Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• stigma

addikt

válasz Baliga Tamás #50895 üzenetére

Ház azért ez egy picit összetettebb dolog, de többségében igazad van.

Mi itteni HTPC-sek próbálunk alacsony TPD-s laptól építkezni, VGA nélkül, alacsony fogyasztással a legjobbakat kihozni.
    Jelenleg úgy néz ki, 4k 60FPS + HDR-t egy kínai box is megoldja ami 10, max 15k, libreelec-et felpattintva van mindened.

Intel Gemini Lake lapjaira (J4105/J5005,N4000,N5000) a beharangoások alatt számítható volt hogy midennt fog tudni, de sajnos pár dolgoggal még várni kell.

Amd-nél jelenleg 2400G és 2200G amik piacon vannak, lapokból kevés az oylan lap, amin van HDMI 2.0 aim kell a 4k-hoz, mert mind 1.4-el szerelt.
    Jelenelg ezek a pocik full loadban 65W-ot esznek a mostani Intel ellenben 6-10W-ot.
    Nekem 24/7-ben megy a gép , médialejátszó és NAS is egyben.

Célom, de még 100%-ra nem döntöttem el, 2200GE ha megjelenik, akkor nézek hozzá egy lapot(H310 its-es) + ramot és kipróbálom milyen az AMD vonal.

Azért nem mindegy nálam hogy Intel révén Asrock J4105-ITX +8GB ram megállta 45k-ból (előzőt 25k-ért adtam el), így +20k-ba fájlt.
    Amd vonalon kb 2200GE 30k, itx lap ~30k + 8GBram 20k(használtan) => ez 80k.....

Lényegben mindkettő ugyanazt tudja, igaz budget-ben nem mindegy szerintem mennyiért.

Ezzel nem okoskodni akarok, csak a tiszta tényeket megírtam...Nekem 1,5 évig Asrock N3150-ITX-es lapom van imáadtam mert 4k-n kívül mindenfajta támogatás volt rá és Win/Linux/Libreelec pöccre ment rajta.

Új hozzászólás Aktív témák