- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- iPhone topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
🔦Üdvözöllek!🔦
A topik elsősorban az elemlámpákról, fejlámpákról, akkukról és a velük kapcsolatos technikai és tapasztalati beszélgetésről szól.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Juliuska
senior tag
válasz
erik365 #23529 üzenetére
Urak! Köszönöm szépen a válaszokat.
erik365
Szerintem, az "univerzális" szó e tekintetben a sokféle típusú akku felismerésére és töltésére korlátozódik. Az én álláspontom az, h nem baj ha lassú, ha megbízhatóan teszi a dolgát.CheGhost
Köszi a tapasztalatból fakadó infóidat. Több teszten is végigrágtam magam, egynél a (NiMH akkuk töltésénél) azt írják, h csepptöltésre nem alkalmas (ezért kezdi mindig újratöltögetni az akkuidat). -
RomiJosy
aktív tag
válasz
erik365 #23514 üzenetére
Mit látok majd ha az akkuk már nem az igaziak? Nem vesz fel annyit mint megszoktam?
Tegnap egy fórumtársunktól vettem két s2+ -t és egy c8 -at (convoy)
Lenyűgöző teljesítmény.. Köszönöm utólag is a fórum kezdőlapján olvasható javaslatokat.. Már látom előre, hogy a családban még 2db s2 el fog menni -
válasz
erik365 #23482 üzenetére
Megismerve a VC4 specifikációit, nehéz eldönteni melyik megoldás szarabb
Ez is 4×500mA, vagy 2×1000mA, szemben a Panzer 4×1000mA képességével... érthetetlen érthetetlen és nem valószínű hogy a későbbiekben a 18650 aksik száma nem bővül, ami már most is 12-nél tart, tehát minimum 4ágyas töltő lenne a jó. Vagy ha már ennyire idegenkednek a az LCD-s megoldások a csatornánkénti 1000mA-tól 2csatorna felett akkor tervezhetnének 8×500mA megvalósítást is -
válasz
erik365 #23480 üzenetére
Egyébként pontosan dupla ideig tölt 500mA módban az 1000mA ellenében?
Amúgy nem a gyorsaság miatt - arra ott a Panzer a sietős időkre, hanem a csatornánkénti fezsültségkijelzés miatt érdekelt volna ez a VP4. Ráérős időkben 500mA módban töltögette volna az akkukat és olyankor láttam volna feszültség értéket is.
-
G@ben
addikt
válasz
erik365 #23363 üzenetére
Mint totál laikus kérdezem, miért nincs egy szinten a Convoy a többi lámpával? Van egy S2+om, amit minél többet használok, annál jobban szeretek. Minőségi kidolgozás, ilyen-olyan védelem, nagy fényerő, szép kép. Miben tud többet egy hasonló kialakítású Nitecore vagy Fenix?
-
-
RomiJosy
aktív tag
válasz
erik365 #22726 üzenetére
Sziasztok.
Évek óta járok közétek és a műszaki dolgokban a legjobb válaszokat kaptam mindig és nem bántam meg soha, ha hallgattam itt a többségre.Gyerekkorom óta imádom az elemlámpákat és alig volt olyan, hogy nem látok a sötétben mert mindig volt nálam fény ha más nem egy kulcstartón..
Az aldiban vásárolt lámpa engem totál lenyűgözött.. Kazánszervizesként gyakran kell jó fény, hogy lássam a készülék csöpögését, öntvény repedését meg stb.. Amikor elhagytam, vettem újat..aldi.. Megint elhagytam kb fél éve és nem bírtam tovább, hiányzott a fény ezért néztem be ebbe a topicba hátha válaszol valaki és megvehetem a csúcslámpám.
A kérdést még fel se tettem csak olvasgattam a hszeket mikor nagyon dicsértétek az olight s30r ll lámpát..
Olvastam egy darabig és pár youtube videó után ma meg is vettem a típust. Természetesen odáig vagyok meg vissza..Egy kérdésem van. Érdemes lemerítenem ma teljesen és első töltésnek egész éjjel tölteni, vagy nem kell óvatoskodnom az akkuval az elején sem, használjam egészséggel..?
-
jozsi252
veterán
válasz
erik365 #22731 üzenetére
Igazán nm!
Gondolkozok egy olcsóbb (X60-hoz képest) több ledes lámpa vásárlásán. Most tudnék 42k-ért kintről venni Fenix TK75 2015 Edition-t, ami ugye 4000 lumenes. De ha arra rájön áfa akkor már 55k lesz a vége. Viszont van még egy alternatíva amin gondolkozok egy ideje, illetve más is ajánlotta, az meg a Roche-M170.
Ez a Roche minőséginek is néz ki, meg nem is hosszú nehéz mint az X60 volt. Igaz hogy nincs is akkora fénye mint az X60-nak, de hát az más kategória volt minden téren. Ennek a méretei elfogadhatóak. De az a Fenix ahhh
-
jozsi252
veterán
válasz
erik365 #22726 üzenetére
Olight már bizonyított nálam is, iszonyat jó lámpái vannak. Akár egy kicsi S1-et nézek, akár nagyobbat mint M3XS pl.
Arra vigyázz hogy a gyári dock 4.24V-ig tölti fel az akksit. Ami nem számít olyan nagy túltöltésnek, de annyira pont igen hogy az akksi élettartama gyorsabban csökkenjen.
-
Vertigo18
addikt
válasz
erik365 #22658 üzenetére
Valami ilyesmi. Volt itt korábban egy kis "ismeretterjesztés", ugyanis Simontól a bal oldali, csillagos driverrel jött az S2+. És ugye nem lehetett módot váltani a 3-5 között. Aztán jött itt egy ötlet, hogy talán a négy csillag mindegyike egy-egy mód (ha jól értettem), és úgy lehet őket aktiválni, hogy a kiválasztott csillagot egy vékony csíkkal a mellette lévő "kerethez" forrasztjuk...
-
WestBam
Topikgazda
válasz
erik365 #22330 üzenetére
+1 a leírásnak, bár havonta egyszer én is ki szoktam fejteni de egy témaösszefoglaló eléggé esedékes lenne.
Ellenben nem értek egyet, AA és AAA elemes lámpára is szükség van, sőt. Mezei otthoni lámpának felesleges annál több. Ebben szerintem mint írtam az SK68 verhetetlen pedig lencsés.
AAA az már picit húzósabb. Azok tényleg sz*rok kivétel a fejlámpák, na ott meg azok a nyerők mivel könnyű és a célnak megfelelő mennyiségű fényt is tud adni. Egy coleman cht7-esem van és ezzel tökéletesen elégedett vagyok. Nem fő világításnak vettem hanem fejlámpának. Most egy petzl van megcélozva, ezen a téren fanatikusabb vagyok mint a kézilámpánál, mondhatni nekem ezek a vész-vész tartalék lámpáim. -
Vertigo18
addikt
-
-
Magnat
veterán
válasz
erik365 #22238 üzenetére
Azért ez sem egy egzakt dolog, h "elvisz" 200 méterre ... mit jelent ez pontosan? Vak sötétben megvilágítasz vele egy felületet? Vagy nincs vak sötét? És milyen a felület, fekete, fehér, fényvisszaverő? Vagy egy 200 méterre álló valakire világítasz és ő látja-e a fényforrást? Pont ezért kérdeztem a kérdezőt, h a Maglite 4D utánzat mennyire világított az ő fogalmai szerint ... ha 50-100 méterre (mondjuk elég tág intervallumot adott meg
), akkor ezt véve viszonyítási alapnak sztem egy C8 el fog világítani neki 200-ra.
-
lolchief70
aktív tag
válasz
erik365 #22157 üzenetére
Köszi!
Akkor rendelem is.
Kozy10: Köszi! A
Amit javasoltál jónak tűnik.
Vajon jobb mint ez (most akciózták le):
http://www.gearbest.com/batteries/pp_186577.htmlCree Q5 és XML T6 lámpák között egetverő a különbség?
XML T6-osat fogok rendelni de lehet, hogy a kínai picit hazudik és mégis Q5-ös lesz benne... -
G@ben
addikt
válasz
erik365 #22019 üzenetére
Köszi!
Ugye jól látom, hogy ezek a termékek ugyanazok?
Banggood töltő és Fasttech töltő.
Valamint Banggood lámpa és Fasttech lámpa.Csak mert most a Fasttechen jóval olcsóbbak, de nem szeretnék olyat venni, ami valamiben gyengébb.
-
Wendelke
aktív tag
válasz
erik365 #21900 üzenetére
A választásban nem akarlak befolyásolni, én konkrétan a Nitecore HC 50 lámpát használom, melóban.
A fényerő 5 fokozatban állítható, a legkisebb mondjuk csak "helyzetjelzőnek" való
, nagyon jó hogy hogy széles sugárban terít, viszonylag egyenletes fényt ad. Nem világít messzire, de még bringalámpának simán alkalmas, ha nem 40 km/h az átlagsebességed.
Ezen kívül van két villogó módja, de azt külön kell kapcsolni, így nem zavar be a használatba.
Tud két extrát, az egyik, hogy van rajta két piros led, amit éppen használhatsz folyamatos és villogó módban, tehát ha szükséges, akkor hátsó lámpaként is funkcionál. Illetve ami szerintem hasznos, hogy akku csere után kijelzi annak a feszültségét. Mégpedig úgy, hogy két részletben kivillogtatja a feszültség értékét a bekapcsoló gombba beépített leden.
A többi kicsit nagyobb fényerővel rendelkezik, de ez szerintem egy nagyon jó lámpa, kényelemes a viselete, nem nehéz.
-
Zola007
veterán
válasz
erik365 #21577 üzenetére
nekem direkt max. 1A-os kellene
2A töltőm van, de épp ezzel akarom limitálni az áramfelvételt.
Ráérek egész éjszaka tölteni, nem kell hogy telenyomja 2 óra alatt és így az akkut kímélem.az a Vape-s töltő egyébként a leggagyibb kínai sz.r
van belőle vagy 4db-om, bontottam már szét egyet, ultragagyi a belseje, arra telefont nem bíznék -
jozsi252
veterán
válasz
erik365 #21424 üzenetére
Gondolom az RCR123 az = 16340-es akksival ugye?
Itt van amúgy a futási ideje ennek a kis S1 Olight-nak.
Output Mode/Runtime: **Runtimes are when using a 1500mAh CR123A battery.
High: 500 to 300 lumens / 1.5 hours + 90 minutes
Medium: 80 lumens / 6 hours
Low: 8 lumens / 40 hours
Moonlight: 0.5 lumens / 600 hoursOutput Mode/Runtime: **Runtimes are when using a 650mAh RCR123A battery.
High: 500 to 300 lumens / 1.5 hours + 60 minutes
Medium: 80 lumens / 4 hours
Low: 8 lumens / 25 hours
Moonlight: 0.5 lumens / 360 hoursAzt hittem hogy sokkal kevesebbet tud RCR123A akksival, de ez korrekt idő. Attól függetlenül az Olight S30R Baton II még mindig egy kicsit jobban bejön, 1020 lumen - 3600mAh akksi - 128g súly. Már csak az a gond hogy a hozzá kapott dock charger egy kicsit túltölti az akksikat. CPF-en olvastam selfbuilt review-t a lámpáról, és írta hogy 4.23V-ra tölti fel.
Szóval így a dock felejtős.Illetve http://olightworld.us/-n bannerba ki van írva hogy
"Evolution is coming 9.1.2015mit tervezhetnek?
-
jozsi252
veterán
válasz
erik365 #21420 üzenetére
Tudom hogy nem létezik, nem is az volt a kérdésem, hanem hogy milyet használ de mondta hogy gyárit.
(#21421) d4d
CR123A-ból létezik tölthető verzió, vagy ebből csak elem van? Csak azért kérdem mert ha veszek ilyen kis lámpát, akkor nyilván szívesen üzemeltetném 1500mAh akksival, mint 700mAh akksival.
Amúgy ha ilyen kis lámpáról van szó, akkor a Olight S30R BatonⅡnagyon bejön. 3600mAh akksi bele, aztán jó sokáig világít
-
Kolty
aktív tag
válasz
erik365 #21407 üzenetére
Mindenkinek mást jelent a "nem sok"
Ádyka lámpái közül nem felelne meg valamelyik? Pl. EZ
Erre amúgy én is kiváncsi lennék, de eddig sajnos csak piacosakat próbáltam amik így néztek ki, de azok meg se közelítették teljesítményre az én 3baby elemes (akkus) Aldis pilácsomat.
Jah igen. Én az aldisból csináltam fejlámpát. Picit furcsán áll a fejemen, de sötétbe nem látni.
"SZegény ember vízzel főz"OFF.
Nem a szóban forgó esetre értem konkrétan,
de tapasztalt vagyok hasonló téren.Sokszor balf@szságokra költenek vagyonokat a fontos dolgokra pedig nem áldoznak.
Pl. egy majornak, állattartó telepnek van már bevétele is, igenis vehetne a főnökség, tulaj stb.
normális lámpát. Vagy pl. téli viszonylatban tegyék be a kaput este öttől reggel hétig.
Aztán ami állat éjjel kiszökik, hajtsák be reggel nyolckor... Ami pl. ellésbe elpusztul az így járt...Őrként sajnos tapasztaltam dolgokat. Telep tulaj nem vesz lámpát, mert azért fizeti a biztonsági céget,
hogy ellássa az őrzést, így adjanak ők lámpát az őröknek.
Őrző cég nem vesz lámpát, hogy több maradjon neki.... Vesz az őr valami gagyit, hogy orra ne essen. -
kisskd
tag
válasz
erik365 #21407 üzenetére
Mennyibe kerülne, aminek szerintetek már lenne értelme? Amúgy számszerűsítve pont olyan 3k (max. 5k) magasságába lőttem be a célt, feltételezve, hogy a 2000 Ft-os piacosnál értelmezhetően jobbat is tudok szerezni ennyiért. Ha nincs olyan opció, amivel a költségkereten belül látványos fejlődést tudok elérni, akkor max. marad az, eddig is működött.
-
5-ös kezelő
senior tag
-
hpsafl
tag
válasz
erik365 #21161 üzenetére
Nyereményjáték, melynek díja egy Sunwayman C22C
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz
erik365 #21057 üzenetére
A legolcsóbb multiméterrel, nekem csak ez a kis sárga van. Csak az arány miatt írtam, h ennyi a különbség a lámpáim között. És az akku sem volt a topon. Nem érdekes, csak a Q5 és a T6 közötti különbséget akartam laikus módon vizsgálni.
Kis méretű, könnyű, nagyon thrower lesz a következő lámpám, 5000-10000 Ft max. Mit ajánlanátok? 1x18650 akkuval. És remélem ezzel véget is ér a lámpamániám
.
-
krisztianAMG
senior tag
válasz
erik365 #21057 üzenetére
Vagy bontott akkuval, esetleg már le voltak merülve az akkuk.
Egyébként akik bontott akkukkal használják a lámpáikat, mérjetek rá mennyi áramot vesz fel belőlük. Én két fajta bontottat is próbáltam, frissen töltve is legfeljebb 2,3A-t tudott kiszívni belőlük a C8, 3,8V-ra merülve pedig már csak 1,3-at mértem az enyémeken. A Samsungokkal megvolt a 2,7A még merülten is.
-
válasz
erik365 #20940 üzenetére
Jóval kisebb lámpát is észreveszel ha a szemedbe világítanak
Itt arról van szó hogy világítasz valamire és látod. Nem tudom a gyárban hogyan mérték ki, de a TK61 és TK75 együtt sem viszi a 800métert. Nyáron ilyen dzsuvás időben semmiképp. Télies levegőminőségnél lehet elérné a gyárit de kétséges, mert olyankor minden barna ha nincs hó. Ha van hó akkor tárgytalan 1-2km biztos megvan. TK75 400méter, TK61 550méter körül zöld erdőben gyárilag. Dómolva max 800métert várok, falu főutcán 1km... szélerőmű azért több mert jócskán fényvisszaverő festés, de a közúti táblák még ettől is távolabb látszanának.
-
Vertigo18
addikt
válasz
erik365 #20915 üzenetére
Ahaaaaa, tehát nem "0 V-nál" lesz a lámpa sötét, hanem már bőven előtte!!!
Akkor itt volt nálam, a fejemben űr, ezt nem értettem. De akkor hogyan lehet 2 V-ra meríteni, ha 3 V körül már nem is világít szinte?
Bekapcsolom "csakazértis", hiába sötét?
Huhh, gondolj bele, ha ez már ilyen nehezen marad meg, mi lesz, ha kérdezgetni kezdek a "demodolásról"!
Szegény Bul barátom meg folyamatosan kapja már így is a kérdéseket, azokat már fel se mertem itt tenni!
-
Vertigo18
addikt
válasz
erik365 #20913 üzenetére
Köszönöm a fordítást profiról hülyére!
De most kell is...
Mi az, hogy nem merítem le 2 V-ig? Mindig, amikor használom, kiszedem, és mérícskélem? Sajnálom, de amikor egy erdőben keresek valamit/valakit éjjel, nincs igazán nálam Multimeter készülék... Nem töltöm gagyi töltővel? Kinek mi a gagyi? "Sima" töltőm van, de akkor ezek szerint még ehhez is hülye vagyok...
És mit nem zárok össze?
A seggét a fejével?
-
mintapinty
csendes tag
válasz
erik365 #20862 üzenetére
Ezzel próbálkoztam legelőször: 1. csillag balról leforraszt 3. csillag beforraszt. Eredmény: semmi. Pedig a FT szerint ez ilyen egyszerű.
Szerintem van még vmi ügyesség itt a convoy driverjén.
A baj csak annyi h ha egy forrasztásomba kerülne, akkor ne villogjon nekem az alap fokozaton a váltást lehetővé téve. Pl. volt h véletlenül is bekapcsoltam a villogó módokat. Minek villogjon? Nem vagyok mentőautó. Mikor kell az embernek morse SOS jelzést leadni?
(#20863) hpsafl:
. Fentihez vélemény? Esetleg?
-
jozsi252
veterán
válasz
erik365 #20843 üzenetére
Köszi!
Ha esetleg valaki rendelne https://www.akkuteile.de/ oldalról, az megtenné hogy szól? Szeretnék venni pár db. 18650-es akksit, illetve így akkor olcsóbb lenne a szállítási költség is ha ketten rendelünk ( 12.9 EUR ).
Van olyan 3 ledes lámpám amibe 2 akksi megy bele. Keeppower 3400mAh akksim van ugyan, csak hosszúak a védelem miatt, és ha rátekerem a tailcap-et, akkor érződik a menet vége fele hogy nehéz tekerni már.
Ezért néztem ki 2 féle Pana 3400mAh akksit.Panasonic NCR18650B 3,6V - 3,7V 3400mAh Li-Ionen Akku (Pluspol flach) - - Panasonic NCR18650B 3,6V 3400mAh (Button TOP)
A 2 akksi között ugye csak annyi különbség van hogy a 2. akksinak a + pólusa nem teljesen lapos? Illetve azt tudom hogy kicsivel hosszabb a flat-nél, de még sem 68.80mm mint a Keeppower. Illetve lévén hogy nem védett, és 2 akksi lámpába használnám, hogyha normális tárolom, nincs túltöltve túlmerítve, akkor nem kell attól tartanom hogy lesz valami az akksival?
Mert gondolom hogy előbb fog a lámpa fénye vibrálni, mintsem hogy túlmerítsem az akksit?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetni (keresem típusú is) és reflinket beilleszteni az ÁSZF III/10/16-17 pontja alapján tilos, az ilyen tartalmú hozzászólások moderálásra kerülnek!
- Bemutató Convoy M1 és M2 elemlámpa bemutató
- Bemutató Convoy L2 2016 elemlámpa
- Bemutató Convoy C8 bemutató - Előre mutat
- Bemutató Convoy L2 - már majdnem prémium
- Bemutató Convoy S2+ bemutató - A szükséges plussz
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen routert?
- BestBuy topik
- DUNE médialejátszók topicja
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen autót vegyek?
- Need for Speed: Rivals
- További aktív témák...
- LG 27UN83A-W - IPS LED - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - USB Type-C - HDR 400 - AMD FreeSync - Hangszórók
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
- Thomson Streaming Box 240 TV okosító / Számla / Garancia /
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B550M R9 5900X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3080TI 12GB ZALMAN I3 NEO GIGABYTE 850W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest