- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Hetekig bírják töltő nélkül a Huawei sportórái
- Telekom mobilszolgáltatások
- Új nap, új Xiaomi 17 információk
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- iPhone topik
- Ennyibe kerülhet a Xiaomi Watch S4 európai változata
- OFFTOPIK: Earfun-lányok Magyarországon
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
djnice
veterán
válasz
Patice #51260 üzenetére
Én sem vitának szántam, sztem erről lehet nyugodtan is értekezni.
Én a szakmámból adódóan szeretem az egzakt dolgokat, persze lehet "misztikumban" élni, de amíg lehet valamit bizonyítani, addig az engem megnyugtat. Persze lehet bizonyíték az emberi fül is, de úgy gondolom azt sokkal több tényező befolyásolja mint egy műszeres mérést.
Mint írtam, a kép és a hang együtt "utazik" a kábelen egy kódolt formában, nem az van mint pl az SPDIF esetében, hogy az egyik végén bemegy az audio stream, a másik végén meg kijön.
A TMDS kódolásából adódóan lehetetlen, hogy az audio packetek, amik a video blanking részbe vannak beillesztve, megváltozzanak: [link] Természetesen feltételezve a hibátlan kábelt. Pixel órajelenként megy egy-egy packet, ha az a pixel hibás lesz egy hibás kábel miatt, akkor az audio packet is az lesz, de ilyenkor a képen is megjelenik egy fehér pixel (sparkling). Amúgy meg ezt a TMDS technológiát pont azért fejlesztették ki, hogy csökkentsék az elektromágneses interferenciából adódó zaj hatását és hogy viszonylag nagy órajel toleranciát is kibírjanak.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Villanyszerelés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Sorozatok
- OLED TV topic
- Biztosan lesz Xiaomi Pad 8
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3235
- Bomba ár! HP ProBook 655 G9 - Ryzen 5 PRO 5675U I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I NBD Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 15 Pro Max / 256GB / Kártyafüggetlen / 12 Hó Garancia / 98% akku
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest