Hirdetés
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Megérkezett Magyarországra a Xiaomi Smart Band 9 Pro
- Xiaomi Watch 2 - fast fashion
- Végre hivatalos a legolcsóbb 5G-s készülék
- Oppo Find X5 Pro - megtalálták
- Google Pixel topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
-
Mobilarena
Ha e-book olvasót szeretnél vásárolni, és nem tudod melyiket válaszd, olvasd el a következő írást: Elektronikus könyvolvasó választása
Népítélet, avagy a felhasználók véleménye az olvasóikról
A jelenleg Magyarországon megvásárolható legismertebb olvasók listája:
Új hozzászólás Aktív témák
-
spileraaa
senior tag
válasz hampidampi #1560 üzenetére
igen de konkret valasz nem jot hogy a ketto kozul melyiket mert tobbet nem tudok ra szani csak 250 leit ... ( es akkor 3 kozul akartam valasztani de vegul a 3 kat kizartam mivel keveset tud )
Erdély (Románia) Huawei Mate 20 Pro /Huawei Mate 10 Pro/ Xiaomi Redmi 3s Prime / Lenovo A660
-
Degeczi
nagyúr
válasz hampidampi #1714 üzenetére
egyetértek: legalább könyvekkel kapcsolatos torrenteknél nem az anyagok mérete kellene számítson
-
smilecat
aktív tag
válasz hampidampi #1714 üzenetére
Biztos van benne igazság, de ha én megosztom nem a méret miatt rakok pdf-et fel, hanem mert jobban néz ki mint a prc v epub, igaz ez nem méretezhető.
pl:
-
axioma
veterán
válasz hampidampi #1871 üzenetére
Wow, koszi, meg fogom nezni, most eppen nem vagyok otthon.
Szerk. doc: ezt nem is ertem, hogy mi: "Calibrevel erkezo ebook-meta". En a calibre altal a konyv nevevel egyezo, es metaadatokat tartalmazo file-bol masoltam azt a sort.
Az awk es hasonlok nekem annyira nem fekszenek, de ne'mi algoritmikus gondolkodassal es a grep es sed parancsok hasznalataval ezek megoldhatoak (tipikus modszerem az, hogy csinalok egy ls -1-et file-ba, azt sed-del soronkent korbebastyazom ugy adatokkal, hogy a vege az a batch file legyen, ami pont a kivant vegeredmenyt csinalja meg).[ Szerkesztve ]
-
axioma
veterán
válasz hampidampi #1871 üzenetére
Szuper, me'g a bevezeto 0-kal kiegeszites is konnyen ment a tutorialban megtalalva. Vegulis csak a filenevbe raktam a sorszamot, aztan onnantol mar mind1, sorban vannak es kesz.
Na es egy tok uj vilagot talaltam, mert eddig nem volt olyan szelesre szethuzva az ablak, hoghy egyaltalan lassam, hogy nem csak muvelet kozbeni setting-ek vannak, hanem van kulon menupontja... igy mar sokkal egyszerubb lesz! -
zserbox
őstag
válasz hampidampi #2004 üzenetére
így se jó valamiért :S
-
Cruzolka
aktív tag
-
axioma
veterán
válasz hampidampi #2099 üzenetére
Szegeny ember vizzel foz Tudatlan meg a felinformaciokbol. Meg is lepodtem, hogy en aki alig par hete kezdtem foglalkozni vele, en kell beirjam a megoldast - ami ezek szerint nem is kimondottan kedvezo. Bar azert ami nem fer bele az rtf-be a docx-bol, azt nem is hiszem hogy latni akarom az epub-ban.
Mindenesetre koszi az infot!bf76: Pdf meg nem erint, mert az enyem egybol kezeli, minek epub-ositanam.
-
buci30
addikt
válasz hampidampi #2395 üzenetére
Az lehet de én nem tudok annyira angolul... De minden jó csak erre voltam kíváncsi. Köszönöm!
iPhone 11 pro max, iPad Air2, Macbook pro, Apple Watch 44mm, Apple Airpods pro
-
doc
nagyúr
válasz hampidampi #2400 üzenetére
Igy van
A kerdes, hogy van-e wifi a cegnel, mert ez esetben messze a legjobb valasztas a Nook. Ha nincs, akkor viszont csak 3G johet szoba, ugyhogy marad a Kindle (viszont azzal nem lesz tul kenyelmes levelezni).
En is hasonlo helyen dolgozom, szerencsere 1-2 eve mar leszoktak arrol hogy az embert vegzaljak a mobilja miatt (bar elvileg meg mindig nem szabad), sot, mar egy wifi is van az epuletben (igaz hogy arra racsatlakozni kb. eselytelen, sokkal konnyebb a vezetekes nethez accountot szerezni ) -
Dhampir
félisten
válasz hampidampi #2531 üzenetére
Ezt jó tudni, köszönöm!
-
Kövezett
tag
válasz hampidampi #2624 üzenetére
A Gentium Book Basic is jól mutat e-tintás kijelzőn.
-
AkosAkos
aktív tag
válasz hampidampi #2668 üzenetére
Most kipróbáltam ezt az online konvertálást,de ennél is (meg a többinél is) ez van ha megnyitom a fájlt a Mobipocket Reader-rel:
Ez meg ha az Epub Reader for Windows-zal:
"6.1" is not a valid floating point value."[ Szerkesztve ]
-
AkosAkos
aktív tag
válasz hampidampi #2679 üzenetére
CoolReaderrel jó.
Köszönöm mindenkitől a segítséget!
[ Szerkesztve ]
-
csongi
veterán
válasz hampidampi #2921 üzenetére
Jó! Akkor 10-15ezer között
Amint látom a zöme 6"-es viszont nem tudom milyen lehet azon olvasni. Van egy 5" telefon, azt picinek találom olvasásra, lehet csak a tft kijelző miatt érzem így. -
leslieke
Jómunkásember
válasz hampidampi #3122 üzenetére
Köszi, ezt már nézegettem.
[ Szerkesztve ]
A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az első háromnak fáj az ára!
-
woodworm
veterán
válasz hampidampi #3220 üzenetére
"Én nem tudok róla, hogy lenne olyan e-könyv olvasó, ami kezelné a djvu-t,"
Gyári állapotban nem is, de a Kindle és a Nook is rávehető."6"-on nem egy élvezet A4-re/US Letterre formázott szöveget olvasni."
A saját djvu-im pl. nem oldalpárokat tartalmaznak, hanem normálisan körbevágott, minimális margójú szövegmezőket, tehát nem eget rengető a betűk nagyságának az eltérése. Mondjuk a kényelemről tényleg le kell mondani.[ Szerkesztve ]
-
yamal
csendes tag
válasz hampidampi #3222 üzenetére
egy rakat gyerek, mese könyvet ebben találni meg. akkor ez mehet a tabletra. mert e-book-on nem lesz jó.
-
yamal
csendes tag
válasz hampidampi #3224 üzenetére
tudom mire való de mivel "ujak" a szerzemények így a kiterjesztésekkel nem vagyok még tisztában hogy mit esznek meg normálisan.
amúgy nagyon bevált. -
törölt tag
Pedig vannak olvasok, amik alapból ismerik/kezelik ezt a formátumot is. (kijelző mérettől függetlenül)
" a kiterjesztésekkel nem vagyok még tisztában hogy mit esznek meg normálisan."
Úgy látom vásárlásnál ez nem volt szempont, mint itt a többségnek
[ Szerkesztve ]
-
zserbox
őstag
ezt kitudnád fejteni?
mert azóta se sikerült megoldani, calibrit választottam betőtípusnak, de így se jó -
zserbox
őstag
válasz hampidampi #3228 üzenetére
fel se raktam, mert tudtam hogy nem kell, de így se működik.
-
vegyszer
addikt
válasz hampidampi #3257 üzenetére
Nem kis segedelem volt eme linked!
"Újságírás az, amit a hatalom nem akar nyomtatásban látni. Minden más csak propaganda." George Orwell
-
pusiga
tag
válasz hampidampi #3954 üzenetére
Megnyitottam az első 10-et pdf readerrel a tulajdonságok menüpontnál kiírja a méretet, és az alábbit kaptam:
3,5 x 4,6 1 db
4,8 x 3,2 1 db
5,74 x 7,94 1 db
5,83 x 8,61 1 db
8,3 x 11,7 inch 6 dbA4 körüli méret 60 %, annál kisebb 40 %
hmmm...
-
Degeczi
nagyúr
válasz hampidampi #4056 üzenetére
nem: az e-ink kijelzők képfrissítése kb. fél mp, így kb. 2 fps a technológiai limit
(az természetesen lehet, hogy ennél lassabban lapoz egy készülék, hiszen a Beagle-t leszámítva on-the-fly kell renderelnie a következő oldalt - de egyrészt azzal együtt is egy mp alatt marad a lapozások sebessége, másrészt itt a görgetésről beszéltem, ahol már nincs ilyesmire szükség, ott elsődlegesen az e-ink kijelző lassúsága érvényesül) -
válasz hampidampi #4076 üzenetére
Megnéztem, így végül összesen 267$-ra jön ki, ami 57e HUF (189$ jelenleg 41e)
-
doc
nagyúr
válasz hampidampi #4102 üzenetére
melyik progressbarra gondolsz, ami a kijelzo aljan van? mert a konyvlistaban ott vannak a pottyok, de olvasas kozben tenyleg csak a szazalekos kijelzes latszik (amitol a hajam tudnam tepni...)
-
Degeczi
nagyúr
válasz hampidampi #4102 üzenetére
asszem már a Touch-ról is eltűnt a progress bar
(pedig tényleg a fejezetjelölés miatt is jó. Másrészt nem tudom, lehet-e egyáltalán olyan gyorsan fejezetet ugrani az érintős Kindle-ökön, mint ahogy a billentyűsökön nagyon praktikus a jobbra-balra iránygombokkal? Ugyanakkor asszem a PPW hozta azt a módot, ahol az eddigi olvasási tempó alapján meg tudja saccolni a fejezetből hátralévő időt, amit nem haszontalan kijelezni: egy hosszú, sokfejezetes könyv esetén többet jelenthet, mint az apró pöttyök) -
válasz hampidampi #4262 üzenetére
Arra gondoltam, hogy a mobilra optimalizált oldalak "m.xyz.hu", ahol tényleg csak a hír/cikk van minden csilivili nélkül. Erről a "news fetch",ről, és WEBlap küldőről hol lehet olvasni?
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
pusiga
tag
válasz hampidampi #4274 üzenetére
Köszönöm.
Esetleg személyes tapasztalata (vagy véleménye) van valakinek az Icarus8-ról? -
TirGael
tag
válasz hampidampi #4415 üzenetére
e-inkes olvasóhoz mennyivel kéne nagyobbra szabni a tárcám?
a noteslate tervezett árából indultam ki, úgylátszik hiba volt. (és amennyibe írásra alkalmatlan, nem is kell akkorának lennie, sőt.)tabletet erre a célra nem szeretnék, kézzel írni igazán jól egyiken sem lehet, ráadásul amikor vissza akarom olvasni a dolgokat, akkor nem szeretném, hogy nagyon világítson.
[ Szerkesztve ]
-
TirGael
tag
válasz hampidampi #4419 üzenetére
idáig is csak írni olvasni szerettem volna, ebből az utóbbi kiesett, mert megfizethetetlen.
nookot találtam most 50%-osan leárazva
mennyire jó ötlet? -
Deck
titán
válasz hampidampi #4601 üzenetére
Teljesen egyetértek. Mi 25ezer forint? Kb 6-7 könyv ára. És ha ennél többet olvas el rajta már megérte.. És hát persze biztos vagyok benne, hogy sokkal többet fog elolvasni
[ Szerkesztve ]
PS5
-
jimmy399
senior tag
válasz hampidampi #4601 üzenetére
És tényleg új fiú vagyok az E-book reader-ek világában
--- N/A ---
-
Dhampir
félisten
válasz hampidampi #4820 üzenetére
Az marha jól néz ki. Megvan még?
(#4822) hampidampi
Hű, pedig ma már ritka kincsnek számít az ilyesmi.
(#4818) Pierre75
Bengtsson regénye "kötelező" olvasmány.
(#4819) aggleány
Török Gyula: Fehér Virág című novelláját olvastam el nemrég és ajánlom (habár tudom, hogy ez a topic nem a könyvajánlós).
[ Szerkesztve ]
-
aggleány
addikt
válasz hampidampi #4910 üzenetére
Engem pl. befolyásolt a formátum a választásnál. Van, akinek lényegtelen, de ez nem azt jelenti, hogy mindenkinek az.
-
aggleány
addikt
válasz hampidampi #4929 üzenetére
Köszi, ezeket is felveszem a listára.
-
Libretom
aktív tag
válasz hampidampi #5041 üzenetére
Azt hiszem Pw3-at akartál írni !?
-
blash
tag
válasz hampidampi #5094 üzenetére
És még a képernyője sem érintés érzékeny ennek a Concorde-nak...
-
grosy
senior tag
válasz hampidampi #5491 üzenetére
Igazad van, a pontosabb kifejezés a használhatóság. Tehát: azonos áron használhatóbb készüléket lehet venni.
-
aggleány
addikt
válasz hampidampi #5584 üzenetére
Az Onyx-on alig van gomb! Az nem jó, gombos kell.
-
Andyka0908
tag
válasz hampidampi #5699 üzenetére
Hát az nem legjobb. Köszi szépen a segítséget.
Wayteq-nak milyen a kijelzője?Asus TransformerBook T100, Lenovo IdeaPad A10, PocketBook Mini 515
-
zebede
őstag
válasz hampidampi #5699 üzenetére
A Prestigio 3664-ről hol olvastad, hogy vizplex kijelzős, belinkelnéd?
Mert én nem találok erről konkrét infót. -
zebede
őstag
válasz hampidampi #5710 üzenetére
Hát ez csak találgatás...
Pedig tetszene a kinézete, nekem elég lenne a tudása is (WIFI sem fontos), meg a két év gari is jópont.
Most az edigitalban 3k-t elengednek, ha paypal-el fizetek, tehát húszból kijönne.
Csakhát mindenhol ez a sablon szöveg van, a Prestigio oldalán se írnak pontos kijelzőt, youtube-on is egy darab semmilyen video van róla. -
kuruczz
tag
válasz hampidampi #5916 üzenetére
Annyi megjegyzésem lenne, hogy nézd meg, ha feltöltődött a micro usb-n keresztül a Nook, akkor milyen színű a kis LED-je. Rendszeresen telefontöltővel töltöttem, két dolgot vettem észre, a régi Nokia E52 töltője (5V 1200mA) nagyon gyorsan feltölti a telefonokat és a Nook-ot, és azt, hogy a Nook LED-je narancssárga a teljes töltöttség után.
Mindez nem lenne baj, ha a ma éjjel teljesen feltöltött NST rootolva bár, de mostanra nem lenne 79%-on 10 perc olvasás után...
Szerintem szép lassan töltsd fel a számítógépről, és ha feltöltődött, nézd meg, zöld-e a LED-je a töltővel 5 perc után, ha sárgás, akkor másikkal töltsd, és tanulj a káromból. )
-
hroberto
veterán
válasz hampidampi #5916 üzenetére
A telefonom töltőjén az output 5V/1A. De, hogy a Nook-nak mekkora feszültségre és áramerősségre lenne szüksége nem találom sehol. Sem a készüléken, sem a hozzáadott dokumentációban.
De gondolom a telefon töltője mindenképp nagyon áramerősséggel tölt, mint a laptop USB-je. Mert a telefon is jóval lassabban töltődik fel USB-ről.Xiaomi 14, KTM 1290 Super Duke R Gen3
-
alfa159sw
tag
válasz hampidampi #6040 üzenetére
Köszi ez jó hír Vízálló tokkal vagy nélküle?
-
Dhampir
félisten
válasz hampidampi #6054 üzenetére
Még sosem csusszant víz alá?
-
aggleány
addikt
válasz hampidampi #6245 üzenetére
Az én olvasóm meg akkor gabalyodik meg, ha a Calibre-n keresztül teszem rá a könyveket. Az enyém úgy működik jól, ha simán a számítógépről másolom az olvasó mappájába a könyveket.
phedi77
A Koobe kezeli az epub-ot, a Kindle nem.
Ha úgy csináltad, ahogy hampidampi írta, akkor próbáld meg úgy, hogy csak simán bemásolod a megfelelő mappába a könyveket, hátha úgy jó lesz. Én egy-egy író könyveit mappával együtt szoktam betenni a könyvek könyvtárba, és még soha nem volt vele baj.
[ Szerkesztve ]
-
phedi77
tag
válasz hampidampi #6245 üzenetére
Így csináltam ám ahogy írod, nem manuálisan - mégis ez a szitu
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Tiltott témák:
● E-book illegális beszerzése
● Amazon Kindle jailbreak
● Saját olvasó eladásra kínálása
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- PlayStation 5
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Trollok komolyan
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Metal topik
- iPhone topik
- Motoros topic
- Már az ASRock portfóliójából sem hiányoznak a tápegységek
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- További aktív témák...
- Apple iPad 5 Gen Wi-Fi+Cellular 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPad 10th Gen. (2022) 64GB WIFI Yellow, Bontatlan, Új, 0 Perces, Sárga, 1 Év Apple Garancia
- Samsung Galaxy Tab S8+ 5G 128GB, Garancia 2026.04.16ig, Samsung billentyűzetes tokkal
- ÉRKEZETT Legújabb Bontatlan Új M4 Chipes IPAD PRO 2024 11 13 1év gar Azonnal Deák Térnél Átvehető.
- Apple ipad 10.gen 64gb wifi + Magic keyboard folio
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest