- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Google Pixel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Sony Xperia 5 IV - házon belüli siker
- CES 2025: Megjött az Amazfit Active 2
Új hozzászólás Aktív témák
-
brabbitz
aktív tag
válasz
Valamivagyok #192 üzenetére
En vegyesen Inteles-AMDs vagyok, mindig azt néztem ami a pénztárcámnak garantált, így lettem FX-estől 3570k/4790k-től egészen 1/2 gen ryzentől az 5700X-ig.
És most is itt fekszik mellettem a 3570K biztonság kedvéért.
nekünk csak jó ha mindkét cég fejleszt. Én külön díjazom az AMD-t hogy a Bulldozer után feltudtak állni, és nagyon kompetens cég lett az Intellel szemben. (Bárcsak az NVIDIA-val is felvenné megint így a versenyt mint régen.)
Ma már, a főként említett két procinál (14900KS/7800X3D) tényleg igazán csak azok függ a teljesitmény, hogy a fejlesztők hogy optimalizáltak, és mire.
Én személy szerint most az AMD fele húzok mert több okból jobban kedvez (számomra), de teljesen megértem azt akinek ez nem elég, és az intel megoldásait keresi. Nem értem milyen vérre menő versenyt üztök kettő lapkából.Várom nagyon az új procikat, bár sajnos a váltás nekem elmarad anyagi okoból, lehet a mostanit is el kell adnom
-
X2N
őstag
válasz
Valamivagyok #192 üzenetére
Inteleseknél már lefagyott vagy túlmelegedett a gép ebben a melegben.
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
Valamivagyok #123 üzenetére
2600 és 2700 mellett sem volt gondom, pedig egyik alaplapom qlv listájában sem szerepelt a memóriám, mégis ment 3466cl14-ben, valamilyen hynix chipes kingston volt. A memória gondok főleg az 1000-res szériánál volt jelen, mire jöttek a 2000-res megoldások, addigra sokat javítottak ezen a téren, 3600 mellett ugyanaz a ram 3600Mhz-en is ment, majd jött a ballistix memória, amivel gond nélkül ment 3800MHz-en is.
-
zebra_hun
veterán
válasz
Valamivagyok #73 üzenetére
Azért igencsak meg kell "dolgozni".
Az a 8000C36 46 46 stabil Y Cruncher vadállat teszten is.
Intel topikba beraktam a legdrágább 8400-as xmp ram eredményét. Egy, azaz 1 mp alatt feküdt ki stressz alatt.
Hát, köszönöm, az olyanból nem kérnék.
Jelenleg a DDR5 alaplapi drótozása nem alkalmas magas frekire. Legdrágább lapokkal is kézibe tudjuk elérni az Y stabil magas frekiket.
Sokan csak dobálják a számokat és azt sem tudják, hogy mi a stabil. Mi az Y Cruncher...
Én kinagyítom a kékek hibáit, nem is tetszik sok embernek. -
X2N
őstag
válasz
Valamivagyok #73 üzenetére
Nem csak jobban kezeli a memóriát hanem alacsonyabb a latency is nem is kevéssel(10-20ns). Azt meg a játékok szeretik, meg a nagy memória sávszélességet is. 8000MHz meg már processzor függő is, melyikben sikerült jobban a memvezérlő, meg olyan alaplap is kell hozzá ami 2 ram slotos. 7200Mhz felett lottó hogy mi lesz stabil Intelen, egyre nehezebb stabilizálni, és egyre nagyobb a valószínűsége hogy XMP-ide vagy oda nem fog működni. De ugyanez van AMD-nél is csak ott 6000MHz-ig érdemes elmenni, mert többet nem bír stabilan az infinity fabric lekezelni. A probléma ott van hogy úgy látszik ezt nem is akarják nagyon fejleszteni, inkább ráteszik a 3DVcache-t és megvan oldva a probléma AMD részről, közben marad ugyanaz a sokat fogyasztó(értsd, ahhoz hogy menjen 6000MHz-en a ram azért sok feszt kell adni az Infinity Fabric-nak(ami gyakorlatilag ugyanaz amint az előző 5000-es szériában mert nem tud nagyobb órajelet) chipletes több ccx-es architektúra amin még lenne mit csiszolni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3070/ Hp EliteDesk 800 G4-G5 mini, micro PC-Számla/garancia
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
- Lenovo IdeaPad 3 17ITL6 - 17.3" HD+ Intel 6305 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus