- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Telekom mobilszolgáltatások
- Magyarországról is elérhető a Xiaomi Pay
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
csuszapka
csendes tag
Mindenkinek más a preferenciája. Szerintem a tudás és az egyéni igények szorosan összefüggnek. Nagyon sok jó érv és ellenérv elhangzott egyik vagy másik mellett.
Viszont a cikk lehetett volna picivel tájékoztatóbb jellegű. AMD köztudott, higy nem kezeli a magasabb órajelen tuningolt ramokat. 8000mhz-es ram az játékban 10-20 fps-t hoz az asztalra plusz késleltetést is javítja. Nemsokára jönnek a 10ezer feletti ramok sőt rebesgetik, hogy 20 ezer feletti. Amd mellett meg 6000mhz-en ketyegnek?? Ez komoly? Nagyon jó teljesítménye van ezeknek a prociknak elismerem, de, hogy az intelt nem fogja tudni leelőzni bizonyosan tudom. Eddig is nagyon sokan ezért vettek intelt ahogy én is. De mondjuk akik nem foglalkoznak a témával ilyen mélységekben azok egy kicsit szélesebb körű tájékoztatást kaphatnának... Mezei felhasználónak az AMD 10/10 amúgy.
[ Szerkesztve ]
-
zebra_hun
veterán
Köszi.
X2N:
Valóban, az nem erős cpu terhelés. Egy átlagos terhelés, de a ram piszkosul megnyomja.
DDR4 gépemen 26e DDR5 alatt 30e ha tuningolom a ramot.
Béna lassú, ócska xmp ami semmire se való, -4e pont.
Teljes rendszer fürgeségre alkalmas, jó a TS 3. menet.Kérnék én is vmit ha lehet.
Egy normális HWINFO kíséretében készített:- 10 perc Cb R23 loop utolsó másodperceit.
- 1-2 óra Y Cruncher VST/VT3 váltót 8.2-vel.
- 5 perc Y Cruncher SFT-t (Overclock E & R + limitmentes).Az a baj, hogy ilyet soha az életbe nem láttam, olyan mint a kolombó' felesége.
10 perc loop egy átlagos óvodai, gyermekterhelés.
1 óra VST/VT3 a bitrátával azt is megmutatja, hogy mekkora rakás sz*r az egész gépünk amellett hogy a cpu-t piszkosul beterheli a ram-mal együtt.
Ez egy alap teszt, ez a minimum. Aki ezt nem csinálja végig legalább 10*10 kbits/s-on, az nem tudja mit épített, és mennyire fürge a masinája.
SFT teszt pedig ue, csak ram-ot nem terhel, Vcore beállításra hasznos, ezért is "csak" 5 perc.
HWINFO-nak a stressz elott kell indulni ~ 5mp-cel, hogy rajta legyen a min oszlopban az idle állapot.
Fotó csakis futás közben készülhet, hiszen ha nem fut, kalap sz*rt ér az egész.
Szívesen megnézném bármely AMD procit, hogy mit tud, de szabályos, adatokat közlő képet sajnos nem találtam, láttam.HWINFO-n a lényeges adatok, példakép.
Itt ráadásul erős oc-t is adtam.Szóval a cpu-knak ilyen teszteken kell átmennie, ha ilyen nincs, az semmitérő adat.
Nagyon kíváncsi lennék az Y C VST/VT3 váltóra, az a világ legjobb stressz tesztje.Tesztek, hogy mennyire különböznek. Tegnap a kérdéses Geekbench 6-nál futtattam HWINFO-t, 147W volt a peak, de átlag 30W...
Az minden, csak nem terhelés. A 4p 8mp-ből 4 perc a GB6, ~8mp az idle.[ Szerkesztve ]
-
tibaimp
nagyúr
Én, a i9-10900-al, 5 SSD-vel, 2 HDD-vel és 4070TiS-el (adatlapon ott van pontosan) konnektoros mérést csináltam, monitorostul minden egyben volt a Shadows of Tomb Raider alatt 510W (menü és teszt alatt is) a fogyasztás! Szóval a kW még igen messze van, és az a 5800x3d nem is fogyaszt annyit, mint a 10900-am.
(csak összehasonlítás képen totál ugyan ez a konfig csak a régebbi 2070-el volt 340W)
A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
X2N
őstag
Gamersnexus csinált erről régebben videót...meg arról is ahol ugyanolyan ram sebességeken futtatak teszteket, nem ezeken a 6000MHz OC órajeleken. Röviden, ha az intel alacsony órajelen megy, megszívta, ha az AMD alacsony mem frekin megy megszívta.
Tőlem lehet akármennyi pont x-y bencsbe, csak stabilitást szeretnék, meg hogy ne dobja el magát a gép több óra render után. Na azt most egyik oldal se tudja. Itt tartunk 2024-ben. AMD-nél nem jó a memóriakezelés, mert a memóriavezérlő és az Fabric eltérő órajelen megy, ha nem lenne az AMD-nek most az X3D processzora senki nem venne játékra továbbra se AMD-t. Intelnél meg szénné vannak hajtva a processzorok. Ebből lehet választani, mármint ha power user vagy és kell a teljesítmény. Új Intel proci meg hatalmasat fog bukni HT-nélkül az borítékolható.
[ Szerkesztve ]
-
zebra_hun
veterán
Attól függ miben. Mekkora valós "Watt"-on.
Kultúrált hangnemben is lehet, úgy már jobban tetszik.
Fogalmam sincs, hogy mennyi az. Valós Watt futás közben a lényeg, de ha jól értelmezem AMD-nél nem úgy számol ahogy az Intel.
Teszt pl Cinebench R23, elég közismert.Alap 253W
Sztem optimális ~200W Cb stresszen
Lefokozott 125WA 125W-os lenne 35e is ha jobban optimalizálnám. Engem nem érdekel a fogyasztás, csak legyen egy felület nagy. Ez most majd gond is lehet ha egyre kisebb lesz.
40e+ pont pedig optimális.
Értelem szerűen ez beállítható 100W-ra, 80W-ra, ahová akarjuk.
Az a ~200W Cb stressz játékokban ~50-80W. Az meg rossznak nem nevezhető.Cpu package power mutatja futás közben.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Telekom mobilszolgáltatások
- Azonnali informatikai kérdések órája
- AI-ban gyengébb GeForce RTX 5090D-t kap Kína
- DJI topic
- Magyarországról is elérhető a Xiaomi Pay
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Ózongenerátor a háztartásban
- Hamarosan kapható lesz az Enermax Intel és AMD HEDT platformokhoz szánt AIO-ja
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...