Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• bizi990

senior tag

Jelenleg 3 tv van a lakásban és kettőn megy a filmnézés, de elvileg a harmadikon is majd.
    Nappaliban van egy AMD 4850e (2mag 2,5GHz) CPU-s gép, ezen megy az XBMC (os: linux mint) és Plex server. Másik két tv-hez egy-egy MK802 II (nem emlékszem a típusra 1GHz, 1GBRAM) android stick.
    Az androidos kütyü (nagy rakás kaki) nem tud transcode-olás nélkül lejátszani szinte semmit. Transcode-al 720p filmek néha mennek, néha nem. HD filmeknél a plex server megeszi a procit, de nem vagyok benne biztos, hogy erősebbel akadás nélkül menne. Androidos kütyün még a felirat is problémás, ha nem elejéről nézem vagy beletekerek, akkor szinte mindig elcsúszik.
    Jelenleg az XBMC-s gép megy nonstop (ami elég sokat fogyaszt), de van egy zyxel NAS is, amire felmegy a plexserver, de transcode-ot nyilván nem tud.
    Most vagyok ott, hogy meguntam ezt az egészet, valszeg szánnék rá egy kisebb összeget, hogy rendberakjam legalább a két androidos tv-ből az egyiket.
    Egyik megoldás a szerver proci cseréje, de kérdés, hogy ettől megjavul-e.
    Másik lehetőség az androidos kütyü kiváltása vmi másra, de kérdés mire: ugyanilyen sokmagos csodára?! Az biztos jobb lesz?

Médiát egy helyen akarok tárolni és minimum xbmc, plex szintű felületet szeretnék használni. Van vkinek ötlete, hogy mi lenne a jó és viszonylag olcsó (vétel+fogyasztás) megoldás?
    Előre is köszi!

Új hozzászólás Aktív témák