Hirdetés
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Az AI-ról szól a Galaxy S24
- iPhone topik
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Nem titkolja a Redmi a K80 Pro elit tulajdonságait
- MediaTek Helio G50-nel futott be a Tecno új belépő ajánlata
- Akciófigyelő: Megkezdődött az Ulefone Black Friday leárazása is
- Így állítsd be a gyermeked androidos készülékét
- Vodafone mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Ha e-book olvasót szeretnél vásárolni, és nem tudod melyiket válaszd, olvasd el a következő írást: Elektronikus könyvolvasó választása
Népítélet, avagy a felhasználók véleménye az olvasóikról
A jelenleg Magyarországon megvásárolható legismertebb olvasók listája:
Új hozzászólás Aktív témák
-
gemellus2010
csendes tag
Szia Pjen
A dilemma az dilemma.
Jelen pillanatban Kindle 5-ösöm van.
Tökéletesen meg vagyok vele elégedve.
Igazándiból várok egy olyan Kindle olvasóra.:
-bővíthető 32Gb-ig.
-van háttérvilágítás
-nincs szükségem beépített kamerára,zenére,játékokra.
-egy profi gépet szeretnék,amin a rengeteg könyvem egy helyen elfér,áttekinthető legyen,persze a könyvtár megszerkesztése már az én ügyem.
Néztem az Onyx összehasonlító videóját és felmerült bennem,mintha egy kicsit lassan jelenítené meg az egyes dokumentumokat a Kindle Paperwhite készülékéhez képest.
-Nincs szükségem tuldképpen Wi-Fi-re[ Szerkesztve ]
-
LittleBiG007
Topikgazda
Ugye csak viccelsz? Vagy egyszerűen nem ismered a két említett olvasót...
gemellus2010
"Néztem az Onyx összehasonlító videóját és felmerült bennem,mintha egy kicsit lassan jelenítené meg az egyes dokumentumokat a Kindle Paperwhite készülékéhez képest."És cserébe nem tud az Onyx egy icipicivel többet, mint a Paperwhite?
[ Szerkesztve ]
Nova 3 - Oasis 3 Smart - Kindle 4 - PRS350 PRS+ - Mini
-
-
Hun_Warrior
újonc
Ezt jó hallani, mert korábban már olvastam tableten, de már rövid távon is jelentősen elfáradt tőle a szemem (szárad, fáj).
Szóval épp azért lényeges számomra ez a kérdés, mert a tablet alapból fárasztja a szemem, ha előtte gépen dolgozok, még rosszabb a helyzet.
Ha az e-book is hasonló tünetekkel járna, egyszerűen nem érné meg számomra megvenni. Nekem tényleg a papíralapú könyvekhez nagyon hasonló olvasási élmény (mármint a szem szempontjából) lenne fontos, vagyis hogy legfeljebb olyan mértékben fárassza a szemet, mint egy normál könyv.Várom a további tapasztalatokat a tablet vs e-book olvasás témájában.
-
Bling95
őstag
Alapvetően én is epubban gondolkodtam , ahogy nézem az az elterjedt talán . Csak ezt a pdf dolgok külön kiemelték a leírásban, de akkor bullshit
ez az xbook 60FL viszont jónak tűnik, 1-2 ezerrel lépi túl keretet és van világítás is.
Degeczi: ebben az esetben tényleg lényegtelen, azt hittem ennél azért többet fogyaszt. Ha 2-3 hetet kibír az már bőven jó , ha többet az külön öröm.
[ Szerkesztve ]
-
JFA
tag
-
JFA
tag
Köszönöm az infót. A 4-es hány évet "szolgált", és az évek során mennyit csökkent az akkumulátor kapacitása? Ugyanis a jelenlegi Wayteq olvasónk 1 év után észrevehetően gyakrabban kér konnektort és jó lenne, ha a következő típusban hosszú évekig nem kellene akkumulátorcserén (ha egyáltalán lehetséges ez) gondolkozni.
-
SonOfOden
csendes tag
Amikor belevágtam ebbe az E-book-os témába, akkor még benne volt a Kindle is, mint lehetséges készülék. Viszont azóta, ahogy a hozzászólásomban is írtam eléggé leszűkítettem a kört. És bár nem határolódok el teljes mértékben egy Kindle készüléktől, de úgy érzem sok kompromisszummal járna az én igényeimhez képest Itt főleg a formátumok választékára gondolok, ami persze egy kis alakítással teljesen a Kindle-höz igazítható, de úgy érzem számomra az már olyan kompromisszumokkal járna, ami nem állja meg a helyét azokkal szemben, amit magamnak támasztottam
[ Szerkesztve ]
-
Helsing
aktív tag
És az miért baj? Odateszi a drótot ahova kell aztán rányom egy kis ragasztót. A drót érintkezni fog azzal amivel kell. A ragasztó nem a drót és a nem tom mi között lesz így lényegtelen hogy szigetel. Sőt lehet hogy még jobb is ha szigetel mivel úgy tuti nem okoz zárlatot.
Szerintem felesleges forrasztgatni egy darab drótot ami nincs kitéve semmilyen hatásnak. Persze ha valaki ért hozzá vagy van valami ismerőse aki meg tudja csinálni akkor lehet, hogy érdemes azt választani, de egyébként a ragasztás is ugyanolyan jó lehet. Megfelelő ragasztóval 100 évig ott marad az a drót és nem kell hozzá semmilyen szerszám vagy szaktudás.
-
Helsing
aktív tag
Te most szándékosan nem érted amit írok?
(#11037) fsdb:
Csak akkor oxidálódik ha oxigén (víz) éri ami a ragasztó alatt nem túl valószínű. Ennyi erővel akkor a forrasztás alatt is oxidálódik.De nekem mindegy csak egy jó tanács volt a ragasztás. Egyszerű, olcsó és nem kell hozzá szinte semmi. Forrasztani is lehet csak ha kókler csinálja akkor könnyen kukában végezheti az e-book olvasó.
A ragasztás nem mellesleg elég gyakori és jól bevált módszer. Gyárilag. Nem egy készülékben láttam már.
(#11043) Zyrius:
Reklámos verzió?[ Szerkesztve ]
-
Helsing
aktív tag
A drótot odanyomod ahova kell, érintkezik, köré nyomod a ragasztót. A vezeték ugyanúgy érintkezik mert nem a drót és az érintendő felület közé nyomod a ragasztót hanem köré.
Amúgy meg persze, a forrasztás az igazi, de azt az emberek 99,99%-a nem tudja otthon megcsinálni. Nincs mindenkinek forrasztgatós ismerőse, ha meg elviszi szakihoz akkor pénzbe kerül. Bár gondolom olyan túl sokba nem kerülhet egyetlen pötty.
-
zed juron
aktív tag
Már fogalmam sincs hányadjára írom le: nekem az Onyx M92 tökéletesen támogatja a pdf-et. A fénymásolt, lapozásnál össze-vissza csúszkálódó pdf.-ek kissé nehézkesebbek. De ennyi, mert még az is megy rajta. Két éve használom és nekem 99.9%-ban megfelel.
Kindle-Kobo jellegű olvasókból indulunk ki akkor joggal juthatunk persze hogy nincs olyan olvasó ami támogatja.
A Pocketbooknak is volt olvasója ami támogatta, bár azon nem volt annyira jó a pdf.
Aztán amióta Droid fut az Onyx M96-n meg a 8"-os változaton, azóta meg pláne jól használható pdf-re, pont úgy mint egy droidos tablet...
[ Szerkesztve ]
-
Degeczi
nagyúr
Már csak azért is érdemes belépni a netre egyszer, hogy be tudja állítani magának a dátumot.
Enélkül uis borul az egyébként nagyon praktikus, olvasási sorrend szerinti nézet, hiszen most (mivel visszaállt vmi gyári alapértelmezésre, mondjuk 2012.01.01-re a dátumod, és onnan kezdett tovább ketyegni) látszólag a jövőben van azoknak a könyveknek az olvasási dátuma, amikkel korábban foglalkoztál.
-
Degeczi
nagyúr
Részben annyi, h gyakran teljesen értelmetlenek, mert innen nem lehet megvenni a hirdetett szolgáltatást, terméket, de legfőképp az, hogy egyébként a reklám néküli PPW a mágneses tok nyitására azonnal ébred, és máris ott vagy a könyvben, ahol becsuktad. Reklám esetén még külön simogatással kell ébreszteni.
Nem hatalmas nyűg, de ha van rá mód (és van) elkerülni, érdemes.
-
MODERÁTOR
Nem sokszor adódik ilyen lehetőség, hogy 5-6 órát olvassak majdnem egyhuzamban... (konferencián rendes könyvet olvasni kicsit feltűnő lenne) az utóbbi 8-10 évben, mióta a 3 gyermekünk van, nem volt. A legnagyobb nagyon szeret olvasni, a Vuk-ot is már a neki adott Nook-on olvasta el...
[ Szerkesztve ]
Eladó játékaim, ha van éppen...(LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html
-
_stick_
őstag
Értve, köszi.
Amúgy az normális, hogy ha EPUB-ra konvertálok, akkor Pocketbook olvasómon nem kezelhető, olyan jól a szöveg, mint pl MOBI esetében? Ilyesmikre gondolok:
Az oldal távolság kicsit opció esetén is majdnem 1cm-es, illetve nem teszi "középre" a szöveget. Van, hogy indokolatlanul fél, vagy több oldalnyi szünetet hagy sorok közt. Az írási hibákat, nem tudom, hogy lehet e erre fogni, de jellemzően EPUB-oknál többször tapasztaltam hibákat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Tiltott témák:
● E-book illegális beszerzése
● Amazon Kindle jailbreak
● Saját olvasó eladásra kínálása
- Canon MILC: EOS R és M topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Gaming notebook topik
- Nők, nőügyek (18+)
- BestBuy topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Apple notebookok
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest