Hirdetés
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- Igazi csúcskészülék lett a Poco F7 Ultra
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Félmillió felett a kiszállított Xiaomi autók száma
- QWERTY billentyűzetes, üzenet-fókuszú androidos mobil a Clicks Communicator
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
MostaPista
tag
Adatkonverzioval ket napja szenvedek excel2003 helpjevel, de nem jutok elobbre.:-(
Kaptam egy 4 ezer soros es 15 oszlopos tablazatot, eredetileg egy amerikai beallitasu mysql-bol importaltak ki nekem, kozvetlenul 2003-as xls-be, nem csv fajl.
A legfobb gondjaim:
1. Amerikai datum-ido van egy cellaban, tehat a honap/nap/ev szokoz ora:perc:mp szokoz AM vagy PM, mert 12 orasat hasznalnak.
Excel2003-ban ez megjelenik egy cellaban, de a beallitasoknal kulon van datum es kulon van ido, egyben nem latom oket.
szamitanom kell napok es orak kozti kulonbsegeket, illetve tizedes tortben orat is - tehat nem x ora y perc, hanem x egesz z ora megjelenites is kell. (ez 3 ujabb oszlopot igenyel majd)
2. azonositasra egy 10 jegyu szamot hasznalnak, ami szovegkent van eltarolva, beallitasoknal is az szerepel, de tenylegesen az excel szamkent kezeli, amire csak abbol jottem ra, hogy amikor az oszlopmeretet lecsokkentettem, akkor tudomanyos szam (10 3-on)
lett a kijelzese a cellaban.
Viszont se szamkent, se szovegkent nem tudom kezelni.
Hogyan tudom tenyleges szovegge, vagy szamma alakitani?3. A szamokat tartalmazo oszlopok ket tizedesu szamokkent vannak definialva, de tenylegesen, amikor osszeget akarok, mindig nulla az eredmeny.
Hogyan tudom oket tenylegesen szamma alakitani?4. Az egyik oszlopban sajnos egyben szerepel a szam es a mertekegyseg (pl. 25 darab), mindig egesz szam es mindig darab, de a legnagyobb szam az jelenleg 5000.
Hogyan tudom ketfele venni oket, hogy legyen egy egesz szamot, tizedes nelkuli oszlop es mellette a mennyiseg szovegkent?5. Van egy bosszanto problema, az adatsorok ket sorbol allnak es el vannak csuszva.
Az A oszlop teljesen ures, az adatsor elso sora a B oszlopban a 10 szambol/karakterbol kezdodo azonositoval kezdodik es utana vannak mas adatok, de csak minden masodik oszlopban, es az alatta levo sorban szinten minden masodik oszlopban folytatodnak az adatok.
Vagyis a ket soros 15 oszlop tenylegesen egy soros 30 oszlop lenne, allitolag nyomtatasi kepkent lett kimentve az adatbazisbol, ezert lett ez az eredmeny.
Van ra megoldas, hogy a ket sort osszevonjam anelkul, hogy egyesevel kellene az egyes cellakat 45 fokban atmasolni?Koszonom, "csak" ennyi, de sajnos a help-ben nem jutottam eddig sehova, csak altalanos tanacsok vannak, es korbejarok.:-(
Új hozzászólás Aktív témák
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most Ünnepi áron! :)
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- MS SQL Server 2016, 2017, 2019
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Xiaomi 15T 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Mijia Smart Socket Plug kínai WIFI-set keresek
- Apple iPhone 13 128GB,Átlagos,Adatkabel,12 hónap garanciával
- Eredeti Microsoft Windows 10 / 11 Pro OEM licenc Akciós áron! 64/32 bit Azonnali kézbesítéssel
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Fferi50