Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Sziasztok!

    Az asztali mindenes pc-met használom filmezni évek óta (intel hd graphics 630). A monitorom DP-n megy, a 4k tv pedig (kiterjesztett asztalként) hdmi-n, többnyire full hd filmekkel, amit a tv felkonvertál. Az 5.1 hang optikain megy át a logitech z5500-ba.

    Elég nagy upgradet szeretnék, a tervem oled tv, erősítő, 5.1.2 hangfalakkal. Tartalmak: full hd, 4k hdr filmek többcsatornás hanggal. Kérdésem arra vonakozik, hogy ha vennék a jelenlegi gépembe egy RX550-560 (vagy 1050Ti, bár ahogy olvasom, nem mindig kadenciahelyes) kártyát, amin 2.0b kimenet van, megfelelő minőségű hdmi kábellel bevinném a képet+hangot az erősítőbe, akkor megoldható, hogy az erősítő keverje le a hangot, de a képet egy hdmi kábellel passthrough módon továbbítsa a tv-be?

    Két kimenetet nem akarok odaadni a vga-ból pl úgy, hogy az egyiken menne a kép a tv-be, a másikon a hang az erősítőbe... szóval működhet egy kábellel az erősítő felé?

    Többcsatornás tv adások hangját csak eARC-os hdmi kimeneten tudom visszaküldeni az erősítőbe, vagy sima arc is elegendő?

Új hozzászólás Aktív témák