Hirdetés
- Mobil flották
- Csokornyi S25 Ultra renderkép érkezett
- Google Pixel topik
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- IFA 2024: Gombnyomásra vált kijelzőmódot a TCL telefonja
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- iPhone topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Új gombot és SoC-t kapott az iPhone 16 és 16 Plus
Hirdetés
-
Olcsó USB WiFi AC adapter
lo Egy olcsó WiFi AC USB adapter jó szolgálatot jelenthet, ha az új router csak elvileg támogatja a 2,4 GHz-es átvitelt.
-
Ultraszéles mindenes lett az MSI 34 hüvelykes monitora
ph A Modern szériás, két színben készülő újdonságot gyors képfrissítés, korrekt felszereltség és emészthető vételár jellemzi.
-
Csokornyi S25 Ultra renderkép érkezett
ma Impozánsan tiszta a vékony keretes dizájn.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Köszi szépen.
Jelenleg az időjárás pont "kedvez" az ilyen teszteknek.
Memorizálom, hogy hol található ilyen kép
Igen, ilyet szerettem volna látni.
Hőmérséklet mérés bugos kicsit, az a -70C nyekereg Thermal Throttling-ra.
Mindenesetre köszi még egyszer, nem sok HWINFO-s Y Cruncher-t látni.
Megmondom őszintén, ez az első.
Bits/sec most nem érdekes, az mem sebességtől, cpu sebességtől, mindentől függ.*******************************
Más (nem is neked) :
Halkan megsúgom, hogy a kékeknél 100-ból ~ fele tudja az Y-t teljesíteni. Simán kimutatható az instabilitás amiről szólnak a hírek.
DDR5 okozza az instabilitást a nagyra értékelt magas freki miatt. JEDEC-en egyik sem instabil. 4800-5600MHz-en. CPU-knak semmi közük hozzá. A 8000+ memós gépek rendre elhasalnak az Intelnél. Ez nem az Intel hibája. Védeni nem fogom, mert valóban rossz, csak oc nélkül meg jól mennek 5600MHz ram-mal. XMP borzalom, egyetlen másodpercet sem mennek. (A 8000 és feletti xmp persze)
Ez csakis az Y Cruncher futása alatt jön elő. Ezért is fontos teszt a másik oldalon azoknak, akik ilyen 7-8000MHz ram-ot hajtanak.[ Szerkesztve ]
-
Ebben az esetben amikor visszaáll alapra, lehet nem a célértéket írja ki, hanem az alapot, hiszen arra teszi vissza.
Erre meg nem esküszöm, mivel azonnal F1.
Majd megírom ha ilyen lesz, de már melóban.
Jelenség ue amikor elérhetetlen ram frekit megcélzok, de a training nem sikerül, 3 próba után automatikusan alapon indul készen az újabb béna beállításaimra
Ha jedec-en is instabil, ott nagy a baj. -
Jelenleg szolgálatban egy irgalmatlan hangzavarban, így videózás kizárva, de elhiszem.
Ami biztos, 3 rpl cpu-m van, maga a cpu mind megy rendesen.
Ami szintén biztos, hogy mindegyiknél jelen van az instabilitás ha az xmp módot választom.
De.
Csakis az elmeroggyant, verseny kit-tel (8400MT/s G.Skill).
Maga a kit hibátlan, ugyanis be tudtam fogni vele a 8200MT-t.
De az alaplap olyan zavart tesz a jelre, hogy a 8200 felett szinte lehetetlen.
Ez az egyik legdrágább, legjobb lap.
Egy TUF szintű lap ha mestere vagy ~7000-7200MT/s.
Ennél vannak sokkal rosszabbak. Z690-nél régen még 6000 is álom volt.
Figyelem a fórumokat, de eddig ilyet nagyon nem láttam.
Azt is hozzáteszem, hogy ahol én járok, nem "kommersz" lapokkal tuningol senki, Apex, Dark, szóval ~250-300e Ft-os lapok. Ezekkel is kepeszteni kell.Videóra vissza, szép árkülönbözet...
Én nem fogom dícsérni egyiket sem, de mérlegelni kell.
Ár érték fontos tényező.
Ajánlani sosem szoktam épp ezért.Ez az egész mizéria létezhet, attól hogy én nem találkoztam vele, nem zárja ki.
Amikkel találkozunk, mind orvosolható kézi beállítással.
Csak xmp kiválaszt osz' haddszójjon', az nem megy.
Az "új" BIOS-ok nem fogják ezt megoldani, hiszen az, hogy tesznek bele limitet, az ezt nem orvosolja.
Gyenge lapoknál ugyan előfordulhat a gyenge vrm végett instabil fesz, erre jó a mostani BIOS a limittel.
Sajnos képbe jön a minőségbeli különbség is, hogy a "gyenge" procik erősen túlfeszeltek, ebből adódóan fel is forrnak.
SP szám ezt tükrözi, és nagyon rossz érzés egy olyan zsákbamacsát venni, ami a kibontás után a szemünkbe virít, hogy ez egy átlagon aluli, forrni fog.
Példával éljek, egyik 14900k-m sp93/1.50V/6G, másik sp102/1.43V/6G.
Előbbi default-on (igen, azt is nézem, hiszen van olyan aki nem csinál semmit) 100°C egy béna Cb alatt, míg a másik cpu ami gyárilag alacsonyabb VID-es, csak 75°C Cb alatt.
Gyengébb minőségű egy gyenge vrm-es lapban a nagyobb Amper miatt (mert nagyobb a VID), instabilabb fesz esetén ez elképzelhető.
Mondjuk 125W esetén ez kizárt.
253W azért az nagyobb.
Szóval elképzelhető, de én mint Apex tulaj, és csak olyan körökbe járok ahol túlnyomó részben drágább szegmensből vásárolunk, nem jellemző.
Hogy ma ilyen olyan vereny van, ezért kisajtolva az utolsó szusz is egy termékből, ez nekem nem bejövős.
Attól tartok, hogy ez csak fokozódni fog, silányabb minőség az élet minden területén. Ebbe nem is akarok belemenni, elég off már így is.
Sőt, lehiggadtam, vérszívó és társai írjanak amit akarnak. Licitáljunk, legyen 800W ez elég jól hangzik.
Vidijót megsasolom ha egyszer nyugalomba leszekTudom, tisztában vagy ezekkel, de ha már ide kanyarodott a téma, így jobban zárható. Kék topikban folytathatjuk.
[ Szerkesztve ]
-
Mondja is benne, hogy a 3600 csak a fail safe defaultja a crash után, ettől még teljesen más értéken használhatták.
Ahogy írtam nézd meg milyen fejet vág és röhög amikor azt említi hogy 4200-re vissza kellett állni.
Pedig a videóban, az előző képkockán ott virít az alaplap leírása: 4400MT/sec a maximum (ha minden 100% klappol)De könyörgöm,
ne csináljunk már úgy mintha nem látnánk miről van szó.
Csak láttad, hogy itt a PH fórumban 7000-8000 értékeken tesztelik 300-400 Watton ezeket a procikat.Miért kell úgy csinálni, mintha ez hihető lenne, hogy ezek a szerencsétlenek 50% hibaarányt tapasztalnak meg 125 Watton, és egyéb nevetséges körülmények között, és ez proci gond.
Egyértelműen kompatibilitás problémáról vagy rossz összeállításról vagy rossz körülményekről van szó.
Semmi köze magához a processzorhoz.Olyan mintha jönne egy hír, hogy a 7000x AMD procikról kiderült, hogy igazából csak 2GHz-en mennek, mert valaki szerencsétlen ezzel szív a munkahelyén.
Ezt elhinnéd, hogy igen akkor minden AMD procira igaz? Azok után hogy soha senki nem jelzett ilyet sem a PH sem egyéb fórumokban?Meg a support levele.
Oda kell menniük néha ki-bekapcsolni egy E-coret.
Persze, ilyen marhaságokat kell kitalálniuk amikor átalányban járnak ki fix support költségen. Ez a fingreszelés.Ilyen világot élünk.
Fake hírek, cancel kultúra.[ Szerkesztve ]
-
hokuszpk
nagyúr
"belenyultam abba a memoriatipusba ( Corsair 3000 cl 15 v3.2 (? a verziószámban most igy a negyedik pálesz után már nemvagyok annyira bizti ) es sokat szenvedtem miatta."
na. mondom én, hogy ha iszok, akkor ne akarjak beszélni. itt kimaradt egy aprosag.
helyesen :belenyultam abba a memoriatipusba, ami a problemak ~90%-a eseten jelenvolt ( Corsair 3000 cl 15 v3.2 (? a verziószámban most igy a negyedik pálesz után már nemvagyok annyira bizti ) ; es sokat szenvedtem miatta.
Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
tibaimp
nagyúr
Nem megfelelő hangnemet ütött meg, valószínű! Kár, pedig amúgy igaza van!
Van pár fórumozó, aki nagyon nem érti a dolgokat, és beszűkülten lát.Amúgy soha nem értettem ezt az Intel Amd vitát, meg a hasonlókat...
[ Szerkesztve ]
A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
X2N
senior tag
válasz hokuszpk #136 üzenetére
Ennyit bír ez a node, így is túlfeszelték bőven már az előző szériát hogy meglegyen az 5.7Ghz single core boost, és versenyképesek maradjanak 1 szálon, már a 7000-es szériánál is rezgett a léc a SOC túlfeszeléssel, jó lenne ha ezúttal értelmesebben állítanák be(nem fogják) és nem kellene attól félni hogy hány hónap múlva ég le a cucc, gondolom nem akarnak egy akkora fiaskót ami most megy intelnél. Az tovább rombolná az amúgy is kiváló AMD renomét. Ha lenne annyi eszük hagynának benne 10-15%-ot hogy aki tuningol az is élvezkedhessen.
[ Szerkesztve ]
-
-
X2N
senior tag
válasz hokuszpk #198 üzenetére
Külföldi oc fórumon olvastam, olyanoktól akik napi szinten ezzel foglalkoznak és versenyeznek. Én is tapasztaltam érdekes dolgokat AM5-ön, 8-10 órát teszteltem minden féle programmal egy sima gyári EXPO profilt, és egy szimpla újraindítás után(ram tréning) nem tudott már normálisan elindulni a gép, pedig előtte jó volt órákon keresztül. Ezt többször is sikerült megcsinálni. Ez az én személyes tapasztalatom, más meg csak megvesz a boltból egy random DDR5 memóriát és használja probléma nélkül a gyári EXPO-nál jobb időzítésekkel. De erről én tényleg nem szeretnék itt többet beszélni mert felesleges. Én se vagyok szakértő de vannak dolgok amiknek működniük kellene, legalább úgy ahogy régen Intelnél az XMP profilok. Semmi nem bizonyítja jobban ezt ha megnézed hogy hány Improve system stability-bios frissítés jött a 7000-es lapokhoz az utóbbi 1 évben. Régen ilyen nem volt, Anno a z77-es Intel lapomhoz volt 1!db bios frissítés ami biztonsági javítás volt.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen