threadripper meg nem kezel 4-8 csatornán memóriát. Ezért kerül sokba a Threadripper nem azért mert sok mag van benne.
Nem csak azt a kevés gémert kell kiszolgálni 8 magos X3D procival. Lehet a gépet munkára is használni, olyanra ahova nincs szükséged 4-8 csatornás memóriavezérlőre, ECC ramokra, de kellene a nagyobb teljesítmény.
Intel se versenyzett saját magával, meg lehet nézi az eredményét. -
X2N
őstag
válasz
fudi2002 #246 üzenetére
1. 3D Render, virtualizáció, videó kódolás.
2. Egyszerű, jobban járna az AMD hosszabb távon ha piacot tudna szerezni, és ellépne a versenytárstól jóval teljesítményben, ahelyett hogy bevárná...ez üzletileg nem logikus lépés de mint IT cég így kell működnie, Intel azért van ebben a helyzetben jelenleg mert üzleti megfontolás alapkán 10 évig nem csináltak semmit. Gyártástechnológiában nem volt 10 évig előrelépés, aztán beérte őket egy tizedakkora kis cég mint az AMD. Itt kockáztatni kell, nem hátradőlni és 10 évig várni, ezért keresi most gennyesre magát az nvidia. Ők nem dőltek hátra, kitalálták hogy legyenek raytracinges kártyák, legyen ai gyorsító, felvásároltak egy csomó céget, mint pl broadcom, még x86-os procit is akartak tervezni azzal hogy felvásárolják az ARM-et. Szerted ők mikor fogják hagyni hogy a Radeon beérje őket? -
X2N
őstag
válasz
fudi2002 #243 üzenetére
24/32magnál meghúznám a határt desktopnál AMD helyében, egyébként igen, mini theradrippert akarok. Én nem sajnálnám a userektől, amikor a csúcs threadripper is már 96 magos, és vannak lapok amikbe ebből kettőt is lehet tenni. Eleve nem értem 12-16-24-magos threadrippereket, minek vannak piacon...
Ezek a 10%-os előrelépések szerintem kevesek, chipletes a dizájn, pakoljanak bele több chipletet.
-
-
X2N
őstag
válasz
Dragon3000 #214 üzenetére
Olyan netkód/hitreg mellett nem is csodálom. Ma már kompetitív multis címet nem szabadna kiadni 128-as tickrate alatt a WZ meg 20-as tickrate-el dolgozik...
-
X2N
őstag
válasz
hokuszpk #198 üzenetére
Külföldi oc fórumon olvastam, olyanoktól akik napi szinten ezzel foglalkoznak és versenyeznek. Én is tapasztaltam érdekes dolgokat AM5-ön, 8-10 órát teszteltem minden féle programmal egy sima gyári EXPO profilt, és egy szimpla újraindítás után(ram tréning) nem tudott már normálisan elindulni a gép, pedig előtte jó volt órákon keresztül. Ezt többször is sikerült megcsinálni. Ez az én személyes tapasztalatom, más meg csak megvesz a boltból egy random DDR5 memóriát és használja probléma nélkül a gyári EXPO-nál jobb időzítésekkel. De erről én tényleg nem szeretnék itt többet beszélni mert felesleges. Én se vagyok szakértő de vannak dolgok amiknek működniük kellene, legalább úgy ahogy régen Intelnél az XMP profilok. Semmi nem bizonyítja jobban ezt ha megnézed hogy hány Improve system stability-bios frissítés jött a 7000-es lapokhoz az utóbbi 1 évben. Régen ilyen nem volt, Anno a z77-es Intel lapomhoz volt 1!db bios frissítés ami biztonsági javítás volt.
-
X2N
őstag
A 10900k egy monolitikus proci volt, alacsony memória késleltetéssel ha beállítottad normálisan a memóriát, a procit megtuningoltad fix 5Ghz-re nem volt már mit tenned vele, tartotta stabilan az órajelet, míg egy ryzen össze vissza küldözgeti a chipleten belül az adatokat, eltér a chipleten belül a memóra-infinity fabric-proci órajele ez rengeteg felesleges plusz késleltetést okoz, és hiába állítod be fix órajelre a processzort, kapcsolod ki a parkoltatást meg mindenféle energia profilt (C-state-ek) a magok órajeleit a ryzen alapból másodpercenként rengetegszer leszabályozza, vagy a magokat elküldi sleep módba, arról nem beszélve hogy a 8 magnál több processzorok a magok között is küldözgetik a dolgokat a fabricon keresztül ezek összessége meg az hogy egyre lassabb és bonyolultabb memóriát használunk mint a DDR5(ami AMD-nél nem is a Jedec szabvány szerint van használva, míg intelnél igen) együttese okozhatja a problémádat, amellett hogy a windows 11-is egyre rosszabb oprendszer nagyobb késleltetéssel mint a windows 10. A másik fele hogy a játékok is sokkal bonyolultabbak lettek, és a jelenlegi hardvereket is rosszul használják. Persze ez az én magán véleményem, ha ezzel bemész a Ryzen topikba meg fognak kövezni a fanboyok az 100%.
-
X2N
őstag
válasz
Valamivagyok #192 üzenetére
Inteleseknél már lefagyott vagy túlmelegedett a gép ebben a melegben.
-
X2N
őstag
válasz
Dr. Akula #185 üzenetére
Látom nálad nem beszélhetünk gépvásárláskor ár/értékről, mivel fogalmad sincs mi az. Csak megvetted az aktuális legdrágábbat/legjobban promózott terméket. A 7800X3D-processzorod továbbra sem annyival gyorsabb mint amennyibe kerül így nem éri meg megvenni. Ha most megvenném az AM4-et a f@szom se venné meg utána az AM5-öt mégegyszer. amikor alig gyorsabb. Majd az AM6-ot ha már tényleg kell.
"Azok a "külföldi szarok" (GN, HU, stb) nem kicsit komolyabbak és hitelesebbek mint valami pistike egy fórumról."
Ezek a nagyon hozzáértő külföldi oldalak meg youtuberek mint Linus-ék videói is tele vannak hibával, amiből volt pár hónapja botrány is ment a cicaharc rendesen, úgyhogy így igazodjál ki bármin is.Nem nekem kell hinni hanem nekiállni és letesztelni magadnak.
-
X2N
őstag
válasz
Dr. Akula #173 üzenetére
Az összes árat zöldufos boltból néztem ahol ér is valamit a garancia nem ilyen himihumi boltokból. 31%-al kerül többe az AM5, 1080p-n ~20%-al gyorsabb 4090-essel, ami 1440p-ben még kevesebb, 4K-ban meg mérési hiba tartományba esik. Biztos megéri majd megint processzort cserélni a legújabb 9000-es X3D processzorra, miután most valaki vesz egy 7800X3D-t amit még be se jelentettek, sok pénzért, további 15% teljesítményért 1080p-ren. Megérős. Ja nem.
-
X2N
őstag
válasz
Dr. Akula #164 üzenetére
Ezzel a videóval az a baj hogy az Intel 12600k-nál jelentősen alacsonyabb a processzor kihasználtság, nem látni azt se milyen órajelen megy, intelnél lehetne gyorsabb memória frekit használni, az is kérdés hogy egyáltalán be van-e állítva normálisan a memória. Az is furcsa hogy még így is jobban kitekeri a 3090Ti-t... még ha ez fps-ben nem is látszik
-
X2N
őstag
válasz
Dr. Akula #161 üzenetére
Akkor számoljunk:
AMD Ryzen 7 5800X3D 119 990 Ft
G.SKILL 32GB KIT DDR4 3200MHz CL16 25eFt
ASUS PRIME B550M-K 31390Ft
Össz:176380FtAMD Ryzen 7 7800X3D 155890Ft
Kingston FURY 32GB KIT DDR5 6000MHz CL36 Beast Black EXPO 46690Ft
ASUS PRIME B650M-K 53 990 Ft
Össz: 256570Ft31%-al kerül többe de csak 23%-al gyorsabb a teszt szerint, mindezt úgy hogy 4090-es van mellette...gyengébb GPU-val még kevesebb lesz a különbség...a legjobb esetben +23% átlag teljesítmény csak 4090-essel lesz jelen és az is csak 1080p felbontásban...
-
X2N
őstag
válasz
Dr. Akula #153 üzenetére
"A 14400 az az 5800X3D szintje, ennél a 7800X3D sokkal jobb. Nem egy kategória. Szóval lehet hogy neked ez untig elég játékra, de az a játék valószínűleg pasziánsz lesz, nem Cyberpunk."
7800X3D meg alig gyorsabb mint az 5800X3D, de linkelj még pár 1080p-s tesztet, abban lehet igazán veretni egy 145eFt-os processzorral 2024-ben 1008p felbontásban,
játékra továbbra is videokártya kell, ha nincs LEGALÁBB 4090-esed és nem 1080p felbontáson játszol FELESLEGES a 7800X3D."A vicces az amikor valaki egy 2x drágább, de semmivel többet nem tudó prociról akarja ezt bebizonyítani, csak mert már megvette, és savanyú a szőlő. Ja de, többet fogyaszt, ez a "tudása".
Pontosan mit is vettem én? Jelenleg 7950X-en vagyok ami launchkor vettem használtan 100eFt-al olcsóbban, 2600-as ryzen-ről váltottam fel.
Ha pedig a 14900K-ra gondolsz én eddig se írtam hogy azt kellene venni. Te hasonlítgatod itt a 2x drágább Intel processzort a 7800X3D-hez. Olvass vissza mit írtam.,
"Az X3D-nek nem annyira számít a ram órajel, akkor már inkább a kisebb CL: [link]"
Örülök hogy sikerült megtalálni a tesztet, eddig is tudtam hogy 6000MHz-re érdemes állítani a ryzeneket, ha visszaolvasol már le is írtam 1x.Megsúgom nem csak a CL primary időzítéseket lehet állítani egy memória tuningnál, hanem a secondary-t is, az többet is számít latency-ben, Intelnél, AMD-nél egyaránt.
-
X2N
őstag
-
X2N
őstag
válasz
Dr. Akula #148 üzenetére
Az egy 32 szálas processzor nem kicsit jobb több szálas teljesítménybe mint a 7800X3D...továbbra sem értem az összehasonlítás tárgyát, amikor van 14400,14500,14600, 14700-is ami nem kerül annyiba mint a 14900K és játékra is untig elég...
De van 5800X3D-is sokkal olcsóbban kiforrott DDR4-el(ami fél árba van DDR5-höz képest) aki anno azt vette nem volt semmi oka 7000-esre váltani, mert nem volt gyorsabb.A ram sebesség teszt meg fent van a Gamersnexus-on tessék megkeresni.
"Azokat meg nem is érintette a dolog." Mert addigra már kipatchelték bios update formályában a SOC feszültséget és 1.2V-ban maximalizálták. Látom képben vagy...
-
X2N
őstag
válasz
Dr. Akula #139 üzenetére
Ha 8 magot lekezel a játék engine, akkor marad több az oprendszernek hogy azt használja, vagy tudsz streamelni háttérben videotömörítéssel ami a processzoron fut. Én csupán az árát sokallom a 8 magos 7800X3D-nek. Több mag nem jó játékra a több ccx miatt AMD-nél.
"a gyári 4800 MHz is elég,"-mondja ezt akinek X3D processzora van, közben meg le lett tesztelve hogy a sima 7000-esek elég sok teljesítményt buknak ha Jedec standard 4800MHz-en használod.
Kicsit furcsa nekem hogy megvettél feleslegesen akkor egy nem olcsó 6000Mhz-es CL30-as kitet hozzá hogy a gyárihoz közel fele sebességgel használd amikor sokkal olcsób lett volna a 4800MHz CL36...
A régi biosok a nem X3D-s processzorokat égették, ugyanis akkor még a piacon sem volt az 78000X3D, az később jelent meg. X3D-t nem is lehet úgy tuningolni mint a nonX3D-t és órajelben is kevesebbet tud mint a non X3D-k.hokuszpk-2 ram slotos lapban lehet oc-zni
-
X2N
őstag
válasz
hokuszpk #136 üzenetére
Ennyit bír ez a node, így is túlfeszelték bőven már az előző szériát hogy meglegyen az 5.7Ghz single core boost, és versenyképesek maradjanak 1 szálon, már a 7000-es szériánál is rezgett a léc a SOC túlfeszeléssel, jó lenne ha ezúttal értelmesebben állítanák be(nem fogják) és nem kellene attól félni hogy hány hónap múlva ég le a cucc, gondolom nem akarnak egy akkora fiaskót ami most megy intelnél.
Az tovább rombolná az amúgy is kiváló AMD renomét.
Ha lenne annyi eszük hagynának benne 10-15%-ot hogy aki tuningol az is élvezkedhessen.
-
X2N
őstag
válasz
tibcsi0407 #132 üzenetére
AMD helyébe én felmosnám most a padlót az Intellel amíg még van rá lehetőség(ha Intelnél elkezdenek a TSMC-nél gyártatni ez a hajó elúszott), 24-32 maggal adnám ki az új 9950X-et, a 16 magba már semmi újdonság nincs, volt már 2 széria is, tessék továbblépni...de úgy látszik marad a régi mondás, AMD-Never fail to disappoint.
-
X2N
őstag
válasz
tibcsi0407 #132 üzenetére
Erre a mondatra hívnám fel a figyelmedet: The performance per power scaling beyond 230W is minimal and it is better to stick with the 230W PPT if you are aiming for the best performance or if you want that extra 5%
Jobb 7950X-ek is mentek 5.5GHz-et allcore, ha volt rajta megfelelő hűtés, úgyhogy a 9000-es széria nem lesz hű de nagy előrelépés...én szóltam. -
X2N
őstag
válasz
Dr. Akula #130 üzenetére
Nem is a Meteor Lake re gondoltam hanem a régebbi szériákra akit olcsóbban megvehetsz. De gondolom a szövetkörnyezetből nem esett le. Tudom hogy chipletes az új Intel is. Mond már el melyik játékra nem elég ma egy megtuningolt 12600k.
Ezeket a régebbi Inteleket jobban lehet tuningolni és nagyobb memória frekit bírnak, míg egy ryzen 1xxx-2xxx-3xxx-ma már annyira nem jó játékra(alacsony órajel).
5000-es szériánál meg ott van már az X3D-is, jó kis DDR4-el alacsony latency-vel, csak az már lehet nem éri meg ma a 7000-es széria mellett. 7000-es X3D széria meg drága. 144eFt-ért kapsz egy 8 magos processzort, az szerintem egy vicc, amikor 2012-ben is már 4 magos procim volt. Nem véletlen váltottam amint tudtam 16 magra. A 7800X3D-t meg ha lehet egy 8 magos intel procival vesd már össze ne a legújabb legdrágább Intellel..."...akkor az AM5-ös leégésekbe se futottál bele, az ugyanis csak a tuning EXPO feszültségek aktiválásakor jött képbe."
AM5-ön mindenki legalább 6000MHz-en hajtja a ramot EXPO sebesség felett,(amivel kapásból bukod a garit)(ráadásul a régi biosok 1.3V feletti SOC feszültséget állítottak be a processzornak ami túl sok, de gondolom ez is elkerülte a figyelmedet) szóval jó nagy hülyeséget mondtál.realme-Az ilyeneknek mint te kár volt regelni az oldalra ha ez a legértelmesebb amit hozzá tudsz szólni.
-
X2N
őstag
válasz
B.Á.L.!.N.T #119 üzenetére
Én meg azt nem értem minek kellett Ryzenre váltani egy 12600K-ról. Feleslegesen égetted a pénzt. Ennyire nem érdekes a ryzen, teljesítményben ugyanaz, max kevesebbet fogyaszt. Gondolom te nem rögtön az elején ugrottál bele amikor még memória problémák voltak meg leégtek processzorok és mindenki a bios frissítésekre várt. Ha nem vagy power user(nem tuningolsz, nem tudod beállítani a memória másodlagos időzítéseket) nem is fogod érteni miért jobb egy intel ami monolitikus és nem chipletes mint a ryzen. Átlag user aki csak netezik, játszogat egy 6 magos intel mindenre elég, nincs szüksége se drága X3D processzorra, még talán olcsóbban is kijön egy régebbi Intel procival, mint anno egy új Rzyne 7000-essel, ami akkor még gyerekcipőben járt és botrány volt a DDR5 támogatása. Ahogy az előző 1600-as ryzen széria indulása se volt problémamentes.
-
X2N
őstag
Persze mert az a megoldás hogy rögtön kibannolsz mindenkit aki veled ellentétes véleménnyel van valamiről, elhiszem h nem tetszik ahogy leírta amit csak abba gondolj bele hogy lehet hogy nem kevés pénzt, időt,energiát belefektetett mondjuk az új konfigjába és messze nem hozza azt amit a tesztek beharangoztak, vagy amit a pár évvel ezelőtti szériák mint pl a te 10900-as processzorod. Ha meg ilyen hibák előfordulnak hogy tönkremennek processzorok, és utólag 10-20%-os teljesítményt vesztesz bios update miatt az nem kicsit kellemetlen, főleg hogy sokan kapásból garit buknak intelnél deliddel, lapiingal így a gariztatás is problémás lehet későbbiekben egy 13-14-es processzornál. A resale értékét is lecsökkenti az adott eszköznek, úgy ahogy ma épeszű ember nem akar használt 30-as szériájú nvidia kártyát se venni mert agyon bányászták és csak idő kérdése mikor enged el rajta a bga forrasztás vagy hibásodik meg a vram...
Mondanám hogy vegyél egy 14900k-és meg hozzá 8000-es XMP ramot meg valamilyen alaplapot amire rá van írva hogy viszi a 8000Mhz-et és próbáld ki hogy tényleg úgy működik-e ahogy az Intel marketingelte ezt az egészet de szerintem felesleges.
-
X2N
őstag
válasz
Valamivagyok #73 üzenetére
Nem csak jobban kezeli a memóriát hanem alacsonyabb a latency is nem is kevéssel(10-20ns). Azt meg a játékok szeretik, meg a nagy memória sávszélességet is. 8000MHz meg már processzor függő is, melyikben sikerült jobban a memvezérlő, meg olyan alaplap is kell hozzá ami 2 ram slotos. 7200Mhz felett lottó hogy mi lesz stabil Intelen, egyre nehezebb stabilizálni, és egyre nagyobb a valószínűsége hogy XMP-ide vagy oda nem fog működni. De ugyanez van AMD-nél is csak ott 6000MHz-ig érdemes elmenni, mert többet nem bír stabilan az infinity fabric lekezelni. A probléma ott van hogy úgy látszik ezt nem is akarják nagyon fejleszteni, inkább ráteszik a 3DVcache-t és megvan oldva a probléma AMD részről, közben marad ugyanaz a sokat fogyasztó(értsd, ahhoz hogy menjen 6000MHz-en a ram azért sok feszt kell adni az Infinity Fabric-nak(ami gyakorlatilag ugyanaz amint az előző 5000-es szériában mert nem tud nagyobb órajelet) chipletes több ccx-es architektúra amin még lenne mit csiszolni.
-
X2N
őstag
válasz
zebra_hun #66 üzenetére
Nekem eléggé alul van méretezve a léghűtésem, inkább halk mint hatékony, és nem is használok 3D renderelésnél komolyabb load-ot így erre van beállítva a rendszer, néha videó konvertálás is van, pillanatok alatt megcsinálja. Játékok alatt meg nem jelentős a proci terhelés. Keveset fogyaszt a gép még így is hogy sokat renderelek, ennek örülök, annak ellenére hogy a memória támogatáson meg az infinity fabricon kéne még dolgozni AMD-nek... Az a baj hogy míg Intelen natív az AVX512, és ők pusholják ezt, addig AMD-n nem hiszem hogy olyan jól működik ez a dolog, meg ki tudja mennyire volt prioritás, AVX512-t főleg konzol emulációnál számíthat gamereknél, ilyet én nem használok úgyhogy nincs vele tapasztalat. Linus Torvalds elég beszédes véleménnyel volt erről...
Az újabb szériás Intelek is túl vannak hajtva gyárilag is ami nagyon nem jó irány, legutóbbi szériánál visszanyalta fagyi rendesen...ha nekiállsz optimalizálni sokat lehet ott is nyerni hatékonyságban.
Ez a yt-cruncher rövidtávú stabilitás tesztre biztos jó, sokan írják hogy a memória hibákat gyorsan előhozza, de azért az itt látott fogyasztás értékek alapján nem vonnák le messzemenő következtetéseket. -
X2N
őstag
válasz
zebra_hun #63 üzenetére
Y Cruncher VST/VT3 váltót 8.2-vel. Ezt én biztos nem fogom neked futtatni egy órán keresztül. Eleve AVX512 utasításkészlettel működik ami baromi gyilkolja a procit, amellett hogy semmilyen program a büdös életben ki nem használja...persze lehet intel tulajként erre veretni hogy van. Nekem ~80fokon megáll renderelésnél a proci most a melegbe fix 5Ghz órajelen, mindezt léghűtéssel, alulfeszelve, 120W fogyasztással. Ez a vacak teszt meg felküldte 110fokra a procit 2 perc alatt 190W fogyasztással...kb ennyire reális reális a yt cruncher VT3.
-
X2N
őstag
válasz
Dragon3000 #56 üzenetére
Hurrá, nekem a 16 magos 7950X és a 7900XTX fogyaszt 500W alatt úgy hogy egyszerre megy a furmark és a prime95 ami mindkettőt beterheli 100%-ra. A 3DMark továbbra sem processzor tesztelő program.
-
X2N
őstag
Gamersnexus csinált erről régebben videót...meg arról is ahol ugyanolyan ram sebességeken futtatak teszteket, nem ezeken a 6000MHz OC órajeleken. Röviden, ha az intel alacsony órajelen megy, megszívta, ha az AMD alacsony mem frekin megy megszívta.
Tőlem lehet akármennyi pont x-y bencsbe, csak stabilitást szeretnék, meg hogy ne dobja el magát a gép több óra render után. Na azt most egyik oldal se tudja. Itt tartunk 2024-ben.
AMD-nél nem jó a memóriakezelés, mert a memóriavezérlő és az Fabric eltérő órajelen megy, ha nem lenne az AMD-nek most az X3D processzora senki nem venne játékra továbbra se AMD-t. Intelnél meg szénné vannak hajtva a processzorok. Ebből lehet választani, mármint ha power user vagy és kell a teljesítmény. Új Intel proci meg hatalmasat fog bukni HT-nélkül az borítékolható.
Új hozzászólás Aktív témák
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700 / Rog RX580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 3600 / RTX 2060 6GB / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- 24 hónapos PlayStation Plus Premium előfizetés a legolcsóbban, egyenesen a PlayStation-től!
- Bomba ár! Dell Precision 5530 - i7-8850H I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD I P1000 I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max