- CMF Phone 1 - egy jó telefon
- Apple Watch
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Google Pixel topik
- A Pixel 10 minden színben és oldalról
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Magisk
- Európa exkluzív Edge 60 Fusion színe a Mocha Mousse
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Hirdetés
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Osibaa
senior tag
Szia!
Köszi az infót, jártam a HTPC szoftverek topikban, de a felét nem értettem, a másik felét pedig magam is ki akarom próbálni, nekem melyik jön be jobban. A TVedia-val kezdtem, de még nem sok mindent sikerült vele elérnem. Ami nekem kapásból hiányzik, az a feliratok támogatása, ha olyan AVI-t nézek, amihez külön fájlban van a felirat. (Bár ezt lehet inkább egy plugin-nel oldom meg.)
Ez az MCE billentyű+távkapcs olyan, mint amit kerestem, nem tudtam, hogy a Microsot is csinálj ilyen speckó cuccot. A BTC kreált jópofa billentyűzeteket [link], de hosszas nyomozás után is csak német nyelvűt tudtam volna szerezni.Így lett belőle Logitech S510.
Köszi az infókat mindenkinek.
Osibaa -
dane
senior tag
Na már értem!
Köszi a minden igényt kielégitő magyarázatot!
Pár ujabb kérdés az MCE-val kapcsolatban:
1, Hogy lehet netrádiót hallgatni?
2, Kellenek-e codec-ek MCE alá vagy alapból tartalmaz mindent ami kell! (Nem játsza az AVI-kat)
3, Időjárás jelentés? EPG? Ezeket hogy kell használni?
4, Lehet-e az MCE-t további funkciókkal bőviteni?
Thx -
biga
őstag
Nem ellenérzés kérdése igazábol. Elsősorban - amíg van rá lehetőség - legális megoldásra törekszem, pusztán ennyi. Maga a technológia épp, hogy nem csak egy szoftver kérdése, sőt, épp az a lényeg, hogy hardveres támogatást kap maga a htpc szoftver alaplapi szinten (ez meg is van). Csak az ehhez szükséges ''driver'' és konfig progi nem hajlandó, csak az MCE-vel együttműködni (ezt érzem egy kicsit visszásnak, hiszen maga az alaplap - kifejezetten erre a célra - bárhol megvásárolható. Kicsit olyan, mintha vennél egy újfajta autót, mindenütt olvasod, hogy milyen jó, a legjobb a céljaidra, és mikor használnád kiderül, hogy a gyártó Mo.-on nem forgalmaz hozzá üzemanyagot, így csak annyira tudod használni, mint bármely más hasonló autót).
Mindegy, igazábol már beletörődtem, hogy meg kell várnom a Vista-t, hogy kihasználhassam a lap adta lehetőségeket. -
Kobak77
aktív tag
két tunernek akkor megpróbálok utánaolvasni... Hauppauge HVR-1100-as az analóg adást sw-esen tömöríti
. Ugyanakkor adtál ötletet, most olvasom a HVR-1300-ast meg a HVR-3000-est
.
Beszámolok róluk majd
mod: szóval a HVR-3000-es ugyanaz, mint az 1100-as, csak tudja pluszban a DVB-S-t. A HVR-1300-as már majdnem jó, felvenni tud hw-sen, csak a dekódere szoftveres(ja és ajánlott végfelhasználói ára: 129 EUR). No persze hang elcsúszásról még semmit sem tudok... lehet mégiscsak érdemes lenne megvárni az ati theater 650-es chipre épülő kártyákat. Árban ugyanide jósolják, viszont tuti nincs hangelcsúszás, mert azt is ő veszi fel, meg tutira encode/decode is hw-es... nomeg ugye én még ráérek vele
[Szerkesztve] -
dane
senior tag
De legalább vannak képek
Amugy tegnap megkaptam a gépet! Fóliát én szedtem le róla! Nagyon szép és nehéz!
115w-os DELTA táp dolgozik benne!
A hűtő kérdése az megint probléma ugyanis a gyári hőelvezetős rendszer sincs meg hozzá! Állitolag elég egy borda és a tápban lévő két venti szépen hűti! De érdemes is rátenni sztem egy 8cm-s extra halk ventit, bár még nem tudom hogy fog elférni!
[Szerkesztve] -
dane
senior tag
Néhány infót tudok mondani igy kapásból a cuccról annak aki ilyet akar venni.
1, Csak Low Profile VGA-t lehet belepaszirozni és a max ami elindul benne az a nv6600-os!
Probálták már 7800gs-el mert hogy ebből is van LowProfile-os de az nem ment benne.
2, Mivel csak 1db SATA hdd fogadására képes a cucc ezért a WinXP MCE-t ugy kell felrakni hogy kislemezről be kell tolni neki a SATA vezérlő drivert! A baj az hogy nincs se kislemezmeghajtó se hely neki az alaplaon.
A megoldás az USB-s floppy vagy az hogy a Win-t egy másik gépben kell elkezdeni telepiteni (a file-ok másolásásig) és hozzáadni a drivert! Majd rebootnál áttenni a Scaleo-ba és onnan folytatni tovább!
A készülékek külföldröl behozottak elvileg teljesen karcmentesek! Adnak hozzá egy cd-t és egy DVD-t driverekkel!
Még nem tudom amugy hogy milyen lesz a pontos konfig, ami biztos:
- NEC 4551A
- Maxtor 250GB SATA
- PCI Wifi
- Microsoft Keyboard & Remote For MCE
...aztán majd meglátjuk!
Üdv -
atuci
őstag
[link]
ezen a képen két óra van, különböző idővel, de közben én is azon filóztam, hogy a háttérben ment-e a lejátszó, és annak a lejátszási ideje is ki van jelezve a tv-n illetve egy másik óra is van ott az aktuális idővel.
De ezt csak poénnak szántam, de nem sikerült túl jól -
dane
senior tag
Hát a terv az az volt hogy veszek egy fekete Coolermaster Cavaliert!
Ez a ház viszonylag olcsó és tetszik az analóg műszer a kék háttérvilágitással!
A lenyiló előlap mögé pedig 2db 5.25''-os cucc fér pl egy fekete Pioneer iró (ez még most is megvan de nem használom) meg egy hatalmas kék grafikus kijelző!
Iró:
Kijelző: (Noritake 800 VFD)
[link]
A belső még nem volt kidolgozva, de az fix hogy passziv proci hűtés és passziv táp lenne!
Kivétel a VGA: Gigabyte 6600GT Heatpipe
Üdv -
-
ii77
tag
Szia!
Leszedtem az említett oldalról a ''Pack_Meedio_V5.4.exe''-t. Net FrameWork 1.1 feltelepít. Utána lefuttattam a Meedios exe-t. A folyamat végén a köv. írta ki:
''...c:\configmeedio\config_interface\majv5.exe nem található ...'' és valóban, mert ilyen könyvtárat nem is hozott létre.
Mi lehet? -
Magnat
veterán
Már letöltöttem, csak a telepítő volt francia ... bár elég összetett, gyökérbe csinált egy Config Medio dir-t (amiben vagy 10 alkönyvtár van), amiben 1.41-es medio van és a program filesben lett egy Pack Meedio V5 meg egy Meedio dir is ... nem igazán vágom, mi micsoda
...
-
Magnat
veterán
Hi, tudsz ajánlani olyan progit, ami tudja tuner kártyáról az időzített felvételt, a time shiftet, és 2 tunerrel a pipet? Jah és vki (talán éppen te) említettem, h a port.hu-ról a műsort is letöltögeti, ez hogy műxik, esetleg az időzítést végző progiba lehet importálni és ebből a listából programpozni a felvételt?
-
Komplikato
veterán
Twin775 ... Melyik? Csak mert van pár ilyen nevű. Engem az Xpress200-as érdekel, abból is a rev2.0.
Szerk.: Nem szóltam, most látom DDR2 van benne. Francba. Akkor meg kell várnom az RS600-at.
A képeket (sokakkal egyetemben) meg szívesen várom
És mi a véleményed a ModeCom Slim házakról? Nem túl gagyik?
Persze jobban repesnék egy 30-50.000-es csiszolt alu háznak, de nem nyertem a lottón ... még. ;)
Meg nem tudom mennyire gázos a függőlegesen szerelt optikai meghajtó?
[Szerkesztve] -
Komplikato
veterán
Hűűű, köszi szépen. Mondjuk érdekelne a vinyó felfüggesztése ... a belinkelt házakban van amúgy 2,5''-os beépítő keret is, de így gondolom valami nagyobb és szellősebb helyre függesztetetd fel.
Nos, még nincs eltervezve semmi. Ha lesz pénzem valami jó cuccra, akkor az én (sajnos nem DFI szintű) GigaBytos RS482-öm megy a gépbe, én meg veszek valami Conroe képes lapot vagy AM2-est RS6xx chipsettel
Ha nem lesz pénzem, akkor valami gagyi lapot (AsRock Twin775 r2.0?) teszek bele, bár azt pletykálta valai, hogy nem tud dual DDR-t, amin csodáloznék ... -
BOROS_
csendes tag
Hmmm. Mivel nem vagyok egy elektronikai penge, csak lelkes amatőr, ezért sikerülhetett ilyen zavarosra. Tehát a ''sima asztali hangszóró'' alatt azokat az 1-2e Ft-os hangszóró párokat értem amiket közvetlenül a hangkártyára csatlakoztatunk. (Speaker)
Ezek a hangszóró párok általában egy trafón keresztül 9-12 Volt váltóáramot kapnak. Az elektronika az nem más mint a hangszóró párban található nyomtatott áramkör. Nem ennyire amatőr emberek mint én, asszem végfoknak is nevezik.
Na ennyit az értelmezésről. A lényeg az, hogy nem akarok a hangfalaim és a számítógép közé erősítőt, ezt szeretném valahogy megoldani. Két kis hangfalat szeretnék így a gépre kötni, azt is csak azért, hogy a TV kikapcsolása után is lehessen zenét halgani a gépen. -
zLegolas
őstag
Hát, nem'tom. Nekem mindössze egy magyar Geexbox van a nappaliban fixen a tv-re kötött p3 gépen. Mindent visz, mint a piros hetes.
(Meg mellette meg csak úgy egy másik Linux, de azt sosem használom, le is kéne szedni, nyernék 2GB-ot a 30-as winyón... Ja, meg a távirányítómat is be kéne lőni... Hiába, a lustaság nagy úr...)
Ha felvenni, szerkeszteni meg ilyesmit akarok, akkor azt a nagy gépen csinálom, amivel mellesleg hálózatban van a nappalis masinéria...
[Szerkesztve] -
bizi990
senior tag
Ez lenne a meedio folytatása? [link]
Most jutottam oda, hogy hétvégén összerakom a gépet és után software-eket kellene rá vadászni. Meedio-t is szerettem volna kipróbálni és ha tényleg olyan jó, akkor meg is vettem volna
Yahoo a fenti sw-ét beta-ként jelöli, így nem tudom van-e értelme próbálni vagy ez a beta a meedio kicsit átalakított verziója, tehát stabilnak tekinthető-e.
bizi -
dmon
aktív tag
Tehát irány a MediaPortal.
Már rég óta rebesgették ezt, én ezért nem vettem meg a karácsonyi nagy akcióban a meedio t. Sztem már akkor tudták hogy ez lesz.
Én már éltem át hasonlót mikor egy régóta használt remek szoftvert egy nagy amerikai cég felvásárolt és szépen ment a kukába, pedig ott is igértek mindent. Ott még fél évig volt terméktámogatás. Mondjuk itt talán némi bizakodásra adhat okot meeddio tulajoknak hogy nem csak céget és terméket de a fejlesztőket is megvették. -
beencee
őstag
Már visítoztam itt emiatt és bár kissé szerénytelenül említem meg
, de mostmár olvasható magyarul is: [link]
Lehet, hogy fel kellene éleszteni a Htpc szoftverek topikot újra áttekinteni a jelenlegi kínálatot. A jelenlegi versenytársak mellett nyilván a Meedio Community is elfoglalja a helyét a különböző pozíciókon, valami lesz magával a termékkel is, illetve kérdés, hogy Pabloék mi fognak villantani a Yahoo!-nál a meedio technológiájára alapozva. -
X@b3e
addikt
Most kezdtem elmélyedni a témában, és azért kérdeztem, hogy jó választás-e ez a táv. Hál' Isten a Rami*** forgalmazza, így tudok rendelni tőlük.
Linux-ügyileg meg enyhén szólva hiányos a tudásom() ezért az XP MCE fog maradni.
Eléggé tetszik ez a TTake házikó [link] ehhez opcionálisan lehet választani kijelzőt és vele együtt távot is, csak az picit húzós (~20k)
A gép elemei eddig: 1GHz P3, 256Mb RAM, Pio 110 DVD író,40 Gb Maxtor HDD,350W Codegen csoda.
VGA ügyileg most nagyon jó áron tudnék egy Gef.3 Ti-t venni (3k), de ahogy olvasgattam, ATi régebbi AIW kártyát ajánlanak sokan, mert akkor a felvétel is megoldott. Csak nemtom a rögzítéshez a proci kicsit szűk keresztmetszet lehet -
törölt tag
Valami jó mATX házat tudnál javasolni?
Én mindig ezzel a házvásárlással vagyok a legnagyobb gondban sosem tudom eldönteni hogy melyik is volna a jobb választás.
Nem feltétlenül HTPC házra gondolok. Akár egy jobb fajta mATX ház is megfelelő lenne ami azért eltér egy alap PC ház kinézetétől.
A múltkor elgondolkoztam például egy miniPC vásárlásán is. Ő volna az:
[link]
Nem egy rossz speckókkal rendelkezik bár külön vidkarit már nem lehetne bele tenni és az integrál vidkariját pedig abszolút nem ismerem. -
repasi
tag
Hát köszi szépen, nekem is a sound-system a szívem csücske, mivel nagyon sokáig vaciláltam, hogy kell-e nekem egyáltalán a soundstorm, de így utólag nagy hiba lett volna kihagyni. A házmegoldás lehetne igényesebb is, sokáig gondolkoztam azon, hogy az elejére LCD kijelzőt rakok, de igazából azzal nagyon megszaladt volna az ára, másrészt meg csak flancolás lett volna, mert arra luxus, hogy mutassa, azt amit nem is látok három méter távolságból. A meedionál igen ott próbáltam és el is jutok odáig, hogy a képernyő sarkában ott vannak a mark-ok, de nem tudom őket arrébb tenni
Nagyon nem foglalkozok most a témával, mert nincs rá időm, de vissza fogok térni rá, mert ez a két versenyző maradt már csak.
-
hati
addikt
Sziasztok!
Én a mediaportalt használom front-end-nek, de kipróbálnám a meediot is. A meedio tudja azt, hogy a secondary monitorra clone módban, kirakja képet? Hogy kicsit pontosítsak:
monitor 1280*1024, s-video clone tv 720*576. Ha elindul egy 720*576-os ablakban a front-end a monitoron, akkor a képe megjelenik a tv-n is? Több front-endet néztem, de csak a mediaportal tudta ezt megcsinálni. -
-
törölt tag
Van már amúgy valami pofás HTPC házad?
Én most a Shuttle barebone rendszerek közül néztem ki egyet azt várom hogy nálunk is megjelenjen. Ő volna az:
[link]
Szerinted?
Specifikációkra nagyon rendben van szerintem.
Kinézetre neked hogy tetszik? Neked bejönnek úgy álltalánosságban a barebone rendszerek?
[Szerkesztve] -
repasi
tag
Ok, hát leginkább a PVR rész érdekelne, hogy mennyire működik jól a time-shifting meg az EPG. Például az XMLTV-nek van-e natív támogatása vagy azt csak importálja valahonnan? Vagy egyáltalán XMLTV-vel működik az EPG vagy csak a digitális kártyákhoz elérhető? Sima sorosport infravevőt támogat? Maga ez egész program mennyire stabil egyébként? Hát most elsőre ennyi. Köszi
-
repasi
tag
Szia, látom te Meediot használsz. Neked mennyire jött be? Most építettem egy HTPC-t és éppen frontendet keresek hozzá, az MCE2k5 és a Media Portal nem igazán jött be. Még régebben próbáltam a Meedio-t és nagyon összevisszának tűnt nekem. Te melyik verziót használod?
Köszi
[Szerkesztve] -
-
Lacika_
aktív tag
köszi, hát ez kár
a tv kimeneten bukik meg az egész htpc projektem
a tv csere az kizárt még pár évig (scart ill. azon keresztül composite bemenet van csak)
nézegettem (olcsó=20k alatt) VGA->TV átalakítókról teszteket és egyik se jó (egyiken nincs igazi fekete szín, csak sötétszürke, másiknak néha szétesik a képe...)
ami eddig a legjobb - szinte ugyanolyan a kép, mint az asztali divxes lejátszó composite kimenetén - az a 7800gt (hdtv)composite kimenete, dehát az fentvan a játékos gépben... -
Lacika_
aktív tag
Hi!
én is asrock alaplapon gondolkodok
a HDTV kimenet használható composite ként is?
nvidia kártyámnál így van: Y - Pb/Comp - Pr
ha ugyanazt a filmet elindítod asztalin és a gépen egyszerre, mindegyiket a tv-re kötve és kapcsolgatva a két bemenet között
van különbség?
a TV képet lehet csusztatni, nagyítani?
[Szerkesztve] -
sirály12
őstag
Szia.
Lehet én vagyok béna, de nem toom beüzemelni a mediotv-t. Ezt csak megvásárlás után lehet használni? Vagy mi? Mert free letöltésnél csak egy file van, amit már letöltöttem. Vagy ki sem lehet próbálni? Mert lehet később talán meg is venném a progit, de így, hogy ki sem tudom próbálni. Pedig nagyon bejön a progi. Van hozzá minden szép és jó, csakhát így pont a lényeg hiányzik, a TV! -
törölt tag
-
törölt tag
Hát igen...történetesen az alaplap pontosan a HTPC gépekhez lett kidolgozva. Elméletileg HD kép és HD hangminőséget nyújt. Van DVI-D port is rajta!
Személy szerint játékra viszont nem akarom használni.
Viszont a rövidesen megjelenő Windows Vista-ra is szeretnék felkészülni valamennyire ha lehet, ezért úgy szeretném összeállítani a gépem hogy nagyon nagy meglepetés ne érjen majd. Bár ki tudja még hogy milyen gép is kell majd a Vista-hoz...félek hogy elég nagy.de ne ugorjunk ilyen előre
Ezen kívül elég jó lehet később bővíteni ezen alaplapot a 939 foglalaton belül. A memóriát 4GB-ig. Úgy hogy nem lehet rossz.
[Szerkesztve] -
canniball
nagyúr
1, ha downclockra van szükség az azt jelenti, hogy többet költöttél (feleslegesen) processzorra, mint amennyit kellett volna.
2, igaz, ha van SPDIF csatis erősítőd (nekem sajna jelenleg csak egy music centerem van, azon nincs ilyen)
3, azért az emberek 99%-a nem rendelkezik külön szerverrel... (pl. én sem)
5, ezt írtam: ''Belső bővítési lehetőség - szó sem esik HDD-ről (bár ennek lehet oka egyszerű figyelmetlenség is)'' na akkor mivel bővíteném?(szerver híján
)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Autós topik
- A lemondást javasolja az Intel vezetőjének Donald Trump
- CMF Phone 1 - egy jó telefon
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Gitáros topic
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- AliExpress tapasztalatok
- Apple Watch
- Milyen SSD-t vegyek?
- További aktív témák...
- Logitech G513 Carbon Tactile DE (3)
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Asus B360M i7 9700 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650 XT 8GB ZALMAN N4 600W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3141, 95% Akkumulátor
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest