Hirdetés
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Csak úgy lapul ezeken a képeken a Galaxy S25 Ultra dummy
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Mobil flották
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
-
Mobilarena
Ha e-book olvasót szeretnél vásárolni, és nem tudod melyiket válaszd, olvasd el a következő írást: Elektronikus könyvolvasó választása
Népítélet, avagy a felhasználók véleménye az olvasóikról
A jelenleg Magyarországon megvásárolható legismertebb olvasók listája:
Új hozzászólás Aktív témák
-
LittleBiG007
Topikgazda
válasz Helsing #10082 üzenetére
Már utólag nincs is értelme ezen rágódni. A Kindle hívők azt fogják mondani, hogy egy Kindle 6-ot vehettél volna ennyiért (habár nekem csalódás volt, amikor kipróbáltam), számomra a Nook Simple Touch a tökéletes olvasó (habár kifutott széria, már csak egy helyen tudom, hogy garanciával megvehető Magyarországon, és ott pont ennyi az ára).
A PocketBook-ban én nagyon szerettem, hogy kétféle olvasóprogrammal tudtam megnyitni könyveket, plusz még egy harmadikat is felmásolhattam rá, könnyű volt új szótárakkal bővíteni (.dic kiterjesztést fogad), sohasem kellett könyvet konvertálnom, mindent megnyitott, a PDF olvasása esetén ebben az olvasóban találtam a legtöbb beállítási lehetőséget, és 2 év a garancia rá. Úgyhogy elhiheted nekem, nem volt rossz döntés a PocketBook sem.
[ Szerkesztve ]
Nova 3 - Oasis 3 Smart - Kindle 4 - PRS350 PRS+ - Mini
-
LittleBiG007
Topikgazda
válasz Helsing #10087 üzenetére
Nem csak hangosnak tűnik. Az is. A világítással kapcsolatban pedig szintén igazad van, de ez e-ink jellegzetesség, bármilyen más, világítás nélküli olvasót vettél volna, pontosan ugyanezt tapasztalnád. Egyelőre inkább ajánlom neked ezt a lámpát: link Én is ilyet használok a Kobo világítás nélküli olvasómhoz. De egy csíptetős olvasólámpa is megfelelhet. Ezek nagyságrendekkel olcsóbbak, mint egy világítással rendelkező olvasó.
-
JamesFinn
senior tag
válasz Helsing #10087 üzenetére
Fognak a lapozógombok "puhulni" eleinte nekem is kattogott, de most már nem. Én fél éve használom. A világítás nekem úgy van megoldva, hogy a tok gerincére felülre csippentem a lámpát, (energizer booklite) és egészen lehajtva, inkább a tok felé állítva világít, és nekem így nem tükröződik. De én nagyon-nagyon ritkán olvasok sötétben.
-
thomeef
őstag
válasz Helsing #10104 üzenetére
Szia, fehér igen, baromi jól néz ki. Tesómnak Kindle 4-e van ahhoz képest szerintem szebb képet ad, nekem nincs vele bajom. Ez az első készülékem, paparwhite-al meg érintőssel még nem találkoztam élőben, de egyenlőre nekem ez is hatalmas előrelépés, mivel eddig egy Asus Memopad tableten olvastam Most ennyit szántam rá.
[ Szerkesztve ]
"A férfi abban különbözik a fiútól, hogy egy nagyságrenddel drágábbak a játékai."
-
Helsing
aktív tag
válasz Helsing #10142 üzenetére
Esetleg Onyx Boox C67ML After Glow 2 nem játszik? Az is androidos és csak 42 körül van. Jó a felbontása és van világítása is.
Ha sokat olvasol és másra nem használod az e-book olvasót akkor szerintem felesleges androidost venned. Bár én csak PB-ről tudok tapasztalatból nyilatkozni, de szerintem tökéletesen megfelel a célnak. Rengeteg beállítási lehetőséget kínál, jól testreszabható. Én megvagyok vele elégedve. És ezt úgy írom, hogy van összehasonlítási alapom az androidos olvasóprogramokkal mert kb az összeset kipróbáltam még anno mikor nem volt e-book olvasóm. -
Degeczi
nagyúr
válasz Helsing #10206 üzenetére
A Százéves után ne hagyd ki az Analfabétát sem
-
-
pjen
félisten
válasz Helsing #11044 üzenetére
Tényleg nem értem.Az én olvasatomban az a vezeték amellyel az aku és a panel van összkótve elvált,ezt forrasztással szokták ujra egyesíteni,hogy megfelelôen vezesse az áramot.Ragasztóban ritka az amelyik úgy vezet mint a forrasztás.Persze lehet én értem félre a problémát,de mások is a forrasztást javasolták.
-
Mercutio_
félisten
válasz Helsing #11046 üzenetére
És ha a pillanatragasztó felmarja a panel szigetelő-lakkozását és 1/2 év után az egész cucc döglik meg mert oxidálódott ott ahol nem kellene az olcsóbb, mint a szaki?
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
pjen
félisten
válasz Helsing #11046 üzenetére
Te ezt hosszú távon kipróbáltad?Az érintkezésen oly pici áram folyik át,hogy öntisztuláról nem beszélhetünk.Bármilyen pici ragasztó kerúl a két fém kózé vagy egy kicsit oxidálódik már nem müködik.Egyébként létezik ragasztó ami vezet,de az sem helyettesíti a forrasztást.Pákám nekem is van és az ismerôseim legalább 80% szintén.Párszáz forintért bármelyik mûszerész megforrasztja.
-
nickcreeper
tag
válasz Helsing #11060 üzenetére
Kindle 6 Wifi 4Gb-ra gondoltam. Ninsenek nagy igényeim. iPad mellé kellene, ogy ne folyjon ki a szemem, de nem esti olvasáshoz.
-
JamesFinn
senior tag
válasz Helsing #15773 üzenetére
Pb olvasókon van rendes filekezelő, úgy csoportosítod a könyveidet, ahogyan akarod. Nekem touch hd 2 van, ennek a lapozó gombja nem kattog, mint a basic 2-é. (Ráadásul programozható ahogyan neked jó) és az érintőkijelző os jól működik. De a touch lux 3 gombjai sem kattogósak.
-
aggleány
addikt
válasz Helsing #15771 üzenetére
Nekem is Pockebook Touch HD2 van, mint JamesFinn-nek, és nagyon elégedett vagyok vele. Előtte is Pocketbook-om volt, és nem kellett javítani, nem volt semmi baja. Nekem is sokat számít az, hogy mappákba lehet rendezni a könyveket, sőt, simán kezeli az al-almappákat is.
-
Ajándékok
aktív tag
válasz Helsing #15782 üzenetére
Ha nem akarsz sokkal több könyvet, jó a kindle, De sok száz könyvhöz ne azt válaszd! Én pb sense-re váltottam kindlék (k3, voyage) után és sokkal kényelmesebb a könyvtár kezelés. Az se rossz, hogy konvertálgatni sem kell, mert mobi és epub is megy. Pdf-el is jól boldogul. A fizikai gombja viszont nem jók. Túl kicsik és túl kemények. Töltés közben pedig időnként túl érzékeny az érintő kijelző.
[ Szerkesztve ]
Nagy raktár kis helyen! Anyagáron eladó ~200m hosszú rakódófelületű gördülő polc rendszer. A helyigénye csak 3.6m*1.4m. Akár egy lakáscserét is megspórolhat vele!
-
aggleány
addikt
válasz Helsing #15782 üzenetére
Az tény, hogy a Kindle-nek masszívabb a felépítése, de mivel én mindig vigyázok a vackaimra, ez nem gond. Az az igazság, hogy nem néztem meg a szervizhátteret, mert soha nem szoktak elromlani a dolgaim, de ha meg is nézem, akkor sem változtatott volna a döntésemen. A PB mindent tud, ami nekem kell, bár a fizikai gombok nem tetszenek, de ez legyen a legnagyobb baj.
Nekem van a könyvolvasón kb. 1300 könyv. Simán elférnek, kezeli őket a kütyü, szépen ücsörögnek a mappáikban. Néha 30-40 oldal után derül ki, hogy még sincs hangulatom most az adott könyvhöz, és akkor nem kell rögtön a számítógéphez rohanni, új könyvet rátenni, mert van miből válogatni.
-
Apollyon
Korrektor
válasz Helsing #15793 üzenetére
Nope.
Van egy "My Books" nevű menü, ahol ömlesztve vannak a könyvek. Itt lehet szűrni/listázni íróra, címre stb. ahogy tetszik, illetve, ha csináltál collection-öket, akkor arra is.De akinek bazinagy (több száz meg ezer példányos) könyvtára van, az jobban jár, ha használja a Calibre-t, és a filekezelés csak egy legutolsó szempont marad ebook olvasó vásárlás terén, különben gombhoz kabátot effekt lesz a dologból.
#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
Ébri
senior tag
válasz Helsing #15796 üzenetére
Szerintem azért nézd meg, szoftverileg mennyire találod jónak őket olvasás közben, többet számít a fájlcsoportosítás módjánál szerintem. Én pl. szeretem, hogy kobora lehet fontot telepíteni, s változó mértékben vastagítani (igaz utóbbit telepített fontoknál csak patchel), valamint hogy gyorsabban lapozott, mint az x évvel ezelőtti PB. És könnyebb, mint a hasonló méretű PB. Bár ha ezeket ismered, akkor nem lesz hátrány.
Hardverileg Kindle > Kobo > PB sorrendet mondanék, de majd helyreigazítanak .
-
Ébri
senior tag
válasz Helsing #15799 üzenetére
Nem, kell hozzá egy Kobo Start Menu, amit igyekeznek biztonságossá tenni, de nem bolondbiztos, tudod használhatatlanná tenni vele az olvasót (bár 7-es verziótól már elég nehezen). Ilyen téren is Kindle és PB között van.
(Ha KSM fent van, akkor egyébként egy egyszerű másolás.)
-
aggleány
addikt
válasz Helsing #15796 üzenetére
A Kindle-t nem ismerem. Nekem anno Kobo Aura HD volt, akkor elég jó kütyünek számított. A PB Touch HD2 kijelzője fényévekkel jobb. Bármilyen hülyén hangzik, tényleg sokat számít az, hogy lehet állítani a színhőmérsékletet. Halványan sárgásra tettem, és így sokkal könyvszerűbb az élmény.
-
zseko
veterán
válasz Helsing #15805 üzenetére
Kindle Paperwhite-om van, nem érzem hátrányát, hogy nincs gomb. Sőt, úgy érzem, hogy fizikai gombot nyomkodni a lapozáshoz 'fárasztó' lenne Bal kézben tartva oda-vissza nagyon könnyen lehet lapozni. Az S4-emen is a végére megutáltam, hogy a középső gombot mindig nyomni kellett, így örülök, hogy az S8+on már nincs.
Formátumból a sajátját szereti a legjobban, a betű vastagság állítása is csak ezzel megy, de mivel amúgyis a Calibre-ben vannak a könyveim, és azzal is küldöm rá a könyveket, az meg be van állítva, hogy automatikusan azw3-ban tegye rá, így ezzel sem kell igazán foglalkoznom. Ha az alapanyag jó, édesmindegy, ha meg szar, akkor tök mindegy kezelné-e pl. az epub-ot, akkor is szar lenne. Egyedül a margó szélességére kellene még találni valami automatizmust, bár nem zavaró igazán az alap sem, de azért valóban jobb a 'faltól-falig' szöveg
Könyvtárkezelés megint olyan, hogy bár valóban jó lenne ha lehetne legalább 2 vagy 3 szint mélységig (erre egy többször említett példa Agatha Christie, a neve alatt külön Poirot-Marple-ésatöbbi mappa a sorozatainak), igazából nem látom jelenleg hátrányát, hogy nincs. Hiába a könyvtárrendszer, ha mondjuk csak egy-egy könyv van fent 50 különböző szerzőtől, akkor sem tudom mi alapján rendezni. Esetleg műfaj alapján (sci-fi, fantasy, történelmi, bűnügyi, stb) de ezt meg így is meg lehet tenni, így megint nem látom akkora előnyét. Az már többet, jobban számítana, ha mindezt pc-n is megtehetném, nem magán az olvasón 'pötyögve', na mert az úgy macerás ha több könyv van, amit szét akarok osztályozni.
HR24.hu
-
Ébri
senior tag
válasz Helsing #15831 üzenetére
Értem a szituációt... Először egy sonym volt, ami alapból nem volt rossz, de valahogy nem tetszett hosszabb használat után. Utána lett PW2, az hardverileg tök jó volt, de jailbreak után se volt annyira jó, így megkapta feleségem, ő még a margót is visszaállította az eredeti szélesre. Utána lett Kobo, változóan vastagítható fontok akkor még csak azon voltak, ezt már a Kindle is tudja, Szótár miatt pl. pillanatnyilag is angol nyelvű könyvet koreader alatt olvasok rajta (amúgy nem túl bonyolult a szótárat pl. angol-magyarra cserélni, de pl. oxford szótáraim csak stardict formában vannak, azt meg koreader támogat), magyar nyelvűt viszont az eredeti olvasójában, nekem a kindle és a PB olvasóiban is hiányzik vmi, ami a kobóban van. (Pl. magyar elválasztást, fontokat kindle-re nem lehet telepíteni, tudtommal PB-n csak egy fokozat fontvastagítás van, a nagyobb képernyős PB-k nehezek).
Az a baj, hogy nehéz előre kitalálni, hogyan fogod használni, s mi az ami kell, mi az ami nem. S nemcsak mi, lehet te se tudod. Pl. a könyvtárazást én is fontosnak tartottam, de aztán a könyvtáram növekedésével úgyis calibre-ben tartok mindent, s nem nagyon hiányzik a könyvtárszerkezet (koreaderben lehet könyvtárakban is keresni, s mivel calibre-ból műfaj/író/könyv bontásban vannak a dolgaim, még átlátható is, de kb. két éve szerintem nem kerestem így könyvet).
-
LittleBiG007
Topikgazda
válasz Helsing #15835 üzenetére
"Viszont többen is panaszkodtak a Voyage gombjaira. Pl, hogy rossz helyen vannak. De ezen kívül is vannak még vele problémák? Azt láttam, hogy néha nem érzékelt rendesen."
Nem tudom, indokolták-e mások, hogy miért van rossz helyen, szerintem teljesen átlagos, nem is tudom, hova máshova lehetett volna ezeket tenni. Hiszen itt a kávát szorítod össze, nem gombot nyomsz meg. Viszont teljesen jól érzékel és a lapozáshoz szükséges szorítás erőssége is állítható három fokozatban.Közben eszembe jutott, valóban van, amikor nem érzékel: ha rendes gombként akarod használni. Azaz ha például az ágyon fekszik az olvasó, puha felületen, akkor az egyujjas, hagyományos gombnyomásszerű mozdulat hatástalan, mert az olvasó lesüpped az ágyon, és a nyomásérzékelő nem kap elég impulzust. (Most próbáltam, legérzékenyebbre állítva rendben működik így is.) Habár olyankor elég egy két centivel beljebb érinteni, és már nyomni sem kell.
[ Szerkesztve ]
-
zseko
veterán
válasz Helsing #15835 üzenetére
"Lehetőleg legyenek rajta gombok a kényelmes lapozás miatt."
Kindle Paperwhite-om van, nincs rajta gomb, és mivel nincs összehasonlítási alapom sem, ezért nem tudom hiányozna-e, így jelenleg nem is érzem hiányát
"A kötött rendszer nem tetszik, de majd alkalmazkodom."
Nekem sem tetszett, de hasonlót tudok mondani, mint előbb. Mivel nincs összehasonlítási alapom (hacsak egy tabletet nem veszünk annak, de szerintem nem), így elképzelésem sem, mi hiányozna igazán, sima e-könyv olvasásra használom, arra tökéletes. Hellyel-közzel még netezni is lehet rajta, bár igaz, az olyan is
A könyvtárrendszer hiányától féltem kicsit, de azért a Collection használható, bár tény, hogy jól jönne, ha lehetne legalább még egy mélységig szervezni, és valóban jobb lenne, ha a pc-re dugva lehetne kialakítani azt amit akarok, de ennek a hátránya szerintem nagyobb számú (100+) könyv esetén kezd kiütközni.Na a margót azt én sem értem. Viszont Calibreben lehet orvosolni, ám sajnos csak egyenként, jó lenne erre is kötegelt átalakítás. Nagy számú könyv esetén amúgy is érdemes már a programot használni, már csak azért is, mert könnyebb benne nézelődni és keresni, Nem beszélve a tartalomleírásról, főleg, ha jól vannak kitöltve a könyvadatok.
"A színhőmérséklet állítás nem tudom, hogy nekem szükséges lenne e."
Ezt hiányolom. Jól jönne, ha néha a kékes színből áttolhatnám narancsosabb színbe a világítást éjszakánként.
HR24.hu
-
-
Apollyon
Korrektor
válasz Helsing #15855 üzenetére
Nekem úgy rémlik, hogy az Oasis-eket egy tavalyi frissítés óta lehet inverzbe tenni valahol a beállításokban, azaz, fehér betűk sötét háttéren.
Én is így használom a Kobo-mat sokszor, jobban tetszik, viszont itt nem hivatalos frissítés van, hanem patchelni kell. A H2O-nak meg nem tudom most hirtelen hogy van-e gombja a világításra, azzal lehet kapcsolni az inverz módot (default 800 ms-ig kell nyomva tartani).Viszont mindkét márkánál az inverz mód azt jelenti, hogy minden inverz lesz. Tehát nem csak maga az olvasott könyv, hanem annak borítója, illetve a menük és egyebek is.
#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
Magicrat
tag
válasz Helsing #15867 üzenetére
Hali!
Én csak a Voyage-ra tudnék szavazni 1-et. Kindle 3 keyboard wifi-ról váltottam, azt is hajtottam vagy 3-4 évig. Nagyon szerettem, elégedett voltam vele. Amikor lecseréltem körülnéztem, és akkor döntöttem a Voyage mellett. Az árával meg azért barátkoztam meg, mert ha megint 3-4 évet kibír (megjegyzem a K3 még tökéletesen meg, fiam használja), akkor megéri.
A plussz gomb és a jobb fényerő miatt döntöttem mellette. A "gomb" nagyon praktikus, nem tapizom miatta az olvasnivalót, sokkal kisebb mozgás kell a lapozáshoz. A fényerővel meg úgy vagyok, hogy a szemem világa sokat ért, hát nem veszek rosszabbat (Kindle PW lett volna az alternatíva), még ha az közel tökéletes, és szemmel nem láttam is a különbséget.
Szóval elégedett vagyok a voyage-al, nem bántam meg, nagyon szeretem
A többit sajnos nem ismerem, de én nagyon ragaszkodom az amazonhoz -
Ébri
senior tag
válasz Helsing #15867 üzenetére
Látok rá esélyt, hogy nagyobb a minőségi szórás az egyes márkán belüli darabokban, mint a márkák között, legalábbis az eink kijelző ugyanaz (nem tudom, van-e olyan, hogy az amazon lehalászhatja a legjobbakat, de nekem anno mikor Németo-ban nézegettem kobo és kindle olvasókat, nem tűnt fel lényegi különbség), a ledek szerintem mindegyikben már elég normálisak, szóval szerintem ezen a szinten az egyéni preferenciának van leginkább szerepe, melyik tulajdonságot érzed fontosnak, esetleg melyik az, amivel nem tudsz együtt élni.
Káva: igen, Aura HD-mon a káva mellett jobban poros. De ez IR érzékelős, a kávában, azt se zavarja a por, szóval nem eszetlen módon poros, néha letörlöm vagy lefújom. Ha nem bizonyos szögben süt rá a nap, nem is látszik, hogy poros. Szóval ez számomra inkább dizájnfogás, hogy kávás, vagy anélküli. (És az anélküli tetszik jobban ).
-
LittleBiG007
Topikgazda
válasz Helsing #15873 üzenetére
Ezelőtt, ha a Kobo új olvasót adott ki, abban mindig volt valami lényeges újdonság. Nekem úgy tűnik, hogy a Clara ilyen tekintetben most "visszalépés" egyszerűen csak azért készült, hogy legyen egy életképes konkurenciája a Paperwhite-nak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Tiltott témák:
● E-book illegális beszerzése
● Amazon Kindle jailbreak
● Saját olvasó eladásra kínálása
- Apple iPad Air 5 (2022) 64gb M1 chip - Makulátlan, Apple garancia, akár beszámítással
- Samsung Galaxy tab A 6
- Apple iPad 10th Gen Wi-fi 64GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Ipad pro 12.9 3. gen 256GB Wifi+Cellular, némi hibával, üzletből
- Apple iPad (2017) Wifi + 4G 32GB, Megkímélt Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest