Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel 10 Pro XL – tíz kicsi Pixel
- iPhone topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Android szakmai topik
- CMF Phone 1 - egy jó telefon
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- Üzemidőt áldoz a fényerő oltárán a Garmin Fenix 8 Pro
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
stigma
addikt
válasz
Baliga Tamás #50895 üzenetére
Ház azért ez egy picit összetettebb dolog, de többségében igazad van.
Mi itteni HTPC-sek próbálunk alacsony TPD-s laptól építkezni, VGA nélkül, alacsony fogyasztással a legjobbakat kihozni.
Jelenleg úgy néz ki, 4k 60FPS + HDR-t egy kínai box is megoldja ami 10, max 15k, libreelec-et felpattintva van mindened.Intel Gemini Lake lapjaira (J4105/J5005,N4000,N5000) a beharangoások alatt számítható volt hogy midennt fog tudni, de sajnos pár dolgoggal még várni kell.
Amd-nél jelenleg 2400G és 2200G amik piacon vannak, lapokból kevés az oylan lap, amin van HDMI 2.0 aim kell a 4k-hoz, mert mind 1.4-el szerelt.
Jelenelg ezek a pocik full loadban 65W-ot esznek a mostani Intel ellenben 6-10W-ot.
Nekem 24/7-ben megy a gép , médialejátszó és NAS is egyben.Célom, de még 100%-ra nem döntöttem el, 2200GE ha megjelenik, akkor nézek hozzá egy lapot(H310 its-es) + ramot és kipróbálom milyen az AMD vonal.
Azért nem mindegy nálam hogy Intel révén Asrock J4105-ITX +8GB ram megállta 45k-ból (előzőt 25k-ért adtam el), így +20k-ba fájlt.
Amd vonalon kb 2200GE 30k, itx lap ~30k + 8GBram 20k(használtan) => ez 80k.....Lényegben mindkettő ugyanazt tudja, igaz budget-ben nem mindegy szerintem mennyiért.
Ezzel nem okoskodni akarok, csak a tiszta tényeket megírtam...Nekem 1,5 évig Asrock N3150-ITX-es lapom van imáadtam mert 4k-n kívül mindenfajta támogatás volt rá és Win/Linux/Libreelec pöccre ment rajta.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z87-G43 GAMING Z87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Ritkaság! Hibátlan Prémium felsőkategóriás LGA 1700 Alaplap! Asus Rog Strix Maximus Hero Z790 Wi-Fi
- HIBÁTLAN iPhone XS Max 64GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2898, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest