Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Achill3uS

nagyúr

szombaton megtartottam a ram nitrós session-ömet, amelyet ezuttal egy uj cpu-val küldtem meg, mivel lcc-re szerettem volna 32M-et csinálni fix 5Ghz cpu/5ghz uncore mellett, ugy voltam vele miért rakjam be megint a pentiumot az tudom mit megy, és beáldoztam egy nagyobb pénzmagot egy bontatlan 4790K-ra, amit fpo alapján választottam, de subzero eredménye senkinek nem volt vele, viszont ph-n elég sok embernek volt hasonló L420B batch ami elég jól ment, max eladom a léghütéses brigádnak ha subzero sucker. szóval reményekkel teli álltam neki a session-nek, 3 óra volt kiszigetelni a rendszert, ezúton is köszönöm subaruwrc kollégának aki kölcsönadta az SF3D rampotot, de sajnos a végeredményben csalódnom kellett. a cél a 2600+ 6-10-6-28 ramórajel lett volna és ott 32M-et futtatni. de hiába hűtöttem le a ramokat, nem ment még a cl7 sem, bármilyen ramprofillal probalkoztam, kaptam dinos22-től is psc-hez való profilt, beállitásokat, mind sorra kudarcot vallottak. egyszerüen nem találtam meg a kulcsot a cl8 időzités alá viteléhez a memóriáknak. viszont cl8-on megindultak egész jól, 2800 8-12-8-28-on sikerült 32M-et futtatnom minden tweak nélkül 6:04 lett az idő le se mentettem, 6 perc alá menetel lett volna a cél, ami a tweakekkel is max 6:01 körülre ment volna le. talán még lesz kedvem és ujrapróbálom egyszer, de ezekkel a ramokkal nem valoszinü, ugyanis igy is 3 óra után fel kellett adnom, kezdett a lap eléggé lefagyni, és mivel láttam, hogy ugy sem megy, nem akartam megölni a rendszert, de mondom előtte azért még rápróbálok gyorsan mit is tud az új cpu. és mivel eddig -50-en tartottam lehütöttem, első pozitiv tapasztalat cb/cbb is -130C-on. nocsak, akkor nézzük mit is ment:

max cpu valid 1 magon (4 mag 8 szál 6300ig ment kb, 4mag ht off 6400ig)
    még nincs feltöltve bot-ra, de a 10. eredmény 4790K-val.

és az 1M, boton 5. eredmény 4790K-val, not maxed out yet

32M most elmaradt, mivel a teszt vége felé mint feljebb irtam és a képeken is láthatjátok a lap eléggé kezdett kifagyni, és gyakorlatilag a ram instabilitása miatt nem láttam értelmét tovább kockáztatni a lap testi épségét, lesz majd második kör természetesen amikor megyek a 32M CR-ért :D
    koszonom a figyelmet :R

Új hozzászólás Aktív témák