Hirdetés
- iPhone topik
 - Magisk
 - Google Pixel topik
 - Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
 - A Gemini húzza ki a Sirit a csávából
 - Légből kapott hírünk van képekkel
 - Mobil flották
 - Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
 - Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
 - Vivo X200 Pro - a kétszázát!

- 

Mobilarena
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted. 
Új hozzászólás Aktív témák
- 

eszgé100
őstag
Sziasztok!
Van egy meglévő Excel táblám, aminek 2 munkalapjára bemásolom egy-egy munkaállomás eredményeit, majd ezek alapján a Report munkalapon, ami tele van formulákkal, automatikusan kapok egy riportot.
A héten önszorgalomból elkezdtem Power BI-t is tanulni, hogy egy helyre be tudjam csatornázni az összes valaha elkészült és jövőben elkészülő eredményeket. Beállítottam, hogy melyik mappákat figyelje a SharePoint-ról, egyelőre még manuálisan kell frissiteni, de ha új eredmények kerülnek a mappába felismeri őket és működik. Ezzel máris kipipáltam az ide-oda másolgatást.
Első feladatnak azt tűztem ki, hogy az Excel munkafüzetem, ami a riportokat készíti ki megpróbálom átkonvertálni Power BI-ba, és ahelyett, hogy külön riportokat és fájlokat generálnék minden elkészült termékhez, szépen csak szériaszám alapján kiíratom, amelyikre éppen kíváncsi vagyok (plusz még egyéb dolgokra is rá tudok szűrni)
Ezzel kapcsolatban az első kérdésem az, hogy pl az alábbi funkció generál nekem egy TRUE/FALSE értéket, ami az alapja a feltételes formázásnak
Function Is_XYZ_Scan_Accurate(s As String) As Boolean
Is_XYZ_Scan_Accurate= s Like "###[A-Z]########[0-9a-zA-z]#######"
End Functionhogyan tudnám Power BI-ban is megoldani?
Előre is köszönöm

Új hozzászólás Aktív témák
- HP EliteOne 800 G5 All-in-One i5-9500 32GB 1000GB 23.8" Érintőkijelző!! 1 év garancia
 - HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 256GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3371,100% Akkumulá
 - BESZÁMÍTÁS! HUAWEI MateBook 14 üzleti notebook - i5 1135G7 16GB DDR4 512GB SSD Intel Iris Xe IGP W11
 - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 USB-C Dock (ELKELTEK) - CSAK RENDELÉSRE
 - AMD AM5 Setup! Akár kamatmentes rèszletre is! Èrdeklődj!

Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest

Fferi50