Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• subaruwrc

félisten

Kezdhetném azzal a közhellyel hogy minden jó ha a vége jó.
    Régen esett ilyen jól a behűtött jutalom fantám :D

2 óra környékén hazaértem és neki fogtam a 8ghz projekt ismételt megtámadásának.
    Nagy reményekkel kezdtem bele hiszen jó pár válogatott chip,egy új lap és elegendő nitrogén állt rendelkezésemre.

Majd összeraktam az első rendszert P5E3 premiummal, Cosmo által tesztel D 356-tal.
    7300mhz környékén lekattant,de ami fájóbb hogy iszonyat -47°C-on produkált cbb-t azaz csak ennél melegebb hőfokon volt hajlandó elindulni. Tökön rúgás 1..
    Sokat kínlódtam, kb 2 csúcstámadásom volt,valami 1.88v környéki feszültséggel,mivel -50-ről kellett bootolnom még így is nagy volt a rizikó hogy megpusztul a chip,nem erőltettem.

Nitrogénem és időm is volt még,bár a kedvem lankadt azért összeraktam az Achill3uS féle asus commandot az eddigi legjobbnak ígérkező D 352-es chippemmel,hátha. Tökön rúgás 2 következett, miszerint ez a chip -41°C-on produkálja a cbb-t tehát ha egy max mhz kísérletnél megáll,és leáll a lap onnantól csak ezen a hőfokon hajlandó életre kelni a rendszer. Az -190-ről még az F1 gyors talppal is bazi sokáig tart visszamelegíteni arról nem beszélve hogy az így kicsapódó pára nagy veszélyt jelent a lapra,amit azért nem ölnék meg ha nem muszáj.

1 csúcstámadásom volt, annak kerek 7200mhz lett a végeredménye,ami hát nem rossz viszont ezzel a chippel és a 8000-et célnak tekintve csirke. Ami fura hogy megint kerek 300mhz fsb-n fogyott el a cucc,és iszonyat módon droppolt megint úgyhogy jelentem Achi, nyugdíjba vonult a commando... :)

Este 7 órát írtunk,a nitrogénem is fogytán,holnap dolgozni kéne menni,a kedvem pedig igencsak padlón hogy 2 nagyon ígéretes chipem is elhasalt,mitévő legyek.

Elvetettem az ötletet hogy a rampage extreme,kicsipapucs féle E8200-at tegyem hidegre bár kicsi p nagyon unszolt,az engem most túlzottan nem izgat ameddig a 8g nincs meg.

Ekkor esett le hogy van egy,már nitrogén alatt is járt D 356-os chipem,ami szintén 300fsb-n állt meg a commandoban...

Így jutottunk el oda hogy az eddigre már kiszáradt,( és Cosmo által alaposan beszigetelt,majd tőle megvett) P5E3 premium a nap folyamán másodjára került hidegre. Sebtében összedobott szigeteléssel,4-6 liter nitrogénnel futottam neki a sztorinak,majd mikor látszott hogy van remény,zene maximumra az ipodon,és PADLÓGÁZ!

A végeredménye pedig ez lett:

Asus P5E3 Premium 0803 Bios ov cpu enabled
    Celeron D 356 3618A820 2.1v F1 Gemini -188°C
    OCZ Micron D9GTR 1333 C6 DDR3
    Nvidia 6600GT gpu
    Cooler Master 1000W Silent Pro Gold
    ADATA SX900 64GB ACHI

New Intel CR CPU-Z Max mhz:

[link]

Új hozzászólás Aktív témák