Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
🔦Üdvözöllek!🔦
A topik elsősorban az elemlámpákról, fejlámpákról, akkukról és a velük kapcsolatos technikai és tapasztalati beszélgetésről szól.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ronati
tag
válasz
jozsi252 #11779 üzenetére
Nekem a napokban érkezett az FT-től csomag,és ajándéknak volt kipipálva,értéknek 20HKD megadva.13.-án rendeltem 16.-án postázták és 26.-án a kezemben volt a csomag! Szerintem korrekt,megfelelő ár,az áru is az aminek írják,gyors küldés.Az oldalukon arról is tájékoztattak,hogy 17.én lesz küldés mert kinai újév miatt leállás van náluk.De azért 16.án elindult a küldemény.
-
válasz
jozsi252 #11779 üzenetére
Halli!
Ezen a képen ugyan nem látni jól,mondjuk élőben se annyira, mert a cellux összehúzta, de Gift van bejelölve rajta.
Értéknek nálam az eredeti érték volt beírva, de az "csak" 17HKD, nagyobb összegnél nem tudom mit írnak...Viszont ha már itt tartunk, ezen a képen az összeg mi lenne? A posta díja?
39 dollár? vagy 0.39.10? annak meg mi értelme?
Vagy ennyire volt "biztosítva" a küldemény? vagy? Tudja valaki? -
M_o_g_y_i
őstag
válasz
jozsi252 #11754 üzenetére
Különösebben nem hinném, hogy nézegetni kellene.
Az mondjuk nálam "alap" a kínai lámpáknál (és melyik nem az ugye...), hogy szétszedem őket, O-gyűrűket bezsírozom, meneteket szárazra törlöm (ha az is festett, akkor lehet kissé zsírozni, úgysem játszik szerepet az áram-ellátásban, csak a vége, a fémtiszta rész). A LED alatt legyen hűtőpaszta az a lényeg, a driver-tartó és a fej közötti rész menetein is.
Ezzel jobban "viszi" el a hőt a bordákra.
Van még egy figyelemre méltó lámpa, szerintem ez is "brutál" thrower lehet.
Ez az: Convoy L2 Cree XM-L U2-1B 2-Group 3/5-Mode
Kicsit az általad említett ár fölött van, de nagyobb a foncsora és a Convoy lámpák elég jó minőségűek.
Ez ráadásul megy 26650-es akksikkal is, és a lámpatest áram-vezetése is profin van megoldva a réz betétekkel.jada00: ENNEK jöhetne valami 35-45$-os klónja...
ronati: ezeket?
-
magedla
tag
válasz
jozsi252 #8271 üzenetére
Én a másik irányról tudok nyilatkozni. Két napja hajnali négykor utaltam a PayPal számlámra, hétkor jött az értesítő, hogy levették a pénzt (OTP) és másnap hajnali egykor az email, hogy megérkezett az összeg. Ez nagyjából 20 óra, ami szerintem a másik irányban sem kellene, hogy meghaladja az egy-két napot. Különösen akkor, ha sokan érintettek az átverésben.
-
d4d
aktív tag
válasz
jozsi252 #8269 üzenetére
Lehet használni OEM töltővel is, csak figyelni kell, hogy lehetőleg 4.20 fölé ne menjen. +- 0.05V a megengedett hivatalosan, de inkább legyen 4.17-4.20, mint 4.20 felett. A 4.35-ös akksikhoz speciális töltő kell, vagy vmi hobbitöltő amit a modellezők használnak, az angol srác (cottonpickers) is csinál ilyen akksihoz usb-s töltőt. Ez töltés közben mutatja a feszültséget és normál 4.2V-os akksit is fel tud tölteni.
4.20-ra töltve is használhatod a 4.35ös akksikat, de akkor nem lesz meg a gyári 3000mAh, "csak" kb 2500-2600, viszont az élettartamuknak jót tesz, hogy nincsenek mindig fullra töltve.
-
d4d
aktív tag
válasz
jozsi252 #8256 üzenetére
"Létezik olyan akksi ami valójában 3000mAh-es?"
Sanyo UR18650ZTA 3000mAh (min. 2900mAh), 4.35V
Samsung ICR18650-30A 3000mAh (min. 2900mAh), 4.35V
LG ICR18650D1 3000mAh (min. 2900mAh), 4.35V
Panasonic NCR18650A 3100mAh (min. 2950mAh), 4.20V
Panasonic NCR18650B 3400mAh (min. 3250mAh), 4.20V -
M_o_g_y_i
őstag
válasz
jozsi252 #8258 üzenetére
Pont ezért rendeltem Xtar 2600-ast nemrég.
Az Sanyo 2600-as akkuval készül, 2500mAh minimum.
Van a kapacitás mérésére/tesztelésre spec. műszer, de azt mi nem "akarjuk" megvenni.
Kiba...tt drága cucc.
Marad a fesz.mérés, illetve ha saját tesztet csinálsz különböző terheléssel utána tudsz következtetni, becsülni. -
M_o_g_y_i
őstag
válasz
jozsi252 #8236 üzenetére
TrustFire 2400 (igaz nem a kék, hanem a "lángnyelves" változat) teszt
-
tjano8
csendes tag
válasz
jozsi252 #8060 üzenetére
Az nem kontakt hiba lesz
csak egy pillanatra megszakítottad a töltést (az aksiba meg valószínűleg már volt 4,16~4,18V és ezután már nem kezdi el tölteni a töltő) az én Oem töltőm kb 4,18-4,19 re tölti az aksikat ha, de ha 4,17-nél kiveszem és visszateszem már nem kezdi el újból tölteni
de ha benn hagyom akkor a teljes töltéssel 4,19 lesz
Amúgy itt leírják a töltés folyamatát, ha esetleg érdekel olvasd átszerintem megéri
Itt meg a protected-es cellákról írnak, ez is hasznos lehet -
PHM
addikt
válasz
jozsi252 #8043 üzenetére
- Lehet vele egy akkut is tölteni.
- Ha csak kicsit merült az akku, előfordulhat, hogy nem kezdi tölteni.
- Mivel a lítium akkuk önkisülése minimális, szintén előfordulhat, hogy
néhány hét pihenés után még nem indul meg a töltés.
Ez szerintem nem tragédia, mert attól még az akku gond nélkül használható,
csupán a 100% töltés helyett mondjuk 95% van benne. -
M_o_g_y_i
őstag
válasz
jozsi252 #7874 üzenetére
Többnyire...
Legutóbb is 10 napra rá küldték a rendelést, főleg mert írtam nekik hol a f@xba van már a tracking number. Bár igaz eddig mindent küldtek amit rendeltem tőlük és nem kavarták el a rendelésemet.
-PLevi-: Mekkora fénxerőre van ténylegesen szükséged, egy JetBeam BA20 nem lenne elég?(270/30 lumen valós fényerő, 1ó 45p/35ó üzemidő)
-
Tomi_Sci
őstag
válasz
jozsi252 #7861 üzenetére
lightmalls.com-nál is ingyen tracking van 20 USDtől.
-
d4d
aktív tag
válasz
jozsi252 #7825 üzenetére
hátő gyakorlatilag a paypal behajtja az eladón a lóvét, ha jogos a panasz vagy mi. Simán levonják a számlájáról. Ezt a paypal fiókodon belül kell vhol elindítani. Ha nem érthető valami, az indexen van egy direkt paypalos meg ebayes topic is, ott szerintem tudnak segíteni.
-
Zozzant
addikt
-
-
belsodavid
aktív tag
-
korn
aktív tag
válasz
jozsi252 #7677 üzenetére
alapállapotban alább marad valamivel, a gyári üveglencse nem a legjobb, az sokat levesz a fényerőből, meg a lámpa minősége sem olyan jó, anodizálás nem a legjobb, sorja stb..
Én vettem ilyet, az igényeimnek megfelelően tunigoltam egy kicsit, így most elég jó.ez majdnem ugyanaz, de jobb minőségű:
http://www.dinodirect.com/torches-led-five-switches-lengthened.html?AdAnalytics=111|0024000100040003|449116|2|0itt egy összehasonlítás:
http://budgetlightforum.com/node/7138a 12-es hozzászólást érdemes nézni, ha az egérrel rámész a képre akkor az uniquefire-t látod, ha lemész róla, akkor az stl-v2-t. Szerintem simán pariban van az stl-v2-vel, sőt.
-
Lajos2
csendes tag
válasz
jozsi252 #7672 üzenetére
Válaszd az expresst. Az átirányít a paypal oldalára. Megadod a jelszót, jóváhagyod a fizetést és kész. A standardnál úgy emlékszem hogy csak a számlád adatait kapod meg és neked kell a paypalon keresztül kezdeményezni a fizetést.
Bankkártyával fizatni a paypal kihagyásával mindenütt lehet, de a paypalnak pont az a lényege hogy a bankkártya adataidat ne kelljen fűnek fának megadnod. -
belsodavid
aktív tag
válasz
jozsi252 #7631 üzenetére
Nem tudom, van-e akció, és nincs is C8-am sem, viszont nekem 334m-re sikerült tiszta időben elvilágítanom vele. Fák lombját ki lehetett venni, hogy ott van, viszont egy fehér épületet ezek után biztosan megvilágít "tisztán". A TR-J12-vel összehasonlítva viszont furcsa érzéseim vannak. Mindkét lámpa nagyon jó, de egymás mellett nekem nagyon fura volt mindkettő, de mindkettő marad
-
kowik
tag
válasz
jozsi252 #7177 üzenetére
-Igen kikapcsol a védelmi elektronika úgy 2.75V-nál. Viszont az egy cellás lámpáknál(pl. C8) 3.5V alatt már annyira fog csökkenni a fényerő, hogy mire kikapcsolna az elektronika addigra úgyis kicseréled az akksit.
-Ezeknél az akkuknál kicsi az önkisülés, tehát kb. 1év alatt sem merülnek le. Volt olyan cellám amit kb. 4év múlva találtam meg a szekrényben és még nem volt vészesen lemerülve. -
Gibbs
csendes tag
válasz
jozsi252 #7017 üzenetére
Az elem/akku lemerülést cserével, vagy méréssel meg tudod próbálni. Ha nem az okozza, akkor valószínüleg a farokkapcsolónál van kontakt hiba. Szedd szét, tisztogasd meg és jó szorosra csavard össze. Azt is megnézheted, hogy a driver testforrasztása (a tartóhoz) nincs-e elrepedve.
-
arti1121
senior tag
válasz
jozsi252 #6977 üzenetére
multiméter fekete vezetéke a COM-ba a pirost dugd abba ami fölé vagy alá 10A vagy 20A-ba nem tudom neked milyen van. Ezután csavard le a lámpa hátso részét állitsd a fejére és rakj bele egy akut majd a multiméter egyik vezetékét az akura a másik a lámpa menetére és olvasd le az értéket.
-
korn
aktív tag
válasz
jozsi252 #6917 üzenetére
2db plusz ellenállás a driverre, egy kis kenőanyag a menetre, o-gyűrűt vagy valami vastagabbat kell használni az üveg alá, vagy mókolni az eredetivel. Ezek mind filléres dolgok.
Nem volt 3 hét és itt volt.itt a driver, a nagyobb méretű ellenállás 0.33Ohm, a kis méretű meg 100-120kohm körüli, ha jól emlékszem:
-
belsodavid
aktív tag
válasz
jozsi252 #5034 üzenetére
Köszi, most úgy néz ki elég szép lett a lámpa, többször szét kellett szednem, de a csúcson kell abbahagynom. Szerintem ettől jobban nem fogom tudni kitisztítani a reflektort. Volt itthon törlőkendő és nagyon finoman kitöröltem (az ujjammal nem nyomtam, karcok nincsenek). Egy próbát megér ez a ceruza, ha tudnék valahol szerezni boltból. Ezt csak az üveghez ajánlod igaz? Ha húzogatnám a refiben, tuti kuka lenne a lámpám. A Te köreidben használt valaki ilyet?
-
mexel
veterán
válasz
jozsi252 #4619 üzenetére
Ne vedd meg.
1: Az XM-L T6 max 975 Lumen egyrészt, gyári adat szerint. Ennyit csak akkor tud ha 3A-en megy. Ez a lámpa nem megy annyin. A jobb fajta ultrafire 50xb lámpákban is 2,8A-os a driver, vagy full-os az 1 módos. (tudomásom szerint, de azok sem tudják a max lumen-számot, mert ez gyári adat ideális körülmények között)
2: A zoom az főként az XR-E ledeknél jó (de lehet hogy XP-G, remélem jól emlészem, most nincs kedvem utánaolvasni, de az biztos hogy nem az XM-L), mert a fény szórási iránya azoknál ideális a lencsés megoldáshoz. Az XM-L nem profitál igazán a zoom-os lencsés megoldásból, mert alapból nagyobb a szórt fénye. Más fórumokon itthon és külföldin is sokan panaszkodtak a linkelt lámpára, mert csalódást okozott.
3: ...
4:Saját tapasztalat: amikor lámpázni kezdtem csak és kizárólag zoom-os lámpát akartam. Nem tudtak meggyőzni, hogy az nem fontos. Vettem is minden félét és megoldásút. Sokat tesztelgettem próbálgattam, de amióta T6-os vagy U2-es zoom nélküliket is kipróbáltam már nem érdekeltek a zoom-osak. Csak olyan jól hangzik -
korn
aktív tag
válasz
jozsi252 #4146 üzenetére
a "rendes oldalalakon" is általában ugyanazokat a cuccokat árulják, mint ebay-en, csak ráteszik a kis hasznukat
Nem tudok hitelesítésről, meg kell nézni az eladó értékeléseit. Az is jó, ha az a termékből már jó sokat eladtak, és vissza tudod nézni azoknak az értékeléseit, akik az említett terméket megvették. -
-
arti1121
senior tag
válasz
jozsi252 #3877 üzenetére
jozsi mostanság a magyar lámpakereskedöknél 24000 az olight sr50, lehet hogy abbol még lehetne lejebb menni. Nekem sr51em van és mindenre jo. Mondjuk az sr51 a videok alapján picit erösebb. Szoval az sr50 kb 100usd itthon és 2nap alatt a kezedben van. Nem kell izgulni a vámom meg hasonlo. Ahogy macikos irta ami jo távolra az jo közelre is. Én az sr51-ben semmit sem csalodtam.
-
macikos
addikt
válasz
jozsi252 #3877 üzenetére
Pedig az STL-V2 is jó közelre. Attól mert a hotspot erős, attól még oldalra is jut elég fény.
Ehhez az egész flood-thrower, közelre-messzire dologhoz úgy kellene hozzáállni, hogy az a lámpa, amelyik jó közelre, az biztos nem jó távolra, de amelyik jó távolra, az jó közelre is
-
korn
aktív tag
válasz
jozsi252 #3868 üzenetére
olight sr90
vagy van másik xm-l-es crelant 7g5, ez jó 8000 lux-al erősebb, mint az stlv2
http://www.intl-outdoor.com/crelant-7g5-xml-u2-3-mode-860-lm-flashlight-p-217.html?zenid=1954aaccf4435b97259fdde57c7ba955közelre sem olyan rosszak ezek, van azért szórt fény, de ezt csak akkor tudjátok eldönteni, hogy elég-e, ha kipróbáltátok
Az olight sr90-nél a szórtfény és a spot is erősebb természetesen, csak az ára... -
macikos
addikt
válasz
jozsi252 #3819 üzenetére
Ez a Trustfire X6 valószínűleg jobban világít az STL-V2-nél, mivel hogy SST-90-es LED van benne, de csak 5-6A körüli áramot kap a LED, szóval nincsen rendesen kihasználva, na meg az a 3 darab 18650-es akku elég karcsú bele...
A másik SST-90-es lámpa az ez: UltraFire RL-3328 + videó
Ez már az akkumulátorok miatt is szimpatikusabb. Persze ez meg 200 dollár... -
macikos
addikt
válasz
jozsi252 #3804 üzenetére
"Árba igazából mindegy hogy mennyibe kerülne"
Azért ilyet ne írj. Tudok mutatni lámpát 1 millió forintért is
Az STL-V2 az elég jó. Ennél ledes lámpában csak az Olight SR90 ami érezhetően erősebb a nagyjából 2000 lumenjével és távolra is világít, az ára 90-100ezer Forint körül van.
Ennél már csak HID lámpák vannak, amik erősebbek, de ezek ára magas, nagyon magas és itthon nem is igazán beszerezhetőek. Microfire K3500R, ez Németországból beszerezhető, ennél feljebb is van még: MaxaBeam, Polarion, de ezek 3-400ezer Forintba kerülnek.
Ha fókuszálható nagyon erős fényű lámpa kell, akkor egyértelműen a MaxaBeam marad: [link]
-
Zsolt74
senior tag
válasz
jozsi252 #3804 üzenetére
Ha nagyon messze szeretnél elvilágítani akkor én a HID xenon lámpákat ajánlanám.
24W-tól egészen 85W-os ig 2000 lumen-től 8500 lumen-ig találsz az e-bay -en.
A világítási távolság 800 tól 1600 méterig.és közelre is nagyon jól terítenek ezek a lámpák.
90 -180 dollár körül vannak akár ingyenes szállítással.
Ebben az árban az akku is benne van a töltővel együtt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetni (keresem típusú is) és reflinket beilleszteni az ÁSZF III/10/16-17 pontja alapján tilos, az ilyen tartalmú hozzászólások moderálásra kerülnek!
- Bemutató Convoy M1 és M2 elemlámpa bemutató
- Bemutató Convoy L2 2016 elemlámpa
- Bemutató Convoy C8 bemutató - Előre mutat
- Bemutató Convoy L2 - már majdnem prémium
- Bemutató Convoy S2+ bemutató - A szükséges plussz
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- TCL LCD és LED TV-k
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Eredeti játékok OFF topik
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Mobil flották
- BestBuy topik
- Építő/felújító topik
- Könyvajánló
- További aktív témák...
- Külföldi csomagszállítás Packeta csomagpontokon keresztül!
- ASUS TUF Gaming A15 FA507NUR - 15,6" FHD 144Hz - Ryzen 7 7435HS - 16GB - 512GB -RTX 4050 -3 év gari
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix Thor Platinum II 1200W 80+Platinum Prémium tápegység!
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest