Hirdetés
-
Alpine Linux telepítés mindenféle low-end dologra
lo Alpine LinuxMiután pár éve leesett, hogy az Alpine valami lehetetlenül alacsony erőforrásigényű, elkezdtem ezt tenni...
-
Akciófigelő: Jelentős kedvezmények az Asustól
ma Az Asus idei két csúcsmodellje szerezhető be 400 ezer alatt, a Zenfone 11 Ultra és a ROG Phone 8 is akciós még nagyjából két hétig.
-
S.T.A.L.K.E.R. 2 - Már nézhető a játék fejlesztéséről szóló dokumentumfilm
gp A másfél órás anyaghoz magyar feliratozás is készült, érdemes lehet megnézni a videót.
Új hozzászólás Aktív témák
-
hokuszpk
nagyúr
válasz zebra_hun #60 üzenetére
"HWINFO-n a lényeges adatok, példakép."
ilyet így ebben a formában nem fogsz látni, mert AMD-n egy csomó minden nincs vagy nem úgy hívják.
Pl : SA vs Core Vids
Sokkal kevesebb fesz van, amit lehet monitorozni; pl. szepen bekeretezted, de ha nincs kulon fesz az L2 -nek, odafotosoppoljam vagy hogy ? vagy pl. nincs offset az avx -re, mert a boost amugyis a limitek szerint mukodik ; vagy nincs VCCSA ( barmilegyenisaz, valahol olvastam, hogy a VTT átnevezve ), stb. Lehet neked ezek "szabvanyosak, de ez egy masik szabvany. Szoktamvolt mondani, ha pont ugy mukodne, mint az Intel, akkor azlenne ráirva, hogy "Intel". Altalaban hwinfo default layert szoktunk screenshotolni, elvileg azon minden rajtavan ami rajtalehet.Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
hokuszpk
nagyúr
igen, az olyan, hogy terhel
de vigasztaljon a tény, hogy a 12/13/14 gen Intelekben a kismagok miatt nincs engedelyezve az avx512, mert azok nemtudjak.
amugy en is szoktam y-cruncherrel tesztelni, mert ha ez stabil, akkor kb. minden is az.Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
hokuszpk
nagyúr
válasz zebra_hun #63 üzenetére
nekem a melós vasam még csak 5800X ; úgyhogy mivel még nem tört ki a hétvége, most ennyi fért bele, majd ha megint lesz Zen4(5) összerakós, és nemfelejtem el, nomeg idő is lesz rá, akkor kapsz többet. Megjegyzések : ez a régi yc volt kéznél ; illetve jobb bits/sec -et tud a cucc ha csak tesztelek és nem dolgozom meg videozok. Ja és a hwinfo kb. ennyit tud a Ryzenről.
** Láthatóan a 150A -s EDC limit fogja meg a cuccot ; elgondolkozom rajta, hogy emelek picit.
*** megneztem, a panelben a homerseklet 33 fok.[ Szerkesztve ]
Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
hokuszpk
nagyúr
másik topicban már véleményeztem ezt ; röviden: cicaharc ; olcsóbb Intel procit akarnak kapni a lejárt szerződésű gyártók.
[ Szerkesztve ]
-
hokuszpk
nagyúr
"De akkor ezek szerint éppen hogy a memóriák lehetnek túlhajtva ezekben a gépekben."
majd nézd meg az eredeti videot, amit a gamersnexus tovabb ragozott, abban bennevan.
ez szerinted tulhajtott memoria ? kipirosoztam mindenki kedvéért.Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
hokuszpk
nagyúr
válasz zebra_hun #89 üzenetére
igen erre én is gondoltam, de aszondja a ficko, hogy a felhős játkszerver-szolgáltató nem tuningol, mert ilyen méretben nem éri meg ; kész gépeket vesznek, meg hozzá supportot.
tényleg nézd meg, mert olyan állítás is elhangzik, hogy az Intelre hirtelen $1000 többe kerül a support...[ Szerkesztve ]
-
hokuszpk
nagyúr
válasz zebra_hun #91 üzenetére
na. nemtom mit kovettel el, hogy kiszurkultel. ???
szoval ket party kozott epp azon filoztam, hogy anno az elso Zent is támadták, hogy mennyire hulladek a memoriavezerlo ; a szaktopikban vissza lehet olvasni, mert pont belenyultam abba a memoriatipusba ( Corsair 3000 cl 15 v3.2 (? a verziószámban most igy a negyedik pálesz után már nemvagyok annyira bizti ) es sokat szenvedtem miatta.
szóval maximálisan eggyüttérzek a kiforratlan memória miatt kritizált Intellel ; bár azt is gondolom, hogy még a 4400 is egy elég konzervatív ddr5 órajel ; mondjuk az nem a képen szereplő cuccra mondta, hanem olyan általánosságban ; és valóban azt nem osztotta meg, hogy mennyiről vették vissza.
Szóval ismét hangoztatnám szélsőséges nézezteimet amiszerint az Asus kapja be[ Szerkesztve ]
-
hokuszpk
nagyúr
"belenyultam abba a memoriatipusba ( Corsair 3000 cl 15 v3.2 (? a verziószámban most igy a negyedik pálesz után már nemvagyok annyira bizti ) es sokat szenvedtem miatta."
na. mondom én, hogy ha iszok, akkor ne akarjak beszélni. itt kimaradt egy aprosag.
helyesen :belenyultam abba a memoriatipusba, ami a problemak ~90%-a eseten jelenvolt ( Corsair 3000 cl 15 v3.2 (? a verziószámban most igy a negyedik pálesz után már nemvagyok annyira bizti ) ; es sokat szenvedtem miatta.
-
hokuszpk
nagyúr
-
hokuszpk
nagyúr
válasz tibcsi0407 #132 üzenetére
az a 40% inkább a blenderben kihasznált avx512 miatt van.
remélhetőleg az AMD nem kezdi azt a jatekot, hogy "az egyik prociban ezt a reszhalmazt a masik prociban amazt a reszhalmazt tamogatom" es akkor talan szelesebb korben is hasznalni fogjak.Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
hokuszpk
nagyúr
válasz tibcsi0407 #132 üzenetére
azért kiváncsilennék ilyen tartós 250W+ használattal mennyi idő alatt degradálódna a proci.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz csuszapka #143 üzenetére
"de, hogy az intelt nem fogja tudni leelőzni bizonyosan tudom"
Delphoiban végeztél ?
azárt van olyan AMD proci, amivel megy a magasabb memfreki.[ Szerkesztve ]
-
hokuszpk
nagyúr
-
hokuszpk
nagyúr
viszont ez nemjelenti azt, hogy nem a Jedec szerint kezeli a memoriat az AMD.
akkor kb. elindulni sem tudna jedec specifikacio szerint mukodo rammal
az ilyen "mukodott, de reboot utan mar nem" már a ddr4 -nél is inkabb arra utalt, hogy a memoriamodul
a, nem tudja amit rairtak
b, tulhuzva ( expo ) nem tudja amit rairtak.Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
hokuszpk
nagyúr
"konkrétan az amd regélte el a múltban,hogy folyamatosan duplázni vagy nővelni fogja a magok számát és a 16 helyett 32 akarnak csak mai napig nem lett belőle semmi."
dehogynem. csak nem asztali fronton.
talán 32 magos Epyccel kezdték ; aztán lett 64 később 128 magos.
threadripper is indult 16-24 maggal, most 96 a teteje.Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen