- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Magisk
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
-
Mobilarena
Extrém tuning topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Achill3uS #6255 üzenetére
A mosogatógépesre reflektálnék: szokásom az újonnan érkezett használt gépcuccokat megmosni, használatba vétel előtt. Folyékony szappannal, meleg vízzel és egy iszonyú puha körömkefével szoktam suvickolni az alkatrészeket a csap alatt. Az évek alatt több hozzám hasonló fórumtárssal is találkoztam, többet között f27 is mondta, hogy ő hasonlóan csinálja.
Annó, amikor távirányítós autó versenyzéssel foglalkoztam tiniként, akkor az autóim tettem be mosogatógépbe, azoknak nem lett problémájuk. (a szervókat, benzinmotort és akksit levettem, azért írom le, mert a műanyag és fém alkatrészeknek nem lett problémájuk. Sem olvadás, sem korrózió nem lépett fel)
-
subaruwrc
félisten
válasz
Achill3uS #6248 üzenetére
Nem tudom de másodjára is ugyanezt játszotta,első nekifutásra megy szépen aztán egy crash után eltűnik a stabilitás.
7065pps@ 6.30ghz. gyári állapotú chiptől szerintem több mint elég.
-
jones965
Modder
válasz
Achill3uS #6250 üzenetére
Azért egy alaplapnál a processzor foglalat körüli tranyók/kondik közt elég macerás lehet kitakarítani a vazelint.
Vagy tisztítószer-forróvíz-szárítás?
Most egy kicsit óvatos lettem, miután egy pici pára nálam mekkora problémát okozott.Továbbra is fennáll sajnos az áramtalanítás utáni 00-ás proci vcore hiba. Pici ütögetés, aztán már megy is. Cserélni kellene az alábbi tranzisztorok valamelyikét.
-
04ahgy
nagyúr
válasz
Achill3uS #6228 üzenetére
Így járattad a G3258-akat is? Mert anno Csehországban műszeres méréssel bizonyosodtunk meg SOC Force-ban a 3V VR(in) szükségességéről magas CPU fesz mellett. Toyone és én (subi akkor épp csajozott, de neki is megmutattuk később). 2,8V esetén két szálas terhelésre szépen elkezdett a beállított, Extreme LLC-s VCore 1,8V-ről csökkenni, 1,7V alá is (műszeres méréssel). Egyértelműen az IVR ludasságát vezettük le, mert jól látszott, hogy nem tudja tartani a feszt. Emelt VR(in) hatására pedig nem volt drop.
UI.: neked nem Csehországban kéne Valentin napoznod?
HGyu
-
jones965
Modder
válasz
Achill3uS #6166 üzenetére
Gratulálok srácok, megérdemelt az elismerés! HWBOT-on nézve csodálkoztam is a 3dm05 xp-n történő futtatásához.
Jövő héten az asus OC showdown versenyre én is készítek LN2 eredményeket, aztán ha még belefér, megnézzük a 3dm05-t. A 2001SE eredményed ez nagyon keményre sikeredett, azt nehéz lesz megközelíteni.
Mod: a TEK9 fet gpu pot nagyon jó darab, de nálam az EK SF3D jobban teljesített. Milyen gyártmányú a GTX 780Ti?
-
jones965
Modder
válasz
Achill3uS #6129 üzenetére
Sajna ilyen részletességre nem emlékszem, éppen elég szívás volt LN2 alatt stabillá tenni az órajelet. Talán ha emlékeim nem csalnak 2,65V-ig mentem el Vring értékben.
Az uncore frekit pontosan ezért nem is erőltettem. Örültem sokszor, ha egyáltalán bebootolt a lap. Ilyen makacs platformmal még nem volt dolgom. Kiváncsi leszek, players111 mire megy majd LN2 alatti tesztekkel.Azóta már sokat olvastam utána dolgoknak, csak sajnos éppen platform nincsen, hogy ezeket kiteszteljem.
-
jones965
Modder
válasz
Achill3uS #6125 üzenetére
Igen, picivel fölötte is: Uncore 4063Mhz
-
jones965
Modder
válasz
Achill3uS #6120 üzenetére
Az eredetileg megtervezett lga2011-3 sockettől 5 helyen tér el az asus megoldása. Ezen kezdődött a szabadalmi vita az általad is belinkelt részből a 2 cég között. Nem tudom azóta a vita milyen szinten van, annyi tény, hogy elsőként az asus vezette be. Valószínűleg ennek okán már a gigabyte is eszközölt változtatásokat derbauer közreműködése által (is).
Amennyiben jól látom, az uncore feszültség ellátásáért lévő kivezetések az asus megoldásán kivannak alakítva.
-
jones965
Modder
válasz
Achill3uS #6105 üzenetére
Az asus készítette el elsőként az OC socket foglalatot, ahol ezek az érintkező helyek már be voltak építve, ezáltal a cpu stabilabb tápfeszt kapott.
Der8auer's ezt a hiányosságot oldotta meg a Gigabyte lapban. Ezt követően készítette el a gyártó az asus mintájára a módosított socket-et. -
jones965
Modder
válasz
Achill3uS #6098 üzenetére
Érdekes a kiírás, legalábbis az én értelmezésem szerint. Egy stage-ben indítani a Z97 és X99 lapokat, több mint furcsa. -hogy a viharba akarják XTU-ban és CinebenchR11.5-ben a 2 platformot összevetni?
A Fire strike e. még csak hagyján, ott leginkább a Gpu domborít, na de az első kettő.Ráadásul alaplap még csak van, de proci egy szál sem az x99-hez.
-
-
04ahgy
nagyúr
válasz
Achill3uS #6065 üzenetére
Nekem egy quadkitre való Geil EVO TWO-m van (4*4GiB), 2400/CL10-11-11-30. Egyszer véletlenül a 30 helyett 12-t állítottam be, és bootolt a rendszer (igaz fagyott).
Sehol nem leltem infót, de szerintem ez is Samsung chip lesz. A Corsair Dominator Platinum viselkedik hasonlóan.
HGyu
-
jones965
Modder
válasz
Achill3uS #6036 üzenetére
Azt már korábban is megfigyeltem, hogy asus vonatkozásban a Z87 chip nálam gyorsabb, mint a Z97.
4790K@4800mhz superpi32M.Ezért is csodálkoztam, hogy a 600mhz-es spi32M eredményem milyen tré lett a Z97 lapban.
Na azt hiszem, ezt hamarosan meg kell nitrozzam.
-
04ahgy
nagyúr
válasz
Achill3uS #6024 üzenetére
Nem is fog benne ugyanaz menni, mint a sima Force-ban. Alapesetben a magas frekvenciás RAM-okat a lapgyártók is a távolabbi slotokba javasolják. A hozzávezetések parazita kapacitásai és induktivitásai egy LC szűrőt képeznek, aminek része van a jelalak kialakításában, a belengések csillapításában.
Közelebbi slotokkal ez más fizikai paraméterekkel valósul meg, tehát teljesen más időzítésekkel kell az adott RAM-ot magas frekvenciára stabilizálnod.
HGyu
-
subaruwrc
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Medence topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Hardcore café
- Xbox Classic / Xbox 360
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Trollok komolyan
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- További aktív témák...
- Ryzen 5 9600X /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 9 7900X /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Intel Core I9 14900KF - 24mag/32szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Intel Core i9-14900KF 24-Core 3.2GHz LGA1700 Box (BX8071514900KF) Processzor! BeszámítOK
- Ryzen 9 7900 /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 16AHP9 notebook - R7 8845HS 16GB RAM 512GB SSD RTX 4060 8GB Win11
- Samsung Galaxy S6 Lite (2022) , 4/64 GB ,Wi-fi
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest