- Íme az új Android Auto!
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Mobilhasználat külföldön
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Na! Ez egy JÓ utólagos autós fejegység - Minix CP89-HD
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
-
Mobilarena
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
bteebi
veterán
Szia!
Bennem is felmerült ez a gondolat, de nem tudom, hogy vajon tényleg ez lehet-e a megoldás. Ha ez, akkor az elég gáz, pláne azt is figyelembe véve, hogy a céges gépeket nem igazán lehet testreszabni, bár azt hiszem ezt még pont be lehet állítani nekünk is
. Kipróbálom itthon, mert itt van 2010-es Excel is.
Szerk.: És tényleg a kiterjesztés elrejtése miatt
. Meglepő, de nem mulatságos. Elég hülye hiba. Mondjuk így kicsit tanácstalan vagyok, hogy hogy lehetne univerzálisan megcsinálni, hogy minden gépen jól működjön, akárhogy is legyen beállítva.
-
Delila_1
veterán
Bocsi, de a megoldásod nem tudja azt, hogy az egyes járatok adatérvényesítésében csakis az adott járat megállóit ajánlja fel. Pl. a 273-as járatnál csupán 2 állomásnak kellene megjelennie, de itt is, mint a többinél, bejön a 9.
Az enyémen is lehet finomítani, ha lesz időm, megteszem.
-
Ba.G
aktív tag
Hálás köszi, egyelőre emésztem a dolgot.
(Valszeg átlag vagy átlag alatti képességű user vagyok, egyelőre értelmeznem kell az infókat. Abban nem vagyok egyelőre biztos, hogy a dokumentum azonosító fixen hozzárendelhető-e egy bizonyos szabványjelzethez... de ezt talán meg is kérdezhetném az MSZT informatikusaitól.)
-
csferke
senior tag
Szia!
Köszi ez szuper.
(Ha azt akarod, hogy mondjuk az első 2 sor semmiképp ne legyen kiszínezve, mert ott fejléc van, akkor erre bővítheted: =AND(NOT(ISBLANK(D1));D1<TODAY();ROW()>2)Azonban az eredményt látva most jöttem rá, hogy még 1 feltételnek kel teljesülnie, hogy pontosan az legyen a mit szeretnék.
A 2. feltétel (E_oszlop_cellája - F_oszlop_cellája)>0köszi
-
BenJoe80
senior tag
Na igen. Excel 2003-m van és abban nincsen SZUMHATÖBB. Végül is sikerült megoldanom, de nem valami elegáns módon. Az én módszerem az az volt, hogy egy összegző lapon (AUX) egy oszlopba írattam az együvé tartozó adatokat (A/C, Debits, Credits), amik különben két részre voltak osztva (Petty Cash és Bank Account). Ilyenformán már működött a SZUMHA egyenlet a táblázatban:
=SZUMHA('[2014 RaBe.xls]AUX'!$A$2:$A$63;"1000";'[2014 RaBe.xls]AUX'!$B$2:$B$63)
Azért az általad ajánlott megoldást mindenképpen ki akarom próbálni, mert piszkálja a csőrömet. Az nem létezik, hogy az Excel 2003 nem tudja a feladatot megoldani, ha az összetartozó adatok nem egy oszlopban vannak (A/C, Debits, Credits)?
Nagyjából ez lenne az elképzelés: ["A" taromány "B" tartomány];kritérium;["A" összeg tartomány "B" összegtartomány]
Privátban elküldöm a két táblázatot!
-
Latis
csendes tag
Sziasztok!
Köszönöm szépen a választ de sajnos nem sikerült működésre bírnom.
Amit én szeretnék hogy menjen végig az oszlop minden elemén a kiolvasás de csak a ":"-ig tartalmazó részt olvassa be és írja egy másik cellába.Amit eddig csináltam az a következő:
If Cells(j, y).Value > 0 Then
adat = adat & Left(Cells(j, 1).Value, 6) & ";"End If
Természetesen ez benne van egy ciklusban.
A kivastagított részt kellene változó hosszúságban paraméterezni.Előre is köszönöm ha valaki tud segíteni!
Üdv!
-
Kobe
veterán
A B oszlopban egy kalkulált dátum van mm/dd/yyyy formátumban, illetve van ahol egy szöveg, amit bizonyos sorokra a dátum helyett ír be a makró (XYZ) más feltételek alapján. Az lenne a lényeg, hogy törölje azokat a sorokat, ahol valami XYZ től eltérő szöveges érték, vagy a (mai nap + X) dátumon túli dátum van benne.
Mivel egy elég komplex makróról van szó, gyanítom akkor elég sok helyen át kell írni ezeket. Van egy menü, egy űrlap, ahol a user beadja az X értékét, úgy emlékszem ott is annak a rublikának az értéke
Format(Now + Menu.TextBoxDaysAfter.Value, "mm/dd/yyyy")
ként van definiálva, akkor ott is át kéne írni date diffre ?
-
cube70
újonc
-
Mittu88
senior tag
Próbáltam az egyszerűbb verziót, szépen le is szűri első alkalommal, aztán megbolondul az egész excel (mintha folyamatosan szűrne) és ezt a hibaüzenetet dobja:
Runtime error '-2147417848 (80010108)':
Automation error
The object invoked has disconnected from its clients.Mit lehet a gond?
Így néz ki eddig a munkalap worksheet kódja:
"Private Sub Worksheet_Calculate()
Const cella As String = "D6"Range("D7").Value = Range(cella).Value
Worksheets("Törzsadatok").Columns("A").AutoFilter Field:=1, Criteria1:=Range(cella).Value
End Sub"
-
Mittu88
senior tag
Még egy olyat had kérdezzek, hogy hogy lehet leprogramozni azt, hogy a makró a célcella értéke alapján szűrjön le egy oszlopot?
' proba Makró
'
' Billentyűparancs: Ctrl+m
'
Columns("A: D").Select
Selection.AutoFilter
ActiveSheet.Range("$A$1:$D$17").AutoFilter Field:=1, Criteria1:="60100"
End SubJelenleg így néz ki, az A oszlopban kellene, hogy leszűrje a költséghelyet, tehát a Criteria1-nek kellene, hogy cellára hivatkozás legyen (másik munkalapra).
-
Nyomdász
csendes tag
-
Nyomdász
csendes tag
Szia!
Újfent köszönöm a segítséged.
A problémám az hogy ahogy bemásolom az én adathalmazomat az UDF fülnél az összes függvény azt írja hogy #NÉV?, a függvények fülnél pedig a kicsi oszlop függvényeinél azt írja hogy #ÉRTÉK! a módusz tökéletesen működik. Arra gyanakszom hogy régi lehet az office-om, 2007-es, ha nálad nem jelentkeznek ezek a problémák akkor beszerzek egy újabb office-t.
Üdv.
-
Nyomdász
csendes tag
Szia!
Nagyon szépen köszönöm a segítséged.
Annyi segítséget még kérnék hogy mivel én egy folyamatosan bővülő adathalmazzal dolgozom ezért a függvények nekem úgy lennének tökéletesek ha teljes a,b,c,d,e,f,g oszlopokat vizsgálnának, lehet butának tűnök de nekem ez valahogy nem akar összejönni végeredménynek mindig #ÉRTÉK!-et kapok.
-
DIEGO15
őstag
Sub Basic_Web_Query()
With ActiveSheet.QueryTables.Add(Connection:= _
"URL;" & Range("A1").Value, Destination:=Range("$A$2"))
.Name = "q?s=goog_2"
.FieldNames = True
.RowNumbers = False
.FillAdjacentFormulas = False
.PreserveFormatting = True
.RefreshOnFileOpen = False
.BackgroundQuery = True
.RefreshStyle = xlInsertDeleteCells
.SavePassword = False
.SaveData = True
.AdjustColumnWidth = True
.RefreshPeriod = 0
.WebSelectionType = xlSpecifiedTables
.WebFormatting = xlWebFormattingNone
.WebTables = "1,2"
.WebPreFormattedTextToColumns = True
.WebConsecutiveDelimitersAsOne = True
.WebSingleBlockTextImport = False
.WebDisableDateRecognition = False
.WebDisableRedirections = False
.Refresh BackgroundQuery:=False
End With
End SubEzzel próbálkoztaem, de így nem megy "400" hibaüzenettel kiszáll, csak így megy "URL;www.valami.hu" , viszont nekem ez kevés.
-
dudikpal
senior tag
Igen, ez a forrás első oszlopánál működik is, viszont ilyen oszlopból van vagy 100
Tehát a forrás mlokban az A oszlopban van pl24 elem, B oszlopban 7, stb.
Az megvan, hogy melyik oszlopban hány elem van, az már ki van számolva cellákba.Próbáltam úgy is, hogy a forrást elmentettem tabos csvbe, betettem wordbe, tabokat lecseréltem enterre, de ekkor valami miatt nem egyeztek az elemszámok a 3 forrás munkalapból vett adatokból. Egyik oszlop hosszabb volt mint a másik.
Már bevittem accessbe is, de ott sem igazán vágtam, hogy tudom ezt megcsinálni. Elkezdtem lekérdezéseket gyártani, de egyenként minden oszlophoz csinálni elég macerás, főleg amikor az oszlopválasztáshoz már scrollozni is kell majd.
Csináltam képet, hátha így érthetőbb mit is szeretnék elérni:
a 3 forrásml
és amit el akarok érni:
És ezt végig az abc oszlopban, ugyanis erre kell majd fkeres-eznem.
Tulajdonképpen a forrásml oszlopait kell egymás alá tennem valahogy. -
dudikpal
senior tag
Kikapcsoltam az autoszámolást, azóta minden frankó, köszi
És igen, bizony, ismét elakadtam
Van 3 munkalapom(csz,me,mvm).
Egy új munkalapon szeretném megjeleníteni az adatokat úgy, hogy A1-be menjen a cszA1, B1-be az meA1, C1-be mag az mvmA1.A csz-me-mvm-be úgy rendeztem az adatokat, hogy mindhárom ml A1 cellája egy termékhez tartozik, ugyanígy a többi cella is.
Azt szeretném, hjogy 1 új munkalapon ezek az értékek termékenként külön sorba kerüljenek.
Lehetséges ez excelben?
Már accessel is próbálkozom közben -
dudikpal
senior tag
Köszönöm, tökéletesen működik
Viszont kiderült, hogy nem jó úton indultam el.
Tulajdonképpen a sort egy már számított cellából ki tudom nyerni egy kivonással.
Ebből a sorból akarom kinyerni a mennyiségi egységet.
Először megvizsgálom h melyiket tartalmazza, majd kiíratom.
Én ezt így oldottam meg:=HAHIBA(VÁLASZT(ÖSSZEFŰZ(HAHIBA(HA(SZÖVEG.KERES("/ csom";INDIREKT("A"&HELYETTE(P6;"A";"")-5));"5");"");HAHIBA(HA(SZÖVEG.KERES("/ m";INDIREKT("A"&HELYETTE(P6;"A";"")-5));"1");"");HAHIBA(HA(SZÖVEG.KERES("/ bliszt";INDIREKT("A"&HELYETTE(P6;"A";"")-5));"2");"");HAHIBA(HA(SZÖVEG.KERES("/ tek";INDIREKT("A"&HELYETTE(P6;"A";"")-5));"3");"");HAHIBA(HA(SZÖVEG.KERES("/ db";INDIREKT("A"&HELYETTE(P6;"A";"")-5));"4");"");HAHIBA(HA(SZÖVEG.KERES("/ pár";INDIREKT("A"&HELYETTE(P6;"A";"")-5));"6");""));HAHIBA(HA(SZÖVEG.KERES("/ m";INDIREKT("A"&HELYETTE(P6;"A";"")-5));"méter");"");HAHIBA(HA(SZÖVEG.KERES("/ bliszt";INDIREKT("A"&HELYETTE(P6;"A";"")-5));"bliszter");"");HAHIBA(HA(SZÖVEG.KERES("/ tek";INDIREKT("A"&HELYETTE(P6;"A";"")-5));"tekercs");"");HAHIBA(HA(SZÖVEG.KERES("/ db";INDIREKT("A"&HELYETTE(P6;"A";"")-5));"db");"");HAHIBA(HA(SZÖVEG.KERES("/ csom";INDIREKT("A"&HELYETTE(P6;"A";"")-5));"csomag");"");HAHIBA(HA(SZÖVEG.KERES("/ pár";INDIREKT("A"&HELYETTE(P6;"A";"")-5));"pár");""));"")
Viszont belefutottam a túl sok argumentum hibába az excelben, pedig még bővítenem kéne további mennyiségi egységekkel a listát.
Van ennek egyszerűbb módja, és csak én bonyolítottam túl? -
lomajpure
csendes tag
Üdv!
Köszönöm a segítséget!
Egyetlen bajom van még vele, hogy a formázott cellát másolja. Az egyik kérdésem pedig az lenne, hogy lehet csak értéket átmásolni?A pontos dolog így nézne ki:
Van egy táblázat. Gombra kattintva megnyitja ugye a másikat, kimásolná belőle a 11 sor utolsó cellájának a tartalmát (ha nincs érték, akkor a cél cella is üresen lenne), és bemásolja az F2-es cellába a másolt értéket. -
Mutt
senior tag
Kicsit elgépeltem: >100 helyett >1000 kell. És a magyar változat pedig:
{=INDEX(A:A;HOL.VAN(1;((A:A>1000)*(A:A<10000));0))}
Illetve, egy kis magyarázat is hozzá:
1. A kulcs a képletben a (A:A>1000)*(A:A<10000) rész, amely attól függően, hogy van találat 0-t és 1-est fog visszaadni.{0;0;0;1;1;0;1;0...}.
2. Ebből már csak ki kell keresni az első helyet ahol 1-es (vagyis egyezés van). Erre a HOL.VAN függvény a megoldás; ez vissza is adja hogy hanyadik helyen van 1-es.
3. INDEX segítségével már csak a megkapott helyre kell menni és kiírani az értéket. -
Salex1
őstag
Egyik sem volt azok közül, amit írtatok. Nem tudom, hogy hogy, de belekattintottam a képletbe, újra kiválasztottam a célterületet és néha így megjelent az eredmény, ha nem elsőre akkor 2. 3. próbálkozás után...az a baj, hogy ki tudja hány gépen és office-on ment keresztül a file, mert ilyen közös nyilvántartás szerűség.
-
the radish
senior tag
Az első nem jól működik, csak a tömbben lévő legkisebb értéket adja vissza, vagy 0-t.
A második tökéletes lenne, 2013 excelben jó is, de 2003-asban -annak ellenére, hogy elvileg ismeri a SZORZATÖSSZEG függvényt, #SZÁM# értéket ad eredményül. Ez utóbbit nem lehetne valahogy működésre bírni? -
nesh20
aktív tag
Szia!
Ez lesz az. Feltöltöm az egyik oszlopot adatokkal, nevekkel bármivel, ez akár több 100DB is lehet.
Mellette lévő cellába fkeres függvénnyel hozzá keresném amit épp szeretnék megnézni.
Hogy lehet ezt a Combobox-ot működésre bírni, se lenyitni se beleírni nem tudok, ha rákattintok csak átméretezni tudom.
Köszönöm! -
81lendo$
csendes tag
Szuper valami hasonlóra gondoltam.
Pár férdésem még lenne, ha lehet.
- Ugye én nem formon, hanem Munkalapon csináltam, de elvileg ott is működik ez a megoldás?
- Ilyenkor amikor konkrét cellát viszel át egy másik fájlba, akkor fomátuma is átmegy. (pl.: pénznem [Forint], [Euro])?
- El tudnád küldeni, a kódját, az "ExportList" gombnak?
Előre is köszönöm a segítségedet!Üdv: Gábor
-
Sprite75
tag
Nekem ez magas mint malacnak a zsiráfvályú.
Beraktam az M8 ba majd másoltam lefelé. Valami hiba lehet benne mert a márciushoz a M10-be nem ír semmit, viszont az utána következő hónapokat jól számolja.Közben Delila_1 -től kaptam egy ilyet privátban és ez jól működik.
M8
=HAHIBA(HA(DARABTELI(G:G;J8)>1;INDEX(D:G;HOL.VAN(J8;G:G;1);1)-K2;INDEX(D:G;HOL.VAN(J8;G:G;0);1)-INDEX(D:G;HOL.VAN(J7;G:G);1));"")
M9-től pedig
=HAHIBA(HA(DARABTELI(G:G;J9)>1;INDEX(D:G;HOL.VAN(J9;G:G;1);1)-INDEX(D:G;HOL.VAN(J8;G:G;1);1);INDEX(D:G;HOL.VAN(J9;G:G;0);1)-INDEX(D:G;HOL.VAN(J8;G:G);1));"")
A kettő közül egyiknek a működését sem értem teljesen de azért a segítséget köszönöm.
-
alfa20
senior tag
köszi, de sajnos nem sikerül össze hoznom,
Van ugye két táblázatom:
Az elsőből kellene az adatokat összekeresni a másodikba, úgy ahogy a példa táblában is van,
csak persze az lenne jó ha nem kellene az első táblázatban az "A" oszlopot beszúrni és egy egyedi azonosítót létrehozni. -
dudikpal
senior tag
Igaz, így 1xűbb
A zöld oszlopokba akartam kategóriánként kikeresni azokat a sorokat, ahol a cikkszámok vannak, a kék oszlopokba ezeket a sorszámokat indirekttel bevinni, így megkapom a cikkszámot, ahogyan az első kategóriaoszlopban látszik is.De már azt is kezdem kétségbe vonni hogy egyáltalán jól kezdtem e neki az egésznek...
-
-
gaben1117
senior tag
-
hallgat
csendes tag
Khm...
Nagyon köszönöm!!!!!
Holnap nekifutok, hogy meg is értsem
A feladatot már megoldottad, de itt a remek alkalom számomra, hogy elkezdjem megtanulni a tömböket használni.
Azt hiszem megadtad a kezdő, vagy inkább végső lökést, ezért külön hála.
Össze sem lehet hasonlítani a tempót.
Nem nélkülözhető bizonyos pont után ez az ismeret.Még egyszer köszi!
-
slashing
senior tag
Ohhh te jó ég!
Megvallom őszintén kicsit kényelmetlenül is érzem magam, hogy ennyi időt és energiát áldoztál erre. Baromi jó lett, nem is tudom mit mondjak.
Köszönöm. Elég sokat tanultam ebből, látszik hogy ritkán használom az excelt mert az fkeres képletét néztem a neten de fel nem merült benne hogy a HA függvények egymásba ágyazása helyett azt használjam, nah meg a távozik számítás, pedig azt mennyit próbálgattam az excel súgója alapján, hogy jó legyen
Még egyszer köszi
-
slashing
senior tag
Hú köszi hogy foglalkozol vele
Felrakom az egészet nem titkos... [link]Kis magyarázat, hogy ne kelljen rajta agyalni, tudom hogy rájönnél de így könnyebb lesz átlátni:
A segédtáblában van két referencia rész, így dolgoznak a műszakok, van egy 3 műszakos 8 órás munkarend és egy 4 műszakos 12 órás munkarend. SZERK.: amit felraktam abban nincs neveket tartalmazó segédtábla mivel nem jutottam egyről kettőre, a munkarend az csak két opciós 8 órás vagy 12 órás de ezzel kvázi nem is fog számolni semmi a táblázatban csak egy információ a könnyebb átláthatóság és értelmezhetőség kedvéért...
Ezek mennek a dátumok alá amik egy sima ha függvénnyel átalakulnak idő intervallummá. Eredetileg csak annyit írt ki hogy DE/DU/ÉJ/P ez így megkönnyítené ugyan az összevont cellák dolgot de szeretném ha időt írna ki.
=INDEX(Segédtáblák!$B$9:$M$12;HOL.VAN($A$4;Segédtáblák!$A$9:$A$12;0);HA(MARADÉK(E$2-Segédtáblák!$A$8+1;12)=0;12;MARADÉK(E$2-Segédtáblák!$A$8+1;12)))
eredetileg ennyi a kód amikor a 12 órás munkarendet számolja ami 12 napos ciklusokban ismétlődik...Most késő van nem ásom bele magam de nagyon köszi az eddigieket is, van végre kiinduló pontom. Mindenféle kulcsszóval kerestem a google-ben csak hogy legyen valami amin el tudok indulni. De ezt az indirekt hivatkozást egyszerűen sose találtam meg. Utánna kell olvasnom a működésének mert így elsőre még nem fogtam fel de nagyon köszi!!!
(ahogy elnézem sokkal egyszerűbben oldottad meg a hónap napjait mint én. Én belevettem az oszlopot amit még el is kellett tolni stb...
)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 11
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Nintendo Switch 2
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Apple MacBook
- Milyen légkondit a lakásba?
- Goddess of Victory:Nikke
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- További aktív témák...
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- Lenovo Thinkpad P16 G2 - i9-13980HX, 64GB, 1TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090 (ELKELT)
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi Redmi 9A 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest