- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- iPhone topik
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Google Pixel topik
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Azonnali mobilos kérdések órája
-
Mobilarena
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
kriszbon
őstag
válasz
Allien #20214 üzenetére
Nekem azt írd le, hogy azzal a két nyomorult vezetékkel a V666-on hogyan tudom rávenni felvétel készítésre?
Vagyis nem fontos hogy távról is indíthassam (pedig az lenne jó) hanem indulás előtt be tudjam kapcsolni a felvételt.
Valami kapcsolóval, vagy mit tudom én, de hova kössem, mihez érintkezzen az a két vezeték? -
Jackal2
senior tag
válasz
Allien #20001 üzenetére
Ebbe biztosan belefér
Mint látható a képen, az Ogréra még ráfér a Nighthawk, pedig az a legnagyobb racerem, tehát ebbe bőven belefér a Syma X8 is. Az XK meg az aljára süllyed, szóval ez túl nagy is hozzá.
Xdead: jah és az arra is való és védi is és merev is. A tescós szatyorba is belefér, de pont ezt az igénytelenkedést akartam elkerülni. Szükség van szeparált, párnázott részekre, de lehet military zsákkal is bohóckodni 20 USD-ért ami kb. 6000 Ft, ez meg 8. Szóval cipőt a cipésztől
-
kriszbon
őstag
válasz
Allien #19970 üzenetére
Köszönöm, igen arra rájöttem már én is, csak ugye akkor már rögzíthető is legyen amit látok(ha lúd legyen kövér).
Ennél nuku poti, az nekem a JJRC H12C-n van, csak H/L van. Meg 4 mód közül lehet választani hogy melyik karra hogyan mit csinál.
Érdekes nekem ez a motor beindítás is. -
_X10Dead_
aktív tag
válasz
Allien #19707 üzenetére
A nagy (balance) csati a betáp. Az FPV rész egyből megy, ahogy villanyt adsz neki (2S-t kér, a két szélső pin van bekötve).
A kis (JST) bizbasz csak a felvételt kapcsolgatja ki/be. 4 pines, mert a standard WLTOYS csatit használja, de nincs bekötve a betáp. Ha a két madzagot rövidre zárod (1s/3s) akkor indítja a felvételt, illetve a fotót a kártyára.Az X251-en kicsit szopó, mert az akkun csak balancer madzag van, "rendes" nincs.
(És persze az XK már megint trükközik a szokásosnál vékonyabb akkukkal, hogy tőlük vedd a pót-akkut isA V666 szettről: Az adó oldallal lehet, hogy érdemes trükközni egy kicsit. 2S betápot kér ugyan, de a tx-nek már csak 3.6V-ot ad tovább, vagyis a kamera modul cseréjével könnyen 1S-re alakítható. A tx jóval erősebb, mint az integrált kamerák adói, sokkal stabilabb az átvitel, mint pl az X250-A adójának (Mondjuk az antennája is jóval komolyabb).
A kamera képe elfogadható, de ugyanolyan kicsi a FOV, mint az X250-nél. Viszont itt is cserélhető az optika (M6-nak néz ki). -
Jackal2
senior tag
válasz
Allien #19621 üzenetére
Azért az sem mindegy, hogy itt a fórumban hány ilyen gép van (legalább három: Fape, Terézatya és én) és mióta van meg a gép (4-5 hónap tuti), illetve mennyi tapasztalatunk van vele.
Pl. Eachine Falcon is van néhány, csak éppen 2-3 hete jött meg mindenkinek és még a sok szívás, ami van vele, nem kristályosodott ki. Én pl. lehet építettem volna inkább egyet, ha tudtam volna, hogy ennyire szar a belső elrendezése. Sajna más igénytelenségeket is találtam, beszakadó csavarok, gagyi FPV rögzítés (amit lehet nem lehet kikapcsolni? Most éppen ezt nyomozom, mert pl. permanensen zavartam mindenkit, pedig LOS-ban toltam, ráadásul nem volt rajta az antenna vagy 2 hétig, igaz nem égett le, de akkor is), aztán nincs hozzá leírás, SEMMI, egyszerűen gyárilag nem adnak, ami azért durva.
Cserébe viszont tök jól repül (a saját propjaival, pl. Kingkonggal nekem húz oldalra, Spydernek meg azzal megy szépen, miután megreszelte a vadi új motortengely, ne ez milyen már, hogy a gyári új cuccon reszelni kell?), szorulnak a tengelyen a propellerek, szóval maradjunk annyiban, hogy sok helyen érezhető, miért olcsóbb mint a Nighthawk, még akkor is, ha több teljesítmény kivehető belőle.
Sajnos ezek azok a dolgok, amik előre nem tudhatóak, de én még soha nem láttam olyan terméket, ami olcsóbb és egyben jobb is lett volna
-
Jackal2
senior tag
válasz
Allien #19612 üzenetére
Csak mondom, az a nyák törhetetlen. Mindenki ezen parázott és semmi. Én már MINDEN részét összetörtem a Nighthawknak és a PDB-n még csak karcok vannak. Iszonyat jól meg van csinálva, emiatt nem kell aggódni.
Most írom róla az in-depth reviewt így fél év távlatából és azt kell hogy mondjam, a Nighthawknak nem ez a gyenge pontja, hanem a középső dekk, ahol nem merevítik ki az alumínium oszlopok, illetve a lábakat kiszedik a karbonkarból a durvább leszállások. Ez a két fogyóeszköz. Cserébe annyi hely van a gépben, hogy focizni lehet benne, telerakhatod mindennel, variálhatod, ahogy akarod, tetszés szerint. 130-ért ajándék. Főleg első FPV gépnek.
Allien: out of stock, a Gearbesten. Csak éppen az Emax egy normális gyártó, ezért van neki saját weboldala, ahonnan megrendeled és kész. Az Eachinehez meg éppen az ESC out of stock, ennyit arról, össze-van-e integrálva vagy sem (tudom, mert most vettem volna, 1 hete áll emiatt a teljes rendelésem, pedig a BG-n azt írja, hogy van). Plusz azt se felejtsük el, hogy az Emax bérgyárt a Kingkongnak és a Bgnek is (Eachine márka), tehát amiatt BIZTOSAN nem kell félni, hogy az Emaxnak nem lesz előbb vagy utóbb alkatrésze, mert ő az egyik fő gyártó.
-
Teréz Atya
senior tag
válasz
Allien #19593 üzenetére
Az RTF 190 - 200 dolcsi, ha jol remlik. Abban igazad van, hogy ez nem Ready To Fly, hanem Ready To Fix, mivel a gep egy elegge beta allapotban van es neked kell felpeccselned.
Mit mondjak, sokat segitett a NightHawk, meg az h RCG-n talaltam kesz PID-et SP F3 + CleanFlight-ra.
Szerintem egy jo lepcsofok az RTF gepektol a csinald magad vilagba.
Amugy lehet 70 dolcsi helyett olcsobb lenne a falcon kamera + tarto + FPV ado-t venni. Ez ugy megvan 20-30 dollarbol, es olyan alacsony a delay erzesre mint a NightHawknal. A mobius kb. 80-100 ms-ot tud. Alkonyatkor nem olyan jo a kepe mint az Emaxnak, de boven repulheto.
Mondjukra nyilt terepre, ahol max 5-10 meterenkent van egy bokor es agyban fel tudsz keszulni ra, nekem meg a 100-150ms kesleltetesu C4001 / C4002 is eleg.@ molnigee - ha a V686g kameran es az X251-n is a normal 4 tus Wltoys kameradugasz van, akkor mennie kene. A dugaszon ki van vezetve a +5V, video trigger, kep trigger, fold valamilyen sorrendben. A c4002 akkus, kb 12-15 perc, a V686g-rol nemtom.
-
Teréz Atya
senior tag
válasz
Allien #19590 üzenetére
Csak nehogy utanaszamoljatok, hogy a 120 dolcsis X251 + 70 dolcsis FPV szett annyiba jott ki mint egy zsiruj Falcon 180 SP F3-al.
En a JJRC X1-et fogom atalakitani racer-e, mert miert ne. Most ugrok neki megmerni szkoppal h mifele a vevo, PWM vagy mi a csok vagy az is megy ki az FCB-vel egyutt.Es vissza is tertunk oda, amit _X10Dead_ mondott: "...a befektetett munka alapján még etiópiában sem lenne rentábilis a szerelgetés. Ellenben, szórakoztató
"
-
molnigee
aktív tag
válasz
Allien #19587 üzenetére
Jó hát nem mindegy hogy 7000ft vagy 21000... Meg azok alapból felfogathatók rá, ezeket meg az adóval együtt fel kell applikálni valahogy... Meg amúgy se rakunk 30ezres gépre 20ezres fpv-t nem?
Meg amúgyis pipa vagyok, kiderült hogy a parallel boardon nem xt60 csati van, hanem T... Mikor már megvettem a xt60 jst-t
most szerezzek még 6db T-xt60, vagy T-jst átalakítót? ÁáÁ dühöngök...
-
Plasticbomb
addikt
válasz
Allien #19566 üzenetére
Vagy vesz egy nagyobbat, amire vár egy hetet, mire a shipped státuszról package picked up státusra vált a tracking.
Közben az a csomag, amit csak simán levélként kértél, már meg is jött.
Szóval: Megjöttek a H8 Minikhez a propok! Nem vártam, de reméltem, hogy gyors lesz. Közben ugyanaznap picivel későbvb rendeltem egy U807-et. Az még mindig Szingapúrban van, indulásnál.
Egyből elalvás előtt elszaladtam a levélkéért a postára, majd fel is raktam a megfelelőt a kicsikére, és egy pár perc reptetés lefekvés előtt adagot magamhoz vettem.
ha ílyen hamr jön meg az U807, mint amilyen tempót sejtet most, még a végén előbb rendelek meg egy Hubsan 501S-t és veszek használatba is.
-
molnigee
aktív tag
válasz
Allien #19336 üzenetére
Nekem szerencsére már másnap shipped volt
4db sima turnigy 950-et rendeltem mellé hobbykingról 1 hét alatt ideért.
Szerintem jövőhétre itt van a gép is, reméle a jóidő is megjön mellé, mert már 2 hete ki sem tudtam menni..muranyig: egy hosszú csavar meg egy pohár. De azok a propk szerintem gyárilag balanceoltak, ha eredeti.
-
Plasticbomb
addikt
válasz
Allien #19265 üzenetére
Ne azt mondjátok, hogy melyik a sokkal drágább, hanem, hogy: 1; hogy tudok leszokni még most, mielőtt eldurvul a dolog? 2; kameraplatformban az épített nagyok, vagy a phantom féle (megjelenés után, és ha jó is lesz a MI) a jobb megoldás, komplettebb szolgáltatást nyújtó?
Hja és a másik gondolat: FPV jelet hogy tudok PC-re küldeni? 32 colon mégiscsak élvezhetőbb....
-
Jackal2
senior tag
válasz
Allien #19080 üzenetére
Az MJX-nek nem ilyen jellegű baja van, ott a fő gond az, hogy silány a váz, plusz gyanakszom arra, hogy a motorokat csak magasabb feszkón járatják, de az igazából 3.7V-s, mert tök ugyan úgy néznek ki, mint az MJX X400-é.
Jah igen, egy közérdekű bejelentés: megvettem az Ecalc hivatalos verzióját, szóval aki akar gépet tervezni és szeretné kiszámoltatni a paramétereket, az dobjon egy mailt és betöltöm az adatait a kalkulátorba. Ami ehhez kell:
- össz tömeg
- akku típusa, cellaszám, C érték, teljesítmény
- motor típusa és propeller típusa (pl. 5045)
- ESC áramtűrő képessége -
Andralin
aktív tag
válasz
Allien #18691 üzenetére
Megfogadtam a tanácsodat, átolvastam a topikból az összes X250-el kapcsolatos hozzászólást.
Most már nagyon úgy néz ki, hogy megállapodtam és ez lesz a végső kiszemeltem!
Szerintem ha megrendelem, akkor már egyből Nine Eagle Galaxy Visitor 3 akksit is rendelek hozzá, valahogy majd csak ráapplikálom.
-
Teréz Atya
senior tag
válasz
Allien #18727 üzenetére
A pro-ban fresnel lencse helyett domboru akrill, azaz plexi lencse van. Nem lesznek lathatoak a fresnel redoi, de nehezebb lesz a szemuveg a lencse miatt. Mondjukra engem ezek a redok nem zavarnak, amugy sem FHD a kep.
Meg van hozza telefontarto, meg jobban ossze lehet huzatni a szemuveget, ha kicsi fejed.Es meg a pro is olcsobb mint amennyiert vettem a simat.
No, mindegy, ezen mar nem fogok tobbet ragodni.
-
-
Jackal2
senior tag
válasz
Allien #18461 üzenetére
Azért mondom, hogy szar mert az ilyen 150/300/500 mAhs- akksik 500-1000 forintba kerülnek és egy csomót tök könnyű kinyírni, nem egy tartós darab.
Persze a Turnigy nanotech jó lesz 1S-ben is, de valószínűtlen, hogy akinek 1S gépe van, az a hobbykingtől veszi majd a 2-3x annyiba kerülő Nanotech, Graphene meg LIHV meg mittudoménmilyen akksikat. Szóval én úgy vagyok vele, hogy az 1S az eldobható fényképezőgép kategória.
-
czanga
őstag
válasz
Allien #18280 üzenetére
Most megnéztem, és ott bukik meg a story, hogy ez csak arra van kitalálva, hogy adott vásárlónak nincs US címe, (máshová pedig nem szállít pl a BestBuy), akkor ők intézik a vételt, majd elküldik a tulajnak. Viszont ők sem ingyen teszik, és a vám is rá-számolódik.
Józan ésszel is végig gondolva vám minden esetben van, mivel nem tudják észrevétlen eljuttatni a csomagot ide.
-
Exian
addikt
válasz
Allien #18266 üzenetére
"ráadásul, rendezvény."
Nem, egyáltalán nem arra kell. Nem melós felhasználásra. Az egy másik dolog, ettől függetlenül említettem, nem a munkahely részére keresek repcsit. Saját célra szeretnék majd venni, teljesen privát célokra. A V686 csak véletlen találkozás, az marad "játéknak" a munkahelyen, oda nem fognak venni komolyabbat.
"játszani kell, kamera platform, gyorsaság, vagy mi?"
Kamera platform. Szinte kizárólag. Ha gyorsaságot akarok, előveszem a H8 minimet és örömködök/ökörködök
Szóval, nagy gépet légifelvételek készítésére tervezek venni. Nem mozogva, elsősorban szinte lebegve a levegőben, majdhogynem állóképek készítésére. Max. egy kis lassú mozgású videózgatásra.
Nagyjából ennyi az igény. Ezért gondoltam én egy nagyobb "valamire", amennyiben azokkal a lassú mozgás és az egy helyben való lebegés megoldható.
Természetesen kacsingatok egy Phantom 3 Standard felé is, lehet, hogy az lesz a végcél, de ez nagyon nagyban függ a majdani anyagi lehetőségektől.
"mekkora pl az üzem idő, amennyit a levegőben tud maradni."
Igen, ez szinte a legfontosabb szempont. Utána a többi, amit írtam: lassú mozgás, szép "állaóképek" (de videó) készítése.
Építeni biztosan nem akarok egyelőre, max. néhány év múlva.
Köszönöm a tippeket, tanácsokat, nagyon hasznosak.
-
KisApám
addikt
-
kriszbon
őstag
válasz
Allien #18070 üzenetére
Köszönöm a választ.
Nos én szóltam előre,
Tehát az X104T speciel egyáltalán nem tetszik, a hatótáv sem több(50-100m).
Az biztos hogy sok a marketing, és biztos nagyon ügyesek akik bemutatják a gépet videókon, mert nekem nagyon kezesnek tűnik, olyan nagypapás( pont ilyen kellene )
Az App-on keresztüli vezérlésből max az autó pilóta ami érdekesség, sokkal jobban érdekel a magasság tartása, és úgy manőverezgetni.
A Bg oldalán vastagon kiemelték a kamera típust, mert a képen még a c4005 van valóban, aztán hogy létezik vagy sem az a kamera, az más kérdés.
Sokkal jobban izgat, érdekelne másik kamera felrakásának lehetősége, de csak abból amit már nem kell külön megvennem(2MP FPV ez van) a másik elméletileg bent van az országban már JJRC H12C Copter 5MP camera.
Mint ahogy írtam, nagyon megtetszett ez a gép, még úgy is, hogy több alkatrész kell esetleg hozzá ha meghibásodik.
Kár hogy erről az újított típusról még nincs tapasztalat, hogy melyik kezesebb, a régebbi, vagy az új.Már minden megtakarított pénzem elverem ezekre a vackokra, főleg ha megveszem valamelyik Hexacoptert.
Igaz a D97 lehet megy a háztól, mert azt nagyon megutáltam hogy kapásból hibás volt, na meg elégedetlen vagyok vele amúgy is(még a lágy fuvallatot/leheletet sem díjazza).
Érdekes hogy a csere kamerán sokkal szebb a kép is, mint ami előtte fejtetős volt. -
-
Teréz Atya
senior tag
válasz
Allien #17859 üzenetére
JJRC X1-el szakmanyban csinaljak. Azonban a gep elegge csunyan meghizik. A baj az h az X251 gyengebb motorokkal rendelkezik, igy a plusz suly elegge alavagna a vezetesi elmenynek. De nezd meg, hogy betonnak csaptam az X1-et es kutya baja.
Ja, igen, az X1-nel azert is jarhato ut kulon karbonvaz, mert birja a 3S-t, ha az ESC board jol van hutve es a pufferkondi megfelelo feszultsegu.
-
SpydeR3412
aktív tag
válasz
Allien #17788 üzenetére
Ha van távod, akkor mi a gond?
40k-ért pl. Fullos (carbon váz, emax 2205 motor, emax 20a esc, kamera 700 vagy 800 tvl, fpv) robotmacskát kapsz diy-ben. Távod van, már csak aksi kell.
De ettől vannak gyengébb kitek, amik még olcsóbbak.
Vagy ha bnf kell, akkor pl falcon. Ahhoz meg aksi is van. -
Jackal2
senior tag
válasz
Allien #17788 üzenetére
Én ezt venném, ha most kezdeném ezt a hobbyt, de már a mostani ismereteimmel:
- úgy szervezném, hogy egy márkán belül találjak azonos gépeket, vagy ha ez nem megy1. Szobába valami picit és olcsót vagy egy olyat ami hosszabb távon is jó lesz, vagy nem sajnálom ha tönkre megy. Eachine H8 mini vagy ennek verziói vagy (mostani tudással) XK X100-at (én már BNF-ben veszem de ez egy másik kérdés), ezért nekem hosszú távon biztos hogy minden kis gépem menni fog (akinek kell, azzal majd elbizniszeljük
)
2. Másodiknak vennék valamilyen brushed nagyobb gépet kintre. Akit a kamerázás nagyon nem izgat, az vegyen Nihui U807-et. Akit izgat vegyen valami 5.8 GHZ gépet, pl. az XK 250 is jó, nekem sosem volt, de az eddig ismereteim szerint jó választás. Lényeg, bírja a gyűrődést, de lehet egy JJRC H11C-t is jó lehet, sokáig repül, védett a motor, nem dzsuvásodik stb....de tulajdonképpen tök mindegy
3. Brushless, itt a kérdés csak az hogy kamera platform kell-e vagy racer. Kamer platformnál egyszerű, DJI Phantom 3 Standard. Ja hogy nincs rá annyi pénzed? akkor Cheersont megveszed apránként és utána majd bánod, hogy nem a Phantomot vetted.
Ha racer, vegyél valami építettet és próbáld ki, hogy tetszik-e akarsz- e babrálni vele hosszabb távon, hogy van összerakva stb. Kb 60.000-70.000 -ből kijön egy alap távval. Persze hosszabb távon 50+ az akksi 50+ a táv, de a kamera platformban nem így van? 40.000 egy akksi... egy jobb típus, mondjuk Standardról Advancedre 100.000.
Az hogy neked nem jön össze több pénz, az nem jelent semmit. Egy példából ne induljunk ki, de mellékesen ha megválnál valamelyik helikopteredtől, beszélhetünk róla, pusztán hogy gyűljön a malacperselyben a pénz:
-
_X10Dead_
aktív tag
válasz
Allien #17742 üzenetére
Csak a jegyzőkönyv kedvéért:
Annyira ne húzd le az FPV szettet
A monitor akkuja cserélhető, csak páka kell hozzá, meg egy csillag-csavarhúzó. Egy hosszúkás, 500mAh-s, 1S akku van benne. Csati helyett rá van forrasztva az on/off panelra, de 3 perc alatt lehet átalakítani standard csatissá.
A kamerán meg VAN csatorna választó mütyü. Csak nem a fos, pöckölős-eltörős, hanem rendes, nyomkodós. Ha a mikrofon felőli 2. szellőzőn bekukucskálsz, a jobb sarokban látsz egy ovális, kb 3x2mm-es fehér foltot. Na, azt lehet nyomkodni, csak a burkolaton nem csináltak neki lyukat. Ha babrálni akarod, fúrsz/reszelsz helyet a csavarnyúzódnak és ölöm-bódottáU.I.: Az viszont igaz, hogy nagyon kevés valódi RTF drón van a piacon.
Én inkább RTM (ready-to-mod), vagy RTU (ready-to-upgrade) jelzőkkel illetném még a jobb darabokat is
Btw, nekem csak most esett le, hogy a katicához (H101) is van acro-fw... 0.0 -
Jackal2
senior tag
válasz
Allien #17742 üzenetére
Ebben igazad van. Csak nehogy túl nagy legyen a várakozás a cuccal szemben
Szerintem nem rossz gép az Alien, azok közé sorolom ami inkább kéne, mint ami nem
Persze te hiper olcsón vetted, szerintem most nem lenne ennyiért ilyen, de ennyiért még én is meggondolnám. A nagy szívfájdalmam, hogy nem megy az XK X6-os távval pedig akkor igen király lenne
-
Arti1
aktív tag
válasz
Allien #17713 üzenetére
Mennyire bírja a szelet ez az XK X250 - A? Azt néztem, súlyban hasonló az X5C-hez (ami márc. vége óta nem ért ide BG EU-ból, refund lesz remélem, gondolkodom, hogy kicsit hozzáteszek és már lesz benne FPV is...)
A képeken van szó légnyomásalapú magasságtartásról, tényleg tudja, vagy csak marketing?
A leírásban szereplő 200m irányíthatóság FPV-nél is 200m, vagy az már előbb leszakad?
A kamerán van SD foglalat, vagy a képernyőn lehet felvenni a videókat/képeket?
Mennyire törékeny?(eddig egy minit sem törtem össze
)
Szerk:
RCgroups-on ránéztem a topic-jára, már nem is olyan szép a leányzó fekvése, 5. hozzászólásban már erősen kritizálják... -
molnigee
aktív tag
válasz
Allien #17416 üzenetére
Én úgy tudom, hogy nem karbon, csak karbon mintás mint ahogy az x380 is pl.
Amúgy én se vennél már brusshedet, jönnek sorba az olcsóbb brushless gépek, szerintem megéri már azokra befektetni.
Ez is mostanában jelenik meg, igaz kitudja mennyire lesz megbízható... De egy kamerát biztos el fog bírni stabilan BAYANGTOYS X16
-
Jackal2
senior tag
válasz
Allien #17188 üzenetére
Ebben igazad van. Na de majd a nagy tesó a 252
Ha egyszer megjelenik, persze én rohadtul drágállom érte a több mint 50K-t. De majd meglátjuk, lehet ütni fog, ha full package és benne van minden, ami kell, 5.8 FPV, és kap egy normális kamerát is (nem fog
)
Ez a videó mennyire durva az XK X251-ről
-
Jackal2
senior tag
válasz
Allien #17182 üzenetére
Pedig nem nagyon van más lehetőség. Azzal, hogy valami brushless motorokat kap, egy csomó dolog egyből megoldódik:
- elbírja -e a....kérdéseket el lehet felejteni
- általában valamekkora minőségjavulással is jár
- sok esetben standardizálódik
- a magas ár miatt sokszor külön lehet kapni a cuccokat
- a propellerek az esetek nagy részében (igen, tudom hogy az XK X251-nél nem) standard módon lehet felfogatni, pl. JJRC X1, tehát a többi géppel csereszabatos
- meghibásodási ráta kb. a 10X-re javul motorok esetében
- csak a talp magasságától függ, mint raksz alá, de erre számtalan megoldás van
- kisebb de erősebb gépet sokkal könnyebb szállítani
- akksik standardizálódnak, nem kellenek 1 S akksik, van ahol 3S van, azt meg csak át kell tenni az épített gépbőlEzzel szemben a brushed gépeknél:
- esnie kell az árnak
- új funkciókat kell a gépbe tenni, hogy a verseny megmaradjon pl. brushless vs brushed+5.8GHZ FPV+monitorSzóval lassan leáldozik a brushed bandának, végre
UI: hmm, de jól összefoglaltam, lehetne belőle cikket írni
-
_X10Dead_
aktív tag
válasz
Allien #16801 üzenetére
A palántázó upgradehez ne felejtsd el szétszedni a karokat. A régit még ki tudod feszegetni simán, de vissza nem fog menni.
Itt is működik a darts-mod, amíg megérkezik, tegyél egy próbát. Szerintem jobb, mint a gyári, amert az nagyon rugalmas gumiból van, ha nem függőlegesen teszed le, vagy emeled a gépet, akkor "letapadhat" annak összes nyűgjével együtt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS VivoBook X1504ZA notebook - i3 1215U 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Intel UHD IGP WIN11
- BESZÁMÍTÁS! MSI SUPRIM X RTX 4080 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged