Hirdetés
- Csak úgy lapul ezeken a képeken a Galaxy S25 Ultra dummy
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Így készül egy Earfun headset
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Magisk
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
-
Mobilarena
Ha e-book olvasót szeretnél vásárolni, és nem tudod melyiket válaszd, olvasd el a következő írást: Elektronikus könyvolvasó választása
Népítélet, avagy a felhasználók véleménye az olvasóikról
A jelenleg Magyarországon megvásárolható legismertebb olvasók listája:
Új hozzászólás Aktív témák
-
paler
aktív tag
Üdvözletem mindenkinek !
Úgy döntöttem, hogy szeretnék venni egy ilyen e-könyv olvasó kézi kütyüt. Ez lenne életem első ilyen készüléke. Az utóbbi pár napba keltette fel a figyelmemet és érdeklődésemet ez a téma, így olvasgattam már utána. De viszont elkapkodni sem szeretném a vásárlást, és jó lenne ha 20-25 000 Ft-nál megállna a dolog ha az igényeim kivitelezhetők lennének ennyi pénzből.
Szeretnék kérdezni tőletek pár dolgot ha nem gond.
Én első készüléknek eltudnám képzelni magamnak a Kobo Aura (nem HD-s) olvasóját. Néztem róla pár tesztet a Youtubon, és mind külsőre, mind a videókon látható képminőségre bejön ez a készülék. A hátérvilágítása meg egyenesen bombasztikus a többi ilyen olvasóval szemben. Viszont ahogy utánanéztem viszonylag kevés formátumot támogat. A kérdésem ezzel kapcsolatos lenne: mennyire átjárhatóak/konvertálhatóak ezek e-olvasós formátumok ? Most nem a szkennelt pdf-re gondol itt elsősorban, hanem pl. a mobi-ból mennyire tökéletesen megoldható az epub-ra átkonvertálás ?Illetve van itt olyan akinek ugyanilyen olvasója van ? Az leírhatná röviden hogy mennyire elégedett a készülékével (összeszerelés minősége/anyagminőség, akkuidő, mennyire működik stabilan ?, napsütésben is tökéletesen használható ?, az éjszakai módban tényleg nem fárassza a szemet ? ).
Esetleg PÜ-ben adhatnátok tippeket hogy honnan lehetne nagyon jó áron beszerezni egy ilyen készüléket ?Egyébként semmi extrára nem lenne szükségem, mivel csak olvasásra használnám. De ezen jó lenne ha hibátlanul helytállna.
Előre is köszönöm a segítségeteket.
JBL Synthesis -> Egy hangrendszer mind fölött, egy hang kegyetlen, egy a nyomorba dönt ( árával biztos), bilincs az Egyetlen
-
paler
aktív tag
És az e-book formatumok tökéletesen konvertálhatóak oda- vissza? A fontok formázása működik epunál is vagy csak a saját formátumánál?
[ Szerkesztve ]
JBL Synthesis -> Egy hangrendszer mind fölött, egy hang kegyetlen, egy a nyomorba dönt ( árával biztos), bilincs az Egyetlen
-
paler
aktív tag
Hali !
Valaki lemérné nekem mm-re pontosan hogy egy 6" olvasónak mekkora a kijelzőjének a szélessége és magassága ?
Köszi
Paler
-
paler
aktív tag
Köszi, bár ezzel tisztába voltam. De a 6 coll a az diagonál, viszont az nem mindegy hogy milyen a képarány: 4:3, 5:4, 16:9 vagy esetleg 21:9. És ugye a képaránytól függően változik a kép szélessége és magassága. Vizuális típus vagy és szeretném kirajzolni, hogy mit is fogok látni 6"-on. Persze ha sikerül átjutnom pl. az MM-ben, ott meg fogom tudni nézni, de lehet hogy úgy alakul ez a hétvégém is mint a múlthétvégém, mikor úgy terveztem hogy átmegyünk Kecsóra, de végül egyéb dolog miatt csak nem jött össze.
Egy 4:3 képaránynál kb. 91,5x122mm-nek számolom a kijelzőt.
[ Szerkesztve ]
-
paler
aktív tag
válasz LittleBiG007 #10016 üzenetére
Akor jól kalkuláltam[ Szerkesztve ]
-
paler
aktív tag
Hali !
Most képbe került nálam a Kobo Aura mellett a PocketBook Touch Lux 2 626 olvasó is. Mivel a Kobo-t jó áron csak németből tudnám beszerezni, ezért került képbe alternatívaként a PocketBook Touch Lux 2 626 is.
Szívem szerint továbbra is a Kobo Aurát választanám, de ha jó tapasztalatok lennének a PocketBook-al is akkor lehet hogy ez mellett tenném le a voksomat.
- kijelzőjéről azt olvastam hogy kissé szürkébb. Aki ilyet használ annak ez mennyire zavaró ?
- a világításról azt olvastam hogy kissé kékes (hideg) fényű. Ez mennyire zavaró ? A világítása mennyire mondható homogénnek ?
- a formátumtámogatása a leírás szerint elég sokrétű. Tényleg megfelelően kezeli a felsorolt formátumokat ?
- fagyás, működési problémák jellemzők a készülékre ? Vagy abszolút stabilan működik ?
- akkuidő mennyire mondható jónak ennél a készüléknél ?
- érintőképernyője mennyire működik pontosan, és megfelelően érzékeny ?
- a gombok mennyire jól használhatóak az olvasón (kézre állnak, jó a nyomáspontjuk, érzékenységük) ?
- a támogatása mennyire mondható jónak a készüléknek ?
- anyagminősége és az összeszereltsége mennyire mondható jó minőségűnek (gumírozott) ? Az olvasó az újlenyomatokat mennyire gyűjti ?Elsősorban olyan felhasználói véleményekre lennék kíváncsi, akik használnak/használtak ilyen olvasót, mint sem tesztekre.
Elnézést a sok kérdésemért, de alaposan körbe akarom járni a témát, mielőtt meghozom a döntésemet.
Előre is köszönöm a segítségeteket.JBL Synthesis -> Egy hangrendszer mind fölött, egy hang kegyetlen, egy a nyomorba dönt ( árával biztos), bilincs az Egyetlen
-
paler
aktív tag
Hát ez hihetetlen, nem tudok dönteni hogy melyiket vegyem meg
Kobo Aurában ami tetszenek:
- dizájn, kijelző, világítás, menürendszer, akkuidő, számomra szimpatikusabb gyártóPocketBook Touch Lux 2 ami tetszik:
- több formátumtámogatás, olcsóbb ár, magyar nyelv, 2 év gariDe melyiket is
-
paler
aktív tag
válasz Libretom #10061 üzenetére
Szia Libretom !
Először is köszi a segítséget
Egyébként a Kobo Aura-ról leírt véleményed saját tapasztalat ? Láttál vagy esetleg volt is ilyen olvasód ? Csak azért kérdem, mert én sehol nem olvastam a Kobo-ról hogy szürkés tónusú lenne a a kijelzője a világítással. Sőt, a legtöbb pozitívumot pont a egységesen homogén és szépen megvilágított kijelzőjéről olvastam.
Most neked Pocketbook Touch Lux 2-d van ? Ha igen, akkor megosztanál velem pár dolgot a készülékkel kapcsolatosan ? Pl. akku üzemidő mennyire mondható jónak ? Ennél a készüléknél azt olvastam hogy alapból egy kissé szürkébb a kijelzője, és a megvilágítása meg kissé kékes (hidegebb fényű) mint pl. a Kobo-é vagy a PW2-é. A PB által támogatott formátumoknál, az összesnél gond nélkül lehet állítani a betűtípusokat, sorközöket, margókat ? Vagy van olyan formátum, amit a támogatás ellenére annyira nem kedvel (kezel jól) a készülék ?Ezekre a dolgokra még kíváncsi volnék.
[ Szerkesztve ]
-
paler
aktív tag
válasz gyuszi78 #10069 üzenetére
Köszi gyuszi78
Egyre jobban átbillenek a PB oldalára a Kobo Aura felől. A te PB-en mennyire homogén a világítás használatakor a kijelző ? Nekem a könyveim 98 %-a mobi formátumba van. A borítóképeknél mit kell mókolnod a Calibre-vel hogy láthatóak legyenek a borítóképek ?Esetleg át kell konvertálnod pl. epuba ? Az akkuidő számomra teljesen oké, ha tényleg hozza a 2 hétet.
Egyébként első olvasóm lenne, és szeretnék egy olyan készüléket amit jó pár évig megelégedéssel tudnék használni.[ Szerkesztve ]
-
paler
aktív tag
Már megismerkedtem a Calibre-vel, pdf-ből konvertáltam epub-ba egy könyvet. De a végeredmény nem lett 100%-os. Persze tudom hogy a pdf nem e-könyv, de van pár könyvem amit csak így sikerült beszereznem. De még így is jobb, mintha scannelt verzió lenne. Tehát akkor ha azt szeretném hogy teljes legyen az élmény, akkor csak konvertálnom kell.
[ Szerkesztve ]
-
paler
aktív tag
válasz gyuszi78 #10073 üzenetére
Szia !
Azért nem lett olyan gáz az sem hogy pdf-ből epub-ba konvertáltam. Viszont ha txt-be konvertálok először, akkor nem veszik el a szöveg formázássá ? Mert amit próbáltam pdf-ből konvertálni epub-ba, ott megmaradtak a formázási stílusok. Bár eddig csak a Calibre olvasójába néztem meg hogy milyen lett a végeredmény.
[ Szerkesztve ]
-
paler
aktív tag
Sziasztok !
(#10069) gyuszi78
(#10080) KBor
(#10081) LibretomSrácok köszönöm a válaszaitokat.
Ezek alapján eldőlt hogy PB Lux 2 lesz a befutó, bár a Kobo eleinte nagyon szimpatikus és favorit volt nálam, de a finish előtt beelőzte a PB.
Ma meg is jött a készülék, és az első ismerkedésen is túlvagyunk. Eddig szimpatikus és minőséginek tűnik az olvasó, bár őszintén szólva ez az első e-bookom, tehát olyan nagy viszonyítási alapom azért nincsen. Először 2 hete az MM-ben fogtam – tapiztam – és néztem meg közelebbről ilyen kütyüket.
Nem tudom hogy mennyire tehettem magasra a szintet ezzel a PB Lux 2 626-al, de szeretnék vele egy kellemes, problémamentes és hosszú házasságot kötni. Remélem ebben megfelelő partner lesz számomra.
Megnéztem hogy melyik szoftver van most a készüléken: W626.5.2.352 Talált frissebb verziót, most próbálom Wi-Fin keresztül leszedni és frissíteni. Remélem sikerül, mert már 2-3x megszakadt a letöltés, de nem tudom miért is.Na majd még jelentkezzem, ha valamivel elakadnék, vagy éppen kíváncsi volnék valamire a készülékkel kapcsolatban.
[ Szerkesztve ]
-
paler
aktív tag
Hát én első olvasónak a PB Lux 2 nem bántam meg, és főleg a világítás az ami nagyon hiányzott volna belőle.
Én is az a típus vagyok aki egy készülékkel hosszú távra tervez, tehát nem cserélgetem sűrűn a dolgaimat. Tehát inkább adok ki többet dolgokért, mint sem fél-egy év múlva cserélném kelljen azt amit már belaktam illetve megszoktam, csak az miatt mert van valami amit nem tud.JBL Synthesis -> Egy hangrendszer mind fölött, egy hang kegyetlen, egy a nyomorba dönt ( árával biztos), bilincs az Egyetlen
-
paler
aktív tag
válasz LittleBiG007 #10134 üzenetére
Jó ám, nekem eddig tökéletesen hozza az elvárásaimat. Még jó hogy gyorsan rájöttem hogy nekem kell bele világítás is, hiszen eddig az 5 nap használat során 90%-ban kellett is a hátérvilágítás. Ráadásul amitől tartottam egy kicsit, hogy esetleg nem lesz teljesen homogén majd a készülék kijelzővilágítása, ez is pozitívan érintett, mivel nálam tökéletesen egyenletes a fény eloszlása a kijelző teljes felületén. A lapozógomboktól is tartottam, mivel elsőre én furcsának találtam a készülék alján elhelyezve. De így most majdnem egy hét használat után azt mondom, hogy teljesen kényelmes a használatuk, olyannyira, hogy az érintőképernyő ellenére is 90%-ban ezeket használom lapozásra is.
Ráadásul a dobozból kivétel óta lassan egy hete használom az olvasót többnyire világítással (napi átlag 3 óra hosszát), és még mindig 50%-os a töltöttségi szintje a készüléknek. A dobozból kivéve még nem is volt töltőn az olvasó.Tehát eddig teljesen hozza az elvárásaimat ez az olvasó, és egyre jobban úgy érzem, hogy tényleg ez volt a jobb döntés a Kobo-val szemben.
Persze ez csak az én saját vélemény, az én igényeimhez mérten.Tehát mégegyszer szeretném megköszöni azoknak a kedves fórumtagoknak, akik figyelmembe ajánlották ezt a szuper kis e-könyv olvasó csodát. Öröm rajta olvasni a kedvenc könyveimet
[ Szerkesztve ]
-
paler
aktív tag
-
paler
aktív tag
válasz Dhampir #10612 üzenetére
Mióta jött rá újabb FW, a szoftvere is gyorsabb lett. Egyébként én maximálisan meg vagyok vele elégedve.
Az akkuja meg nálam nagyon jól bírja, még annak ellenére is hogy szinte mindig világítással olvasok.JBL Synthesis -> Egy hangrendszer mind fölött, egy hang kegyetlen, egy a nyomorba dönt ( árával biztos), bilincs az Egyetlen
-
paler
aktív tag
válasz LittleBiG007 #10769 üzenetére
THX meglessem gyorsan
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Tiltott témák:
● E-book illegális beszerzése
● Amazon Kindle jailbreak
● Saját olvasó eladásra kínálása
- Csak úgy lapul ezeken a képeken a Galaxy S25 Ultra dummy
- BestBuy topik
- Call of Duty: Black Ops 6
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- OLED TV topic
- Milyen egeret válasszak?
- Asszociációs játék. :)
- S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- Apple iPad Air 5 (2022) 64gb M1 chip - Makulátlan, Apple garancia, akár beszámítással
- Samsung Galaxy tab A 6
- Apple iPad 10th Gen Wi-fi 64GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Ipad pro 12.9 3. gen 256GB Wifi+Cellular, némi hibával, üzletből
- Apple iPad (2017) Wifi + 4G 32GB, Megkímélt Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest