Hirdetés
- Honor Magic 8 Pro Air a neve, január 19-én mutatják be
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- Óra vagy karperec? Egészségügyi mindenes!
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Fotók, videók mobillal
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Telekom mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fferi50
Topikgazda
válasz
andreas49
üzenetére
Szia!
Ezt az egyoldalas definíciót továbbra sem értem. Amit ellenőrzésnek írtál, megnézegettem. Úgy látom, hogy a számok karakterszélessége a legtöbb betűtípusnál azonos - gondolom pont azért, hogy lehessen egymáshoz igazítani.
Viszont a betűk szélessége már lényegesen eltér lényegében minden betűtípusnál. Az i egy pont széles, az a legalább kettő, m pedig 3. Ezek mind régi meghatározással TrueType betűtípusok, nyomtatásban és képernyőn egyformán jelennek meg.
Volt - és talán ma is van - olyan betűtípus, amelyben a betű és számok azonos széles helyet foglaltak el - i és a egymás alatt ugyanolyan széles volt, 3 i alatt elfért a 3 a betű. Ez nyomtatáskor nem így volt, emiatt jöttek aztán a TrueType betűtípusok.
A régi mint pl. a Terminal betűtípusokat már csak nagyítóval lehet megtalálni szerintem.
Nyilván nem minden betűtípusnál figyeltek arra, hogy a számok egyforma szélesek legyenek. Sajnos ennek a jelölése viszont nincs meghatározva, úgy tudom.
Tehát marad ezután is a Próba-Cseresznye...
Üdv.
Új hozzászólás Aktív témák
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - 15% AKCIÓ
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Autodesk & CorelDRAW - Azonnal - Számlával - Garanciával
- Ableton Live 12 Suite Education
- The Elder Scrolls Online Imperial Collector s Edition
- Lenovo ThinkPad E15 Gen 2 15,6" - i7 1165G7, 16GB RAM, 512GB SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- White GAMER PC! Ryzen 7800X3D / RTX 4080 / 32GB DDR5 / 1TB NVMe / 1000w Gold / BeszámítOK !
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 256GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4533
- Honor X6 /4/64GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- 215 - Lenovo LOQ (15IRX9) - Intel Core i7-13650HX, RTX 4060 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Fferi50