- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- A hagyományos (nem okos-) telefonok jelene és jövője
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Palika71
őstag
válasz
canniball #2104 üzenetére
Ezüst? Hol élsz?
Már egy ideje a fekete a trendi. A szálcsiszolt fém meg kimondottan gyönyörű, és nem is tükröződik.
Igazából fokozza a mozi-élményt az, ha a TV kijelzőjének a környékén (ide értendő a káva is) nincs semmilyen, a fekete környezettől elütő szín.
Ha van rá módod, akkor figyeld meg, hogy sötétben nézve, egy fekete kávával rendelkező ugyanakkora kijelzőnek nagyobbnak látod a képét, mintha ezüst lenne a káva!
Én meg azért nem veszem meg ezt a házat, mert nem fér be a szekrénybe. Amúgy bazijó vétel. -
freddirty
senior tag
válasz
canniball #1873 üzenetére
Furi az biztos, érdekes lenne kipróbálni!
Egyébként nekem az MCE távról igazából tényleg az egér hiányzik. Valami módon állítólag meg lehet oldani hogy menjen az egér is a távirányítóval de nekem vistán még nem jött össze. Igaz nem is próbálkoztam túl sokat
Van még egy Logitech cordless gamepad-em amin van 12 gomb és két analóg kar. Még nem jöttem rá hogy tartósan hogy lehet a HTPC desktopon vezérelni az egeret vele, de egész jól irányítható amikor éppen működik. -
100b
tag
válasz
canniball #1771 üzenetére
Jogos!!! Ezt benéztem.
Egyébként tett már valaki fogyasztásmérőt a ''kikapcsolt'' rendszerre?
Gép standby, monitor standby (főleg a CRT), nyomtató, aktív hangfalak (ha van), plusz egy-két tápegység (amúgy fogyasztás ''nélkül''.
Lehet, hogy meglepődnétek!
Na jó! Nem téritek itt tovább... aki nem akar takarékoskodni a föld erőforrásaival, az nem is fog. Meg ez amúgy sem az a topic.
Azért én még továbbra is keresem azt az energiatakarékos HTPC rendszert... -
Gzolo
senior tag
válasz
canniball #1717 üzenetére
Asszem megtaláltam a számomra legolcsóbb megoldást, igaz nem a legelegánsabb:
Bluetoothos telefonom van( SE V630) , és már régebben ki akartam próbálni, lehet-e irányítani a gépet, és lehet !
A navi pad úgy működik mint az egér, van bal és jobb gomb , van alt+tab , simán tab, és van normál léptetésre is lehetőség. A Mediaportállal is működik , így minden adott ,már csak a házat kell beszereznem.
Köszi mindkettőtöknek az eddigi segítséget -
Gzolo
senior tag
válasz
canniball #1713 üzenetére
Nyilván ez a megoldás lesz amit te is írtál. A Mediaportal szoftver már próbálgatom , túlteszem magam kijelzőn gyorsan.
Viszont , van távirányítóra olcsóbb megoldás az Imon Stationnál? Ha van ilyen, akkor tudnál linkelni egy-kettőt?
(Tudom visszaolvasás, de célravezetőbb ha megkérdezem.) -
Gzolo
senior tag
válasz
canniball #1711 üzenetére
De ez a ''VFD window design'' oda van írva a médiaszoftvereshez is.
Mondjuk ez így elkeserít , tetszene az a kijelző, a távirányítót és a szoftver meg tudom oldain, de az a kijelzőt nem....+ 25000 Ft-ot pedig nem akarok kiadni a kijelző és a szoftver miatt a házra , 50000 ft azért nem kis pénz , abból a 25000-ből pedig sok más mindent is lehetne venni.
-
beencee
őstag
válasz
canniball #1697 üzenetére
- Lokalizáció: az a baj, hogy akár az alap theme-ben, akár pedig egy csomó egyéb theme-ben, vagy plugin-ben nem mindig figyeltek a többnyelvű megvalósításra, így egy csomó helyen kimaradt az XML kódból a translate=true tag. Így pl. a főmenü gyakran nem fordítódik le, stb. Vagy egy olyan theme-t kell választani, amelyben ez jól működik, vagy - ahol lehet - lézzel bele kell nyúlni a screen fájlba és beletenni a kimaradt részt. Vagy - a főmenü, stb. esetében - direktbe átírni a menüpont nevét a Configure Meedio-ban.
- Videólejátszási hiba: passz, ennek mennie kellene, nézd meg jól van-e installálva a .NET framework, media playerek, codec-ek, illetve próbáld változtatni a beállításokat a Configure Meedio-->Full-time plugins-->Video Player-nél.
- Csatornalista. Ezt meg lehet csinálni kis trükközéssel, azt hiszem, hogy a ''HTPC szoftverek'' topikban - ha jól emlékszem - ezt már elég jól kitárgyaltuk, keress rá lsz. ott.
Ja igen, ezt már ide írtam, de lehet ott is folytatni
[Szerkesztve] -
wassermann
addikt
válasz
canniball #1668 üzenetére
Kössz Cannibal a tippet. Bár a házam még nincs kész, mert a kinézett cipősdobozba a táp már nem fért be. Most így néz ki a HDMI-s ASUS lapom ideiglenes lakásában. Alátámasztások és rögzítés parafadugó darabokkal,az ideiglenes venti szívószál lábakon áll a táp még külön(már lehúztam a lapról):
a MEDIA PORTAL-t már kipróbáltam: úgy látom nagyon könnyen használható:
A következő hétvégén a Meedio-n lesz a sor!
[Szerkesztve] -
beencee
őstag
válasz
canniball #1666 üzenetére
A Meedio már gyakorlatilag free, mint ''gazdátlan'' termék, tehát teljesen legálisan letölthető a francia Meedio közösség honlapjáról: [link], jobb oldali oszlop Téléchargements principaux címmel. Letöltheted packban is, összecsomagolva egy csomó pluginnel, szükséges cuccal, vagy magában a Meedio Essential 1.41 változatát is.
Néhány plugin leírása ebben, vagy a HTPC szoftveres topikban, vagy a konyhai gépes topikomban [link]
Az általam használt magyar language file pedig itt: [link]
[Szerkesztve] -
[w]
őstag
válasz
canniball #1005 üzenetére
megnéztem a linkeket, de sokkal okosabb nem lettem.
ami a leírásokból kiderül:
- nincs ''beépített egér'' funkciója
- egy esetben az F-betű nem működött (ezeket a sceneo fórumán említik)
- nem nagyon hozható össze másfajta IR-vevővel (htpc-news egész threadje szól arról, hogyan ''dumpolják'' a jeleket és vigyék más szoftverbe)
- nem kommunikál szokványos HiFi-berendezésekkel (a hifidelio-n pl. erre vannak rákattanva. de hogy miért baj ha nem vezérli a kávéfőzőt azt már nem értem...)
egyelőre ennyi, de nem hinném hogy sokkal több infót össze tudunk róla szedni. -
Devil81
csendes tag
válasz
canniball #825 üzenetére
Ezt azért nem mondanám
Nem kötekedés de:
Leadtek WinFast PVR 2000: 17940nettó
Hauppauge WinTV PVR-150: 17940nettó
Nagyker árlista.
Szal akkor inkább a PVR-150? Ebbe segítsetek nekem.
És mi van az távrecsegővel? Tudom használni a front-end progiknál vagy trükközni kell?
[Szerkesztve] -
canniball
nagyúr
válasz
canniball #540 üzenetére
Sikerült rájönni hogy lehet behangolni a csatornákat. Egy-kettőt beállítottam, az eredmény a követekező lett: [link].
Van valakinek valami ötlete hogy miként lehetne ebből nézhető adást varázsolni?
(Ha esetleg számít: Leadtek PVR2000, XP Home SP2, a kártyához adott WinFast progival normálisan bejönnek a csatornák.)
-
canniball
nagyúr
válasz
canniball #538 üzenetére
Szóval a konkrét kérdések:
1, Hogy lehet behangolni a tv-t? A rádiónál van Scan opció, de tv-nél nincs.
2, Miért akar mindig a netre csatlakozni (még akkor is, ha csak pl. tv-zni szeretnék)?
3, Miért van az, hogy ha pl. el akarok indítani egy mp3-at (de más indításnál is), akkor vár kb. fél-1 percet, mire végre hajlandó megmozdulni?
[Szerkesztve] -
repasi
tag
-
beencee
őstag
válasz
canniball #225 üzenetére
Nos, a többiről:
1, Processzor: Valóban, még az általam választott Celeron is bőven sok, de legalább lehet downclockolni és akkor már hűteni se kell annyira.
2, Audio: Igaz, valóban jobb gyakorlatilag bármely hangkártya, de nehéz belőle low-profile-t szerezni, ha olyan a dobozod (mint nekem pl.) Viszont HTPC-nél, ami úgyis az erősítőre lesz kötve, inkább fontos egy jó SPDIF kimenet.
3, Merevlemez: Nekem elég a 30GB noti vinyó, mert a tartalom a házi szerveren van
4, Tuner: Igen, de ebből is ritka a low-profile, hardveres tömörítés, stb., bár létezik Hauppauge PVR-150 lp modell.
5, Belső bővítési lehetőség: Abszolút igaz, de mivel akarod bővíteni
6, Táp: erről már szóltam
7, aztán ami már tényleg az egyéni véleményem: tényleg drága, a szín valóban függ a többi cuccod színétől, stb., kinézetre ez meg számomra egyenesen ronda, de ez már tényleg ízlés dolga. -
beencee
őstag
-
beencee
őstag
válasz
canniball #148 üzenetére
A teljes verzió valóban fizetős, de a szolgáltatásokhoz képest elmegy (szerintem). Folyamatosan bővül a támogatott kártyák száma, jelenleg ezek vannak: Bővebben: link De érdemes körülnézni a meedio fórumon is, ott van tapasztalat sok olyan kártyával is, amely nem szerepel a listán.
-
beencee
őstag
válasz
canniball #136 üzenetére
Bár Linuxon nem megy, de az általam preferált meedio tudja ezeket a funkciókat (és még persze sok mást is)
Itt találsz infokat róla: Bővebben: link -
Brianm74
csendes tag
-
zLegolas
őstag
válasz
canniball #136 üzenetére
Embör, egy 6MB-os programról beszélünk!
Amit te akarsz, az is megy, csak egy komolyabb Linux disztrib alatt.
Miért ne lenne értelme? Nekem egy 566-os Celeronos gép egy 30GB-os vinyóval fixen a TV-re van kötve, ha bárki meg akar valamit nézni asszony, gyerek, papa, mama csak benyomja, és már mehet is a Tom és Jerry...
Fotelba pöffeszkedés, kakaó-sör szürcsölés, családi mozidélután... ne abba gondolkodj, hogy XP-n is lehet filmet nézni - 4-5 embernek az azért gázos monitorról...
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Milyen TV-t vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
- Linux kezdőknek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Videós, mozgóképes topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- PlayStation 3
- További aktív témák...
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 13400F / 32GB DDR5 / RTX 4070 Super / 1TB SSD
- 130+131+132+133 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- T Phone Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest