- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- One mobilszolgáltatások
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Mobil flották
- Yettel topik
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Akciófigyelő: Ha kéne vezeték nélkül CarPlay és Android Auto...
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
-
Mobilarena
Extrém tuning topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
jones965
Modder
válasz
kicsipapucs #6555 üzenetére
4930K procival nem érdemes Xp alatt benchelni, lévén nem tudod olyan órajelen hajtani, ami kihozná a lehetséges maximumot a vga-ból.
2db gpu esetén pedig még inkább igaz ez, a videó memória kezeléséről pedig már említést sem téve.Mint ahogy Achill3uS is írta, több gpu esetén csak wista-win7.
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
kicsipapucs #6555 üzenetére
az a gond az xps benchmarkok jórésze már egy 780-nal is cpu limites inkább, főleg egy nem ln2-vel hajtott 4930k-val is az leszel. ergo nagyon kis különbség várható még 06-ban is az sli és single card között. de kérdésedre válaszolva, pontosan ezért szerintem senki nem hajtott itt sem xp-n 2 kártyás sli-t már nagyon régen. én 8800gts 512 sli kb 2007 óta biztosan nem. de xp 64 bit tuti h mandatory hozzá. az ujabb 3dmarkoknal meg ugyis felejtő az xp. tul képp 01-en kívül szerintem mindenhez jobb már a vista/win7. talan 03 lehet a kivétel, de azt évek óta nem futtattam, talán jones meg tudja mondani.
-
M3kk
őstag
válasz
kicsipapucs #6543 üzenetére
Kivagyok mar venulve
.
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
kicsipapucs #6467 üzenetére
ebben igazad van. de a lapon és sajnos a bioson is mulik a twcl. nekem pl marha érdekes de anno amiért az ln2-es lappal azt hittem nem megy a ram tuning, hogy egyszerüen nem postol a lap twcl6-al. 7-el minden további nélkül. a sima soc force-ban ilyennel nem találkoztam.
és akkor más subokrol nem is beszéltünk, pl hogy asus lapban a trdrd megy 4-en mig gigában csak 5-ön. stb ebben rejlik a ram tuning szépsége.Johni, ez ilyen játék, türelem és idő. respekt, hogy egy középsz*r lapból kihoztad ezt!
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
kicsipapucs #6456 üzenetére
en 88gtx-nek néztem de aki nem veszi a fáradtságot, hogy ráguglizzon igy jár. jön a korrektúra.
ezért dobta ki players:
Need zombie? Make yourself, some help arrive here -
törölt tag
válasz
Lehet. Google ezt a kèpet dobta. Ettől függetlenül Hipro5 egy legenda!
-
M3kk
őstag
válasz
Bizony, az elso kep az hipro5 utan volt joval (latszik a TPQ-1200 OC a kepen). Maradjunk annyiban, hogy shamino muve
.
-
toyone
őstag
válasz
kicsipapucs #6360 üzenetére
P5B Deluxe FullMod - ami majd este kiderül hogy megpilledt-e. #szomorú
ittakary
Elindultál az úton!
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
kicsipapucs #6256 üzenetére
egy dolog lemosni vízzel és oldószerrel, más meg berakni a mosogató gépbe, ahol forró gőz éri egy órán át, nem vagyok benne biztos, hogy a kondik szeretnék. de lehet, hogy tévedek. majd kipróbálom valami kevésbé drága vga-val legközelebb.
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
kicsipapucs #6243 üzenetére
talán mert közülünk majdnem mindenkivel volt már "félreértésed" és sem players, sem jones, se senki a topicban nem érdemli meg, hogy hasonló stilusban kioktasd. tisztelet. ezt kéne észrevenned, nem többet. és ha te vársz el segitséget tőlünk, ahhoz épiteni kellene a közösséget és nem bomlasztani.
-
subaruwrc
félisten
válasz
kicsipapucs #6243 üzenetére
A mellé magyarázás az nagyon megy
Szerintem rajtad kívül mindenki érti hogy a stílusodra gondoltam.
Na de hogy ON is legyek ma ismét nekimentem a 4790K-nak ami bíztatóan is indult viszont a 6.30ghz hwbot prime próbálkozás közben megbolondult a rendszer majd odáig butult hogy a korábbi beton beállításokon, 5.80ghz-en sem futott le a hwbot prime, a wprime is hibát dobált már 5900-on is.Kipróbáltam pár beállítást mindkét irányba játszadozva a feszültségekkel de nem vezetett eredményre,most vagy a chip degradálódott ilyen hamar vagy valami egyéb probléma szólt közbe.
Azért egy egyéni legjobb hwbot primera futotta
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
kicsipapucs #6216 üzenetére
a szmajli veletlenul maradt le? mert koszonjuk nem kerunk a topicba beepeitett helyesiras ellenorzot.
-
jones965
Modder
válasz
kicsipapucs #6216 üzenetére
Vcache.
Achill3uS: jelenleg úgy tűnik, hogy a maximus VII Formula lap le van hallva, így az asus stage-re a másik nálam lévő lap nem alkalmas.( Maximus VI E.)
Arra viszont jó lesz, hogy abban is megnézzem ezt a cpu-t, lévén még abban nem volt LN2 teszt.
Várok most HyperX 2800-as predator ramokat, nem tudom mikor mikor érkeznek meg, ha sikerül életre kelteni a lapot, vagy lesz másik, akkor természetesen még megnézem. -
Achill3uS
nagyúr
válasz
kicsipapucs #5902 üzenetére
ez nem tuningos eredmény, ez csak tweakelt
meglátom lesz e még kedvem jobb cpu-t keresni, pedig ígéretes volt a 6.5G validdal. ja és rájöttem valoszinüleg miért nem mentek a ramok, mais forditva raktam be őket és 2600c8-on se akartak indulni. megvan melyik az 1-es és melyik a 2-es. lehet erre nem figyeltem oda pont a nitrozáskor. pech.
subaru egyébként ugy képzeld el, h a lap 1.92v fölött lekapcsol konkrétan ezzel a cpuval. tiszta 775 feeling
-
jones965
Modder
válasz
kicsipapucs #5841 üzenetére
Mindennel sorban haladok, mennek a ramok is 1900 mhz felett.
Lesznek még itt ettől jobb eredmények is, reményem szerint. -
subaruwrc
félisten
válasz
kicsipapucs #5836 üzenetére
azok már mentek 3300-at egy próba erejéig.
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
kicsipapucs #5828 üzenetére
mondjuk benchelni nem ártana kivenni belőle 2 modult elso koron, és maradjanak a jobbak
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
kicsipapucs #5819 üzenetére
bizony, egyoldalas CFR, van belőle 2 oldalsom is, de ezek jobban mennek, viszont összehasonlítást nem végeztem effiben a kettő között, valoszinüleg igazad lesz a 2 oldalas PSC is rommá veri.
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
kicsipapucs #5786 üzenetére
na ne szerénykedjünk kéremszépen
bárkit szivesen várunk hiszen ez lenne a lényeg, örülök nektek!
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
kicsipapucs #5762 üzenetére
ó bazd
ha összerakjátok amitek van subaruval lehet belőle "csúnya" eredmény -
subaruwrc
félisten
válasz
kicsipapucs #5758 üzenetére
elballagtam érte délután.
full dobozos,mekkora király -
helkis
veterán
válasz
kicsipapucs #5730 üzenetére
megy pü!
-
cbalazs01
csendes tag
válasz
kicsipapucs #5713 üzenetére
Az a helyzet, hogy azért kerestem olyan tagokat akinek olyan alaplapja van mint az enyém, mert könnyebben be tudnám lőni az alaplapot. Eddig kipróbáltam egy lépést, hogy mit kell belőni az alaplapon. Sajnos utána a BOIS - ba lépésnél egy Illegal command parancsal jelentkezett az alaplapom. Ami azt eredményezte, hogy nem lett gyorsabb a proci, hanem rrszetelni kelett a boist ahoz, hogy be tudjak lépni.
Szoval ha van valakinek ilyen alaplapja neagyisten procija abban az esetben irjon nekem.
Előre is köszönöm.
Az alaplap neve: Asus Crosshair V Formula - Z.
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
kicsipapucs #5721 üzenetére
akkor igen mákos darab ha 3ból sikerült kifogni, viszont én azért megnézném a többit is léggel legalább.
hiába van valid 6375-rol alacsony vcore-al, a gond itt az lesz mindenképpen, hogy nem tudod mi fogy el az órajel, vagy fsb wallba futottál. egyébként nem kizárt, hogy ez jól jöhet mert az alacsonyabb hőfok is segitségedre lehet. 6-os szorzón kell ilyenkor tovább nézni, de az is csak iránymutató. egy jó REX kell ide ln2-vel vagy jeges vizzel a chipsetre, hogy kimaxold ezt a procit. a ddr3 csak tipp volt, ráhibáztam. nekem is volt ep45t extreme-em de nem tudtam 620 fsb fölött stabillá tenni, max is valami 640 volt, nem jött be. -
toyone
őstag
válasz
kicsipapucs #5715 üzenetére
Videón az eddigi legjobbad.
Grat! -
Achill3uS
nagyúr
válasz
örülök, hogy végre összejött egy kis ln2-zés és öröm látni a lelkes munka gyümölcsét, és 775-ös cuccokat ilyen szépen menni
az E8500-ra csak annyit tudok mondani, hogy EVIL
nem láttam még ilyen jó 8500-at, megközeliti az én legjobb 8600-amat anno, viszont a SPI eredményeket hiányolom, legalább az 1M-et, kár volt kihagyni még akkor is ha ddr2. kérem pótolni ddr3-mal
-
subaruwrc
félisten
válasz
ügyes voltál
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
kicsipapucs #5692 üzenetére
ep45t exbol nekem 650nel tobbet nem sikerult kihozni, az a baj az fsb wallal, hogy ha belefutsz tobb proci kell hozza h meggyozodj rola mi fogyott el. de a 18db 8600 jol hangzik remelem lesz kozte jo darab, ha q822a435 van benne csokold meg a foldet, az kb garantalt 6.5g
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
kicsipapucs #5688 üzenetére
21 proci az szép, remélem nem kellett mindet megvenned
700 körüli fsb-re REX, ep45t extreme, biostar p45, dfi p45-öt ajánlok amit találsz épp. nem árt ha nitrozod a chipsetet. de sok mulik a cpu-n is. és max fsb-hez be kell vetni minden egyéb trükköt amit csak tudsz. minel lejjebb menni hofokban, tehat alacsonyabb vcore, nb/vtt/pll jo magasra, pcie frekit emelni, pci vga, sata usb kikapcs, ide vinyo, egy ram, magas performance level, es idozitesek. hirtelen ami eszembe jutott. igazabol ha orajelre utazol egy 86-os jobb lenne a magasabb szorzo miatt, de 85-tel is el lehet érni szép fsb-ket.
nem felejtettem el a privatodat, csak nem volt még érkezésem előkotorni, átnézni a 775-ös mentéseimet. -
toyone
őstag
válasz
kicsipapucs #5688 üzenetére
3. Binneltem 21db E8500-at
laza
-
subaruwrc
félisten
válasz
kicsipapucs #5684 üzenetére
ja igen,nitroznunk kéne
-
04ahgy
nagyúr
válasz
kicsipapucs #5684 üzenetére
Jól szalad!
Nekem mondjuk az 1024M a kedvencem.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz
kicsipapucs #5677 üzenetére
BME-n oktatóm volt az illető, neki van két működőképes REX! Subaru látta is őket együtt, egy helyen, még meg is örökítette. Habár nem hiszem, hogy eladók, manapság az egy szép kor technikatörténeti emléke már!
HGyu
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
kicsipapucs #5677 üzenetére
már régen megöltem az összeset
-
subaruwrc
félisten
válasz
kicsipapucs #5675 üzenetére
Ez a proci futná a 700*9-et az biztos csak legyen alá lap.
-
subaruwrc
félisten
válasz
kicsipapucs #5629 üzenetére
Lehet hogy nem gyakoroltak rajta sokat de az a fajta érzék ami nekik van pár tíz perc alatt rávezeti őket a helyes útra.
" olyan ez mint a biciklizés "te is kapsz rá meghívást amúgy
-
törölt tag
válasz
kicsipapucs #5550 üzenetére
32M-et azért futtattam, hogy kiderüljön mit megy a proci stabilan. (elsősorban 3dmarkok miatt teszteltem ezzel.) Azt mondják ha 32M lefut akkor a 3dmarkok physics tesztje is tabil.
toyone Ne öljetek meg még nem futtattam ilyen progit soha.
-
subaruwrc
félisten
válasz
kicsipapucs #5544 üzenetére
Persze csak közben nem tettük fel hogy ne kapjanak ötletet a beállításokat illetoen.
-
toyone
őstag
válasz
kicsipapucs #5525 üzenetére
Z97X SOC & G3258
Nincs lényegében cél vagy verseny. Érezzük magunkat jól a Cseheknél, nem szól többről.Players
-
jones965
Modder
válasz
kicsipapucs #5525 üzenetére
Haswell alapú celeront.
-
BlackSoft
addikt
válasz
kicsipapucs #5520 üzenetére
Ez kevésbé fedezi a valóságot, mint az én gyurma gondolatom
-
törölt tag
válasz
kicsipapucs #5515 üzenetére
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
kicsipapucs #5510 üzenetére
sajna nem, a szerver bérletünk lejárt 1-2 éve, és nem láttam értelmét megújítani. nálam meg van a tartalmak 90%-a backupolva. mire vagy kíváncsi?
-
válasz
kicsipapucs #5493 üzenetére
Mindenképp meg kell bontsam.
Nagyon profi lefogatóm van és inkább költök gázcserére,mint egy újabb lefogató projectre.Nem tudom neked milyen van.
Nekem Vapochill Lightspeed van. -
válasz
kicsipapucs #5491 üzenetére
Lecsupaszítani nagyon egyszerű a fejet.
És mi van a gyári műanyag fekete lefogatóval? Hogy szeded le róla ?
Szét vágod ?
Nem tudja ráhuzni a két lépcsős műanyagot,mert nem fér át a fejen.A kérdés még mindig fent áll.
Mi van azokkal akik saját készítésű fejet raktak rá.
Jobbat erősebbet. -
gombcomp
senior tag
válasz
kicsipapucs #5487 üzenetére
Sajnos,csak felhasználói szinten ismerem,használom a kompit.
A kérdéseidre talán egy hűtő,légkondi ügyekben jártas szaki kellene. -
válasz
kicsipapucs #5476 üzenetére
Mert nekem DDR3 1800MHz@cl7 pl7 volt, amit szerintem nem fogsz tudni behozni DDR2-es memóriákkal.
De a többiek javítsanak ki, ha tévedek -
válasz
kicsipapucs #5475 üzenetére
Átettem a ramokat a két másik slotba, azt jobban szerették ezzel a procival, pl7 cl4 lement az 1m, még az os-en is tweakeltem egy kicsit, de így sem tudtam behozni a srácot.
14,734 lett a legjobb, amit kihoztam belőle. -
04ahgy
nagyúr
válasz
kicsipapucs #5473 üzenetére
Ha az eredményt másik E2160-nal hasonlítod össze, ahhoz képest kevesebb?
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz
kicsipapucs #5437 üzenetére
mag1 allokálás, maxmem megvolt?
HGYu
-
Overlocker
veterán
válasz
kicsipapucs #5427 üzenetére
Gratula, nagyon szép eredmény!
Ebben a lapban nekem gond nélkül mentek a teamgroup ramok 1400 CL5-ben 2,45v mellett.. le is esett az állam
-
subaruwrc
félisten
válasz
kicsipapucs #5432 üzenetére
max clockban jobb a gmh, a gkx meg ebben jó hogy megy 1250 c4-et. a feszt nem tűri jobban mint a gmh, sőt emlékeim szerint az jobban skálázódik vele, ez egy idő után megtorpan. de az lehet h 1300 c4-nél lesz
-
subaruwrc
félisten
válasz
kicsipapucs #5430 üzenetére
valószínű ( 95% ) micron d9gmh chipes ramok 2.7v körül el kell viselniük ha át vannak pasztázva és rendesen meghűtöd őket. többet már csak mínuszban bírnak károsodás nélkül.
-
toyone
őstag
válasz
Ez fasza lett. Ramok gyilkosok.
-
subaruwrc
félisten
válasz
na, jó ütemben haladsz, az első mérföldkövedet el is érted, grat hozzá
45200-as effen semmi szégyelnivaló nincsen, az 1250+ c4 4 4 meg egyenesen kíváló bármilyen ddr2 ramtól.nitro kellene arra a rendszerre és rámenni a 32m-re
-
válasz
kicsipapucs #5425 üzenetére
Ami kimaradt: egy kis os tweak-beli hibámat is korrigáltam, sikerült azzal is javítani, valamint a nagyobb hideg és pár bios trükk hatására 2-3FSB-t is nyertem nagyobb hideg nélkül is. 630FSB-n 1M volt már, csak a ramok miatt bukó (5-5-5-18 pl11), de van előttem megint cél egy ideig!
-
subaruwrc
félisten
válasz
kicsipapucs #5419 üzenetére
a vrefeknek talán nem kell annyi de ezenkívül nem látok semmit ami gátolhatna.
ami számomra azt jelenti hogy csak a hőmérsékletek korlátoznak. -
subaruwrc
félisten
válasz
kicsipapucs #5417 üzenetére
szerintem ennyi próbálgatás után már csak a hőfokok korlátoznak.
ezzel a hűtéssel a 625 1m is becsületes főleg cl4-ben. -
subaruwrc
félisten
válasz
kicsipapucs #5415 üzenetére
szobahőmérsékleten megállhat bizonyos frekin.
le kell azt is hűteni subzeroba. -
subaruwrc
félisten
válasz
kicsipapucs #5413 üzenetére
hát mondjuk 1250 4 4 4 8-ban lenne egy tippem hogy mi fog vissza.
a ram léggel megy ? -
subaruwrc
félisten
válasz
kicsipapucs #5407 üzenetére
akkor ez csak 2 skew.
próbáld a másik irányba az mch skewt. elvileg van advance és delay is. ( "siettetés" , késleltetés )
cpu skew meg 200 vagy felette segíthet.
clock driveok jók. -
subaruwrc
félisten
válasz
kicsipapucs #5405 üzenetére
az a 4 skew érték a kulcsa a 630+ os fsb-nek de most egy 7 órás bench session után ha lelőnek se tudom neked megmondani fejből hogy mit hova kellene állítani.
ha annyit tudsz segíteni hogy mi a nevük és mettől meddig lehet őket állítani akkor talán ki tudjuk bogozni.
ezenkívül könnyedén lehet hogy a nagyobb hideg tudna segíteni leginkább. -
subaruwrc
félisten
válasz
kicsipapucs #5275 üzenetére
az már inkább.
sejthető volt. az még barátságos fesz 1400-hoz -
subaruwrc
félisten
válasz
kicsipapucs #5273 üzenetére
1,55v 1400 cl5?
-
subaruwrc
félisten
válasz
kicsipapucs #5257 üzenetére
effben lehet hogy azok a jobbak amiket írsz példának de ez leginkább egy lowclock challengenél jöhet szóba, mert órajelet viszont általában többet tudnak az új chipsetben a procik (z77 a p67-nél már csak az elérhető szorzók miatt is), ott meg el is veszik az eff előny.
-
subaruwrc
félisten
válasz
kicsipapucs #5255 üzenetére
van
p45-x48-z77 - 990fx a nyerő -
Aszi10
tag
válasz
kicsipapucs #5225 üzenetére
Voltam én eddig is
de inkább külföldi fórumokon,mostanában topicolok ennyit itt
Platformok terén prociba csak intelem volt/van...VGA ból meg kizárólag AMD párti vagyok.OC terén meg leginkább a CPU és a VGA túlhajtása érdekel
-
válasz
kicsipapucs #5200 üzenetére
Én is így gondoltam, ezért írtam ide, de rögtön átirányítottak...
Egy átlag felhasználó nem hinném hogy ilyen procival elért volna ennyit és még tovább is akar lépni, amúgy azon vagyok, hogy szerezzek legalább egy SL7PP-t és azzal teszteket csinálni, mert ez kevés, a 3.2Ghz-es EE-t még 4Ghz-ig se lehet húzni. -
gombcomp
senior tag
válasz
kicsipapucs #5190 üzenetére
Szerintem ez így nem jó.
A rögzítést a felső részre kellene áteszkábálni.A mostani rögzítőlemez és a fej síkja közötti
kb 2mm nél a fej széle szabadon van,és itt képződik a páralecsapódás.
Próbálj innen meríteni ötletet: Kit-Tronics -
gombcomp
senior tag
válasz
kicsipapucs #5188 üzenetére
-
gombcomp
senior tag
válasz
kicsipapucs #5185 üzenetére
Szia!
Nálam a bevált módszer az,hogy első lépésben művészgyurmával,vagy gyúrható ragasztóval
leszigetelem a procifoglalat közvetlen környezetét úgy hogy ha lehet légmentes legyen a foglalat
belseje felé.Természetesen beültetett procinál.Erre azért van szükség,hogy lehető legkevesebb legyen
a páralecsapódás lehetősége a foglalat alatt.
Utána kis ügyességgel kell faragni a proci környezetéhez illeszkedő armaflex darabot belekalkulálva a kiemelkedő alkatrészeket.Armaflex lapot tudsz szerezni klimaszerelőktől.
Valahogy így képzeld el:A sárgával jelölt részt kell befedni a gyurmával egészen az alaplap síkjáig,
a narancssárga pedig az armaflex helyét jelöli.
Van egy durvább megoldás is,ha a foglalatot,és közvetlen környezetét kitöltöd valamilyen szigetelő
anyaggal pl. vazelin,vagy fehér szilikonpaszta,de ez már garivesztéssel járhat mivel eltávolítani
maradéktalanul,nyom nélkül szinte lehetetlen. A kompinál azért egyszerűbb a szigetelés a
pothoz képest,mert csak közvetlen a vapofej környéke van kitéve páralecsapódásnak.
Egy "session" után nem árt 1-2 nap pihenés,hogy az esetleges keletkezett pára elpárologjon.
Nálam már néhány éve így megy a cucc,persze nem folyamatosan.
Ha a gyurmás dolgot kihagyod akkor a procilábak közötti kondenzvíz tuning alatti anomáliákat,és
a fémes részeken oxidációt okoz. -
jones965
Modder
válasz
kicsipapucs #5185 üzenetére
Ebben a kérdésben keresd meg gombcomp kollégát. Ő folyamatosan kompresszorral hűti a prociját.
-
jones965
Modder
válasz
kicsipapucs #5183 üzenetére
A 4 kártyás támogatásban.
-
04ahgy
nagyúr
válasz
kicsipapucs #5160 üzenetére
Meg is bánta hogy lecserélte.
A Z68 valahogy "nem adja", nekem sosem voltak olyan jó köreim benne, mint P67 / Z77-ben.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz
kicsipapucs #5157 üzenetére
P67-tel mindenképp, elég efficient Ivy alatt.
HGyu
-
jones965
Modder
válasz
kicsipapucs #5157 üzenetére
Én egy éven keresztül Asrock Fatal1ty Z77 lapot használtam nitrohoz.
Visszaolvasol találsz is eredményeket. -
subaruwrc
félisten
válasz
kicsipapucs #5123 üzenetére
Csak skálázódjon hidegben is szépen, azt kívánom!
az mákos lenne
6.8 +
hát nemtom, én jó zsebbe nyúltam te meg rosszba
Cosmo
L227B702
malaysia -
Achill3uS
nagyúr
válasz
kicsipapucs #5091 üzenetére
én csupán magyarázatot próbáltam adni arra, hogy miért nem ment a tuning a 2gigás modullal, REX volt a kedvenc tuning platformom és 2000c8 volt nálam is a max amennyire emlékszem, d9jnm-el ahogyan Gyuri is emlitette feljebb azok is egész jó chippek.
attól még, hogy itt valóban többen megfordulnak, ram chipes listát nem fogsz találni, ez egy régi topic de időben kb akkori modulokat fogsz találni amilyen neked kéne: [link] -
Achill3uS
nagyúr
válasz
kicsipapucs #5087 üzenetére
alapbol 2 gigás modulbol nem nagyon voltak képesek 2000cl7-re akkoriban, a mai chippek amik pedig képesek rá nem szeretik az x48-as platformot mert az ugye más rendszer, északi híd alapu memvezérlés, magas fesz igény, ergo 2x1-est keress tuningra más nem fog menni a REX-ben jól. abből is lehetőleg valami micron d9gtr,gts chippes ramot keress (bizonyos ocz, corsair-ek, csx diablo stb). ja subarunak van még ilyenje tőlem sztem biztos szivesen külcsönadja
de ez inkább ddr3 tuning topic mint extrém. egyébként kaptál egy pü-t tőlem más témában.
-
szab.tam
nagyúr
válasz
kicsipapucs #4960 üzenetére
biztos nem.
ide csak ámulni jövök.
-
szab.tam
nagyúr
válasz
kicsipapucs #4924 üzenetére
én asszem valami 12.600 körüli olvasást bírtam kihozni a ddr2 lv. ocz-imből.
egy sima E8500@7*600-on 1:1-ben, 1.8v-on ráadásul a rütyvedt p5qd turbo-ban. (persze minden csak lég...)
azért akkor a 600-as fsb tetszett...(tehetnél nagyithatóra linkelt képeket, mert így semmit sem láni.)
-
jones965
Modder
válasz
kicsipapucs #4954 üzenetére
& CosmO_O
A kártya típusa Gigabyte alapfeszen, természetesen nem sima vízzel, hanem Hailea-val volt hűtve. ( 3°C).
Készültek más tesztek is, csak azokat nem linkeltem.
Tessék:2001SE: P109678
3DM06: P28379
Vantage-t futtattam, de rosszab eredményt kaptam, mint a 990X@5000Mhz cpu-val. Még a gpu score is alacsonyabb lett azonos gpu órajel mellett, pedig a cpu órajele lényegesen magasabb volt most. ( 5860Mhz)
Erősen lelakott már a teszt SSD-m, de időm nem volt újrahúzni. -
jones965
Modder
válasz
kicsipapucs #4951 üzenetére
A legtöbb 3Dmark progihoz inkább kell magas órajelű cpu. A 775 arhitectura a magas órajel ellenére sem lesz versenyképes az 1155 platformhoz.
Holnap pontosan ilyen cpu-val tesztelek GTX 285 karit többek közt.
Lesz viszonyítási alapod. -
subaruwrc
félisten
válasz
kicsipapucs #4924 üzenetére
tetszik ez a fanatizmus
-
subaruwrc
félisten
válasz
kicsipapucs #4921 üzenetére
maradhatunk 1333-ba.
2.4v nemrossz, de akkor még akár lehet is bennük 2.5-2.6v ig bezárólag
jó célok, lássuk.
az a gtx 260 as is nagyon ígéretes -
04ahgy
nagyúr
válasz
kicsipapucs #4921 üzenetére
Ez korrektül hangzik. Várjuk az eredményeket!
HGyu
-
subaruwrc
félisten
válasz
kicsipapucs #4918 üzenetére
látom megy az eff számolás is, meg eltalálsz egy biosban
merre voltál eddig ? -
subaruwrc
félisten
válasz
kicsipapucs #4918 üzenetére
perf levelt próbálhatod lejjebb szorítani
durván mennek azok a ddr2-esek -
subaruwrc
félisten
válasz
kicsipapucs #4911 üzenetére
46310 es efficiencyd van ami nem rossz egyáltalán. ez az eredmény valószínű ddr3-mal készült mert 45600 as effje van amit nemhiszem hogy bármilyen os tweak behoz, főleg ahogy nézem szemetes rendszer.
ddr2-vel 5100+ kell ehhez az időhöz
( 5190 a te effeddel ) -
toyone
őstag
válasz
kicsipapucs #4911 üzenetére
Egy olyan eredmény aminek ilyen "divatos" rózsaszín hátérre van, nem szabadna napvilágot látnia sem. Azért nincs boton mert közízlés moderáció van.
(rekordom: 09.156sec@5058MHz)
Ez milyen feszültségen jött össze?Ja, légen vagyok egyelőre, jég-nitró később jön.
Ehhez megvannak az eszközeid? -
04ahgy
nagyúr
válasz
kicsipapucs #4905 üzenetére
OS és mem tweakek is kellenek. Az eredményed más 5GHz-es eredményhez képest helyén van, vagy gyengébb? Mennyinek kellene lennie?
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz
kicsipapucs #4903 üzenetére
2000MHz CL7-es RAM kell dualban és sok tweak.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz
kicsipapucs #4747 üzenetére
Attól, hogy léggel jól megy, nitróval semmi sem biztos. Mehet szarul is. Ez a VGA léggel alig ment valamit: [link]. 730MHz körül csak.
A 3DMark2001 tweakek száma meg kb. végtelen.
És ma is elismert, népszerű tesztprogram. Mindentől függ a végeredmény. Sokszor még 6GHz+ Ivyvel sem lehet egy-egy alaposan betweakelt több éves LGA775-ös eredményt megdönteni.
De készülj arra, hogy sok sikertelenség és nitró pocsékolás árán lesz csak szép eredményed.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz
kicsipapucs #4745 üzenetére
A tuning minden formája a megfelelő körökben elismerésre ad okot. A mostani Team Cup például épp Core2 részből is áll. [link]. Mindig, minden hardvert van értelme benchelni.
5% OC egy HD5850-től nem durva, nem extrém. A 475MHz FSB sem az. Az nVidia GT200 tuning azonban tiszteletre méltó ambíció.
Minden VGA-t megéri hideg alá tenni, a te GTX260-adat is. Az eredmény meg minden esetben eredmény, akkor is, ha a sorban utolsó.
A 775 rendszered és a GT200 a legjobb kombináció egy nitrózott 3DMark2001 tuninghoz. Nemzetközileg nagyon elismert, és mind a tesztprogram tweakelése, mind az LGA775 rendszer tuningja fél életed felemészti.
HGyu
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Panasonic LCD és LED TV-k
- iPhone topik
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Microsoft Excel topic
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Tesla topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Épített KomPhone R5 4500 16GB RAM 240GB SSD RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 8/16/32GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Microsoft Surface Pro 7 - Újszerű, dobozban, gyári töltővel, billentyűzettel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B550M R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 7700 XT 12GB DeepCool CC560 Seasonic 650W
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged