Hirdetés
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Trifold, Pebble, Bosch, AI, AI, meg AI - CES 0. nap
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Fotók, videók mobillal
- Akciófigyelő: Ha kéne vezeték nélkül CarPlay és Android Auto...
- Félmillió felett a kiszállított Xiaomi autók száma
-
Mobilarena
Figyelem! Ez az összefoglaló már elavult! Ha valami nem világos, kérdezz a topikban.
Ha e-book olvasót szeretnél vásárolni, és nem tudod melyiket válaszd, olvasd el a következő írást: Elektronikus könyvolvasó választása
Népítélet, avagy a felhasználók véleménye az olvasóikról
A jelenleg Magyarországon megvásárolható legismertebb olvasók listája:
Új hozzászólás Aktív témák
-
doc
nagyúr
A nehany evvel ezelottihez kepest csillaghajo
anno ranteltem egy eleg eroset arrol hogy mekkora otvar hulladek volt a Kindle szoftvere, SEMMIT nem lehet allitani, pl a legkisebb margoval is a fel kepernyo ures maradt, meg egyebek... ahhoz kepest rengeteget fejlodott (bar azert a Kobotol meg mindig nagyon messze van), nekem a legnagyobb bajom vele hogy egyszeruen rossz a UX, nem kenyelmes hasznalni. Persze maga az olvasas, amig csak lapozol mindig a kovetkezore teljesen jo, de osszessegeben elegge limitalt... -
axioma
veterán
igazabol nincs erdemi penzugyi korlat, de jelenleg <1 evig es csak heti 2-3 hevezos nap amit latni, nem tennek bele sok penzt - az elozobe is mint latjuk felesleges volt, 5 evig biztos nem volt eloveve (jo, ebbe a covid is besegitett)
viszont kindle-t lehet passzolom, ha a mai napig nincs konyvtarszerkezetben kereses, anno rajottem ezert esett ki -
törölt tag
Valóban inkább időigényes, mert a Microsoft Office beszerzése sem egy nagy összeg pl (vírusírtóért sem mindenki ad ki 10-14k-t) és vannak ingyenes OCR programok vagy lehet, hogy megoldja warez beszerzés által.
balazsbence
A szöveges PDF-et nem kell kimásolgatni a Mobipocket Reader azt átalakítja Könyvolvasó számára viszonylag fogyaszthatóra. -
törölt tag
Felesleges ezen vitázni, hogy jogilag, mert így jártak...
Akinek volt egy kis esze, azok beszerezték, letöltötték fizikai módon is, ha már megvette.
Akik meg belemennek abba, hogy úgy veszik a könyveket, hogy azokhoz fizikailag nem férhetnek hozzá, majd ha nem elérhetőek, akkor úgy járnak! -
Cs1csó
titán
Továbra sem tiszta hogy valaki csak és kizárólag olvasásra használ egy olvasót, és nem akar soha ki nem használt többlettudásért és gyorsabb merülésért felárat fizetni.Nekem PB Touch Lux5-öm van és azon is van böngésző, meg talán valami játék is de sosem használtam egyiket sem.
-
-
Cs1csó
titán
nekem így van beállítva: kikapcsolt állapotban az épp aktuálisan olvasott könyv borítója látható.
De fontosabb számomra, hogy VÉDVE érezzem. A PB TL 5-öt amúgy is szerintem "túl" kicsi, és ahogy írtam csupa műanyag ami érzetre csúszós is (már amikor tok nélkül volt a kezemben)
Egy ilyen - talán egyeseknek túl masszív - tokom van: [link] -
Cs1csó
titán
ezek az egyéni preferenciák, pl. én tokkal használom a PB TL 5-öt mert féltem, hogy ha leesik akkor gondja lesz, ezért egy elég masszív tokban van ami bazira megnöveli a méretét, DE:
- én mivel ennek a toknak fedlapja is van(amit persze hátra lehet hajtani, sőt bújtató is van pl. hogy a jobb kezed amivel fogod annak 4 ujját bedugd alá és így még stabilabban fogd) úgy fogom mint egy könyvet - amikor ülve olvasok, tehát jobb kezembe az olvasó teste, bal kezemben a borító de kicsit azzal is fogom az olvasó testét a borítónál.- csak ülve vagy hason fekve olvasok így nem releváns a méret/súly sem hiszen az ölemben van a könyv vagy pedig ugye előttem ahogy a könyöklök és kézzel tartom.
A TOK az ami szintén egy megosztó probléma. Számomra iszonyatosan védtelennek tűnik egy olvasó tok nélkül de "csúszósabb" is, a műanyag burkolat és a kis vékony méret miatt.
-
Apollyon
Korrektor
Kobo gyorsabb valóban, de a megadott árkeretbe csak a Nía férne már bele, az pedig megjelenésekor is totál értelmetlen volt, mára meg már 6 éves modell. Persze szoftverileg ugyanúgy támogatott, de nem tud annyit, hogy megérné kockáztatni a feltehetően régi aksija miatt.
Egy Forma mondjuk már megérné akár felújított változatban is, mert sajnos azóta is totál egyedi eszköz a piacon, ha pedig van hozzá aksi utánpótlás gyakorlatilag örökre kitart.
-
Lien
aktív tag
Januárban visszaküldtem a Libra 2-m, mert ugyan az volt a baja a wi-fivel, mint a mostanival. Ergo hiába szedtem szét/ketté a 2.4 GHz és 5 GHz-t nem tudott rácsatlakozni. iPhone-al megosztottam az internetet, nem csatlakozott, Xiaomi telefonnal megosztottam a netet, arra csatlakozott.
-
Cs1csó
titán
Az is érdekes, hogy amelyik erősebb, több mindenre képes az többet fogyaszt amelyik "lassabb" az ugye takarékosabban bánik azrrőforrásokkal.
Engem a Koreader vett meg rendesen. Úgyhogy nálam a Pocketbook emiatt is kiemelt céleszköz, mert erre pik-pakk rá lehet varázsolni.
-
rednifegnar
senior tag
vegul is olvashato csak fura (beallitasi lehetoseg nincs).
inkabb mar az zavar, hogy kicsi a kijelzo es nincs valamifele hattervilagitasa.
az akksi is mar keveset bir. lattam lehet kapni utangyartottat, bar ezekkel az utangyartott akksikkal nincsenek jo tapasztalataim, lehet nem is lenne ertelme cserelni.
talan inkabb vennek masik olvasot. nem vagyok kepben total. fontos, hogy legyen hattervilagitasa, meg azert nagyobb kijelzo, de ne tul nagy (kb 8", no meg a kavatol is fugg mert ennek eleg nagy).
szoftverben nem tom mikent vannak manapsag, mi az amit erdemes venni (ár nem annyira szamit).
nekem szinte minden konyvem rtf-ben van, az valt be ennel a sonynal. metaadatok nincsenek, igazabol sosem hianyoztak, abrak se kellenek.
usb hattertarkent ramasoltam es kesz. a katalogusaival volt kavaras mert azt nem nagyon kezelte emberi modon. erre vegul irtam egy progit amivel odatszem neki a katalogusait es azt hiszi a sajatja, igy bele tudom varazsolni a dolgaimat.
meg van egy olyan hulyesege a miatt hogy irto lassu a procija, miutan lehuzom az usb-rol (akkor is ha nem csinaltam semmit) vagy 5 percig homokrazik.
jo lenne ha lehetne torolni is a fajlt magan a keszuleken (nem tom ilyen letezik e amin van valami alapszintu fajlkezlesi lehetoseg). -
Pár éve én is használtam Kobo-n pár hónapig, valóban többet evett a gyárinál, és akkor még pl. fontvastagítás sem volt. És tegyük hozzá, hogy a Kobo gyári szoftvere szerintem is nagyon jó, így akkor még én is hezitáltam a kettő közt.
Kb. 3 éve Kindle PW3-on használom, azóta a KOReader elég sokat fejlődött, és én már annyira megszoktam a sok funkcióját, hogy nem szeretnék mást használni. A fogyasztása pedig legalábbis a Kindle-n és úgy indítva, hogy a gyári szoftvert először kilövi maga alól nagyon jó, 1,5-2% óránként, átlag 30-35 óra kijön két hét készenléttel együtt egy 7,5 éves készüléken.
-
Calibre-rel tettem fel (7.10), nincsenek benne pluginek telepítve. (Egyelőre nem erőltetem, mert az olvasó új modell, és nem tudom, hogy mennyire kiforrott a támogatása. Azt hiszem a 7.9 még egyáltalán nem is támogatta.)
#25876 matti70 Végignéztem az összes fájlt, sehol nincsenek oldalszámok. Most az látszik valószínűnek, hogy amikor az olvasó "importálta" az epub-ot, akkor rendelhetett hozzá oldalszámokat.(?) Ha legközelebb rádugom számítógépre, (és nagyon ráérek), akkor megnézem, hogy a gépre felmásolt anyagban látszik-e valami. (Persze, ha valami bináris formátum, akkor így jártam.
) -
Beletúrtam az epub-ba és tényleg. Következő könyvnél meggondolom, hogy megoperáljam-e, kösz. (Persze jobb lenne, ha egy megvett könyvet egy megvett olvasón nem kellene operálgatni, de lehet, hogy ezzel már túl kukacoskodónak tűnök.)
A másik problémára (a láblécben az oldalszám csak kb. minden második lapozásra lép egyet) esetleg van ötlet? (Ha már turkáltam, akkor megnéztem, hogy van-e valahol oldalszám a html-ekben, de én nem láttam. Lehet, hogy még bugos a szoftver?) Igazából ki is kapcsoltam a láblécet, mert idegesített, és lehet, hogy nem is kapcsolom vissza, elég a progress bar. De azért technikailag továbbra is érdekelne.
-
Jabby
őstag
-
Apollyon
Korrektor
Az egy dolog, de tegyük fel felteszel az olvasódra csak 2000 könyvet. Legyünk jóindulatúak, és tételezzük fel, átlag 2 naponta elolvasol egy könyvet. Legyünk mégjobbindulatúak, és számoljuk úgy, hogy minden év szökőév, ergo 366 nap.
2000 könyv esetén 2 naponta 1 könyv az évi 183 kiolvasott könyvet jelent, ez pedig majdnem 11 év, úgy, hogy garantáltan elolvastál egyet két naponta 11 éven keresztül.
És akkor nem vettél más könyvet, csak azt olvastad, amit 11 évvel ezelőtt felraktál. Mire eljutsz idáig, addigra biztosan cserélsz olvasót, legalább egyszer, mert meg fog benne halni az akkumulátor ilyen olvasási tempóval.Szóval akkor érdemes átgondolni, valóban fizessünk-e a plusz tárhelyért, ami nem lesz kihasználva. Bár 2027-től már nem lehet árulni mobil eszközt / tabletet (ebbe az ebook olvasók is beletartoznak) az EU-ban cserélhető akku nélkül, de az még arrébb van.
-
Cs1csó
titán
sokszor belekapok egy íróba és darálom a műveit, persze ha nagyon sok műve van akkor van, hogy besokallok és váltok, de később visszatérek.
Nyilván nem könnyű a keresés de megoldható.Kezdésnek simán csak szerzők szerinti mappák vannak de ha már túl sok könyv és szerző lesz akkor esetleg A, B, C stb. mappák és azon belül a szerzők.
Követek blogokat stb. és az alapján jön a "kedv" hogy épp mit akarok olvasni majd.
Jellemzően ahogy írtam van, hogy rápörgök írók életművére de van, hogy sci-fi, fantasy, krimi, történelmi regény vonalon indulok el és azon belül olvasok többet, amíg szintén be nem sokallok és váltok más témára. -
törölt tag
Még ha egy középkategóriás táblagéped is van akkor sem lehet összehasonlítani az Amoled, OLED PWM-es kijelzőt egy E Ink kijelzővel.
A telefon meg egérmozi a 10-11" kijelzőkhöz képest.
Könyvolvasónál számít, hogy ki milyen sorközzel és betű mérettel olvas.
A 6" könyvolvasón nagyobb sorköz és betűméret esetén a tekintete csak ugrál a sorok között.
A 7 colos olvasók ilyen téren már komfortosabb olvasási élményt nyújtanak. -
-
Gabesz87
veterán
Melyik a legegyszerűbb(en kezelhető)? Feleségem iPhone-os, ha abból indulok ki hogy apple vs Droid, akkor ő az almát képviseli. Nem tudom, ilyesmi kül. kezelhetőségben, felületben megnyilvánul-e az e-bookoknál, csak azért írom, hogy neki tényleg a könnyű kezelhetőség ami számít. Méretben meg a ~7" szerintem elég lehet. Amit kényelmes kézben tartani. De megnézek videókat, összehasonlításokat!
-
Cs1csó
titán
-
csendes
addikt
A KOREader frontend-et LUA programozási nyelven írják, amihez van hatékony interpreter. A frontend rész nem számításigényes, nem jelentős a fogyasztása és egyébként a lapozás úgyis lassú. A KOreader ugyanazokat a nyílt forráskódú backend-eket használja, mint mondjuk a PB és ezekkel kiválóan integrálható a LUAJIT FFI-n keresztül. Az biztos, hogy egyes olvasókra kevésbé van optimalizálva és lehetnek benne hibák is időnként. Ez nem a LUA interpreter miatt van. Egyébként nagyon kellemes nyelv a LUA érdemes belenézni, persze van sok másik is.
-
BMizutani
tag
-
-
Cs1csó
titán
Ez is egy örök kérdés 6, 7, 8? Hiszen a betűméretet kb. korlátlan mértékben lehet állítani - növelni, csökkenteni - igaz minél nagyobbak a betűk annál többet kell lapozni bár ez szerintem érintőképernyőnél nem nagy gond. Nekem a PocketBook Touch Lux 5 esetén nem is kell lapozó "mozdulatot" csinálni elég ha a képernyő adott területére koppintok finoman. Bár én úgy érzem ennél a 6"-nál azért egy 1-2"-al nagyobbat szívesen kipróbálnék, a puding próbája az evés, lehet nem fog tetszeni a nagyobb méret és nagyobb súly vagy épp hogy nem fog zavarni. Olvastam már nagyobb méretű könyveket és igazán nem volt gondom vele kérdés egy e-könyv olvasónál ez hogy jönne le.
-
törölt tag
Felmenni felment csak külföldi fórumokon panaszkodtak rá, hogy volt, hogy lefagyasztotta az olvasót, vagy bizonyos funkciók nem működtek megfelelően.
Az is lehet, hogy nem rakták fel jól.
Carta1200 kijelzővel, csak a Kindle ami olcsóbb a Libra 2 normál ára 90eFt körül mozog. -
törölt tag
Nem olyan egyszerű azért...
Attól, hogy az eggyikre fölmegy még nem jelenti azt, hogy egy másik olvasón is majd jól fog működni.
pl Libra 2 problémás ilyen téren, külföldi fórumokon vannak panaszok a koreaderre.
Kindle olvasóra jailbreak kell de nem mindegy, hogy milyen a firmware. -
Ajándékok
aktív tag
Mindenkinek más a sok. Régen én is sokat olvastam. Most már keveset olvasok, talán havi 10-30 könyvet.
De akció szerűen, ezért még mindig tudom, hogy pl tok nem jó az olvasón, mert kényelmetlen tartani vele, az olvasó hátára ragasztott gyűrű viszont bevált, mert teljesen természetes tartásban van a kezem. Napi 1-2 óra esetén, rövid távon lehet, hogy nem veszed észre.
Most pl Kobo Forma olvasóm van, de el kell adnom, mert nem sima a háta, ezért nem ragad rá rendesen a gyűrű.hockeyapu:
A profik VC-t használtak. Az NC túl lassú és túl nagy volt. -
LittleBiG007
aktív tag
Nem értettelek félre. Csak a "telepítgés"-ről jutott ez eszembe. Még a múltkor valaki speciális használatot emlegetett, már akkor le akartam írni, csak elmaradt. Hogy a telepítgés és a speciális használat jelentheti ezt is, amit leirtam.
A fejlődés erről szól, nem arról, hogy hátradőlünk, hogy ez így már oké. Ha valami öt masodpercig tart, akkor azt leszorítjuk kettőre. Aztán még kevesebbre. Vagy hiába elfogadható a lapozás sebessége, vagy a kép frissítése, akkor is még gyorsabbá tesszük, lásd Paperwhite 5. -
@Pal
tag
Ez a formátum fontosságba vetett hit is fura nekem. Amióta olvasót használok, EPUB, MOBI, AZW, RTF, DOC és PDF formátumon kívül mással nem találkoztam és nem használtam, ja és a kép (jpg, png, tif, gif) formátumok, de olvasóval nem képnézegetés a cél.
A Novánál nem igazán a kütyü faktor, inkább a feldolgozó képesség ami mindent visz. Olvasáshoz olvasó, jegyzeteléshez "jegyzetelő". "Kütyüzésre" nem nagyon van szükségem. PC-t használok (most is ezen írok), itt működik minden amire szükség van.
Van egy tablet is, de nem nagyon szeretem, szegényt szinte csak arra használom, hogy feltöltöm időnként amikor lemerül.
Az olvasáshoz, jegyzeteléshez jó a Nova és nem jojózik tőle a szemem, mint a monitortól pár perc után.@LittleBiG007
Egyetértünk. -
LittleBiG007
aktív tag
Érdekes, hogy mindenki azt hiszi, hogy ha valaki Androidos olvasót vesz, akkor azt azért teszi, mert mindenféle alkalmazást akar telepítgetni és hogy ha úgymond csak olvasásra használja az ember, akkor már ne is vegyen ilyet.
Az én Onyx Novámon csak olyan funkciót ellátó alkalmazások vannak, amelyek a dedikált könyvolvasókon is léteznek, csak ezek sokkal magasabb szinten látják el a feladatukat. Nem is fogok rá más alkalmazásokat telepíteni, én azért fordítottam rá ezt a pénzt, hogy "összerakjak" egy olyan olvasót, amin minden funkció úgy működik, ahogy azt el is várom, amellett pedig még villámgyors is. Nincs rajta levelezés, nincs zenelejátszó, nincsenek játékok. Még a Google Play-t sem aktiváltam rajta. Nekem ez elsősorban könyvolvasó, nem tablet és nem telefon.
-
@Pal
tag
Megint összekeveredett a kijelzők, a tabletek, e-olvasók és az alkalmazások (programok) kérdésköre.
A rendszertelenül (hasábok, margók sorközök, sortávolságok, különböző betű méretek összevisszaságával) összeállított anyagokat a programok nem tudják értelmezni, ahogy néha mi magunk is összezavarodunk ilyesmik miatt. Ez nem az olvasó hibája és nem függ össze androidos, linuxos, mikroszoftos progikkal.
Nyilván a nagy, jó felbontású, színes kijelző képes visszaadni az anyag eredeti formáját és színvilágát. -
-
Bozek
nagyúr
Ha a könyvben be van fixálva, akkor is megoldható, mert minden gyári formázás egyesével ki lehet kapcsolni KOReader-ben.
Nálam ezek nagy része ki van kapcsolva és minden könyvre vonatkozóan be van állítva a nekem megfelelőre. Így bármelyik könyvet nyitom meg, mind ugyanúgy van formázva.
-
jlaudio
tag
Saját katalógus - > mappa ( bocs kicsit fáradt voltam).
Hétvégén volt időm és rengeteget nézelődtem, olvastam és végűl is a Kobo mellett döntöttem mivel nem akarok konvertálni és a PB elég sok probléma van. Gondolom a Kobo sem tud fülszöveget megjeleníteni a könyveknél, egyáltalán van olyan olvasó ami ezt tudja?
Amin most gondolkozok az a Libra 2 vs. Forma, 7" vagy 8" nem könnyű eldönteni de talán a Format már kicsit nehéz a mindennapi életben, napi szinten hordozgatni.
Talán a Libra jobban sikerült konstrukció szemben a Forma egyenetlen megvilágítására sokan panaszkodnak én meg inkább este tudok olvasni így ez egy elég lényeges funkció. -
Apollyon
Korrektor
kobo gyári olvasója sokkal jobb, nekem pl. a fontvastagítás állítása hasznos, de mivel night mód meg nincs, arra koreadert használok
De már van, Nickelmenuvel lehet könnyen állítani, és Dark Mode-nak hívják, vagyis ez nem az invert screen téma. Maga a kobo menük és beállítások fehér alapúak, a borítók is normálisak nem pedig invertedek, viszont maguk a könyv oldalai sötét alapon világosabb betűkkel van.
-
WynNyback
tag
nem kell bocsánatot kérned, teljesen jó volt a kommunikációd, bocs ha úgy érezted sértő volt nekem
Nem látni erről statokat de végül is azért azt lehet érezni egy átlag ebook olvasón, hogy nem olyan az összerakás minősége mint egy közepes mobilnak vagy tabletnek. Szeretnék egy nagy kijelzős színest is venni. A műszaki dokumentációkat a gyárban nagyon príma lenne vele olvasni. Garantáltan biztosítással
-
csendes
addikt
A gyári PB TL4-5 tok nagyjából olyan, mint az utángyártottak, árban is hasonló az új vámszabályokkal. Nehezen tudom elképzelni, hogy meg tudná hajlítani a házat, mivel a tok nem merev [link] .
Az üveg kijelző érzékenyebb a törésre mint a Möbius, viszont kevésbé karcolódik. Érdekes, hogy az új "on-cell touch" e-ink kijelzőt üveg- és rugalmas TFT panellel is lehet használni majd. [link] [link]
Az OEM gyártók nagyjából ugyanazok minden e-olvasónál, legalábbis 2019-ig Foxconn gyártotta a KIndle-t és a Pocketbook-ot is. -
Bozek
nagyúr
PocketBook-ra is.

Amúgy ha már KOReader, az előbb meghülyült. A buszon olvastam és kikapcsoltam, erre amikor most megint megnyitottam, már baszk nyelven szólt hozzám.
Szerencse, hogy nem almenüben van elrejtve a nyelvválasztás, így könnyen megtaláltam a Google fordító segítségével. -
Bozek
nagyúr
Ezért jó, ha tudsz telepíteni KOReader-t például. Ott egyesével kikapcsolhatod a gyári formázást, így nem okoz gondot a betűtípus és a betűméret. Nálam is csak ez a kézi sortörés zavar (a 8 Térség könyvből 5-nél benne van, az utolsó 3-ban már nem talált ilyent a Calibre), a többi rendben van.
-
Gargouille
őstag
Ez egy nagyon jó meglátás, a saját példámmal is alá tudom támasztani. Nem azért használtam 6"-os olvasót 10 évig, mert ez lett volna a jó méret, hanem mert erre volt pénzem. Amikor már a szemem nem tolerálta a méretet, akkor váltottam 7.8"-ra. Ez szerintem sokkal ideálisabb méret, közelebb áll az átlag regény mérethez, sőt meg merem kockáztatni, hogy egy kb 8.5"-os talán még jobb lenne.
Nem tudom más olvasóknál hogyan van, de nekem PB inkpad 3 van, ami súlyban szó szerint pehely könnyű, nem értem ezt a sokat emlegetett súly problémát sem. Szerintem a 6"-os kindle-öm se könnyebb, illetve lehet, hogy mérlegen kimérve van pár gramm eltérés, de érzésre nincs.
Szóval +1.
-
-
@Pal
tag
A világítás a gyári szoftver esetén mindnél fokozatmentes. Így is reklámozták alapból. A PB valóban nem tud kontrasztot változtatni és betűt se vastagít. Ezért inkább kerestem olyan betűtípust amelyik jobban olvasható volt számomra. KoReader telepítésével viszont ezek megoldhatók, de ekkor meg elvész a fény szabályozás finomsága.
-
LittleBiG007
aktív tag
És közel tökéletes az állapota! Nagyon büszke voltam arra, hogy a stílus is egyben van (szinte mindenkinek eltört már), sajnos viszont tavaly egyszerűen levált a felső része. És rá kellett jönnöm, hogy az anyagfáradás itt a gond, nem pedig az, hogy nem vigyáz rá az ember kellően.
-
skt
tag
Sziasztok!
Szeretnék venni egy olvasót magamnak, amit csak olvasásra használnék. Karácsonyra a barátnőmnek vettem egy sima Kindle-t (háttérvilágítós), ami tetszik nekem is. A keret nagyjából 20k lenne, az lenne a kérdésem, hogy érdemes e használtan akár egy 7. 8. gen-t, vagy PW 3-at nézni, vagy van valami ajánlható új, ebben az árkategóriában?
Előre is köszönöm!
Véletlenül válaszba írtam, sorry!
-
SolymossyBal
tag
Töltés volt hálózatról, PC-ről.
PC nem látja, több kábel után sem (az egyik tuti adatkábel, a Kindle mega vele).A reset a fenti LED-et éleszti fel csak. De reset után a háttérvilágítás elindítható.
Képernyőn a logo van befagyva, illetve alatta egy ujbegyj méretű függőleges csíkozás. Végig vastag szivacsos tokban, így a képernyő sérülése szerintem kicsukható.
-
sicc_innen
tag
A gyári beállításokra visszatettem az olvasót. Újra felmásoltam a KFMon, majd a KOReader állományokat ugyanúgy és ugyanoda, mint előzőleg, csak most nem PC-ről, hanem mobiltelóról OTG-n keresztül. Újraindítás. Érdekes módon az újonnan felmásolt fileok megjelentek a My Books menüpontban is, mint olvasatlan állományok. Nagyjából 80 ilyen új elemmel bővült a menüpont tartalma. (A .kobo\dropbox mappában viszont csak a könyveim vannak.)
Most már elindult a KOReader a .png fájlra való koppintással. (Megy végre és ez a lényeg!)
Sajnos az alap webböngészőn továbbra sem jelennek meg a prohardver topicok hsz-ai.
Nézegetem a KOReadert, hogy van-e benne, vagy adható-e hozzá valahogyan webböngésző. Érdemes próbálkoznom vele, vagy nem megy alatta? -
@Pal
tag
Sokkal lassabban tölt be mint az eredeti program, de a lapozással nincs probléma.
Van pl. egy 188 megás (szkennelt) pdf anyagom, amit az eredeti 2-3 mp, a KOReader 6-8 mp alatt tölt, be. Az eredeti programmal nagyon rossz a minősége, szinte olvashatatlan. A KOReaderrel tökéletesen jól olvasható minőségűvé sikerült beállítanom. A beállítás alatt viszont lefagyott néhányszor. Elég bosszantó volt, de nem adtam fel, és megért néhány percet, hogy végül normális (szemet nem gúvasztó) lett a könyv.A telepítés elég egyszerű, de elsőre - nem tudom, miért - nem működött rendesen. Kértem itt a fórumon segítséget, és az alapján újra telepítettem, de ekkor is voltak fura dolgok. Pl. a képernyő két oldalán a kávától kb. fél centire, függőlegesen, megjelent egy fehér hajszál vékony csík. Mintha kijelzőhiba lenne. Pdf-ben viszont nem volt ott. Több dologgal is próbálkoztam, de nem tűnt el. (Az eredeti programnál nem volt ilyen hiba.)
Visszaállítottam a gyári beállításokat, ezután újra feltettem a KOReadert. A beállítások alkalmával időnként lefagy (persze lehet, hogy türelmetlen vagyok), de azóta jól működik.
LittleBiG007 topikgazdánk meg is említette, hogy vannak mindenféle apró bosszúságok, gondolom ilyesmire gondolt.
Mióta nem állítgatom, tökéletes.
Ja, a fényerő, színhő szabályozás nem olyan fejlett mint a gyári programban, ezért először a gyári alkalmazást használom a beállításhoz, és a KOReaderben csak fel-le kapcsolom a világítást. -
LittleBiG007
aktív tag
Nekem eddig egyszer kellett a fekvő mód, vagyis jobban mondva csak egy olvasónál, a 8 colos InkPad 3-nál. Buszon olvasva nagyon kilógott felfelé a mérete miatt, és féltem, hogy kisodorják a kezemből. Fekvő módban (két hasábos megjelenítéssel) viszont a vastagabb résznél stabilan fogható volt egy kézzel, és közelebb is tudtam tartani magamhoz.
-
köszi a tippet, megnézem.
LittleBiG007: próbáltam keresni, de semmi kifejezésre nem sikerült ilyet találni. A megnézést köszönöm, de annyira nem életbevágó a dolog, úgyhogy ne rabold vele az időd.mod: felraktam a calibrét, átkonvertáltam epub-ba és szépen ki tudom jelölni. sőt random helyeken voltak betűösszekeverések, az is megszűnt. szóval nem kezeli annyira 100%osan a mobikat. (bár az nyomdai formázást elveszítette, de bumm, ez legyen a legnagyobb bajom)
mod2: a mobiban be volt állítva a nyelv
-
fPApi
őstag
+ azoknak is, akik a merülés miatt "aggódnak": már leírtam, hogy napi vegyes, 1-3 óra olvasással min. 10-12 nap az üzemidő (nova pro). Most úgy állok, hogy 15 napja töltöttem, és még 12%-on van. Szóval szerintem teljesen elfogadható a 1,5-2 hetente töltés, az androidos plusz dolgok (ami szintén sokszor le lett már írva) pedig egyértelműen hasznosak.
Új hozzászólás Aktív témák
Tiltott témák:
● E-book illegális beszerzése
● Saját olvasó eladásra kínálása
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- CES 2026: jön az AMD CES előadása és az NVIDIA GeForce ON
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Tanuljunk angolul!
- Medence topik
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- eBay
- Bestbuy játékok
- További aktív témák...
- Bontatlan Új M2 M4 IPAD PRO 2022 12,9 128GB - 256GB Wi-Fi Azonnal DEÁK TÉRNÉL Átvehető
- iPad Pro 11-inch M2 Wi-fi + Cellular 5G 128GB Silver
- Lenovo Yoga Smart tab 10.1"-es tablet eladó
- Bontatlan ÚJ IPAD PRO M1 M2 M4 11 12,9 Wi-Fi és 5g cellular 128--512GB DEÁK TÉRNÉL Azonnal Átvehető.
- iPad Pro 13-inch (M4) WI-FI Cellular 512 GB
- Spiegen Rugged Armor Pro tok PS Portal-hoz
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Midnight-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4219,100% Akksi
- iPhone 15 Pro Max 256GB 90% (1év Garancia) Akár új akksival is kérhető!
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3590
- Samsung Galaxy S23 Ultra - Green - 8GB /256GB - Újszerű állapot!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
anno ranteltem egy eleg eroset arrol hogy mekkora otvar hulladek volt a Kindle szoftvere, SEMMIT nem lehet allitani, pl a legkisebb margoval is a fel kepernyo ures maradt, meg egyebek... ahhoz kepest rengeteget fejlodott (bar azert a Kobotol meg mindig nagyon messze van), nekem a legnagyobb bajom vele hogy egyszeruen rossz a UX, nem kenyelmes hasznalni. Persze maga az olvasas, amig csak lapozol mindig a kovetkezore teljesen jo, de osszessegeben elegge limitalt...

)
És akkor nem vettél más könyvet, csak azt olvastad, amit 11 évvel ezelőtt felraktál. Mire eljutsz idáig, addigra biztosan cserélsz olvasót, legalább egyszer, mert meg fog benne halni az akkumulátor ilyen olvasási tempóval.
Nekem kényelmesebb így olvasni, soha nem váltanék vissza kisebbre.