Hirdetés
- Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?
- Kiszervezett ultrazoommal érkezett meg a Vivo kameratelefonja
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- VoLTE/VoWiFi
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi 12T - egytucat
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Ha e-book olvasót szeretnél vásárolni, és nem tudod melyiket válaszd, olvasd el a következő írást: Elektronikus könyvolvasó választása
Népítélet, avagy a felhasználók véleménye az olvasóikról
A jelenleg Magyarországon megvásárolható legismertebb olvasók listája:
Új hozzászólás Aktív témák
-
BMizutani
tag
Üdv pedig az is a calibre katalógus , konvertáló , eszközkezelő , szerkesztő és olvasó program. Vár olyan mint egy svájci bicska többfunkciós de egyik se az igazi programozói tudás nélkül nem idomítható . Egy két beállítást csak kint keservesen vagy nem lehet megoldani .
-
arcsin
senior tag
Én is éltem háttér világításos és nem világítós readerrel egyaránt. Hát ég és föld. Nekem mixelhető a hideg meleg fény a mostaniban, ami nappal is sokat segít a kontraszton. Este végképp imádom. ha teheted rendelj online egy háttérvilágítósat és 2 hét alatt döntsd el kell-e a funkció vagy sem, és vidd vissza.
-
Winne
nagyúr
A PW4 a legjobb opció ebben az ársávban?
Ez milyen? Kindle Touch (10.generációs) - 4 GB - 25999 Ft - Fekete, Fehér - 1év garancia
Nem ismerem a cuccokat és az árakat.
A problémám az, hogy telefonon (P30 Pro) olvasva pdf alapú ebookot sokszor kilép a fájlból és újra lehet keresgélni, hogy hol tartottam, nagyon idegesítő. Van olyan program, ami ezt megoldaná, vagy kell keresni vmi e-book olvasót?
-
Bozek
nagyúr
Nagyon el vagy te tévedve. Mi az, hogy 85%-a fel sem merül? Elolvastad a cikket? Tegyük fel, hogy csak e-könyvet adnak ki valamiből. A kéziratot át is kell néznie valakinek, meg is kell szerkeszteni, hogy ne csak egy ömlesztett valami legyen. Fizetni kell a weboldal fenntartását is. Külföldi könyv esetén pedig a fordításért is fizetni kell (ami azért egy 300 oldalas könyvnél több mint 1 millió Ft). És ez csak pár példa, amire költeni kell. Ha mondjuk 2 millióba kerül és 2000-ért adják (általában az e-bookok ennyiért mennek, de persze lehet drágább is), akkor is legalább 1000 példányt el kell adni, hogy 0-ra jöjjön ki a cég.
"Ha találok pl egy könyvet amit egy kattintással minden trükk nélkül le tudok szedni,joggal feltételezem,hogy ingyenes."
Ha találsz az utcán egy biciklit, ami nincs lezárva, joggal feltételezheted, hogy azért van odatéve, hogy hazavidd?
"Be linkelnéd a rendeletet ami kimondja,hogy filmet,zenét szabad könyvet viszont tilos letölteni."
"35. § (1) Természetes személy magáncélra a műről másolatot készíthet, ha az jövedelemszerzés vagy jövedelemfokozás célját közvetve sem szolgálja. E rendelkezés nem vonatkozik az építészeti műre, a műszaki létesítményre, a szoftverre és a számítástechnikai eszközzel működtetett adatbázisra, valamint a mű nyilvános előadásának kép- vagy hanghordozóra való rögzítésére. Kotta reprográfiával [21. § (1) bek.] magáncélra és a (4) bekezdés b)-d) pontjában szabályozott esetekben sem többszörözhető.
(2) Teljes könyv, továbbá a folyóirat vagy a napilap egésze magáncélra csak kézírással vagy írógéppel másolható szabadon." -
LittleBiG007
Topikgazda
Ezen lehetne vitatkozni, de ezt a jogalkotók feladata eldönteni. Hogy például az "átlag" felhasználónak minősül-e, ha valaki torrentezik, és hogy elvárható-e, hogy a torrentről letöltött anyagokkal kapcsolatban alapvető kétely merüljön fel. Véleménye mindenkinek van erről, de a jognak kell erről döntenie.
Ha az előző példa lopott biciklijét jóhiszeműen megveszed, téged sem fognak elítélni miatta. Csak elveszik a biciklit tőled. Ugyanezért nem szankcionálják - még - a letöltést.Pontosan emiatt van szükség a fórum szabályaira, hogy itt ne jelenjenek meg illegális tartalmak.
-
Bozek
nagyúr
"Arról meg én nem tehetek,hogy egy E könyvet pont annyiért akarnak eladni mint egy papír alapút."
Ennek nézz utána. Én általában 1000-1200 Ft-tal olcsóbban veszem az e-könyvet, mint a papír alapút. Szóval nem annyi. Lehetne olcsóbb is, ha nem 27% lenne rajta az áfa, de ez más sztori.
"Egyébként kishazánkban a letöltést saját részre nem szankcionálják,csak a feltöltést."
Ez nem a könyvre vonatkozik, hanem a filmekre és a zenékre.
-
LittleBiG007
Topikgazda
Erről már korábban is volt szó. Helyesen fogalmaztál, a letöltést magát nem szankcionálják. De attól még illegális, senki se értse felre. Olyan ez, mintha egy biciklit veszel használtan, amiről nem tudtad, hogy lopott. Még ha jóhiszeműen vetted is meg, nem kerül legálisan a tulajdonodba. Azé marad a tulajdonjoga, akitől ellopták.
-
Bozek
nagyúr
Arról nem én tehetek, hogy vannak könyvek, amik nincsenek e-bookban. De azt is hozzátehetném, hogy ezek a polcomon attól még rendes könyben ott vannak, csak egyszerűbb az olvasót használni. Sőt, van pár olyan könyvem is, amit ugyan nem vettem meg (mivel nem volt e-bookban), de nem is töltöttem le. Inkább elkértem az írótól a Word dokumentumot.
Ha azt nézzük, hogy mondjuk van 100 könyvem, abból 10-et nem vettem meg. Ebből mondjuk 4 olyan, amit az író adott, és 6, ami papír alapon van meg. Sok?
-
arcsin
senior tag
Változó. Van szemüveghez kapott ilyen mikroszálas(?) kendő, vagy mülleres rosmannos, lidles nedves szemüvegtörlőt szoktam venni. De ezt úgy kell elképzelni hogy megbontok egyet és akkor szemüveget, telefont, readert is megtörlöm. Különösen nem kerestem képernyőtisztítót, csak így alakult és megszokás lett, mert elégedett vagyok az eredménnyel.
(Ha tömegközlekedésen keringő baciktól tart valaki akkor lehet kapni fertötlenító sprayt a dmben rossmannban is, ez elpárolog kis idő után) Csak ha már mindenféle tisztítószerezésről van szó hozzátettem. Személy szerint kilincseket, telefontokot, kulcsot átszoktam fujni ilyenkor télen hetente parszor. -
arcsin
senior tag
Én tartok tőle hogy a tisztítókendők, folyadékok hosszabb távon "felmarhatják" a felületet. A clint nem tudom mennyire folyhat be a kijelző alá pld. A fentebbi problémák tényleg egyéniek, amikre én a matt fóliát találtam megoldásnak. Másnak is hasznosak lehetnek, azért tettem fel képet arról hogy nekem hogy néz ki.
-
arcsin
senior tag
Én pld szeretnék venni a nagyobbhoz egy pent, és inkább a fólián húzogatom meg bökdösöm. Meg alapból zsíros az ujja az embernek minimálisan, izzadt, stb. és inkább egy nem zavaró fóliát törölgetek mint a kijelzőt.
Amúgy meg a telefonra plexi/műanyagot raksz nem pedig fóliát, filmet. Nem tudom melyik hülye kereskedő találta ki az "üvegfólia" kifejezést, de eléggé meredek. -
Bozek
nagyúr
De eszembe jutott. Mint írtam, nem akarok konvertálgatni.
Megveszem a könyvet (még ha ez meglepő is), letöltöm az oldalról epub-ban, aztán olvasom. Jó, vannak olyan üzletek, ahol ott van a mobi is, de az epub az mindenhol elérhető.
Talán 2 olyan könyv van fenn, amit így konvertáltam Word-ből, de azok nem jelentek meg e-bookként, a szerző meg csak így tudta odaadni.
-
Dhampir
félisten
A fákat emberi kéz által kivitelezett ültetéssel is lehet pótolni (erdőgazdálkodás), de az akkumulátor hulladék és a többi káros anyag újrahasznosítása egyéb problémákat is felvet. A brosúrát egyébként hónapok óta nem tudom kidobni, mert szépérzékkel megáldott emberként annyira tetszik a kivitelezése. Van még nekik egy Mesék az Operából katalógusuk is, az is nagyon tetszik. Legrosszabb esetben a festékes papír (amiből valószínűleg kevesebb készült, mint az akciós reklám-szórólapokból) megy a szelektív gyűjtőbe.
-
bwoay
nagyúr
azért írtam, mert azokkal példálóztál, akik egész nap egy monitor előtt ülnek hivatásszerűen. persze, hogy nem vakulnak meg, az csak sarkítás volt, de a szemnek nem tesz jót, ha valakinek az a munkája, hogy 8 órán keresztül egy bármilyen monitort kell néznie, mert (ahogy írtam) az erős fény, a vibrálás, a kék fény, meg a fókuszálás külön külön sem tesznek jót a szemnek. ezzel szemben az olvasásra leginkább a fókuszálás igaz, a megvilágítás (egy könyv esetében) nem a lapokból árad, tehát az sem olyan intenzív, és nem is jellemző, hogy valakit a munkája napi 8 óra könyvolvasásra kötelez.
így értettem. de az enyém is csak egy vélemény a sok közül. -
frankstork
aktív tag
-
Jenne
őstag
"...Azért a teló még sokáig nem vált ki egy normális objektívet..."
Ez pontosan így van. Azt azért tudni kell, hogy az "okos" telefonokkal amikor zoomolunk, akkor a szemünket tévesztjük meg, mert a kijelzőn a közelinek behozott/Kinagyítottnak tűnő képet a szoftver mókolja és nem közeli csak annak tűnik. Például amikor a kijelzőn az egyik képen az arcot kinagyítjuk. Csak látszólag lehet nagyítani a mobilon a képet, de mert nem optikai teleobjektívvel készült, bizony szétesik, pixeles, zajos, életlen lesz a szoftveres babrálástól. Mondjuk a telefonok kis 5-6"-os kijelzőin ez nem igen látszik, de egy számítógép monitorán már több mint zavaróan hat. -
tomazin
veterán
Jelenleg szerintem elvetemült ötlet. Rá lehet harapni a dologra, de csak csalódás lesz. Olyan ez mint 15-20évvel ezelőtt mobillal fényképezni. Ott volt a lehetőség, de a digitális fényképező nélkül nem lehetett értékelhető eredményt produkálni. Aztán ahogy fejlődött a technika ma már nem sok embert látsz kompakt fényképezőgéppel mászkálni, mert már a telefonod is elég hasonlóra képes.
-
fattyu
veterán
és ki az aki használta is?
én. siralom. olvasni szar olyan kicsiben rajta. a telefon funkciók használhatatlanok voltak. az akkuja úgy hogy CSAK az eink felét használtam se bírt ki egy egész napot ha nyomkodtam is.
tech demó készülék volt nem használható eszköz.Emberünk meg háborogjon ha ettől jobb a napja. azt vagy elfogadja hogy ez egy CÉLSZERSZÁM, és jó csak arra amit a neve is implikál. Olvasni. minden más amit beletesznek marketing meg verseny. aki elhiszi és azt várja hogy úgy tudja mint egy telefon, tablet, pc. az vessen magára. Már peersze értem a vásárló megtévesztése frázist, csak ha azt hiszi ez 4-5 hét üzemidő mellett megy majd ugyanolyan jól mint azokon amiknek órákban mérhető az üzemideje akkor azért talán mégis el van tévedve.
-
Dhampir
félisten
Nem erre gondoltál, a Liliom utca végén?
-
Cyone
tag
Igen. "Az e-book elektronikus formában létrehozott és terjesztett szöveget és egyes esetekben képet tartalmazó fájl, amely digitális megfelelője a nyomtatott könyvnek." (Wikipédia) De, hát gondolom ezt Te is tudtad.
Apollyon: Nem láttam, hogy dedikáltan az e-ink kijelzős ebook olvasókkal foglalkozna a topik (dedikáltan)
Ez hol van írva? De, hagyjuk a témát. Nekem is e-ink kijelzős olvasóm van. De, tudom, hogy igenis volt (nem tablet) LCD kijelzős ebook olvasó (nekem is volt).
-
Dhampir
félisten
Nem állítottam az ellenkezőjét, ha jól rémlik. A külalak nem fontosabb a tartalomnál.
Viszont nem vetem meg az esztétikai élményt sem. Mindamellett dísze is lehet a szobának egy-egy szépen kivitelezett sorozat. A többirányú érzékelés megélését adják a papírkönyvek, ami jót tesz az agy fejlődésének is. No meg ha leejted, akkor legfeljebb a lábadat ütöd meg, ha útban volt, míg az elektronikus könyvolvasót tönkre teheti (persze megfelelő védelem mellett lehet, hogy semmi baja nem lesz).
Ám mint a korábbiakban már írtam, elférnek egymás mellett. Praktikusság szempontjából (kis hely, beépített fényforrás stb.) az elektronikus eszköz sokszor hasznosabb lehet. -
Ébri
senior tag
Meg vannak határai a papír könyveknek, nálunk feleségem és én is elég szép gyűjteménnyel rendelkezett eredetileg is, amihez még vettünk is, így van egy egészfalas (4,5×2m) polcunk tele könyvekkel, de oda már nem férünk, így máshol is vannak összevissza könyves polcok. És én nagyságrendileg 3-4 éve (szinte) csak e-könyveket olvasok újságokon kívül
. Szóval szép, szép, de kicsit helyigényes.
-
Dhampir
félisten
Persze, én is szeretem az E-könyvet. Megférnek egymás mellett a hagyományossal (ami szépségben is többet tud nyújtani).
Azt azért még hozzátenném, hogy sajnos nem érzem ugyanolyan értékűnek az elektronikus tartalmat, mint a papírra nyomtatott könyvek esetében. Nem szellemi oldalról, hanem ez a "másolom-törlöm" világ mintha degradálná a klasszikus értékeket, valahogy súlytalannak tűnik az egész, mindamellett persze praktikus, könyvtár a "zsebben".
Jó lett volna, ha az Alexandriai könyvtárat át tudták volna menteni másfajta adathordozóra is...
-
Dhampir
félisten
A könyveknek nemcsak tartalma, hanem fizikai kiterjedése is létezik, a pergő lapok hanghatása is megnyugtató, akár egy szú percegése a fában, lényegében több dimenzióban éled meg az olvasást.
Számomra mindig nagy élmény volt gyermekkoromban könyvtárakban időzni, felfedezni a világot a könyveken keresztül. Egyik könyvtáros rokonom lakása is olyan volt, mint egy könyvtár, róla vettem az iménti hozzászólásban megpendített mintát.
-
PDF nem gond , van kismillo pdf to akarmi konvertalo. Ja es meg annyi jutott eszembe ,hogy Magyar webshopbol beszerezheto legyen.
Vilagitos olvaso alatt LCD panelesre gondolsz ? Azok feltetelezem ugyanugy rongaljak/farasztjak a szemet mint a telefonok, tehat akkor vegulis penzkidobas. E-ink nem mukodik sotetben ? -
LittleBiG007
Topikgazda
Magához az olvasáshoz igen, de azért vannak beállítások, egyéb üzenetek, vagy akár regisztrálni is lehet az Amazonnál az olvasót, és így már nem elég ez az öt szó. Ennek ellenére bele lehet vágni, hiszen a mai világban - sajnos, vagy nem sajnos, azt mindenki döntse el maga - legalább ennyi angoltudásra mindenképpen szükség van.
-
€uro
őstag
Engem nem a Kindle érdekel, hanem a Kobo N613. Azzal nem tudok egyetlen megjelenített oldalnyit lefelé lapozni. Folyton a következő PDF oldalra ugrik, ha úgy használom a zoom-ot, hogy az olvasó széleihez igazítom a PDF széleit.
-
-
LittleBiG007
Topikgazda
Pontosan ez a lényege az elektronikus olvasásnak. Hogy ne kelljen a könyvet olyannak elfogadni, amilyen. Ha rosszabbul látok, nagyobbra veszem a betűket. Ha sötét van, bekapcsolom a világítást... Erről jut eszembe, Te is mindig világítós olvasót ajánlasz. Pedig amin felnőttünk, azt úgy szoktuk meg, hogy nem világít.
-
LittleBiG007
Topikgazda
Csak egyet mondok: a margó beállítása. Tudom, erre azt fogod mondani, hogy neked rendben van a margó. De sokaknak a legkisebb is túl nagy. Ha Te nem is szeretnéd kisebbre venni, mi igen. És ezt sajnos a Calibre sem oldja meg egyetlen kattintással. Távolról sem. És a legnagyobb szégyen, hogy az Amazontól megvásárolt könyveimet is kénytelen vagyok Calibre-be importálni, csak hogy megtehessem rajta a szükséges módosításokat a margó beállításához, visszamásoljam az olvasóra és a nekem megfelelő szövegképpel olvashassak. (És persze ezzel azonnal el is veszítem azokat a plusz funkciókat, amelyek a megvásárolt könyvhöz járnak.)
-
Ajándékok
aktív tag
Mások vagyunk. Nem hordtam magamnál, de a polcomon volt kb 5000 könyv, és azt vettem le, amihez éppen hangulatom volt. Egy ebook olvasótól se várok kevesebbet. Nem azért vettem, hogy korlátozottab legyen az olvasás. Igaz, hogy már alig olvasok, de ha éppen rám jön, 20 könyv 1 hétre sem elég. És akkor a választékról még nem is beszéltünk. Ha nem kindle-t használsz, kihagyhatod a "törlöm, gépen böngészek, megint teszek rá egy párat" lépéseket. Csak olvasni kell.
-
Libretom
aktív tag
Nagyon köszönöm a választ, de ezzel én is tisztában vagyok...😉 Csakhogy vannak olyan (főleg szakmai) anyagok, amik kizárólag PDF formátumban állnak rendelkezésre, és persze a konvertálásuk EPUB vagy AZW3 formátumba (miután konténer fájlok) esélytelen. A fotózott PDF-ekről nem is beszélve. Ezért nem mindegy, hogy miként kezeli ezeket egy olvasó. A 7.8-as kijelző átmérője kb. 3 centivel nagyobb a 6-osnál. Ez már valami. Sajnos a Kobo Aura One alkalmatlan a PDF kezelésére. A Kindle szintén, meg túl kicsi is.
-
Libretom
aktív tag
Az volna a kérdésem, hogy egy 6 collos olvasóba lehet-e tenni színhőmérséklet szabályozást? (Miért is ne?) Csak azért kérdem, mert igazából ezt a funkciót hasonlítottam (volna) össze és nem konkrétan a Pw-t és az A. One-t. legalábbis ezt szerettem volna megtenni, de talán félreérthető voltam.
Mivel pedig nincs ilyen funkcióra képes Kindle, sajnos EBBEN jobban áll a Kobo.
-
Libretom
aktív tag
Nem tudom ezt mire írod, különösen azután, hogy magam sem állítottam az ellenkezőjét. Sőt, azt írtam, a PW ára kiváló. Littlebignek azonban igaza van: a szinhőmérséklet állítás jól jönne, és a versenytársnak már van ilyen gépe. Márpedig nemcsak a Paperwhite-ból, hanem az Oasis 2-ből is is hiányzik, sajnos.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Tiltott témák:
● E-book illegális beszerzése
● Saját olvasó eladásra kínálása
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Apple asztali gépek
- Projektor topic
- Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?
- Kiszervezett ultrazoommal érkezett meg a Vivo kameratelefonja
- Tőzsde és gazdaság
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- BestBuy topik
- Íme a STAR WARS Zero Company első előzetese
- További aktív témák...
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASRock H310CM i3 8100 8GB DDR4 120GB SSD 500GB HDD GTX 1050Ti 4GB Bitfenix Neos 500W
- AKCIÓ! ASUS Pro WS X570-ACE X570 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 13900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest