Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • azbest

    félisten

    válasz gg72 #10851 üzenetére

    Tudtommal sehol sem mondanak beltéri lefedettséget, azzal nem tud mit kezdeni a szolgáltató, hogy egy emeletes ház belsejében laksz. Ahogy mobil telefon térerő sincs egy pincében, úgy tévé vétel sem nagyon van a háztömb belsejében.
    Valószínűleg egy 2 ezer forint körül kapható kislepke és pár méter kábel segítségével a háztömb belsejéből a tetőre/erkényre kivezethető. Az más kérdés, hogy a társasházakban igencsak megnehezíthetik az ember életét a kedves szomszédok, ha nem engedik kitenni. Ha hosszú kábel kell, akkor nagyobb normális antenna kell, hogy ellensúlyozza a kábel veszteségét.

    Az erősítős szobaantennák általában pont ilyen szituációban nem segítenek. Parasztvakítás a legtöbb a dizájnos műanyag burkolatával együtt, de legalább drágák. Az erősítős antennák szerintem inkább nagyobb távolságokból, zavarmentes környezetben való vételre jók. Mint például én fogom 30km távról a szentesi adót egy sima régifajta kerek hálós erősítős szobaantennával, de városban szinte nincs különbség aközt hogy azt dugom-e be, vagy a sima botantennát. Haverom beltérre letett egy hátsó rács nélküli passzív kislepkét a szobájába, ahol a botantennával nem volt vétele, s így stabilan vesz minden muxot.

    Valószínűleg azért is jön néha ércesebb válasz a kérdésekre, mert szinte minden kérdésre hetente születik válasz és ugyanazt kell ismételgetni újra és újra.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák