- Google Pixel topik
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Netfone
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- A Redmi 15 5G-t power bankként is lehet majd használni
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Dr. Akula #220 üzenetére
Mindannyian régi motorosok vagyunk, tudjuk kik azok akik 20 éve piacon vannak és kik jöttek az elmúlt években. Tudjuk kik azok akiknél normális a garancia ügyintézés és kiknél nem, én csak annyit mondtam, hogy ne emiatt a plecsni miatt legyen valami valid, mert az kb pont szinte semmit nem ér.. és a holtak, becsukott szemmel is tudnak ilyet szerezni, ha akarnak.. peace
-
Dave567
addikt
válasz
Dr. Akula #193 üzenetére
Mivel nem egyértelmű a teszt, sose tudod meg milyen beállítást használt a tesztben.
Vagy van olyan videó amint nyomja a beállítást is?A pubg nálam miért lagol, VR Jani 14900k miért nem?
A régi 10900k-nál miért nem volt lagom?
Azért vettem 2 milláért a gépet, ilyen gondom ne legyen, és én ezekkel játszom.
Az Insurgency 2 is egy fos. -
X2N
őstag
válasz
Dr. Akula #185 üzenetére
Látom nálad nem beszélhetünk gépvásárláskor ár/értékről, mivel fogalmad sincs mi az. Csak megvetted az aktuális legdrágábbat/legjobban promózott terméket. A 7800X3D-processzorod továbbra sem annyival gyorsabb mint amennyibe kerül így nem éri meg megvenni. Ha most megvenném az AM4-et a f@szom se venné meg utána az AM5-öt mégegyszer. amikor alig gyorsabb. Majd az AM6-ot ha már tényleg kell.
"Azok a "külföldi szarok" (GN, HU, stb) nem kicsit komolyabbak és hitelesebbek mint valami pistike egy fórumról."
Ezek a nagyon hozzáértő külföldi oldalak meg youtuberek mint Linus-ék videói is tele vannak hibával, amiből volt pár hónapja botrány is ment a cicaharc rendesen, úgyhogy így igazodjál ki bármin is.Nem nekem kell hinni hanem nekiállni és letesztelni magadnak.
-
Dave567
addikt
válasz
Dr. Akula #176 üzenetére
Semmiképpen, mert nekem is ez a gép van, veled ellentétben és sírva fakadok a tudásán.
Nálam nincs tuning, csak alapon megy, Expo val.
Ha nem áldoztad bele az életed a tuning a, akkor semmit nem tudnál villantani.
Sajnos olyan vagy mint a barátom googlizzam ki, AMD a király, közben, senki nem rakott be még tesztet, videóval igazolva, otthon kornyezetben, csak lökitek itt a külföldi szarokat.
-
zebra_hun
veterán
válasz
Dr. Akula #176 üzenetére
A cikk ahová kommentelsz, Geekbench, kiírva a hatalmas előrelépés.
Egyszálas feladatokban viszont egyértelműen a Zen 5 magoknak áll a zászló, hiszen a Granite Ridge teljesen elfoglalja a felső részt, maga mögé utasítva minden vetélytársat.
A régi Intel proci leelőzi 30W átlagfogyasztással Intel BaseLine profillal.
Régi, nem az új ami ki sem jött.
30W avg. -
X2N
őstag
válasz
Dr. Akula #173 üzenetére
Az összes árat zöldufos boltból néztem ahol ér is valamit a garancia nem ilyen himihumi boltokból. 31%-al kerül többe az AM5, 1080p-n ~20%-al gyorsabb 4090-essel, ami 1440p-ben még kevesebb, 4K-ban meg mérési hiba tartományba esik. Biztos megéri majd megint processzort cserélni a legújabb 9000-es X3D processzorra, miután most valaki vesz egy 7800X3D-t amit még be se jelentettek, sok pénzért, további 15% teljesítményért 1080p-ren. Megérős. Ja nem.
-
fudi2002
nagyúr
válasz
Dr. Akula #171 üzenetére
Csak akkor ne írd, hogy nyers erő. Mert nyers erőben még a 7950x sem előzi le. Egyszálasban is elmarad, de allcore is. Majd most a 9es széria beéri az intelt, kíváncsian várja mindenki, én is. Amúgy pedig az intel a hulladék emagokkal mégis lemossa az összes jelenlegi amdt játékon kívül. Tehát akkor?
Ami játék cache-re érzékeny, ott az amd3d elhúz.Fura ez, mert a topikjában senki nem tapasztalt hasonlót. Ettől még biztos, hogy valós problémáról beszélünk.
-
X2N
őstag
válasz
Dr. Akula #164 üzenetére
Ezzel a videóval az a baj hogy az Intel 12600k-nál jelentősen alacsonyabb a processzor kihasználtság, nem látni azt se milyen órajelen megy, intelnél lehetne gyorsabb memória frekit használni, az is kérdés hogy egyáltalán be van-e állítva normálisan a memória. Az is furcsa hogy még így is jobban kitekeri a 3090Ti-t... még ha ez fps-ben nem is látszik
-
X2N
őstag
válasz
Dr. Akula #161 üzenetére
Akkor számoljunk:
AMD Ryzen 7 5800X3D 119 990 Ft
G.SKILL 32GB KIT DDR4 3200MHz CL16 25eFt
ASUS PRIME B550M-K 31390Ft
Össz:176380FtAMD Ryzen 7 7800X3D 155890Ft
Kingston FURY 32GB KIT DDR5 6000MHz CL36 Beast Black EXPO 46690Ft
ASUS PRIME B650M-K 53 990 Ft
Össz: 256570Ft31%-al kerül többe de csak 23%-al gyorsabb a teszt szerint, mindezt úgy hogy 4090-es van mellette...gyengébb GPU-val még kevesebb lesz a különbség...a legjobb esetben +23% átlag teljesítmény csak 4090-essel lesz jelen és az is csak 1080p felbontásban...
-
fudi2002
nagyúr
-
-
X2N
őstag
válasz
Dr. Akula #153 üzenetére
"A 14400 az az 5800X3D szintje, ennél a 7800X3D sokkal jobb. Nem egy kategória. Szóval lehet hogy neked ez untig elég játékra, de az a játék valószínűleg pasziánsz lesz, nem Cyberpunk."
7800X3D meg alig gyorsabb mint az 5800X3D, de linkelj még pár 1080p-s tesztet, abban lehet igazán veretni egy 145eFt-os processzorral 2024-ben 1008p felbontásban,
játékra továbbra is videokártya kell, ha nincs LEGALÁBB 4090-esed és nem 1080p felbontáson játszol FELESLEGES a 7800X3D."A vicces az amikor valaki egy 2x drágább, de semmivel többet nem tudó prociról akarja ezt bebizonyítani, csak mert már megvette, és savanyú a szőlő. Ja de, többet fogyaszt, ez a "tudása".
Pontosan mit is vettem én? Jelenleg 7950X-en vagyok ami launchkor vettem használtan 100eFt-al olcsóbban, 2600-as ryzen-ről váltottam fel.
Ha pedig a 14900K-ra gondolsz én eddig se írtam hogy azt kellene venni. Te hasonlítgatod itt a 2x drágább Intel processzort a 7800X3D-hez. Olvass vissza mit írtam.,
"Az X3D-nek nem annyira számít a ram órajel, akkor már inkább a kisebb CL: [link]"
Örülök hogy sikerült megtalálni a tesztet, eddig is tudtam hogy 6000MHz-re érdemes állítani a ryzeneket, ha visszaolvasol már le is írtam 1x.Megsúgom nem csak a CL primary időzítéseket lehet állítani egy memória tuningnál, hanem a secondary-t is, az többet is számít latency-ben, Intelnél, AMD-nél egyaránt.
-
X2N
őstag
-
X2N
őstag
válasz
Dr. Akula #148 üzenetére
Az egy 32 szálas processzor nem kicsit jobb több szálas teljesítménybe mint a 7800X3D...továbbra sem értem az összehasonlítás tárgyát, amikor van 14400,14500,14600, 14700-is ami nem kerül annyiba mint a 14900K és játékra is untig elég...
De van 5800X3D-is sokkal olcsóbban kiforrott DDR4-el(ami fél árba van DDR5-höz képest) aki anno azt vette nem volt semmi oka 7000-esre váltani, mert nem volt gyorsabb.A ram sebesség teszt meg fent van a Gamersnexus-on tessék megkeresni.
"Azokat meg nem is érintette a dolog." Mert addigra már kipatchelték bios update formályában a SOC feszültséget és 1.2V-ban maximalizálták. Látom képben vagy...
-
X2N
őstag
válasz
Dr. Akula #139 üzenetére
Ha 8 magot lekezel a játék engine, akkor marad több az oprendszernek hogy azt használja, vagy tudsz streamelni háttérben videotömörítéssel ami a processzoron fut. Én csupán az árát sokallom a 8 magos 7800X3D-nek. Több mag nem jó játékra a több ccx miatt AMD-nél.
"a gyári 4800 MHz is elég,"-mondja ezt akinek X3D processzora van, közben meg le lett tesztelve hogy a sima 7000-esek elég sok teljesítményt buknak ha Jedec standard 4800MHz-en használod.
Kicsit furcsa nekem hogy megvettél feleslegesen akkor egy nem olcsó 6000Mhz-es CL30-as kitet hozzá hogy a gyárihoz közel fele sebességgel használd amikor sokkal olcsób lett volna a 4800MHz CL36...
A régi biosok a nem X3D-s processzorokat égették, ugyanis akkor még a piacon sem volt az 78000X3D, az később jelent meg. X3D-t nem is lehet úgy tuningolni mint a nonX3D-t és órajelben is kevesebbet tud mint a non X3D-k.hokuszpk-2 ram slotos lapban lehet oc-zni
-
X2N
őstag
válasz
Dr. Akula #130 üzenetére
Nem is a Meteor Lake re gondoltam hanem a régebbi szériákra akit olcsóbban megvehetsz. De gondolom a szövetkörnyezetből nem esett le. Tudom hogy chipletes az új Intel is. Mond már el melyik játékra nem elég ma egy megtuningolt 12600k.
Ezeket a régebbi Inteleket jobban lehet tuningolni és nagyobb memória frekit bírnak, míg egy ryzen 1xxx-2xxx-3xxx-ma már annyira nem jó játékra(alacsony órajel).
5000-es szériánál meg ott van már az X3D-is, jó kis DDR4-el alacsony latency-vel, csak az már lehet nem éri meg ma a 7000-es széria mellett. 7000-es X3D széria meg drága. 144eFt-ért kapsz egy 8 magos processzort, az szerintem egy vicc, amikor 2012-ben is már 4 magos procim volt. Nem véletlen váltottam amint tudtam 16 magra. A 7800X3D-t meg ha lehet egy 8 magos intel procival vesd már össze ne a legújabb legdrágább Intellel..."...akkor az AM5-ös leégésekbe se futottál bele, az ugyanis csak a tuning EXPO feszültségek aktiválásakor jött képbe."
AM5-ön mindenki legalább 6000MHz-en hajtja a ramot EXPO sebesség felett,(amivel kapásból bukod a garit)(ráadásul a régi biosok 1.3V feletti SOC feszültséget állítottak be a processzornak ami túl sok, de gondolom ez is elkerülte a figyelmedet) szóval jó nagy hülyeséget mondtál.realme-Az ilyeneknek mint te kár volt regelni az oldalra ha ez a legértelmesebb amit hozzá tudsz szólni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Google Pixel topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Ingatlanos topic!
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Milyen egeret válasszak?
- Autós topik
- Eredeti játékok OFF topik
- További aktív témák...
- Intel Core i9-14900KF 24-Core 3.2GHz LGA1700 Box (36M Cache, up to 6.00 GHz) Processzor! BeszámítOK
- Intel Core i7 9700T - 35W TDP - Eladó!
- Intel Core i7 10700 - 4.9 GHz - 8mag/16szál - Eladó!
- Intel Core i5 13400F - 4.6 GHz - 10mag/16szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Intel Core I9 14900K - 24mag/32szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! LG 24MB35PM 60Hz FHD IPS 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- LG 32GR93U-B - 32" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon 3rd: i7-5GEN I 8GB I 512SSD I 14" WQHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest