Hirdetés
- MIUI / HyperOS topik
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
-
Mobilarena
Figyelem! Ez az összefoglaló már elavult! Ha valami nem világos, kérdezz a topikban.
Ha e-book olvasót szeretnél vásárolni, és nem tudod melyiket válaszd, olvasd el a következő írást: Elektronikus könyvolvasó választása
Népítélet, avagy a felhasználók véleménye az olvasóikról
A jelenleg Magyarországon megvásárolható legismertebb olvasók listája:
Új hozzászólás Aktív témák
-
SaGa59
őstag
válasz
SaGa59
üzenetére
Kicsit próbálgattam még.
A Megjelenés lapon tedd be a "Bekezdések közötti térköz eltávolítása" pipát. Ha használod a Heurisztikus feldolgozást, akkor ott legyen benne a pipa az "Üres sorok törlése a bekezdések között" négyszögben.
Játszani kell ugyanitt a "Sorkiegyenlítési értékkel". Ha 0.5 alatti, akkor sűrűbben darabolja szét a bekezdéseket, ha fölötte van, néha összehúzza őket. Úgy tűnik, az oldalak végén félbemaradt mondatokkal nem sokat tud kezdeni, ott majdnem mindig megtöri a bekezdéseket.
A "Sorkiegyenlítési érték" ott van a PDF bemeneti lapon is, nem tudom melyik az erősebb, érdemes talán egyformára tenni őket.
Ez az érték arra jó, hogy megpróbáljuk vele megakadályozni, hogy az adott pdf-ben, amikor kisebb lesz az oldal, az A4-esben végig érő sorok átalakuljanak egy-egy nagyjából másfél soros bekezdéssé, de ne is vonjon össze több, egymást követő rövidebb sort egyetlen bekezdéssé.Van itt valahol egy calibre fórum, ha jól tudom, ott talán többet is tudnak mondani...
-
SaGa59
őstag
válasz
janosibaja
üzenetére
Nagyjából ilyen. Mekkorák a pdf-ek alapból?. A Kindle-nek van az egyik legjobb pdf olvasó appja, ha nem A4-es, érdemes lenne megpróbálni közvetlenül, konvertálás nélkül megnézni rajta.
Az a baj, hogy a pdf gyakorlatilag soronként tartalmazza a szöveget, és ha át kell méretezni, szétesik a tagolás, nem nagyon tudják összefogni a konverterek az egymást követő sorokat rendesen. -
SaGa59
őstag
válasz
janosibaja
üzenetére
A calibre-ben a mobi kimenet a prc, ha beállítod a Mobi kimenet-nél, hogy a mobi fájltípus "old" legyen. Akkor is mobi kiterjesztést ad neki, nyugodtan nevezd át prc-re.
De A5-nél nagyobb pdf-ből baromi ronda lesz. Az A5-ös pdf-et elég jól kezelik a kindle-k. A nagyobbakat meg 90 fokkal elforgatva, egy oldalt 3 lépésben elég jól el lehet olvasni.
-
fattyu
veterán
válasz
janosibaja
üzenetére
konvertálni kellik prcbe
calbire megbírkózik valamennyire a fix tördeléstől megszabadulással.
-
janosibaja
őstag
Sziasztok, TUDOM, többször is le volt írva a topicban, hogy a pdf nem e-könyv formátum, értem. Mégis, ha csakis ebben a formátumban tudok beszerezni egy számomra fontos anyagot, akkor hogy egyáltalán valamennyire olvasható legyen Kindle-n, azért tehetek valamit?
Értem, hogy sz@r lesz, de kompromisszumokkal olvashatóvá tehető?

-
SaGa59
őstag
válasz
janosibaja
üzenetére
Ha doc-ból nem mennek, akkor lehet, hogy rtf-ből se fognak. A pdf-et nyugodtan felejtsd el mint konverzió forrást, marad a html. Azért az rtf-et próbáld ki...
-
janosibaja
őstag
válasz
üzenetére
Még egy kérdés konvertálás-ügyben.
A MEK oldaláról a kinézett könyvet letölthetem HTML, Word, RTF és PDF formátumban is. Ha Calibre-vel szeretnék konvertálni, minden különösebb varázslat nélkül - de mondjuk szeretném, hogy a lábjegyzet hivatkozások működjenek, mert Wordből konvertálva nem működtek -, akkor melyik formátumban töltsem le és hogyan konvertáljam?
Előre is köszi.

-
SaGa59
őstag
válasz
Hyperion
üzenetére
Passz. Nincs ilyen olvasóm. Ami eddig a kezemben volt, mindegyiken (a nagyon kótványok kivételével) be lehetett állítani vagy "globálisan", vagy a könyvek olvasása közben, könyvenként, hogy használja a beágyazott fontokat és stílusokat, a saját alapkészletei helyett. Ez azért kell, mert az ADE leszármazott e-pub olvasók csak akkor tudják megjeleníteni az őű betűinket, ha van beágyazott font, abban benne van ez a 4 karakter és az olvasó úgy van beállítva, hogy ezt használja is.
A calibre font beágyazása (az e-pub konverziónál) kicsit becsapós. Ki is választhatod, hogy mi legyen a "szövegtörzs" fontja (amikor megadod, hogy melyik betűkészletet tegye bele), meg azt is "bebipálhatod", hogy ágyazza be a hivatkozott betűtípusokat. Ilyenkor azokat teszi bele, amik a forrásszövegben (odt, rtf,) be vannak állítva a bekezdés stílusoknál és a gépeden is telepítve vannak. Ha mind a kettő be van állítva, akkor a szövegtörzs és társai azzal lesznek megjelenítve, amit hozzáadtál kézzel, míg a többi, az alapértelmezettől eltérő betűtípussal szedett szöveg (pl címsorok) fontja is benne lesznek az e-pubban. Ha a "hivatkozott betűtípusok beágyazását" kihagyod, akkor minden a külön beállított fonttal lesz az e-pubban.
-
Hyperion
senior tag
válasz
hampidampi
üzenetére
1 próbát megér! De a Calibrevel miért nem jó

Valamit mégis csinálhat, mert hiába állítom át originálról bármi másra a font stílust az olvasón, semmi változást nem látok... -
Hyperion
senior tag
válasz
hampidampi
üzenetére
igen ... Lehet hogy én csinálok valamit rosszul?
Amit csinálok:
Calibre:Bemeneti Karakter kódolás: UTF-8 Próbáltam többet is.
Betütípus beágyazás : Droid Serif Próbáltam többet is.
Hivatkozott betűtípus beágyazása : PipaEnnyi.
Kell még valami?
-
Hyperion
senior tag
Sziasztok!
Sony PRS-T1-nél mi a megoldás a hosszú ő és ű betük helyes megjelenítésére?
Rootolni nem szeretném, ha nem feltétlenül szükséges.Anno emlékszem, hogy az embed_fonts plugin kellett a Calibre-be, de az újak már ezt tartalmazzák.
Ki is választok egy másik fontot, de semmi..Tudtok segíteni?
Köszönöm! -
emitter
őstag
válasz
Dhampir
üzenetére
Köszi! Mint megtudtam a bolttól, DRM-mel védett PDF-ről van szó, amit nem is lehet akármilyen olvasóval megnyitni, hanem csak az Adobe Digital Editions szoftverével, ill. néhány DRM-képes Adobe-appal. És egyszerre max. 5 eszközön lehet megnyitva a fájl... (mindezt csak infóként azoknak, akik hasonló DRM-es könyvbe botlanának)
-
GrandS
senior tag
Keresek Debrecenben szervizt, ahol ebook olvasót javítanak. Tud valaki? Kösz!
-
Pferi
senior tag
válasz
czappa
üzenetére
Szia!
Az Icarus ugyanaz mint a Wayteq xBook 60FL, nekem ez utóbbi van erről tudok nyilatkozni:
1 feltöltéssel 4-5 könyvet el lehet olvasni, nagyon alacsony háttérvilágítás mellett. Ha nem használod kikapcsolt állapotban hetekig nem merül, csak minimálisat.
USB kapcsolaton keresztül akár a Total Commanderrel is másolhatsz a belső memóriájába vagy a behelyezett Micro SD kártyára is.
Szótárról nem tudok nyilatkozni, még nem használtam. -
czappa
aktív tag
Sziasztok,
még soha nem volt e-köny olvasom.
Icarus Illumina2 HD-vel kapcsolatban pár kérdésem lenne.
1) Kb. mennyi ideig bírja egy feltöltéssel (androidos kütyü, ezért merült fel bennem, hogy talán az akku idő nem az erőssége)
2) Hogyan másolok rá fájlokat? USB-n?
3) Szótár peogram van rajta alapból, vagy legalább könnyű rá telepíteni? -
emitter
őstag
Üdv,
egy olyan kérdésem lenne, hogy ha megvásárlok egy ebookot (pl. PDF-ben ezt), az simán másolható, vagy el van látva valamilyen másolásvédelemmel? (PC-n olvasnánk, azért gondoltam ebook formátumra, mert akkor minden kolléga elérné, nem kéne kézről kézre adni, mint a papír könyvet)
-
Dava
tag
Most nem lépkedek vissza a nevek miatt, szóval aki ragasztani szeretne forrasztás helyett: ne tedd kérlek

Ha rosszul köt meg, nem fog érintkezni a két oldal aztán kaparhatod szikével. De ez a kisebb gond, mivel a ragasztó korrodálja a vezetőt, ami ezután nem fog vezetni.
Ha oviban volt kézműves foglalkozás és túlélted, akkor a forrasztás se lesz gond, csak keress rá youtube-on. Kérj valakitől kölcsön egy pákát, biztos hogy találsz egyet ismerősök között (de ha nem, van nagyon olcsón aliexpressen).
Ha szétcseszed a vezetőt és ki kell cserélni, az már komolyabb falat lesz...
-
amaryy
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Elszántam magam életem első e-book olvasójának megvételére. Sokat keresgéltem, és az alábbinál kötöttem ki, azonban nem igazán találok róla véleményeket sehol.
Ha valakinek van tapasztalata, ellenvetése, vagy bármi tanácsa, kérem ossza meg velem
Prestigio MultiReader Lumen 3764
Kijelző méret: 6 "
Kijelző felbontás: 800 x 600
Kijelző típus: E-ink©
Belső memória: 4 GB
Támogatott dokumentumok: EPUB, FB2, HTML, MOBI, PDB, PDF, RTF, TXT
Támogatott képformátumok: BMP, GIF, JPEG, PNG,
Memóriakártya olvasó: Micro SD
Szín: Fekete
Méret: 174 x 120.6 x 8
Háttérvilágítás: IgenHa valami más márkát ajánlanátok, hasonló árfekvésben, azt is szívesen meghallgatom. Köszönöm előre is a segítségeket!
-
Helsing
aktív tag
válasz
nickcreeper
üzenetére
18e-ért szerintem teljesen jó vétel.
-
nickcreeper
tag
válasz
Helsing
üzenetére
Kindle 6 Wifi 4Gb-ra gondoltam. Ninsenek nagy igényeim. iPad mellé kellene, ogy ne folyjon ki a szemem, de nem esti olvasáshoz.
-
törölt tag
válasz
janosibaja
üzenetére
Calibre programmal. Ha doc-ba van akkor Worddel átalakítod docx-be. (Itt érdemes esztétikai okokból Worddel sorkizártra beállítani az egész doksit, a fejezetcímeket középre ha meg versidézet van azt meg balra zárni.) Ezt a formátumot már ismeri a Calibre. Ott új könyv hozzáadása, majd kimenetnek beállítod azw3-at és konvertálás. Alapértelmezetten a Dokumentumok->Calibre Library mappába menti. Ha elválasztást is akarsz azt is leírom.
-
janosibaja
őstag
Elnézést a sok dumáért, nem akartam telespammelni a topicot, meg van: rtf-ből jó lett a konvertálás.
-
janosibaja
őstag
Bocsánat, már nem tudom szerkeszteni az előző kérdést. Ezzel konvertáltam, de szétesett az egész, 3 soronként üres sorok stb.
-
janosibaja
őstag
Sziasztok, valaki már elmagyarázta egyszer, de nem találom
. Hogyan is kell Word doksit mobira, Kindlen olvashatóra konvertálni? 
-
Helsing
aktív tag
válasz
nickcreeper
üzenetére
Milyen kiadású a Kindle amit kinéztél?
Mik a fontos szempontok neked egy e-book olvasónál? Pl világítás, ár, stb. -
Dhampir
félisten
válasz
aggleány
üzenetére
Amennyiben nem jönne össze senkivel, talán még ő is segítene, bár nem biztos, hogy elvállalná.
-
menpee
aktív tag
ereader-store.de webshoppal vannak tapasztalataitok?
Erősen gondolkodok egy Onyx i86HDML Plusban, de rajtuk kívül nem árulja senki. -
robi-k
őstag
Sziasztok,
tud valaki beszerezni jó áron Kobo Glo HD olvasót? Ha igen, jelezze privátba.
-
nickcreeper
tag
Sziasztok!
Szeretnék egy könyvolvasót venni. A kiszemeltem a sima Kindle 18 ezerért Ausztriában.
Megéri? Esetleg tudtok mást ajánlani?
Előre is köszönöm! -
Helsing
aktív tag
válasz
Mercutio_
üzenetére
Miért marná fel? Normális ragasztót kell használni.
(#11048) pjen:
Ha rendesen odanyomod ahova kell akkor nem kerül közé ragasztó.Részemről zárom ezt a vitát mert már felesleges tovább nyújtani. Én személy szerint nem rohangálnék műszerész után hanem megcsinálnám otthon öt perc alatt ragasztóval, de ez én vagyok.
-
pjen
félisten
válasz
Helsing
üzenetére
Te ezt hosszú távon kipróbáltad?Az érintkezésen oly pici áram folyik át,hogy öntisztuláról nem beszélhetünk.Bármilyen pici ragasztó kerúl a két fém kózé vagy egy kicsit oxidálódik már nem müködik.Egyébként létezik ragasztó ami vezet,de az sem helyettesíti a forrasztást.Pákám nekem is van és az ismerôseim legalább 80% szintén.Párszáz forintért bármelyik mûszerész megforrasztja.
-
Helsing
aktív tag
A drótot odanyomod ahova kell, érintkezik, köré nyomod a ragasztót. A vezeték ugyanúgy érintkezik mert nem a drót és az érintendő felület közé nyomod a ragasztót hanem köré.
Amúgy meg persze, a forrasztás az igazi, de azt az emberek 99,99%-a nem tudja otthon megcsinálni. Nincs mindenkinek forrasztgatós ismerőse, ha meg elviszi szakihoz akkor pénzbe kerül. Bár gondolom olyan túl sokba nem kerülhet egyetlen pötty.
-
pjen
félisten
válasz
Helsing
üzenetére
Tényleg nem értem.Az én olvasatomban az a vezeték amellyel az aku és a panel van összkótve elvált,ezt forrasztással szokták ujra egyesíteni,hogy megfelelôen vezesse az áramot.Ragasztóban ritka az amelyik úgy vezet mint a forrasztás.Persze lehet én értem félre a problémát,de mások is a forrasztást javasolták.
-
Helsing
aktív tag
Te most szándékosan nem érted amit írok?

(#11037) fsdb:
Csak akkor oxidálódik ha oxigén (víz) éri ami a ragasztó alatt nem túl valószínű. Ennyi erővel akkor a forrasztás alatt is oxidálódik.De nekem mindegy csak egy jó tanács volt a ragasztás. Egyszerű, olcsó és nem kell hozzá szinte semmi. Forrasztani is lehet csak ha kókler csinálja akkor könnyen kukában végezheti az e-book olvasó.
A ragasztás nem mellesleg elég gyakori és jól bevált módszer. Gyárilag. Nem egy készülékben láttam már.
(#11043) Zyrius:
Reklámos verzió? -
Zyrius
aktív tag
sziasztok,
pár napja kindle pw3 tulaj vagyok ha valakinek volna valamilyen kérdése kérdezzen bátran. Azt azért gyorsan hozzáteszem, h ez az első ebook-om szóval ha lehet elég jól körbeírt kérdésekkel bombázzatok

üdv
-
dehecked
tag
Erre valaki?

-
Helsing
aktív tag
És az miért baj? Odateszi a drótot ahova kell aztán rányom egy kis ragasztót. A drót érintkezni fog azzal amivel kell. A ragasztó nem a drót és a nem tom mi között lesz így lényegtelen hogy szigetel. Sőt lehet hogy még jobb is ha szigetel mivel úgy tuti nem okoz zárlatot.
Szerintem felesleges forrasztgatni egy darab drótot ami nincs kitéve semmilyen hatásnak. Persze ha valaki ért hozzá vagy van valami ismerőse aki meg tudja csinálni akkor lehet, hogy érdemes azt választani, de egyébként a ragasztás is ugyanolyan jó lehet. Megfelelő ragasztóval 100 évig ott marad az a drót és nem kell hozzá semmilyen szerszám vagy szaktudás.
-
aggleány
addikt

-
Pferi
senior tag
"Ha a fájront kulcsal ki tudod nyitni a raktárat látni fogod,hogy tele van kôr vinklivel." Ezen mi nem érthető?!?!?!??

-
aggleány
addikt
Amiket itt írtok, az nekem nagyon nem érthető.

-
pjen
félisten
válasz
LittleBiG007
üzenetére
Ha a fájront kulcsal ki tudod nyitni a raktárat látni fogod,hogy tele van kôr vinklivel.
-
aggleány
addikt
Nincs itt valaki, aki foglalkozik ilyesmivel?

-
dehecked
tag
válasz
aggleány
üzenetére
Forrasztas miatt elektronikaval foglalkozo embert keresz, villanyszerelot aki kisfesszel foglalkozik, mondjuk mint a regi szakik akik sufnikban tv-ket es radiokat javitanak
de egy sima elengedett forrasztast egy iskolai novendek is siman megjavit par perc alatt (elektrotechnika szakos legyen azert
) -
dehecked
tag
Hello forumbrigad!
ebook olvaso vasarlasa elott allok, nagy igenyeim nincsenek, de donteskeptelen vagyok ettol fuggetlenul.Kriteriumok:
-angliaban hivatalosan beszerezheto legyen
-kis meret (maga a keszulekhaz legyen kicsi, a kobo mini nagyon tetszett kezben tartva, pwII meg belefer esetleg, de annal nagyobb semmikepp)
-konnyen tudjak ra konyveket venni, nem szeretnek egyelore macerat a konvertalasokkal amig nem muszaj (eredeti nyelven olvasok mindent, ez egyelore angol/magyar)
-strapabiro tok legyen hozza elerheto (nem kell vizallo, de konnyen megeshet h leejtem a foldre, nem szeretnem ha betorne a kijelzo)
-angol-angol magyarazo szotar elonynek szamit
-wifis verzio untig eleg, de semmi arcatlan reklamot nem szeretnek
-ne keruljon egy vagyonba, tehat mondjuk £150-ig bezarolag orulnek ha lenne valami nekem
Elore is koszi mindegyotoknek!
-
-
Jocozolg
tag
Üdv a Csapatnak!
Már régen néztem be ide, de most megint aktuális a dolog.
Az Edigitálnál akcióznak és pont esedékes egy ebook olvasó vétel.
Icarus Illumina2 HD-t néztem ami most 35 eFt.
Szerintetek ez jó vétel vagy inkább Kindle Paperwhite II legyen 40 eFt-ért.
Nekem Kindle 5-öm van.
A mostani vétel a feleségemnek lesz ajándékba (diplomaosztó).Köszi
J. -
aggleány
addikt
válasz
Libretom
üzenetére
Nekem is gyanús, hogy ez egy felújított példány.
Ez van, így jártam.Dhampir
Gari már nincs, másfél éves, és amúgy is Angliából jött.

ABal
Még az is lehet, hogy megpróbálom megreparálni.
Momentán szét van szedve, és itt áll az asztalon. Az a baj, hogy nagyon úgy néz ki, hogy a forrasztás engedett el, ahhoz meg finoman szólva nem értek. -
ABal
őstag
Aggleány az ifixit legújabb tagja.

Remélem, sikerül rendbe szedni a masinát!
-
aggleány
addikt
Hihi, elég érdekes dolog történt. Lelkesen nézegettem, hogy mit kell majd csinálnom az akkuval, erre egyszer csak hopp, felpattant az a kis izé, ami az akksiból kijövő drótot kötötte az alaplaphoz.
Szerintem elengedett a forrasztás. Bár alaposan megnézve úgy néz ki, mintha már valaki feszegette volna, mivel karcolásokat találtam pont azon a részen. Ez csak azért felettébb érdekes, mivel tudomásom szerint első tulaj vagyok, Angliából jött az olvasó. 
-
Libretom
aktív tag
válasz
aggleány
üzenetére
Én így csináltam: Egy vékony és (a sérülés elkerülése érdekében!) elég széles fém pengével egy ponton szétpattintottam az elő-, és hátlapot annyira, hogy utána ebbe résbe egy műanyag vonalzó legvékonyabb pereme becsússzon. Bedugtam a vonalzó szélét, és lassan végig toltam az olvasó teljes hosszán a vonalzót, úgy hogy ne pattanjon vissza a hátlap, aztán folytattam a mások oldalon, így körbe, míg szépen le nem jött. Így szabaddá válik hátul az akku, aminek az igen apró saruját egy csipesz félével le lehet húzni, (vagy kicsi csavarhúzóval kibillenteni) majd vissza, és lehet indítani a gépet. Leírva bonyolultabb, néhány perc alatt megvan. Igen puha műanyagból van a tok, ezért kell nagyon vigyázni, hogy ne (nagyon) sérüljön az elő, és hátlap találkozásánál.
-
aggleány
addikt
válasz
hampidampi
üzenetére
Köszi!

Új hozzászólás Aktív témák
Tiltott témák:
● E-book illegális beszerzése
● Saját olvasó eladásra kínálása
- Gumi és felni topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Projektor topic
- Milyen autót vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- MIUI / HyperOS topik
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- BestBuy topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3881
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A23 5G / 4/128GB / Kártyafüggetlen / 12 Hó Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

. Hogyan is kell Word doksit mobira, Kindlen olvashatóra konvertálni?
Budapest, XVIII. kerület, de Pesten belül szívesen elhurcolnám bárhova, ahol tudnak rajta segíteni. 

Ez van, így jártam.
Momentán szét van szedve, és itt áll az asztalon. Az a baj, hogy nagyon úgy néz ki, hogy a forrasztás engedett el, ahhoz meg finoman szólva nem értek.
Szerintem elengedett a forrasztás. Bár alaposan megnézve úgy néz ki, mintha már valaki feszegette volna, mivel karcolásokat találtam pont azon a részen. Ez csak azért felettébb érdekes, mivel tudomásom szerint első tulaj vagyok, Angliából jött az olvasó.