- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Magisk
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
-
Mobilarena
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jackal2
senior tag
válasz
Allien #16759 üzenetére
Az XK legalább bírja. Kivittem ma az MJX X400-at, elég erős volt a szél, de az, hogy nulla, azaz NULLA métert képes megtenni a széllel szemben, az szánalmas.
Kétszer esett le, egyszer fél méterről, egy kicsit homokos területre, telement dzsuvával. Másodszor elfújta a szél és disarmoltam, 5 méter magasról esett le, kb. 15 cm-es fűben. Az első eséstől úgy széttört a váz, hogy a felső lemezt cserélhetném, elrepült a led, ami ki is szakadt a helyéről, meg vele együtt a led takaró műanyag. Először azon gondolkodtam, hogy ott helyben páros lábbak ráugrok és széttaposom.
Hogy lehet annyira szar anyagból megcsinálni valamit, hogy ha 15 cm fűbe esik, egyből 3 elem károsodik, ráadásul úgy, hogy a teljes vázat meg kell bontani? Elhatároztam, hogy nem csinálom meg, hanem szétbontom alkatrésznek, mindene új, 1 feltöltést bírt ki, EGYET.
Nekem senki ne mondja, hogy azért mert jaj spórolnak az anyagon, mert a Nihui váza olyan, mint ha edzett acél lenne, egyszerűen nem lehet kárt tenni benne.
Kiárulom a francba mind a két MJX X-et, a blogomon meg átírom NEM AJÁNLOTT kategóriára mind a két gépet.
-
Jackal2
senior tag
válasz
Allien #16754 üzenetére
Szia, 100-ért biztosan nincsen, 150-ért sem nagyon, de ezen még gondolkodom. Az OSD az a 70.000+ gépek sajátja, meg a racereké, de ott meg a vezérlőtől függ az ár meg iszonyatosan szór, attól függően, mit teszel bele:
XDead: Én még a KIKA ajtócsapódás elleni szilikonpöttyeimmel tuningoltam anno a Hubsan leszállótalpait
Elég kemény, nem túl magas, de már nem üt fel annyira.
-
_X10Dead_
aktív tag
válasz
Allien #16594 üzenetére
Nem tudom mit értesz "darabonként" alatt, de ha nem a KIT-et, és nem pihen otthon két fióknyi drót, meg bizbasz, akkor nagyon legyél résen, nehogy valami 2 centes csavar miatt ne álljon össze
Ha minden megvan és minden alkatrész megfelelően működik, akkor (masszív youtubozás mellett) minimális skillel is összeáll egy hétvégén. Ha van benne gyakorlatod, akkor meg egy fél délután, pikk-pakk.Devo7e:
A BG-hez megérkezett a 4in1 chip
Nem igazán olcsó, de egy csomó szopást meg lehet vele spórolni, ha tényleg működik. Szerintem most már várd meg, míg a fijjug letisztázzák a dolgokat. -
Jackal2
senior tag
válasz
Allien #16594 üzenetére
Jótól kérdezed, még egyet sem építettem
. Bár tegnap szétszedtem fullra az Ogrét, nem bonyolult, csak nincs elég anyagom összerakni. Csomó mindenre akkor jöttem rá, amikor szétszereltem, hogy ez meg az kéne. Pl. szükségem lenne egy olyan ragasztóra, ami fog, de mellette csillapítja is az ütéseket. Ezt lehet egy dupla velcroval fogom megoldani és legyorsszorítózom.
De lehet, hogy kétoldalú ragasztót fogok használni. Úgy akarom megcsinálni, hogy ne látszódjanak a ragasztások, mert nem tetszenek ez a gányolások a régi gépen (bocs Marci
), mármint teljesen betöltik a funkciójukat, sőt, alig bírtam leszedni, de valahogy úgy akarom megcsinálni, hogy később le tudjam szedni és ne látszódjon sehol a ragasztás.
Aztán nincs XT60 csatim, ledszalagom, elég velcro leszorítóm az akkuhoz, ráadásul kétféle led lesz rajta, egy a leszállólábon, mint irányfény, a karokon pedig a Naze 32 cleanflightból programozható fail safe/ low voltage jelzése.
Aztán kell egy buzzer a vázra, ami sípol és kapcsolható a távról, hogy ha elhagyom a fűben, keresni lehessen. Kell egy low voltage buzzer külön, kell egy kétágú vevő, nagyobb propellerek (8045x3, de az ma megjött), kell foszforeszkáló akril festék a lábra, mert az menő
Aztán ki kell találni a kamera felfogatást, illetve kellene egy forrasztópáka, hogy összerakjam.
Jah és rengeteg idő
Le fogom az egészet naplózni egyébként.
Ja igen, ez most melyik topicba kellene tenni?
-
Jackal2
senior tag
válasz
Allien #16591 üzenetére
Az úgy volt, hogy amennyiért vettem az még olcsónak tűnt, 58 napja, mert akkor még rossz idő volt és nem tudtam kimenni repülni. Csak közben egy 60-70 töltésnyit repültem a Nighthawkkal és a dolog kissé okafogyottá vált.
Szóval letesztelem a gépet (kb. két feltöltés) aztán megy eladásra a Jófogásra, vagy viheted a gyűjteményedbe, mert tudom, hogy te vagy az MJX janicsár a fórumon. Azért vettem egyébként, mert Quadkopter 101 azt mondta, hogy a Nihui mellett ez az egyetlen normális "sporty" brushed gép, és Lishitoys L6052 meg nem volt...
Egyébként ez valami e-commerce cucc, mert csak hungarocell doboz van és az is kicsi.
-
Teréz Atya
senior tag
válasz
Allien #16440 üzenetére
Namost mi szerint? Az aktualis magyar torvenyek vagy mi miatt?
Kb. USA-tol Szlovakiaig nem a szeriaszam szamit, hanem a gep tomege es teljesitmenye.
Remelem Magyarorszagon elobb-utobb valami normalis ember gatyabba razza az aktualis torvenyeket.
Most komolyan, nyomtatok egy Hubsan meret ugepre egy vazat, szerzek belw egy olcso vazat, rabofogok egy szeriaszamot, mert nyomon akarom kovetni a termelesem, vevoim elegedettseget, es mar regisztralni kene? Nem beteg ez? -
Jackal2
senior tag
válasz
Allien #16441 üzenetére
Azta ez a strici arany mennyire gusztustalan, simán megvenném, hogy idegesítsem az embereket
Ez a VR szemüveges őrület mi ebben a low budget kategóriában, ezt tudod? Csak mert már volt másik típusnál is, de kb. semmi infó nincs erről.
Ez a távirányító egy f*s, Syma X5 másolat, a másik táv sokkal jobb volt. 300 méter hatótáv pl. kiv. leszek, ennek mennyi lesz, 80?
-
molnigee
aktív tag
válasz
Allien #16446 üzenetére
Mostanában forgatják össze vissza?
Tényleg az új wingsland volt már itt?
Wingsland K3 -
laccy88
senior tag
válasz
Allien #16441 üzenetére
- Wear VR glasses to abtain "3D visualized effect" entirely new sensory experience of the live HD view from mobile device.(VR glasses is not included.)
- Come with C4015 FPV real-time aerial components, enabling photographs, video and real-time transmission via FPV software on your phone , feeling the first visual flight experience.
- With 3D flips “n” roll,can make your flight more funny.
- With Headless Mode,no need to adjust the position of aircraft before flying.
- With One Key Return function ,makes it easily to find the way home.nem is akármilyen tudással
-
Arti1
aktív tag
válasz
Allien #16303 üzenetére
Több 1S töltéséhez nem kell parallel board, csak egy kábel, aminek egyik fele megy a B6-ba, másik felén a sok csatlakozó az akksikra. 2S-től már kell a board az egyidejű töltéshez. Nem tudok most linkelni, ha kell, később megírom, hol vettem 5 db 1S akksi töltéséhez kábelt (micro JST, H8 minihez)
-
mgy
senior tag
válasz
Allien #16305 üzenetére
Én is éreztem sütni a segítőkészséget a saját hozzászólásomból...
Ilyen az eredeti, benne van a nevében, hogy SkyRC, illetve nincs ott a leírásban a megjegyzés, hogy: This is a cloned charger, please attention before placing an order.
---Valaki írta korábban, hogy az olcsó töbcellás feszmérő nem sípol ha merül az akksi. Dehogynem... 2.7V-3.8V között tizedfokonként állítható volt kezdjen dudálni. Megcsináltam kapcsolósra a Quanum akksiját, ráböktem a balance csatira a voltmérőt, és nagy-nagy kényelemben tudom eztán magam biztonságban.
-
molnigee
aktív tag
válasz
Allien #15727 üzenetére
Igazad van, kit érdekel a rossz idő, meg a sötét, mikor a lakásban is lehet szórakozni
Vissza az alapokhoz H8 minike
Milyen nehéz ezt ilyen kis helyen irányítani -
Teréz Atya
senior tag
válasz
Allien #15699 üzenetére
A wi-fi antennanal nem tudom mennyire van 5.8 GHz-re hangolva, talan segithet. A legycsapo alaku nagyon jo, felteve ha nem magad korul akarsz ropkodni, hanem egy iranyba. Arra kell vigyazni, hogy a lapos felet iranyitsd a gep fele.
Sok antennanak meg az is meg van adva, hogy melyik lapos fele az erzekenyebb.
A gombaantenna akkor jo, ha az ado is gomba es sok az olyan dolog a kornyezetedben amirol visszaverodhetnek a radiojelek. Ehhez viszont az adon is cserelned kene az antennat. -
Teréz Atya
senior tag
válasz
Allien #15648 üzenetére
Ezt kerem szepen Dunning–Kruger hatasnak nevezik. Minel kevesebbet tud valaki egy temabol, azert olyan magabiztos a tudasaban, mert fel sem kepes fogni, hogy milyen keveset tud. Es vice versa.
-
Jackal2
senior tag
válasz
Allien #15645 üzenetére
Mindig lesz egy ember aki jobban tudja, pedig nulla tapasztalata van. Jellemzően akik beleéreznek ezekbe a dolgokba, azok folyamatosan felülbírálják a saját véleményüket. Én a Nighthawk kapcsán kb 4x-re változtatom meg a véleményem, mert minden nap találok valami újat amit nem próbáltam és hozzáad egy újabb elemet az összképhez.
Minél nagyobb tudással rendelkezel, annál inkább úgy érzed, nem tudsz semmit
-
-
-
szacsee
nagyúr
válasz
Allien #15561 üzenetére
Tudja a 10-et, de én várnék vele.
Racerhez jó lehet, még ha nincs is kivezetve az antenna, de megvárnám a tapasztalatokat. FSi-10-nél sincs külső dokkra lehetőség, ha jó az adó nincs is ezzel gond...
Racernél fontos a kis input lagg, pontos precíz irányítás stb... könnyű konfigurálás, de én keveslem a kezelőkarokat.. ok Taranisnál nem kell kompromisszumot kötni, de jó ha van kapcsoló dögivel.
Ha jól látom Ali-n épp egy magyar vett ilyen távot, esetleg RC fórumon nézném hátha valaki nyit neki topikot és megossza a tapasztalatokat.Kapcsolókra visszatérve:
- motorfék ha van nem árt egy disarm vagy motor tiltás funkció, ez hasznos minden drónnál, főleg ha matat rajt az ember.
- Flight mode még egy kapcsoló
- Csipogó, FPV, vagy OSD on még egy kapcsoló, bár szívesen hallanék gyakorlati tapasztalatot is ezügyben, mert nálam még csak a repülő van beállítva és az X5-öt nyúzom.
- Kamera dőlészög FPV-re jó az egyik tekerenytyű, de pitch, yaw vagy hasonlók beállításához is hasznos.Ti hogy konfiguráljátok a távotokat racerhez, illetve kamera platformos géphez?
-
Teréz Atya
senior tag
válasz
Allien #14931 üzenetére
Van hozza aftermarket 5.8-as FPV. Ez lenyegeben ugyanaz, mint ami nekem van (tarantula FPV)
Feltoltve 120m, meruloben a kopter segget nezve 90m, szemben 45m a hatotav. Ezt elobb a focipalyan deritettem ki.
Majd kiderul mit tud a Boscam, van 3 fajta vevoantennam, majd a blogomon referalok. -
Teréz Atya
senior tag
válasz
Allien #14688 üzenetére
Dehogynem, vehetsz LaFerrari-t fogalmatlankent is.
-
krx21
nagyúr
válasz
Allien #14681 üzenetére
De miért, avval nem lehet gyakorolni? Egy sokkal olcsóbb gép, amin esetleg gyakorolnék egész máshogy viselkedik, mint a P4... Szerintem ésszel ovatosan el lehet indulni és eleve azon gép tulajdonságait szokom meg amit szeretnék is...
Vagy Mercedes-en nem lehet elkezdeni autót vezetni? Szerintem a kellő ovatósság a kulcs...
Söt a dji-nek még gyakorló szoftvere, szimulátora és kezdő üzemmódja is van, ha jól tudom... -
-
Game-over
aktív tag
-
mgy
senior tag
válasz
Allien #13928 üzenetére
Hasonlót csináltam pár hete az u807-el, kivezettem az értelmetlenül szárnyba világító (fehér) ledeket előre. Nagyságrendekkel jobb lett a gép kezelhetősége, értem ezalatt, hogy 30 méterről is azonnal látod, melyik az eleje.
De hol van már a tavaszi hó, összeraktam, felélesztettem a minit (tök jó érzés volt, mikor először felsípolt!). Most is pontosan ugyanannyira érzem magam elveszettnek, mint amikor elkezdtem, csináltam (hogy rakjam össze, hogy megy majd a vezérlő, mi lesz a vevővel, tudok-e flashelni cleanflight-ot). De ezek már a múlté, most a futaba a soros. Már ismerik egymást a quaddal, csak a távnak kéne megmagyarázni, felejtse el a kopteres múltját, új szelek fújnak mifelénk.
-
Jackal2
senior tag
válasz
Allien #13919 üzenetére
Ok de a 12V lednek elég a 7.4 ? Nem akarok mindegyikre, csak az MJX X600-ra. Emaxon van, olyan mint a Milennium Falcon arra tuti nem kell. 2 szobába való, arra nem kell, a Wltoysnak mennie kell, U807-re nem kell.
Köszi a ledeket, de hiába nézem őket, ha nem tudom meghajtani se 5, se 12 V-vel, mert 7.4V-m van. Egyiknek túl sok, másiknak túl kevés. A 7.4 2S jó lehetne, ha ledfűzér lenne.
Oscar Liangnak van róla cikke.
Patics: night fly miatt kell a ledsor.
Qnadam: mert minek bele ekkora teljesítmény? az meg külön öröm lesz, ha egyszer beszarik, lehet a távba venni 50.000-ért akksit
-
mgy
senior tag
válasz
Allien #13760 üzenetére
Túrasízéskor van egy három méteres világító színű szalag a kötésre rögzítve, a gatya szárába összetekerve felrakva. Ha gubanc van a léc a hó alatt baromi messzire el tud kalandozni, ilyenkor a szalag sokat segít. Na hogy ezt quadon hová lehetne dugni jó kérdés, de biztosan megkönnyítené a keresést!
-
medvegy
aktív tag
válasz
Allien #13723 üzenetére
A kapacitás százalékot milyen pontosan mutatja?
Mármint úgy értem, hogy tegyük fel hogy pl 11.25V mért fesz esetén minden aksinál 20% kapacitást ír ki fixen? Vagy ugyan arra a feszültség értékre aksinként más és más kapacitás százalékot ad meg?
Ha az első eset áll, akkor a kijelzett kapacitás százalékot egy egyszerű függvénnyel számítja a feszültségből, hasonlóan mint ilyen táblázatokban. Igazából a feszültség-kapacitás érték aksinként kéne, hogy változzon picit, szóval ha a második eset áll fent (tehát nem számolja, hanem méri a kapacitás %-ot), akkor akár még jó is lehet a kijelzett érték.
-
Watt25
veterán
válasz
Allien #13673 üzenetére
Hát a második videó alapján inkább senki ne csináljon semmit. Én sem vagyok ebben profi, de azt tudom, hogy egy koax kábelen nem véletlenül van árnyékolás. Ha azt leszedi, akkor az egész vezeték antennaként működik, viszont akkor nem mindegy a hossza... Szóval, inkább hagyjuk, amit ez a szerencsétlen művelt, annál csak jobb videók vannak fent a YouTube-on...
-
Minstrel
senior tag
válasz
Allien #13237 üzenetére
Ezt vettem, ez a legolcsóbb, van drágább is, de szerintem ugyanezek. [4.35MM Lens] Előlapot lepattintod, utána van pár csavar, ha jól tudom 8, utána lejön még egy előlap és ezzel együtt a lencse körüli gumigyűrű és utána már lehet csavarni a lencsét kifelé.
Annyi a nehézség, hogy be van ragasztva, sok videón nagy fogókkal esnek neki meg olvasztgatják, de az enyémet kézzel kicsit erősebben megcsavartam és elpattant a ragasztás, utána a másikat be és ragasztani se kellett, mert nagyon szorosan belement. [video]
(#13236) Jackal2
60fps videókat szeretem, 10 másodperc alatt kifekszik tőle a gépem
-
jony77
tag
válasz
Allien #13108 üzenetére
Maximálisan eggyet értek!!!Nekem például van alapfoku videós végzetségem,így egy KICSIT értek is hozzá!Meg nézek egy légi videót és fogom a felyem, hogy ezért még képesek pénzt is elkérni!Meg hirdeti az illető a saját honlapján ,hogy milyen profi!
Közben meg úgy szar ahogy van!
Tisztelet a kivételnek,bár ilyet nem sokat találtam magyarországon!
De amúgy ezt már eljátszották az emberek ezelőtt kb 10-15 évvel mikor a nagy vállkamerák után keztek kijönni a kis marok kamerák elérhető áron!Sokkan megvették és már azt hitték operatőr lett belőlük!Aztán lassan rájöttek az emberek ,hogy nem így van ,és fent maradtak a profi videósok is!
Szerintem most ugyanez a helyzet ,csak a perspektíva más! -
kettom
csendes tag
válasz
Allien #12863 üzenetére
Lehet, és csak arra tudok hagyatkozni amit a videókon látok, hogy sötétben jobb képet ad a két drágább, és én nem csak dronhoz akarom venni, de természetesen igazad van mert ár érték arányban a H9 jobb!
Meglátjuk hogy Jackal2 milyen teszt videót tesz majd fel, mert az lesz a tuti teszt!
-
ottobacsi
tag
-
Jackal2
senior tag
válasz
Allien #12695 üzenetére
Az igaz, de nekem Banggoodról meglehetősen olcsón van, mondjuk így
Jah és nem szívatnak a szállítási költséggel, de lehet bevállalok egyet, a közügy érdekében
Valahogy mérni kellene a 100-as sprintet a géppel, hogy kiderüljön mennyi pluszt ad. Nincs valakinek egy lézeres kapuja kölcsön?
Majd ha építem a 4S 6045 carbon prop gépemet, a 2205 2300KV-s Emaxokkal, akkor majd bevállalok pár ilyet, mert azok 120A-t vesznek fel, kell a pówa
Baszki, van 217 usd-ért 1 db
-
-=Starwing=-
tag
válasz
Allien #12574 üzenetére
Bizony!
De tényleg kíváncsi lennék hogy milyennek tapasztalod...
Mi a véleményetek a következőről:
Egy Syma X8W-re felrögzítem a gyári kamera alá a H9-et.Valahogy...
Tudom, ez indokolatlanul sok többletsúly, de 4-5 perces videókat rögzítenék elsősorban vele.
Persze egészséges köztes pihentetéssel.Azért gondoltam erre, mert gondolom jobb videót rögzít, mint a gyári.
A gyári kamerával navigálnám(FPV), de a H9 rögzítene....A H9 hatótávolsága gondolom nem ideális (10-20m) FPV-re. Azt meg végképp nem tudom, zavarná-e a távirányítót.
Vélemények/tapasztalatok? -
-
Teréz Atya
senior tag
-
Teréz Atya
senior tag
válasz
Allien #12367 üzenetére
Ra lehet barkacsolni az MJX-re, csak mas a pinek kiosztasa, es kelle egy aramkor ami az MJX felveteli jelet az XK Alien felveteli jelere alakitja. Altalaban 100-200 ms-ra a foldre kotik a jelet, de ezt szkoppal lenne jo kimerni.
@ JMaci - osszefoglalon van egy feher CX-10A zold-feher propokkal. Ott vannak a forgasiranyok. A kepen a gep segge nez felenk.
-
Jackal2
senior tag
válasz
Allien #12367 üzenetére
Engem érdekel az a gép, csak hát elkapott a racer láz, meg a brushlesség
Nem tudom én ettől a végtelen hatótávtól annyira nem izgulok fel, mert mi van ha egy 20.000 forintos műanyag géppel elmész 1 kmt? Úgy sem látod, akkor meg? Nincs RTH meg fail safe.
Szóval ez az FPV light ilyen 100-200 m-ig jó csak.
-
Jackal2
senior tag
válasz
Allien #12344 üzenetére
Nah látod, ez jó válasz
Van két viszonylag jó fényképezőgép a családban, állvány is van, lehet megpróbálkozom azzal, hogy beállítom az állványt, megnézem mekkora szögben vesz fel, megpróbálom megjegyezni és előtte elrepülni. Ha nagy a különbség, akkor ezt fogjuk alkalmazni, ha nem nagy, marad a fej kamera.
Jó helyen kapizsgálsz, a Yinek van egy olyan optikája aminek a látószöge 80 fokos és nincs benne halszem effektus, ilyen volt nálunk hétvégén, csak nem az én fejemen. Amikor leesett a Phantom, kapott is rendesen a Xiaomi
-
Jackal2
senior tag
válasz
Allien #12339 üzenetére
Te mindig olyan lelkesítő tudsz lenni Ali
Először is, a helyszín alapból deklarálja azt, hogy mit lehet felvenni. Nyilván a Mojave sivatag vakító napsütésében, nulla szélben, egy irányba állva meg lehet csinálni jól is a felvételeket, de egy olyan hangárban, ahol fénycsíkok követik a sötét csíkokat, nem. Azt hiszem, az nem életszerű egy 50-el repülő drónnál, ha alá rakok egy kamerát majd ezerrel elhúzok felette, abból élvezhető felvétel nem lesz. Ráadásul honnan tudom, mekkora területet lát be a kamera? Sehonnan, ráadásul nem adja vissza a dinamikát, amivel mozognak ezek a gépek (pedig az a lényeg, hogy lehessen látni, hogyan repül, hogyan mozog).
A baj az, hogy ha a gép után fordulok, ahogy elhúz, a kamera kivakul 1 másodpercre, ezzel kellene kezdeni valamit.
A másik pedig, hogy én hiába látom élőben, hogy hol a gép, a fehér szín miatt az égen már nem látszik, ha felhős, akkor meg sehol. A fekete ugyan ez pepitában, mert az meg a fák előtt nem látszik, még is van egy csomó felvétel, ahol a kisebb gépek is jól látszanak ha fehérek, ha nem, tehát valahogy meg lehet csinálni. Persze értem én, vegyek narancssárgát, ha lenne vennék
Szerinted az életszerű, hogy egy bridge kamerával mozgó embert mindig megkérek hogy jöjjön velem? Ennyi erővel azt is javasolhattad volna, hogy építsek egy sínt a hangár két oldalára és egy gurulós kamera kövesse oldalról a gép mozgását
Itt életszerű, emberi keretekről beszélünk, nem studió technikáról. Nem tolnék bele mondjuk 1 millát egy kamerába, hogy felvegyek egy 10K-s gépet repülés közben. Egy fejhámra szerelhető megoldás lehet érdekes, de beleölni végtelen mennyiségű pénzt nem szeretnék.
Dreizwanzig: A távolság kijelzését általában telemetrikus távval szokták megoldani (lásd Flying 3D X8 vagy Walkera QR X350). Biztosan létezik megoldás a problémádra, csak azt nem ebben a kategóriában kell keresni, hanem 100K felett. Persze lehet azt is csinálni, hogy veszel hosszabb távra egy jó távot - pl. radiolink, FrSky Taranis, Walkera Devo, Flysky, Futaba stb. - és az összes gépedben átszerelgeted a vevőket, akkor 1 távval is menni fog minden és azokban szokott lenni telemetria, meg távolság érzékelés (persze ettől még a gép nem fogja tudni leadni, ha eddig sem tudta).
A buzzer jó, olyan hangos mint az állat. GPS nyomkövetést is lehet, de szerintem a buzzer jobb és olcsóbb. Rárakod a balanszerre és majd vonyít, ha kell
-
válasz
Allien #12021 üzenetére
t-nél, telenornál meg teszkómobilnál (többit nem néztem) 3000 forint feltöltéssel egy évig elérhető a kártya, teszkónál ráadásul havi 10 mb net ingyen van.
Teréz Atya: ha van kapcsolat a táv és a gép között, akkor pont nincs szükség a trackerre. pont az a lényege, hogy független az adatátvitel
-
kimista
aktív tag
válasz
Allien #11898 üzenetére
igen, ebbe nem gondoltam bele. manual 1.5 km-t ír, most annyi területet se látok.
arra gondoltam, hogy ha kimegy, rth-ba visszajön, előtte már próbáltam, hogy a távot lekapcsolva mit csinál, és szépen visszajött 100 méterről.
a szelet elfelejtettem
az ember a saját kárából tanul. -
Jackal2
senior tag
válasz
Allien #11726 üzenetére
Miről beszélsz? Egyre óvatosabb vagyok, öregszem
De most éppen visszaépítem a cuccost, ball bearing, új propellerek, visszaszigetelem a motortartókat, a súlycsökkentés nem vállt be, rámegyünk a megbízhatóságra
Különben is én vagyok az egyetlen, aki megmeri azt tenni, amit ti nem
-
medvegy
aktív tag
válasz
Allien #11726 üzenetére
Hétvégén sokat reptettem az X5C-met, szép helyeken, sokszor kb 40-80 m magasságban is. Csináltam egy csomó felvételt, dehát a gyári kamerával elég esetleges a videók minősége. Arra gondoltam, hogy upgradelném picit az X5C kameráját, amíg megtanulok annyira repülni, hogy a következő lépcsőfokra (valszeg X8G vagy X8C+SJ4000) léphessek. Elég limitált sajnos azon kamerák száma, amit az X5C normálisan elbírna. Igazából csak ezt a kettőt találtam: 1 és 2. A másodikkal van teszt videó is, sztem elég meggyőző, az más kérdés, hogy a kamera kb ugyan annyiba kerül, mint maga a drón. Az elsőről nem sok infót találtam, de valszeg a hulladék kategória. Valamit a kettő között tudtok esetleg javasolni?
-
Teréz Atya
senior tag
válasz
Allien #11715 üzenetére
Nekem nem ilyen az alja. Mind1, megoldottam a csomagolashoz kapott szivaccsal.
H8 mini-nel inkabb a tavon vezetem ki az antennat, minek elcsufitani a gepet.
@ Jackal2 - pedig az aztan a witz-es gep. Jelvesztesnel bekapcsol az RTH es elrepul a csaba.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
- sziku69: Szólánc.
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Samsung LCD és LED TV-k
- Spórolós topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Xbox tulajok OFF topicja
- Elektromos cigaretta 🔞
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude 5495 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Radeon I Cam I W10 I Gari!
- Eladó ÚJ BONTATLAN Honor Magic6 Lite 8/256GB fekete / 12 hónap jótállással!
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 120Hz képfrissítés
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 7800X3D Processzor!
- BESZÁMÍTÁS! CSAK KIPRÓBÁLT! ASUS ROG Ally X (2024) 1TB kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest