- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Nemzetközi vizekre evezett a Realme GT 7 és GT 7T
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Lapos lett a Vivo V70, mint egy palacsinta
- Magisk
- Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen okostelefont vegyek?
- Lelkiismeret-furdalás nélkül zabálhatod a süteményt a Galaxy S26-tal
-
Mobilarena
Extrém tuning topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sziasztok!
Itt a "tél", újra összeraktam a kompresszoros rendszert
(Giga EP45-UD3P, világbajnok E8400-am, 2x1GB CellShock 1000CL4, TX750 táp, 60gb Agility 3 OCZ SSD, TinyXP tweakelve), ez alkalommal már működő alaplap van alatta, lehet a CPU feszt is állítani, valamint a szigetelés problémája is megoldódott. 10 óra folyamatos terheléses üzem mellett sincs semmi nedvesedés. A művészgyurma és a 2 centi vastag armaflex megtette hatását.
Azonban elakadtam!
Nagyon szépen be van tweakelve a rendszer, ami a bios szintet érinti, 1.50V cpu-z által jelezve és 5545MHz-en simán lefut a SPi1M, eff-em is normális a többi hasonszőrű hwbot-os sub-hoz képest, 8M-ig néztem, az is többször lefutott. Azonban nem tudom sehogy sem 617 fölé vinni az FSB-t úgy, hogy egyáltalán az 1M lefusson. Mi fölött siklok el, ami nem engedi?
615-ös FSB-n 2.38V ram, 1.32V VTT és 1.38V MCH fesz mellett lefut, azonban 630 még 1.50V VTT és 1.60V MCH mellett sem. 333-as strap-en vagyok, 1:1 ram-nb, cl4-4-4-7-től 6-7-7-24-ig mindent próbáltam. PL is volt 9-15. PLL:1.61V, GTL-ek is tweakelve. Órákat öltem bele, de 630 még az xp képernyőnél befagy, fölötte már a restart loop van, csak resettel tudom utána életre kelteni. -40 fok körül van a proci és szétszedtem, tutira nem vizesedik.
Van egy rakat másodlagos ram opció (drive strength, időzítések), van ugye a 4 skew érték, ezeket nem nagyon tudom hová állítsam. Bárkinek bármi tippje van, szívesen fogadom. A cél: szeretném az első sub 9-es eredményem megcsinálni ezzel a kis duo konfiggal, valamint 650-es FSB-t is célul tűztem ki 9x-es szorzó mellett.
Előre is köszönök szépen minden segítséget.
Remélem ezzel beférek a topikba.
Új hozzászólás Aktív témák
- total90: SSD és HDD árak 2026-ban – most kell vásárolni, vagy várni 2028-ig?
- Milyen alaplapot vegyek?
- AI okozta csődhullámra figyelmeztett a Phison vezetője
- Visszafogott, vékony és vezetékmentes ProArt billentyűzet jött az ASUS-tól
- OTP Bank topic
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Tőzsde és gazdaság
- Eljött a Messenger.com vége
- LEGO klub
- OLED monitor topic
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte GTX 1050 OC 2GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! MSI Claw A1M 512GB SSD kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W with combo cable (3TR87AA)
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE H610M i3 13100 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB XIGMATEK Cooler Master 700W
- ÚJ MacBook Pro 14" M4 PRO 24GB 512GB Space Black
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest