- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Csíkszélességben verné az Exynos 2600 a Snapdragon 8 Elite 2-t
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Honor 200 Pro - mobilportré
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
-
Mobilarena
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
p5quser
tag
-
Fferi50
Topikgazda
válasz
Delila_1 #51093 üzenetére
Szia!
Ez érdekes, mert nálam 2016-os Excel verzió fut és azon "kísérleteztem ki".
"Sheets(nyomtatni).Select sornál, Subscipt ouf of range."
Biztosan megvan minden olyan nevű lap a munkafüzetben, ami a nyomtatni változóban szerepel?
Üdv.
PS. Esetleg átküldenéd a mintád priviben? -
föccer
nagyúr
válasz
Delila_1 #51079 üzenetére
Sub Gyorsjelentesek_generalasa()
'
' Gyorsjelentesek_generalasa Makró
'
'
Dim Akt_sor As Integer
Dim Most As Date
Dim Kesz_db As Integer
Dim Tomb As String
Dim EE_szama As Integer
Dim Nyomatato As String
Most = Now
Application.StatusBar = "Gyorsjelentések generálásának folyamata: Előkészítés..."
Akt_sor = 0
Kesz_db = 0
EE_szama = 0
Nyomtato = "Microsoft Print to PDF"
Application.StatusBar = "Gyorsjelentések generálásának folyamata: Indítom a generálást..."
For Akt_sor = 3 To 4
Sheets("Kezelő").Range("D17").Value = Sheets("Kezelő").Cells(Akt_sor, 10)
EE_szama = Sheets("KEZELŐ").Range("D23").Value
Select Case EE_szama
Case 1
Sheets(Array("Kezelő", "TOP LISTÁK", "TOPELEMZES", "VCBE", "EE_1")).Select
Case 2
Sheets(Array("Kezelő", "TOP LISTÁK", "TOPELEMZES", "VCBE", "EE_1", "EE_2")).Select
Case 3
Sheets(Array("Kezelő", "TOP LISTÁK", "TOPELEMZES", "VCBE", "EE_1", "EE_2", "EE_3")).Select
Case 4
Sheets(Array("Kezelő", "TOP LISTÁK", "TOPELEMZES", "VCBE", "EE_1", "EE_2", "EE_3", "EE_4")).Select
Case 5
Sheets(Array("Kezelő", "TOP LISTÁK", "TOPELEMZES", "VCBE", "EE_1", "EE_2", "EE_3", "EE_4", "EE_5")).Select
Case 6
Sheets(Array("Kezelő", "TOP LISTÁK", "TOPELEMZES", "VCBE", "EE_1", "EE_2", "EE_3", "EE_4", "EE_5", "EE_6")).Select
Case 7
Sheets(Array("Kezelő", "TOP LISTÁK", "TOPELEMZES", "VCBE", "EE_1", "EE_2", "EE_3", "EE_4", "EE_5", "EE_6", "EE_7")).Select
Case 8
Sheets(Array("Kezelő", "TOP LISTÁK", "TOPELEMZES", "VCBE", "EE_1", "EE_2", "EE_3", "EE_4", "EE_5", "EE_6", "EE_7", "EE_8")).Select
Case 9
Sheets(Array("Kezelő", "TOP LISTÁK", "TOPELEMZES", "VCBE", "EE_1", "EE_2", "EE_3", "EE_4", "EE_5", "EE_6", "EE_7", "EE_8", "EE_9")).Select
Case 10
Sheets(Array("Kezelő", "TOP LISTÁK", "TOPELEMZES", "VCBE", "EE_1", "EE_2", "EE_3", "EE_4", "EE_5", "EE_6", "EE_7", "EE_8", "EE_9", "EE_10")).Select
Case 11
Sheets(Array("Kezelő", "TOP LISTÁK", "TOPELEMZES", "VCBE", "EE_1", "EE_2", "EE_3", "EE_4", "EE_5", "EE_6", "EE_7", "EE_8", "EE_9", "EE_10", "EE_11")).Select
Case 12
Sheets(Array("Kezelő", "TOP LISTÁK", "TOPELEMZES", "VCBE", "EE_1", "EE_2", "EE_3", "EE_4", "EE_5", "EE_6", "EE_7", "EE_8", "EE_9", "EE_10", "EE_11", "EE_12")).Select
Case 13
Sheets(Array("Kezelő", "TOP LISTÁK", "TOPELEMZES", "VCBE", "EE_1", "EE_2", "EE_3", "EE_4", "EE_5", "EE_6", "EE_7", "EE_8", "EE_9", "EE_10", "EE_11", "EE_12", "EE_13")).Select
Case 14
Sheets(Array("Kezelő", "TOP LISTÁK", "TOPELEMZES", "VCBE", "EE_1", "EE_2", "EE_3", "EE_4", "EE_5", "EE_6", "EE_7", "EE_8", "EE_9", "EE_10", "EE_11", "EE_12", "EE_13", "EE_14")).Select
Case 15
Sheets(Array("Kezelő", "TOP LISTÁK", "TOPELEMZES", "VCBE", "EE_1", "EE_2", "EE_3", "EE_4", "EE_5", "EE_6", "EE_7", "EE_8", "EE_9", "EE_10", "EE_11", "EE_12", "EE_13", "EE_14", "EE_15")).Select
Case 16
Sheets(Array("Kezelő", "TOP LISTÁK", "TOPELEMZES", "VCBE", "EE_1", "EE_2", "EE_3", "EE_4", "EE_5", "EE_6", "EE_7", "EE_8", "EE_9", "EE_10", "EE_11", "EE_12", "EE_13", "EE_14", "EE_15", "EE_16")).Select
Case 17
Sheets(Array("Kezelő", "TOP LISTÁK", "TOPELEMZES", "VCBE", "EE_1", "EE_2", "EE_3", "EE_4", "EE_5", "EE_6", "EE_7", "EE_8", "EE_9", "EE_10", "EE_11", "EE_12", "EE_13", "EE_14", "EE_15", "EE_16", "EE_17")).Select
Case 18
Sheets(Array("Kezelő", "TOP LISTÁK", "TOPELEMZES", "VCBE", "EE_1", "EE_2", "EE_3", "EE_4", "EE_5", "EE_6", "EE_7", "EE_8", "EE_9", "EE_10", "EE_11", "EE_12", "EE_13", "EE_14", "EE_15", "EE_16", "EE_17", "EE_18")).Select
Case 19
Sheets(Array("Kezelő", "TOP LISTÁK", "TOPELEMZES", "VCBE", "EE_1", "EE_2", "EE_3", "EE_4", "EE_5", "EE_6", "EE_7", "EE_8", "EE_9", "EE_10", "EE_11", "EE_12", "EE_13", "EE_14", "EE_15", "EE_16", "EE_17", "EE_18", "EE_19")).Select
Case 20
Sheets(Array("Kezelő", "TOP LISTÁK", "TOPELEMZES", "VCBE", "EE_1", "EE_2", "EE_3", "EE_4", "EE_5", "EE_6", "EE_7", "EE_8", "EE_9", "EE_10", "EE_11", "EE_12", "EE_13", "EE_14", "EE_15", "EE_16", "EE_17", "EE_18", "EE_19", "EE_20")).Select
Case Else
Resume Next
End Select
ActiveWindow.SelectedSheets.PrintOut Copies:=1, Collate:=True, IgnorePrintAreas:=False, ActivePrinter:=Nyomtato, PrintToFile:=True, PrToFileName:=Sheets("Kezelő").Cells(Akt_sor, 8)
Kesz_db = Kesz_db + 1
Application.StatusBar = "Gyorsjelentések generálásának folyamata: " & Kesz_db & "/35 db jelentés elkészült"
Next
Application.StatusBar = ""
MsgBox "Kész vagyok. Köszönöm, hogy ma is dolgozhattam helyetted. Végrehajtási idő: " & Format(Now - Most, "hh:mm:ss;@")
End Sub -
föccer
nagyúr
válasz
Delila_1 #51079 üzenetére
H oszlopban sima szöveg függvényekkel van összerakva a leendő fájlok neve. Technikailag leveszi a dátumot, azt átrakja szövegbe =SZÖVEG(D15;"éééé")&"_"&SZÖVEG(D15;"hh")&"_" formátummal, mögé rakja a telephely azonosítóját, amit az az aktuális sor alapján alapadatokból kikeresi majd elé illeszti a megadott útvonalat és kész is. Ha változtatom az elérési utat, akkor elég 1 cellában, illetve az elemzett időszaknak megfelelően módosítja a fájlok neveit, hogy a kolléágk ki tudják keresni, hogy melyik kell nekik.
-
föccer
nagyúr
válasz
Delila_1 #51077 üzenetére
Csak megtaláltam, hogy mi kell nekem. Így működik a beállított nyomtatóra kiküldi a cuccot ahogy kell és átveszi a fájl nevét is.
ActiveWindow.SelectedSheets.PrintOut Copies:=1, Collate:=True, IgnorePrintAreas:=False, ActivePrinter:=Nyomtato, PrintToFile:=True, PrToFileName:=Sheets("Kezelő").Cells(Akt_sor, 8)
Köszi ismételten.
üdv, föccer
-
-
föccer
nagyúr
válasz
Delila_1 #51072 üzenetére
Csak azt találtam, hogy Array-be kell fogni őket. Mást nem találtam. Viszont az Array tömbjének az összeállítására vagy dinamikus tömböt lehetne használni, de mivel a 19 esetre minden esetben konstans választ kell adni, így egyszerűbbnek (számomra, mint botcsinálta ember) tűnik megcsinálni.
Este találtam olya függvényt hogy ActiveSheet.ExportAsFixedFormat. Ezt akarom kipróbálni, hogy működik-e
-
föccer
nagyúr
válasz
Delila_1 #51070 üzenetére
Hát, ahogy jöttem-mentem a városban kattogot az agyam rajta. Lehet hogy az egészet beteszem egy select case statementbe. Miáltal fixen 0-20 közötti szám jöhet a feltétel alapjául, és a munkalapok csak ezektől függenek, így lehet hogy ebben az esetben ez lesz az egyszerűbb...
EE_szama = Sheets("KEZELŐ").Range("D23").Value
For Akt_sor = 3 To 35
Sheets("Kezelő").Range("D17").Value = Sheets("Kezelő").Cells(Akt_sor, 10)
Select Case EE_szama
Case 1
Sheets(Array("Kezelő", "TOP LISTÁK", "TOPELEMZES", "VCBE", "EE_1")).Select
Case 2
Sheets(Array("Kezelő", "TOP LISTÁK", "TOPELEMZES", "VCBE", "EE_1", "EE_2")).Select
....
......
.....
....
Case Else
Resume Next
End Select' és akkor ide jönne a nyomtatás.
Next -
Fferi50
Topikgazda
válasz
Delila_1 #50952 üzenetére
Szia!
Ez volt a kérdező pontosított megfogalmazása:
"A cellák a bennük lévő (összefűz) képletek eredményeként vagy üresek, vagy egy "X" karaktert is tartalmazó szöveges adat van bennük. Olyan szöveges adat, mint mit előzőleg írtam:" X Szöveg""
Ennek szerintem megfelel a javasolt feltételes formázás, mivel ha a képlet eredménye üres szöveg, akkor nem érvényesül a formátum.
Üdv. -
TillaT
tag
válasz
Delila_1 #50933 üzenetére
Szia Delila!
Köszönöm szépen. Sajnos nem jók nekem ezek a képletek.
Közben ráeszméltem, hogy nagyon pongyolán fogalmaztam, s talán félreérthető volt, hogy mit szeretnék.Vegyünk egy 30 oszlopnyi, 100-150 sorból álló cellatartomány. A cellák tartalmának megjelenítését szeretném formázni. A cellák a bennük lévő (összefűz) képletek eredményeként vagy üresek, vagy egy "X" karaktert is tartalmazó szöveges adat van bennük. Olyan szöveges adat, mint mit előzőleg írtam:
" X Szöveg"
A "Szöveg"-ként írt rész cellánként eltérő lehet. pl. "CCK", "Bármi", tényleg bármi. Ezeket csak nekem kell ismernem, hogy a makróm dolgozni tudjon velük.
A felhasználónak csak azt kell látnia, ha a cellában van adat. Ezt jelenti számára az "X" karakter.
Valahogy úgy kellene formázni a cellákat, hogy a tartalmukból csak az "X" karakter legyen látható. Lehet, túlgondolom? -
joocek
aktív tag
válasz
Delila_1 #50893 üzenetére
nem jól írtam akkor bocsi a lényeg ha az egyik a bal oldalit akarja használni abba ir másnak a következő kolléga a jobb oldalit akarja használni ott látszódni a kel az alözőnapi adatnak. De ő
a jobb oldaliba akar írni és 3ad nak a baloldaliban is látszódnia kel. remélem igy ügyesebben meg fogalmaztam
ja és sajnos az nem megoldás hogy ki rugni az egyiketUI: napi emberek be osztását kellene számon tártani a 8 lehetséges főnök informatikai analfabéta. az egyik csak A viszintest tudja alkalmazni a másik meg csak a függőlegest. rengeteg feltételes formázás van a táblázatban iányitás céljából. (kn 15) és a végén meg összesítések...
-
botond2225
csendes tag
válasz
Delila_1 #50789 üzenetére
Ez jó lenne, ha nem lenne benne az általam figyelt "Rangsor" feltétel.
Szóval azt is kellene nézni, hogy ezen a mintafájlban lévő Munka1 fülön a "Q" oszlopban lévő "Rangsor"-ban milyen érték szerepel (1-5-ig lehet) és ennek megfelelően ossza szét még 5 felé.
Emiatt szedtem ennyire szét eredetileg a táblát.Csatolok egy táblát, hogy milyet szeretnék a végére kapni:
A B2:I30-ig lévő táblába szeretném összegyűjteni az adatokat.
Egy ilyesmit szeretnék kinyerni.Köszönöm szépen.
-
botond2225
csendes tag
válasz
Delila_1 #50787 üzenetére
Köszi szépen.
Ez így jó is lenne, de azt nem mondtam, hogy igazából egyúttal azt is meg szeretném tudni, hogy összesítve (mivel 0 vagy 1 értéket adna ki) a Bolt 1-en belül ahol olcsóbb, ott a TOP1-ben hány db 1-es szerepel, a TOP2-ben hány db 1-es, illetve ahol a Bolt 1 drágább, ott a TOP1-ben hány db 1-es szerepel, a TOP2-ben hány db 1-es található, stb, emiatt lett ilyen széles a tábla.
Ezt szintén összesíteném, egy egyszerű SZUM-al.
Az alábbi képen látható módon.De ha ezt a fenti feltételes formzásokkal sokkal egyszerűbben össze lehetne hozni, annak is örülnék, csak ezen az úton indultam el.
Köszönöm.
-
botond2225
csendes tag
válasz
Delila_1 #50769 üzenetére
Szia,
Kipróbáltam de az egyik felénél működött, a másik feltételnél meg nem sajnos.
Próbálkoztam még, de kérnék segítséget.
Feltöltenék ide egy mintafájlt, hogy hogy szeretném megvalósítani.Igazából az S3 : W6 közöttinél meg esetleg a AH3 : AL6 közöttinél elég kitölteni, a másik 2 feltételnél csak a relációjelet kell megváltoztatni.
Köszönöm szépen előre is.
-
TillaT
tag
válasz
Delila_1 #50763 üzenetére
Az űrlap alapszíne a standard szürke. A TextBoxok , ComboBoxok háttérszíne halványsárgás, ami halványzöldre vált, ha a felhasználó adatot választ vagy ír beléjük, illetve pirosas színre, ha a beírt adat nem megfelelő. A fontok standard feketék (eddig).
A ComboBoxban választott tartalom sötét kiemelő színe csak a halványsárgához képest tűnt nagyon erősnek, de miután a fókusz más vezérlőre történő áthelyezésével találtam megoldást az eredeti problémámra, azután már nem is zavart annyira ez a kiemelés dolog.
Valószínűleg a végleges verziómban marad a fókusz a ComboBoxon, azaz marad a kiemelés. mert ahogyan írtad is, "jó tájékoztatást ad" a felhasználónak. -
Fferi50
Topikgazda
válasz
Delila_1 #50755 üzenetére
Szia!
Sajnos nem az igazi szerintem, ha nem kattintasz bele a kiválasztás után, akkor marad a más alapszín:
Ugyanakkor, ha más vezérlő is van a formon, akkor arra átkattintva eltűnik a kiemelés - ami ezek szerint nyilván azt prezentálja, hogy a Comboboxunk van a fókuszban éppen.
Ugyanígy viselkedik egyébként az Excel által adott alapszíneket meghagyva is. Ezt alátámasztja az is, hogy pl. TAB-bal ugrálva hasonló módon látszik a fókuszba kerülés.
Ezért úgy gondolom, a kérdező eredeti felvetése pontosításra szorul.
Üdv. -
válasz
Delila_1 #33531 üzenetére
Szia!
Kaptam tőled annó ennek az egyszerű havi költségvetésnek a módosított változatát, ami jelenleg így néz ki (a linked már nem él
): [kép] Jobbra és lefelé még van egy csomó oszlop és sor, csak azokat levágtam, gondoltam nincs jelentősége.
Tökéletesen működik a táblázat a mai napig.
A bevételi oldal jó így, a kiadási oldalt szeretném bővíteni olyan oszlopokkal, hogy például aldi, xy étterem, tankolás stb. Az lenne a célom, hogy ha szeretném látni, hogy adott helyen mennyit költöttem abban a hónapban, akkor ne kelljen külön kiszámolgatni/összeadogatni a sorokból (a kiadásnál írom, hogy hol és mennyit költötem), hanem azonnal látnám, hogy ott mekkora összeget költöttem el. Nem tudom ez mennyire megvalósítható.
Találtam másféle költségvetési táblázatokat (például) . Ez sem lenne rossz, maximum átírom a kiadásnál az adott hely nevét, azonban van benne a tervezett rész, amire nekem nincs szükségem. Ezt nem tudom hogy lehet belőle eltávolítani.
Köszönöm szépen!
-
eszgé100
őstag
válasz
Delila_1 #50616 üzenetére
Köszönöm neked is és lappynak is, de nem erre gondoltam, kicsit talán félreérthető volt a screenshotom.
Amit az első képen láttok az 1 db cella tartalma, ami egy vba által készített több soros (vbnewline) string.
lappy által is linkelt kód volt az kiinduló pont, magát a színezést meg tudtam oldani én is, kérdésem az volt, hogy amikor belekattintok a vba által kitöltött és kiszínezett cellába, hogy további kommenteket írjak, akkor az egész színezés eltolodik, az eredmény a második képen található, ezt szeretném kiküszöbölni -
-
Silious
tag
válasz
Delila_1 #50622 üzenetére
Esetleges abban még tudnál segíteni, hogy amit adtál kód, van lehetőség úgymond újra lefuttatni?
Egy olyan probléma merült fel, hogy maga az A2 cella, amiben a kép címe van, egy hivatkozás egy másik munkafüzetből, és ha a másik munka fűzetett frissítem, megnyitom ezt az excel amiben a kód is van, akkor sajnos nem frissíti a képeket amiben a hivatkozások szerepelnek, csak akkor ha minden egyes cellán újra entert ütök... -
RockHaRD
addikt
válasz
Delila_1 #50583 üzenetére
Szia. Csináltam most egy teszt fájlt, ami megmutatja, hogy mit szeretnék.
Ilyen alapból a listám:
Ilyet szeretnék:
Nincs semmilyen egyenlet, semmi benne, csak tiszta adatok, ezeket dátumozom be, és másolgatom ki-be, de így, hogy 1 címhez néha 20 sor tartozik, nem tudok vele dolgozni, mert vagy egyenként be kell dátumoznom 1 címet 10x-20x, vagy ha csak egyszer dátumozom be, akkor meg szűrés esetén minden címből csak 1 sort látok.
Van erre valami egy kattintós megoldás, hogy a 10000 soros táblát így összevonja, ahogy az alsó képen?
-
-
istvankeresz
aktív tag
válasz
Delila_1 #50423 üzenetére
Az alapgondolatom az volt, hogy egyszerübb az üres cellát figyelni feltételnek (semmi) mint, ha valamit beleírnak, mert több érték is lehet amit beírnak, nem csak az a három, amit felsoroltam. Vagy akár félreütik és nem ESZ lesz hanem EZS véletlenül a cella (jelen esetben a B4) étéke.
Szóval a képletem teljesen jó ahog csináltam, csak abban az esetben nem működik jól, ha B6 üres valamit C6 és D6 is üres. Ilyenkor ne nullát irjon ki az E6-ba, hanem üres cella legyen.
SzerK:
Gondolatmenetem:
Ha B4 üres akkor munkaórát számpl az igaz ágon. A hamis ágon újabb feltételel vizsgálja, hogy ha a C4 üres, azaz nincs érkezési idő, akkor írjon nyolcat, ha hamis, akkor semmit.De ez így nem jó.
-
istvankeresz
aktív tag
válasz
Delila_1 #50421 üzenetére
Szia!
B4-ben nem csak "SZ" érték lehet. Ott két esetet kell figyelni: vagy semmi, vagy akármi (SZ, ESZ, MSZ, stb) lehet benne.
Munkaóra az direkt numerikus formában van, hogy könnyen számítható legyen az az oszlop alján egy havi összesítésként.
A B7-tól D7-ig pedig nem releváns, mert aki valamilyen távolléten van, az nem dolgozik, tehát B7 kizárja a C7, C8-t és fordítva.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest