Hirdetés
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Rugalmas OLED panelre válthat a Samsung Galaxy A57
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- QWERTY billentyűzetes, üzenet-fókuszú androidos mobil a Clicks Communicator
- CES 2026: Minden kiszivárgott bemutatója előtt a Motorola új csúcstelefonjáról
-
Mobilarena
Figyelem! Ez az összefoglaló már elavult! Ha valami nem világos, kérdezz a topikban.
Ha e-book olvasót szeretnél vásárolni, és nem tudod melyiket válaszd, olvasd el a következő írást: Elektronikus könyvolvasó választása
Népítélet, avagy a felhasználók véleménye az olvasóikról
A jelenleg Magyarországon megvásárolható legismertebb olvasók listája:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Oldman2
nagyúr
Alapeset:
A papíralapú könyvben legtöbbször vannak teljesen üres, vagy részben üres oldalak.
Ha nem fixen van az ebook fájlban rögzítve az eredeti oldal száma (épp arról beszélünk, hogy nem, hanem egy megadott karakter/oldal érték alapján a sw kalkulálja ki azt), akkor soha nem fog egyezni az eredeti oldalszám és a kalkulált.
És ha csak „hozzávetőlegesen” egyezik, akkor semmi értelme. -
Oldman2
nagyúr
Közben kipróbáltam ezt az új funkciót, sok értelmét én sem látom (megrögzött KOReader használóként), de ha ez így van megoldva, akkor részemről akár maradhat is.
Most olvasok egy könyvben 377 oldalas epub-ot, azt hogy az olvasón is 377 oldalas legyen, elég tökölős beállítani... én úgy oldottam volna meg, hogy "bekérem" a könyv eredeti összes oldalszámát és ez alapján kalkuláltam volna ki, hány karakter legyen az epub-ban "oldalanként". -
Oldman2
nagyúr
A hivatkozás egy (másik) könyv adott oldalára mindig az eredeti oldalszámra mutat, ami "sima szöveg"
Ha a ugyanabban a könyvben (ebook-ban) hivatkozol egy másik (eredeti) oldalszámra, akkor szövegként megjelenik, hogy pl. "a 23. oldalon", ami technikailag linkként viselkedhet.
Én így szoktam csinálni...
-
Oldman2
nagyúr
válasz
Space marine
üzenetére
Én nemrég vettem egy Refurbished PW6 2024-et, összesen 44e HUF volt. KOReader fut rajta első pillanattól.
7", pehelykönnyű, színhőmérséklet állítás, KOR...
Kell ennél több?
-
Oldman2
nagyúr
válasz
Intelligencs
üzenetére
Bocs, Új hozzászólásnak szántam...
-
Oldman2
nagyúr
válasz
Intelligencs
üzenetére
Kobo related kérdés:
A készüléken be vagyok lépve egy Kobo fiókba. Kilépéskor ugyanúgy lefut egy Factory Reset mint Kindle eszközökön?
-
Oldman2
nagyúr
Aki néhanapján használ Mailboxde.com fiókot, annak jó tudni hogy (ők, de gondolom a többi hasonló cég is) kérnek egy „személyazonosság igazolást, amit pl. banki átutalással” lehet megoldani. WISE, PAYPAL és tsai. nem megfelelőek erre.
Elég 0,01 EURO-t (ma ez 4 HUF) átutalni a megrendelő nevére szóló bankszámláról egy adott bankszámlára. -
Oldman2
nagyúr
válasz
gajdocsige
üzenetére
Rövid a válasz, ha PDF, akkor egy Tablet a megoldás.
-
-
Oldman2
nagyúr
válasz
Hegyirabló
üzenetére
A vázolt helyzetben előnye nincs, csak hátránya.
Konkrétan, a mai színes E-ink kijelzők „fekete-fehér módban” nem olyan élesek, mint a hagyományos E-ink társaik, mivel a színesek kisebb felbontást tudnak. -
Oldman2
nagyúr
válasz
balazsbence
üzenetére
A PDF használat szépségei:
"de hát minden könyv pdf-ben van..."
-
Oldman2
nagyúr
válasz
V.Stryker
üzenetére
Mivel van külön KOReader topik, itt ez szerintem offtopik, de válaszolok:
KOReader alatt (mint sok minden egyéb is) beállítható, hogy
- mely mappa legyen a Home mappa, és hogy ez nyíljon meg a Fájlkezelőben alapból,
- beállítható, hogy a segédfájlok a könyvfájlok mellett, vagy egy (másik) egységes könyvtárban jöjjenek létre.
Nálam egy Boox Page-en, létre lett hozva egy Books könyvtár, én oda másolok mindent WiFi-n a Calibre-hez csatlakozva. -
-
Oldman2
nagyúr
válasz
V.Stryker
üzenetére
A telepítés után a Page-en elvégzendő plusz teendőkről meg itt olvashatsz.
-
Oldman2
nagyúr
Függetlenül az általad leírtaktól, de a Pocketbook készülékekhez kapcsolódó (régebbi) tapasztalat, hogy a gyári tokok sűrűn "összetörték" a kijelzőt.
Lehet hogy ez mára megszűnt, nincs róla infóm, de ezt is jó tudni a PB családról.
Lehet hogy ez mára már teljesen megszűnt, de éppen az olcsóbb kategóriás készülékekre volt ez jellemző, amiket gyakran ajánlanak itt (is).
-
Oldman2
nagyúr
Egy Note Air 4C és egy iPad "színes" képének összehasonlítása (a Reddit-ről):

-
Oldman2
nagyúr
válasz
totasenior
üzenetére
A könyv 536 oldal, az ePub (jelenleg) a 389. oldalnál jár... türelem.
-
Oldman2
nagyúr
válasz
totasenior
üzenetére
Ha az „itt-ott közkézen” forgó PDF-ről van szó, akkor nem csodálom, az valami rettenetes nyersanyag.
-
Oldman2
nagyúr
válasz
totasenior
üzenetére
1. lépés
Felejtsd el a PDF formátumot.2. lépés
Szerezd be az adott könyvet egy valódi, áttördelhető ebook formátumban.
epub, mobi, azw(3) -
Oldman2
nagyúr
válasz
Ereshkigal
üzenetére
A következő ki/belépésig, vagy az eszköz gyári állapotba állításáig.
Utána visszaáll a reklámos állapot. -
Oldman2
nagyúr
Onyx Boox Page beépített NeoReader olvasóprogram
Hogyan lehet ebben kikapcsolni (a nálam alapból bekapcsolt) szóelválasztás funkciót?
Valószínű valami túl egyértelmű helyen lesz, mivel nem találom...
-
Oldman2
nagyúr
válasz
Cs1csó
üzenetére
Másképpen megfogalmazva "ugyanazt", egy LCD/OLED kijelző esetén a szemedbe világít a kijelző mögötti LED "fal", míg e-ink kijelző esetén a kijelzőről visszaverődő megvilágítás fényét látod, utóbbi esetben nem közvetlen a szemedbe zúdul a fényözön (ahogy valódi könyv esetén sem).
-
Oldman2
nagyúr
válasz
Cs1csó
üzenetére
Mindeközben egy (szerintem) igen fontos dolgot ne felejtsetek el...
A nagyobb kijelzőméret, a legtöbb esetben "nagyobb" súlyt is jelent. Ha a Kindle 3 súlya az évek során megszokottá vált, könnyen "nehéz" lehet bármely újabb eszköz. Szóval erre is figyelni érdemes.
Az idézőjelek nem véletlenek, de a megszokás nagy úr...
-
Oldman2
nagyúr
-
Oldman2
nagyúr
válasz
hajraolaj1
üzenetére
Örülök, hogy így látod. Van egy 3 éves unokánk, őt most kezdték el Könyvtárba hordani...
SOKKAL nagyobb örömmel jár oda és választ fizikai könyvet, mint amit bárki el tud képzelni.
Az „eszköz” vásárlás ráér még az ő esetükben. -
Oldman2
nagyúr
válasz
hajraolaj1
üzenetére
Nem fog tetszeni a válaszom:
egy 9 évesnek semmilyent nem szabad venni. Menj inkább ki vele az udvarra/erdőbe/játszótérre...
-
Oldman2
nagyúr
válasz
rednifegnar
üzenetére
Az automatikus forgáshoz kapcsolódóan, nekem anno (amikor még Oasis 3-asom volt) az kimondottan tetszett, hogy (KOReader alatt) a képek automatikus illesztését beállítva (álló/fekvő tájolás esetén), a képek jobban jelentek meg egy sima elfordítás eredményeként. A jelenlegi PW5 ezt sajnos nem tudja.
-
Oldman2
nagyúr
Jómagam általában estefelé olvasok, így a világítás kell.
Egy időben játszadoztam én is Tablettel, de a rendelkezésre álló Huawei készüléket képtelenség volt annyira leszabályozni, hogy sötétben ne égesse ki az ember szemét.
A mai E-Ink kijelzők e téren klasszissal jobbak.
Sajnos sokan a mai Droidos E-Ink kijelzős készülékeken is leragadnak az „de hát ezen szaggat a YouTube...” szintjén.
De nem vagyunk egyformák, ha valakinek a normál kijelző megfelel, vegyen nyugodtan egy Tabletet. PDF-re egyénként is az ajánlott, sokaknál ez is alapvető elvárás.
Ave...
-
Oldman2
nagyúr
válasz
sicc_innen
üzenetére
Bármi mozdulat beállítható, ez csak az alapértelmezett.
Nálam pl. a képernyő alsó részén jobbra suhintassal megy a screenshot. Hogy hová mentse, az szintén beállítható.
-
Oldman2
nagyúr
válasz
sicc_innen
üzenetére
-
Oldman2
nagyúr
Tipp: a Kindle készülékek nem mennek bizonyos WiFi csatornákon. Nálad melyik csatornán szór a Router?
Soha sem lehet tudni...
-
Oldman2
nagyúr
2023. december 29. - 2024. január 08 között 24% kedvezmény minden E-könyvre és hangoskönyvre
-
Oldman2
nagyúr
válasz
chaosmonger
üzenetére
Majdcsak megérti már "mindenki", hogy a készülék maga nem támogatja továbbra sem az EPUB formátumot, de az Amazon „emailben ráküldés szolgáltatása” átkonvertálja ezt a formátumot is a készülék által kezelhetővé.
-
Oldman2
nagyúr
válasz
üzenetére
Ami nekem a legnagyobb „kedvencem”, hogy az összes elképzelhető kézmozdulat testreszabható.
Sőt, „összetett mozdulat kombinációk” is létrehozahtók benne.
Ha valakit érdekel a téma, a létező KOReader topikban kérdezzen...
-
Oldman2
nagyúr
válasz
szkutyi
üzenetére
Képátlóról beszélünk, a kijelző oldalaránya pedig nem ugyanolyan a két eszközön.
A 6,8"-os e-ink kijelző már elég kényelmes méretű, de még kezelhető egy kézben is.
Egy könyvet és egy E-ink kijelzőt (átlagos könyv esetén) nem érdemes összehasonlítani. Némelyik új kiadású könyv borzalmas szedésű és kötésű. -
Oldman2
nagyúr
Találtam egy ilyet, két éve többen nekiálltunk egy Összefoglalónak, de nem keltette fel az illetékes figyelmét azóta sem.
Ezennel "felkínálom" a társaságnak, hátha talál benne valami értelmeset.

-
Oldman2
nagyúr
Vettem relative olcsón egy Kobo Aura HD készüléket, ami beüzemelés közben az új firmware letöltése közben/után "behalt"...
Jelenleg ennyiben kimerülnek az életjelei.
Akinek Kobo készüléke van, meg tudná-e mondani, hogy a fw frissítés normál esetben hogyan fut le?
Letölt - Reboot - Kész?
Próbálok rájönni, min futhatott félre...
Ami jelenleg tippem, hogy az SD kártya halt meg benne.
-
Oldman2
nagyúr
Kíváncsi vagyok, ki mit reagál erre a hírre!?
-
Oldman2
nagyúr
válasz
gemellus2010
üzenetére
Frissítsd, rendszeresen kerülnek be az újabb készülékek a hw adatbázisába.
-
Oldman2
nagyúr
válasz
zsoltzsolt
üzenetére
Leárazva eladják. Mi ezen a különleges?
Új hozzászólás Aktív témák
Tiltott témák:
● E-book illegális beszerzése
● Saját olvasó eladásra kínálása
- Motoros topic
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Fizetős szoftverek ingyen vagy kedvezményesen
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Alkoholista nevelde
- Hisense LCD és LED TV-k
- Kuponkunyeráló
- További aktív témák...
- Ipad Pro 12.9" M2 (6.gen) + Pencil 2.gen. újszerű állapotú
- Bontatlan ÚJ IPAD PRO M1 M2 M4 11 12,9 Wi-Fi és 5g cellular 128--512GB DEÁK TÉRNÉL Azonnal Átvehető.
- Bomba ár! ÚJ, bontatlan iPad AIR 11 6.gen M2 CHIP! 256GB WIFI + 5G Cellular KÁRTYAFÜGGETLEN!
- Xiaomi Redmi Pad 2 128GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- iPad Air 4. Gen 2020 Wi-Fi+Cellular 64GB Sky Blue, 97% aKKUval, Üzletből, garanciával
- Eladó Samsung Galaxy S21 FE 5G 6/128GB / 12 hó jótállás
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4174, 94% Akkumulátor
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2020 128GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3584
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3844
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest