- Milyen okostelefont vegyek?
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Ideiglenesen leállította az Xperia 1 VII értékesítését Japánban a Sony
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
zsigus
őstag
válasz
Csucsu88 #10895 üzenetére
Kösd rá a PC-t, és nézd ott. Vagy nem értem, hogy mi a gond?
Így nem lehet streamelni, csak hálózaton keresztül, de a TV-k nem kezelik a különböző programok által kiküldött stream-et.
Ha rádugod a PC-t a TV-re akkor is látod a képét, ha kiterjeszted az asztalt, és a TV tunner programot átteszed/áthúzod a második kijelzőre.
-
Csucsu88
tag
Sziasztok!
PC-ről lehetséges valahogy online digitális képet varázsolni a tv-re? (tv adásokra gondolok)
-
Oliverda
titán
Az DVB-T USB-s tunerek képesek 5 voltos feszültséget biztosítani az antennának? Megnéztem párat, de a gyártók nem nagyon térnek ki erre a nem túl elhanyagolható tulajdonságra.
-
Killerlaca
senior tag
Mindenkinek köszönöm a válaszokat próbálkozok a javasoltakkal..
Köszönöm
-
zichie
senior tag
válasz
Killerlaca #10883 üzenetére
TSreader-rel megy a streaming. A 3-4 mbit upload kevés a hd-hez, én bl meccs alatt egy upc-s ismerősnek a Digisport HD-t nyomtam át, mivel neki nincs, ott 12-13 mbit/s volt a kimenő sávszélem. Persze ez attól is függ, hogy a csatorna milyen bitrátával ad.
DVB-T esetében a két kereskedelmi alacsony bitrátával ad, azok lehet, hogy átmennének 3-4 megabiten. -
Murphistic
aktív tag
válasz
Szerintem a 3-4 megabit nem elég, ha HD-adást akarsz továbbítani átkódolás nélkül. ( Csak nem EB-t akarsz közvetítteni?
)
Amivel én próbálkoztam az a mumudvb volt, bár Linux alatt. Az adást pedig VLC-vel lehetett nézni ( igaz csak wifin keresztül próbáltam, de ha már van egy működő szervered onnantól kezdve egyszerű kiküldeni a net felé is, vagy a haveroknak ). Arról nem is beszélve, hogy poén volt egyszerre három csatornát nézni
.
VLC-vel webkamera képét streameltem LAN-on át, de akkor egy idő után egyszerűen megállt a kép.
Murphistic
-
Bozek
nagyúr
válasz
Elvileg VLC-vel megoldható a stream. Hogy hogyan, arra csak francia oldalt találtam, az meg nem az én nyelvem.
A SmartDVB-ben ahogy láttam, csak hálózaton keresztül lehet streamelni, nem pedig ki a NET felé. -
Bozek
nagyúr
válasz
Killerlaca #10881 üzenetére
Milyen tunered van? Milyen jellegű adást akarsz továbbítani? Mekkora a NET-ed feltöltése?
-
Killerlaca
senior tag
Sziasztok
Azt nem tudjátok véletlenül , hogy hogyan tudnám megosztani neten a tunerem adását?
Köszönöm.
-
Bozek
nagyúr
válasz
Killerlaca #10877 üzenetére
Próbáld ki a SmartDVB-t.
-
Male
nagyúr
válasz
Killerlaca #10877 üzenetére
A felvételnél be tudod állítani mennyit használhat, és melyik meghajtón. (illetve ha ott nem tudod eléggé levenni, akkor registry állítgatással is meg lehet szabni pontosan... a link már nincs meg, ahol leírták hogyan, de guglival meg fogod találni elég hamar)
-
hati
addikt
válasz
Killerlaca #10873 üzenetére
Miért akarod kikapcsolni? Nagyon hasznos funkció.
-
Male
nagyúr
válasz
Killerlaca #10873 üzenetére
Tudtommal nem lehet kikapcsolni... csak beállíthatod melyik meghajtóra tegye (érdemes átrakni, ha a rendszered SSD-n van, hogy ne azt gyilkolja vele)
-
Killerlaca
senior tag
Sziasztok
Azt szeretném kérdezni, hogy Windows media centerben a timeshiftet ki lehet iktatni?
Vagy van olyan másik progi ami hasonlóan proci barát mit ez?Köszönöm
-
gg72
veterán
válasz
Murphistic #10871 üzenetére
Kösz.
-
Murphistic
aktív tag
Nem 8903-assal, de 8110-essel van tapasztalatom. Így elsőre szerintem csak a kimenetekben van különbség, de ez persze nem biztos.
Nos, a 8110-essel meg vagyok elégedve. Viszonylag rossz vételi körülmények között is sikerült viszonylag stabil vételt produkálnom, de a kis antenna helyzeténél szinte minden milliméter számított. Kellemes meglepetés volt, hogy az NTFS-formátumot is támogatja a felvételnél, pedig csak a FAT32 volt feltüntetve.
Igazából eddig komoly gond nem volt vele. DVB-T vevőre volt szükségünk és azt teljesíti is.Murphistic
-
gg72
veterán
Sziasztok, ismét én...
Antenna-ügyben átgondoltam a dolgot és a TV-szoba fölött van egy galéria-szoba közvetlenül az ablak mellett, ahol el tudnék helyezni egy nagyobb antennát, akár kültérit is. Mit ajánlanátok pl. innen? [link] Egy úgynevezett kislepke mennyire lenne jó megoldás egy szobaantennával összehasonlítva? [link]
Illetve a STRONG SRT 8903 vevővel van valakinek tapasztalata? A Wayteq-kel valószínűleg FW-hiba miatt is volt akadozott a vétel, így azt visszavittem.
-
zsigus
őstag
Én is tanácsot szeretnék kérni ha megengeditek.
A szobaantennát szeretném kiiktatni (kevesebb kábel, több hely), most a T-s SAT TV kábele a plafonról jön le, sajnos nem tudok mellé berakni még egy kábelt, mert ez is éppen elfér a lyukban (másiknak pedig nem tudok helyet csinálni), ezért arra gondoltam, hogy a padlásra felteszek valami kínai tetőantennát (szerencsére elég jó a jelerősség, és nincs sok árnyékolás, ezért valószínűleg az is elég lenne), de a SAT vezetékét nem szívesen vágnám szét kérdés nélkül, mert 62%-os a jelminősége és 83%-os a jelerőssége, ezen annyira nem szeretnék sokat rontani.
Találtam egy ilyen közösítőt: [link], amivel elvileg megoldható a dolog, ez befolyásolná szerintetek egy antennával a műholdas vételt? Vagy ha ez nem jó tudnátok ajánlani valami ilyesmit?
Mi lehet egyébként az LNB (Single) kell még valami hozzá? Illetve egy elválasztó szűrő vagy valami hasonló kell e még hozzá, vagy csak simán egy elosztóval ketté lehet osztani a TV közelében a kettőt?
A műholdvevő fej egyébként egy Hirschmann "dupla" (két csatornás, vagy nem tudom, hogy van szakszóval), ha ez számít valamit.
Köszi a választ
-
nrc
tag
Próbáld meg az antennát a hosszabb oldalára fektetve elhelyezni, mert a sugárzás vízszintes polarizációja miatt így akár sokkal jobb is lehet a vételed.
Az ilyen erősítős beltéri és kültéri elhelyezésre tervezett kompakt antennák beállítása sok esetben egyáltalán nem könnyű feladat, mert az antenna kis méretéből és csekély nyereségéből adódóan nagyon fontos a precízen beállított pozíció és helyzet.
A legtöbb esetben az antenna nem megfelelő beállítása és elhelyezése áll a vételi problémák hátterében.Nincs könnyű dolgod egyáltalán, szép nagy falak árnyékolják be a könnyű vétel lehetőségét. Esetleg érdemes lehet még próbálkozni a lakás másik végéből is, jó hosszú, akár 10-20 méteres koax kábelt használva hosszabbításra, ha a stabil vétel semmiképpen nem akar összejönni a jelenlegi pozícióban.
-
zsigus
őstag
Én is fogom szobaantennával, szintén egy narancssárga területen.
De olyat hivatalosan nem mondtak, hogy ezzel is fogható, csak azt, hogy a világossárga a tetőantennás vételi lehetőséget, a sötétebb pedig ennél erősebb! jelerősséget jelent, de nem volt szó szobaantennáról.
-
azbest
félisten
Nagyon-nagyon off...
"állami kezelésű és műemléknek számító bérház", hát ahogy látom nem viszik túlzásba a ház állagmegóvását és javítását. Persze nemhogy antennát nem engednek feltenni, de esküdnék rá, hogy tatarozást sem engednék bürokratikus útvesztő nélkülAmúgy mindenkinek szokott rossz napja lenni, amikor harapósabb.
-
gg72
veterán
válasz
Kernel #10855 üzenetére
Igen, valóban beettem a markating-maszlagot, hogy a digitális átállás milyen egyszerű. De azt azért te is láthatod, hogy nem én vagyok egyedül, aki szenved a dologgal, különben nem lenne ilyen hosszú ez a topic, meg a számtalan többi sem és nem csak itt a PH-n. Szóval akkor maradjunk annyiban, hogy nem a szolgáltatást fikázom le, hanem a nem megfelelő hivatalos tájékoztatást vele kapcsolatban.
De azért az előző hozzászólásoddal te is képviseltél egyfajta "gondolkosást", ami sajnos egyre inkább terjedőben van itt a PH-n, miszerint oktassuk ki a hülyegyereket, de úgy, hogy azért közben nehogy segítsünk neki.
-
Kernel
nagyúr
Hagyjuk már azt a lefedettségi térképet... fórumokon folyton ezzel jönnek, fizikával nem törődnek. Az a térkép - noha professzionális tervezőprogramokkal készült -, mégis csak tájékoztató jellegű.
Például pont olyan esetekre nem érvényes, ahol a ház másik oldalán, ellenkező irányba áll az antenna, vagy egyéb speciális esetek vannak. Nem mindegy a ház anyaga sem, különböző fémes árnyékolások, helyi reflexiók, kioltások stb.
Amíg nem volt nálunk helyi adó, én egyszerű erősítős lepkeantennával, 50 km-ről vettem az adást, de még annak is csak egy reflexióját.
Ebben a topikban is sokszor le volt már írva, hogy a design-antennák nem sokat érnek. Legalábbis nálunk, mert külföldi, németországi stb. városi viszonyok között tényleg jól szolgálhatnak.
Nekem alapvetően az a gondolkodás nem jön be, amikor valaki nem ért valamihez, de azért kapásból lefikáz egy szolgáltatást. Amit persze nekem nem tisztem védeni, hiszen semmi közöm hozzájuk, legfeljebb ismerem sajnos ezt a mentalitást, saját tapasztalatból is.
-
gg72
veterán
válasz
azbest #10852 üzenetére
Köszönöm a részletes választ. Az a baj (és ezt be is látom), hogy kellő elő-informáltság nélkül vágtam bele a dologba, mert én (valóban) laikus a lefedettségi térkép alapján arra gondoltam, hogy nem lesz itt semmi gond a vétellel, megveszem a dekódert, egy szobaantennát és kész. Kb. úgy, mint az analóg sugárzás idején.
Amúgy ez a belső udvar, a kép jobb szélén az antenna látható, hát sok szabad rálátásom nincs egyik adóra sem... Lepkeantenna felszerelésére sajnos nincs lehetőségem, egyrészt messze van a tető, másrészt állami kezelésű és műemléknek számító bérházban lakunk, ahol semmit sem engednek felszerelni. Érdekes, de a mostani meccs alatt javult a vétel, alig-alig szakad meg a jel.
-
zsigus
őstag
válasz
azbest #10852 üzenetére
"Valószínűleg azért is jön néha ércesebb válasz a kérdésekre, mert szinte minden kérdésre hetente születik válasz és ugyanazt kell ismételgetni újra és újra."
Ezért kellene az első hozzászólásban összefoglalni a fontosabb dolgokat az antennákra, beállításra, tunnerekre stb. vonatkozóan, ahogy pl. a plazma topic-ban is van, majd beírni a topic címébe, hogy "olvasd el az 1. hsz-t!".
De ha még nem is olvassa el a többség akkor is elég lenne annyit írni, hogy olvassa el, és nem kell újra mindent leírni.
-
azbest
félisten
Tudtommal sehol sem mondanak beltéri lefedettséget, azzal nem tud mit kezdeni a szolgáltató, hogy egy emeletes ház belsejében laksz. Ahogy mobil telefon térerő sincs egy pincében, úgy tévé vétel sem nagyon van a háztömb belsejében.
Valószínűleg egy 2 ezer forint körül kapható kislepke és pár méter kábel segítségével a háztömb belsejéből a tetőre/erkényre kivezethető. Az más kérdés, hogy a társasházakban igencsak megnehezíthetik az ember életét a kedves szomszédok, ha nem engedik kitenni. Ha hosszú kábel kell, akkor nagyobb normális antenna kell, hogy ellensúlyozza a kábel veszteségét.Az erősítős szobaantennák általában pont ilyen szituációban nem segítenek. Parasztvakítás a legtöbb a dizájnos műanyag burkolatával együtt, de legalább drágák. Az erősítős antennák szerintem inkább nagyobb távolságokból, zavarmentes környezetben való vételre jók. Mint például én fogom 30km távról a szentesi adót egy sima régifajta kerek hálós erősítős szobaantennával, de városban szinte nincs különbség aközt hogy azt dugom-e be, vagy a sima botantennát. Haverom beltérre letett egy hátsó rács nélküli passzív kislepkét a szobájába, ahol a botantennával nem volt vétele, s így stabilan vesz minden muxot.
Valószínűleg azért is jön néha ércesebb válasz a kérdésekre, mert szinte minden kérdésre hetente születik válasz és ugyanazt kell ismételgetni újra és újra.
-
gg72
veterán
válasz
Kernel #10850 üzenetére
Megmondanád nekem, hogy milyen játékantenákkal szórakozok, amikor a lefedettségi térkép alapján egy beltéri antenna is elég lenne a normális vételhez?
Ahelyett, hogy lekezelően kioktatsz, ajánlj már légyszíves akkor egy jó antennát, ami nem a játék-kategóriába tartozik.A kis t...öm tele van az ilyen hsz.ekkel, amiben a segítőkészség csírája sincs meg, csak a leugatás.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- REpont és hulladékgazdálkodás
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- OLED TV topic
- OLED monitor topik
- Peugeot, Citroën topik
- Reklámblokkolók topikja
- További aktív témák...
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- Csere-Beszámítás! MSI Suprim X RTX 3080 10GB Videokártya!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi 10 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest