- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- One mobilszolgáltatások
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Apple AirPods Pro (2. generáció) - csiszolt almaságok
- iPhone topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Netfone
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Komplikato
veterán
válasz
#18538752 #566 üzenetére
Én most kötöttem össze a tesom ősi gépét (Tualatin Celeron 1000, 128MB, 20GB) egy GF2MX-en át egy 27''-os Samsungra. Na most az sokkal gagyibb mint egy 6150-es, és a sima D-Sub-on át is szép képet ad 1360x768-ban. Én mondjuk DVI-t használnék, vagy HDMI-t, ezek hiányában meg ha van az alaplaphoz ''HDTV'' Composit kivezetls (az a 3db RCA csatis megoldás), akkor azt használnám.
-
beencee
őstag
válasz
#18538752 #480 üzenetére
Megnézted azt a linket, amit a múltkor javasoltam ? [link] Itt gyakorlatilag megvan mindegyik, amelyik szóba jöhet, elég sok adattal.
De végül én sem tudtam választani és inkább rendesen megcsináltam a Sony video-s házamat, ünnepek után teszek fel képeket róla, addigra már remélem a kijelzője is meglesz. [link]
Az egyik haveromnak egy ilyen Punditja van, ő nagyon szereti.
[Szerkesztve] -
beencee
őstag
válasz
#18538752 #478 üzenetére
Én nem igazán láttam különbséget, két TV-n is kipróbálva az én ASRock lapom és egy ASUS A8N-VM CSM képe között (bár nem volt egy maratoni teszt, az igaz) és feltételezem, hogy a DFI képe legalább ilyen jó (sőt) ugyanezzel a chipsettel. Illetve egyéb szolgáltatásai, csatlakozói, minősége, stb. tekintetében nálam a DFI nyerne. Ha még előtte állsz a lapvásárlásnak, szerintem vedd számításba ezt is. Szerintem tts is segít.
[Szerkesztve] -
-
beencee
őstag
-
beencee
őstag
válasz
#18538752 #468 üzenetére
Régebbi téma, amiről beszéltünk:
Teljesen beüzemeltem a MS MCE keyboard-ot [link] . Lecseréltem a meedio alatt az XP-t, XP MCE-re, letöltöttem hozzá a billentyűzet igényelte két patch-et és így tökéletesen megy az MS távirányító vevőjével. Érdekes módon még jó 10m-ről sem igényel különösebb rálátást, teljesen jól megy. TV, erősítő ki-be kapcs-ra, erősítő hangerőre könnyen meg lehetett tanítani, ugyanúgy, mint a távirányítót. Mivel notit is használok, így a billentyűkiosztás megszokása nekem nem volt nehéz, ha valaki csak ''normál'' bill-t használ, akkor nehézkes lehet az elején, csakúgy, mint a ''pöcsegér''-re való navigálás.
Összességében nálam bejött és a kinézete miatt a páromnál is, úgyhogy az asszonyfaktora is meglehetősen magas, jó minősítést érdemel.
-
zLegolas
őstag
válasz
#18538752 #468 üzenetére
Őszintén szólva gőzöm sincs, ilyesmivel még nem akadtam össze.
Mindenesetre töltsd le a GeexBox-ot (6-8MB iso), írd ki egy CD-re, bootolj róla (nem kell telepíteni, a vinyóhoz hozzá sem nyúl), és ezzel próbáld meg lejátszani, ne ikszpézz meg anyámkínnya.
Ha megy, akkor kísérletezgess ''lefelé'', P3, miegymás. Így megkapod a választ a kérdésedre. -
zLegolas
őstag
válasz
#18538752 #466 üzenetére
Én ma még nem alapoznék a HD DVD-re, valszeg igen kis százalékban menne ilyen a cuccodon. Amire meg elterjed, egy azt lejátszani képes cuccot sokkal olcsóbban öszehozol egy (akkorra) másod-harmadkategóriás hardverekből.
Nekem egy P3 cuccom van ilyen célokra, és tökéletesen kielégítőnek mondanám. -
zLegolas
őstag
válasz
#18538752 #464 üzenetére
Makkmindegy, egy pár éves Radeon 7000-es 3000Ft-ért untig elég. Ez játszva hozza a TV kép igényeit, a mai csodakártyák 3GHz-es gamékhoz vannak kitalálva, nem a 700x500-as TV kép igényeihez.
De majd mindjárt jön pár gazdag csemete, akik esküdni fognak, hogy 50e Ft alatt nem találsz rendes VGA kártyát.
[Szerkesztve] -
-
beencee
őstag
válasz
#18538752 #361 üzenetére
Most egyelőre elvagyok a Sony házban. De mivel a hang-video cuccaim most ''öltöznek át ezüstbe'' ezért most egy a Sony QS sorozathoz igazodó (puritán, egyenes-sima alu előlap) házat kajtatok.
Így nekem az ilyen stílusú, ezüst, 430mm széles házak jönnek szóba és ez nem is olyan egyszerű.A legjobb ''ház-összefoglaló'' szerintem itt található: [link] Egyelőre gondolkodom, a fenti paraméterek alapján, meglátjuk.
-
beencee
őstag
válasz
#18538752 #337 üzenetére
Egyelőre egy Sony video házában lakom a jelenlegi HTPC-mel, lásd adataim, illetve jelen topik korábbi hozzászólásai, valahol kép is van.
Nekem a barebone-nak nevezett formavilág nem nagyon jön be, de ez egyéni betegségA HTPC az legyen olyan mint egy hifi egység (nálam csak a 430mm szélesség jöhet szóba), a normál gépemnek van lezsírozva egy (korábban csak az USA-ban forgalmazott) Sony VAIO álló ház, home-servernek egy moddolt HP Brio van, stb.
-
tts
addikt
-
beencee
őstag
válasz
#18538752 #334 üzenetére
Ha esetleg továbbmész az ASUS-sal, akár HTPC, akár barebone alapjaként, szívesen olvasnék a tapasztalatokról.
Ház ügyben most nyomozok, elvileg Németországban van, az ár még kérdéses. Illetve még a belsejével kapcsolatban is van egy csomó kérdésem (ez egy elég bonyolult hőcsöves megoldás, kivezetve a hőt a két óriási oldalsó hűtőbordákra, valószínűleg elég szűk a kompatibilis lapok, stb. száma), de dolgozok rajta. -
beencee
őstag
válasz
#18538752 #259 üzenetére
Az Essential az alap, a Pro-ban még benne van a meedioTV is, a HouseBot, pedig egy otthonautomatizálási szoftver. Egyelőre elég az Essential, próbálgasd, próbáld feltenni hozzá valamelyik említett külön témát és olvasd szorgalmasan az add-ins-ek leírásait, topikjait.
Elsőre lehet, hogy sok, de nagyobb és sokoldalúbb is, mint bármelyik másik. Szerintem megéri a ráfordított időt. -
beencee
őstag
válasz
#18538752 #257 üzenetére
Természetesen, a meedioTV csak egy opció, sőt tulajdonképpen külön termék. Töltsd le a meedio.com-ról és nyugodtan próbáld ki, de ne az alapértelmezett theme-t használd, mert az szerintem csúnyácska. Ajánlom a HDeeTV-t, vagy kisebb TV-re, felbontásra a Pandora's MediaBox theme-t. De legjobb, ha mindet megnézed, kipróbálod: [link]
-
beencee
őstag
válasz
#18538752 #239 üzenetére
Ez még túl sok is egy HTPC-hez, (még az enyém is, lsd. az adataim), az Igloo Light meg szerintem túl hangos egy HTPC-hez (legalább is a gyerekem gépében egy ilyen procin elég hangosnak tűnik, de ott elnyomja a gyerekszoba zaja
)
Házak között a Silverstonetek gyártmányai valóban a topon vannak, de sajnos az áruk is.Szóval vagy a barkács, vagy a pénztárcába nyúlás...
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- CarPlay / Android Auto adapter meglévő Android alapú fejegységhez
- Honor 400 lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- OLCSÓ MONITOROK
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8400 16GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB Rampage SHIVA TT 500W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest