- Honor 200 Pro - mobilportré
- Realme GT Master Edition - mestermunka
- Samsung Galaxy Watch8 és Watch8 Classic – lelkes hiperaktivitás
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Privát Samsung funkciót tehet az Apple publikussá
- Nemzetközi vizekre evezett a Realme GT 7 és GT 7T
- iPhone topik
- OnePlus 15 - van plusz energia
-
Mobilarena
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ideg
aktív tag
Sziasztok!
Irányított szűrést szeretnék csinálni egy új munkalapra. Tegyük fel egy munkatárs rövid nevére szeretnék szűrni, tehát egy új sheeten felveszem A1 -be azt, hogy "Dolgozó" és A2-be azt, hogy "PISZ". Ha szépen végigkattintgatom irányított szűrésben, hogy mi a lista amiből szűrök, mi a szűrőtartomány és mi a cél ahova másolni szeretném az adatokat, akkor nagyon szépen meg is csinálja. Na már most ebből a szűrésből kellene egy, minden dolgozóhoz, mindig egy új sheeten. Én mint amatőr Excel-es azt találtam ki, hogy megcsinálom ezt egy makróra, így csak a makrót kell mindig lefuttatni ha létrehoztam egy új dolgozónak egy sheetet. Tehát van egy Etalonom ahol az A1-be be van írva, hogy "Dolgozó" és ezután a kolleginának már csak az A2 -be be kell írnia a rövid nevet, majd lefuttatni a makrót.
A problémát az okozza, hogy mi is legyen a makróban a Szűrőtartomány. Nekem azt kellene elérnem, hogy a szűrőtartomány mindig az éppen aktív sheet A1:A2 tartománya legyen. A makróm jelenleg így néz ki:
Sub Szuro3()
'
' Szuro3 Makró
'
' Billentyűparancs: Ctrl+q
'
Sheets("Napi GY").Columns("AT:BG").AdvancedFilter Action:=xlFilterCopy, _
CriteriaRange:=Range("A1:A2"), CopyToRange:=Range("AQ3"), Unique:=False
End SubTehát a CriteriaRange-be szeretném azt elérni, hogy mindig az éppen aktív sheet A1:A2 cellája legyen az szűrőtartomány és a kollégának csak be kell írnia az A2-be a rövid nevet, majd lefuttatnia a makrót.
Bocsi ha kicsit hosszú lett, próbáltam elmagyarázni konyhanyelven a problémám.
Előre is köszi, ha tud valaki segíteni! 
Új hozzászólás Aktív témák
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Beleremegett Hollywood Brad Pitt és Tom Cruise AI harcába
- Napelem
- Tőzsde és gazdaság
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Realme GT Master Edition - mestermunka
- Felzárkóztatná a HDD-ket az SSD-khez a Western Digital
- Diablo II: Classic és Resurrected
- Gumi és felni topik
- alza vélemények - tapasztalatok
- További aktív témák...
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok GARANCIÁVAL!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem.
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Autodesk & CorelDRAW - Azonnal - Számlával - Garanciával
- LG 65QNED86A / MiniLED / 65" - 164 cm / 4K UHD / 144Hz / HDR Dolby Vision / FreeSync Premium / VRR
- 170 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550 R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Zalman Z1 PLUS Cooler Master 650W
- 215 - Lenovo LOQ (15IRX9) - Intel Core i7-13650HX, RTX 4060
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 Max 36GB RAM 1TB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Előre is köszi, ha tud valaki segíteni! 
Fferi50