Hirdetés
- Egészséges evolúciót mutat a Sony Xperia 10 VII
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Telekom T Phone 3 5G – modern tudakozó
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Mobil flották
- iPhone topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- IFA 2025: Nem is látszik, hogy strapatelefon
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
cinemazealot
addikt
Szerintem első körben írd össze, hogy mit szeretnél kihozni az építendő gépből, arra már jóval egyszerűbben találsz alkatrészt Te magad vagy a többi topiclakó. De mondok egy példát:
Én egy olyan gépet szeretnék összedobni, ami NAS-ként, fejlesztői szerverként (adatbázisok, webszerver stb.), valamint médialejátszóként is funkcionál. Fontos tehát, hogy minél több HDD legyen ráakasztható, a fogyasztás ne szökjön az egekbe, ugyanakkor elég erős legyen a filmlejátszáshoz és 1-2 felhasználó szerverszintű kiszolgálásához ... és persze ha lehet, ne is legyen túl drága. Van itthon már egy tápom és úton van egy 32GB-os USB3-as pendrive is, erre telepítem az OS-t (valószínűleg Ubuntu).
Ennek fényében nekem a pl. (#40300) jézusom által javasolt ASRock N3700M nem annyira fekszik, mert ugyan remek a CPU fogyasztása és teljesítménye, de csak 2 db SATA3-as csatija van, ráadásul az ára is 32e Ft-nál kezdődik. A (#40301) varmi2 által javasolt ASRock QC5000-ITX már annál jobban bejön, főleg árban, hiszen az már 20,5e Ft-tól beszerezhető, de van rajta egy apró ventilátor, ami nem túl HTPC barát tulajdonság, bár többen írták, hogy nem annyira hangos. Ezért az én kiszemeltem, ennek passzív bordás tesója, az ASRock QC5000-ITX/PH, ami ugyan 2e Ft-tal drágább, de már csak RAM-ot kell beletennem és kész is a gépem.
</esettanulmány>
Szóval szerintem írd össze, hogy
- mit szeretnél kezdeni a gépeddel (filmlejátszás, médiaszerver, TVtuner, NAS, kiszolgáló stb.),
- hova szánod (háló, nappali, dolgozó szoba, kamra, pince stb.),
- mekkora összeget szánnál rá,
- mennyire vagy barkács lelkületű (zavarba hoz egy RPi/BPi/PC stb. összeszerelése / telepítése / hangszigetelése / alkatrészgányolása és szoftveres beállítása) vagy inkább kész terméket szeretnél?Most nézem, hogy remekül összefoglaltam a topic összefoglalót.
Látod, én is előbb dumálok, mint olvasok.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Nintendo Switch 2
- Egészséges evolúciót mutat a Sony Xperia 10 VII
- Filmvilág
- Mégis mi értelme az Xbox PC-nek, ha limitálja a hardverválasztékot?
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Subaru topik
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Telekom T Phone 3 5G – modern tudakozó
- Háztartási gépek
- További aktív témák...
- PlayStation 5 Slim (lemezes) + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- LG 77G4 - 77" OLED evo - 4K 144Hz 0.1ms - MLA - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- UTOLSÓ!! 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 - 4 év garancia
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest