Hirdetés
- Így készül egy Earfun headset
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Magisk
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- iPhone topik
-
Mobilarena
Ha e-book olvasót szeretnél vásárolni, és nem tudod melyiket válaszd, olvasd el a következő írást: Elektronikus könyvolvasó választása
Népítélet, avagy a felhasználók véleménye az olvasóikról
A jelenleg Magyarországon megvásárolható legismertebb olvasók listája:
Új hozzászólás Aktív témák
-
doc
nagyúr
nekem Aura HD van, szoval azt illetoen tudok tapasztalatokrol beszamolni, de gondolom a sima Aura is kb. ugyanaz, leszamitva a valamivel kisebb felbontasu kijelzot
a formatumtamogatasnal mi hianyzik? EPUBot tud, az olvasasra szant ebookok (tehat NEM a PDF-ek) kb 99%-a egy kattintassal konvertalhato
egyebkent gyarilag is olvas valamennyire .mobi-t (bar erdemesebb konvertalni), HTML-t, meg talan RTF-et is
az anyagminoseg az Aura HD eseteben felemas, teljesen jol hasznalhato, de nincs olyan patentul osszerakva mint a regi Nookom
napsutesben tokeletesen olvashato, sotetben a vilagitasnak hala szinten
-
doc
nagyúr
-
Jack@l
veterán
Gugli tudja, de segítek kicsit: 1 col = 2,54 cm
[ Szerkesztve ]
A hozzászólási jogosultságodat 2 hónap időtartamra korlátoztuk (1 hsz / 10 nap) a következő ok miatt: Az ÁSZF III 10/8. pontjának megsértése - trollkodás - miatt. Többször és többen is kértek már, hogy hozzászólás írásakor használd a linkelés funkciót, mert ennek elmaradása sokak számára zavaró.
-
Jack@l
veterán
800x600 as felbontás, a ppi ugyanannyi mindkét irányban, tehát a méretarány 4:3. Ez minimális guglizással meg lett volna 1 perc alatt neked is. Nem kötekedni akartam rákerestem előte, de ennyi fárasdtságot csak vegyetek már kérdezés előtt.
[ Szerkesztve ]
A hozzászólási jogosultságodat 2 hónap időtartamra korlátoztuk (1 hsz / 10 nap) a következő ok miatt: Az ÁSZF III 10/8. pontjának megsértése - trollkodás - miatt. Többször és többen is kértek már, hogy hozzászólás írásakor használd a linkelés funkciót, mert ennek elmaradása sokak számára zavaró.
-
Libretom
aktív tag
A 6 "-os Kobo Aura nagyon praktikus, mert kicsi, könnyű és a megvilágítása is kellően homogén. Viszont a megvilágított kijelző kissé szürkés tónusú, és ami a legfontosabb nem eléggé kontrasztosak a betűi. Valószínűleg a kapacitív kijelzőnek "köszönhetően". A kettő közül én a Touch Luxot választanám, már csak a garancia miatt is, mégpedig a MMarkt-osat, mert ott könnyebb a garanciát intézni, nem kell elküldeni sehova, csak leadod és ott is kapod vissza.
-
gyuszi78
tag
ha megengeded akkor válaszolnék pár kérdésedre,bár nem nekem voltak címezve!
én is egy PB touch lux 2 tulaj vagyok!
Akku ido:szerintem jónak mondható,bár voltak kétségeim,ugyanis olvastam hogy voltak gyárilag rossz akuval leszállított készulékek.Ezeket már kicserélték mindet,úgyhogy ez a probléma kilöve.De ha nem wifizel sokat akkor biztos hogy kibír min. 2 hetet, 1-2 óra olvasás mellett, feltöltés nélkül.
Megvilágítás:tényleg kicsit kékes,DE csak ha úgy 5%-ig van feltolva,felette már sokkal fehérebb a fénye!
Egyébként sötétben is úgy 10% körülire van állítva a megvilágítás,nekem abszolút megfelel,erösebben számomra már zavaró.
Feltétlenül frissíteni kell a firmvert:az új megjelenése teljesen más mint a régié!Igaz hogy nincs benne annyi beállítási lehetöség mint korábban de ami benne maradt az böven elég.
Minden formátumnál lehet betüméretet állítani:epub,prc,mobi van kipróbálva.Természetesen PDF-nél nem müködik a dolog.
Egyetlen bajom van,mégpedig hogy mobi-s formátumoknál nem jeleníti meg a borítót,ezt calibre-vel pár pillanat alatt megoldom.Nem is emlékszem rá hogy lefagyott volna.jó kis készülék szerintem!
-
gyuszi78
tag
A háttérvilágítás elég homogénnek mondható,csak a legalján látni enyhén hogy vannak világosabb helyek,de abszolút nem zavaró.
Egyébként átkonvertálás annyiból áll hogy calibre-ben mobi-ról epub-ba egy kattintás,nem kell állítani semmit.Gyerekjáték az egész,még nekem sem okozott gondot
A könyveket meg ebup formátumban vásárolom ott ilyen probléma nincs.
Nekem is ez az elsö olvasóm. -
-
KBor
csendes tag
Szia Paler!
Magam is PB Lux2 használó vagyok. Előtte több mint 2 évig PB touch olvasót használtam, azzal is tökéletesen meg voltam elégedve, de aztán hiányozni kezdett a sötétben olvasás lehetősége, úgyhogy továbbadtam a családban. Hasonlóan jók a tapasztalataim, megbízható, akksija jól bírja, alapból tartozék az angol-magyar, és angol értelmező szótár.
Calibrével meg lehet oldani, hogy a mobi-t automatikusan epub-ra konvertálva küldje ki az olvasóra - igaz így a felmásolás ideje hosszabb lesz. Amúgy nekem semmi bajom a mobi-val. -
Libretom
aktív tag
Igen, a Kobo Aura 6-ost volt alkalmam alaposan tanulmányozni. Az Aura HD-től sajnos nagyon elmarad a kijelzője. Ha az ember egymás mellé teszi, akkor érzékeli ezt a kissé szürkés tónust. Ez nem foltosodást jelent, hanem a kijelző színtónusát. Nem annyira fehér, vagy kékes, hanem inkább szürkéskék jellegű. Egyébként egyáltalán nem zavaró, már csak azért sem mert sikerült úgy megcsinálni, hogy homogén, foltmentes. (Az érzékeltetés kedvéért: az Aura HD kékesebb, a PW2 fehér).Engem a betűk kontrasztjának kissé gyengébb minősége jobban zavar. A PB Touchlux 2-t és az Aura 6-ost nem láttam egymás mellett.
A PB-n nagyon sok beállítási lehetőség van, de (talán a formátum gazdagsága miatt?), mintha kissé belassulna időnként pl. a könyvek betöltésénél. Ez csak első benyomás volt, inkább arra hagynám az értékelést, akinek ilyen olvasója van, és mindennap használja. A kijelzőjét én eléggé homogénnek és a Kobo 6-nál fehérebbnek érzékeltem.
Én nagyon fontos szempontnak tartom azt, hogy a gariztatás mennyire mehet egyszerűen. -
-
Ébri
senior tag
Én nyáron Onyx T68 és Aura HD között vacilláltam, az Aura HD-nak hangyányit szebb a képe, s az Onyxot feleslegesen túl nagynak éreztem, valamint az Android home gomb hiányát idegesítőnek éreztem. Ezen felül akkor még volt olyan hibája, hogy vhol 20 és 40 százalékos akkuszint között végtelen reboot ciklusba esett, valamint a touch része se volt tökéletes (utóbbiról még olvasta, hogy egy FW frissítés javította).
Az android azért nem rossz, ha jól olvastam, tovább bírja, mint az androidos Wayteq. Az Aura HD-n én koreadert használok, de ha nem lenne, a saját olvasója is egész jól testre szabható, ugyanakkor az adatbázisa elég sérülékeny.
(Egyébként ha már drága olvasó és Kobo, szerintem a H2O érdekesebb.)
-
Dhampir
félisten
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Tiltott témák:
● E-book illegális beszerzése
● Amazon Kindle jailbreak
● Saját olvasó eladásra kínálása
- Asszociációs játék. :)
- S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Crypto Trade
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Videó stream letöltése
- Így készül egy Earfun headset
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- További aktív témák...
- Apple iPad Air 5 (2022) 64gb M1 chip - Makulátlan, Apple garancia, akár beszámítással
- Samsung Galaxy tab A 6
- Apple iPad 10th Gen Wi-fi 64GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Ipad pro 12.9 3. gen 256GB Wifi+Cellular, némi hibával, üzletből
- Apple iPad (2017) Wifi + 4G 32GB, Megkímélt Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest