- Milyen okostelefont vegyek?
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
-
Mobilarena
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jagi
tag
Most jött email a shipped státuszú H501S standard rendelésemre, hogy még fizessek, ha kell a gép.
Úgy tűnik a akkor a shipped státuszúak se lesznek leszállítva.
Pedig volt élő TN:
From:
RANCHO CUCAMONGA, CA 91730
UNITED STATESTo:
BUDAPEST, BUDAPEST 1041
HUNGARYCustomer Confirmation
GM545322752000xxxxxx
Weight
4.6958 lbsJun 25, 2018
10:06 PM PDT
UNITED STATES EN ROUTE TO DHL ECOMMERCE DISTRIBUTION CENTER
9:55 PM PDT
UNITED STATES ELECTRONIC NOTIFICATION RECEIVED: YOUR ORDER HAS BEEN PROCESSED AND TRACKING WILL BE UPDATED SOONAkkor nem keresgélek tovább pótakksikat és egyéb kiegészítőket hozzá
-
Geller72
veterán
Akku nélkül a B06-ra 27g-t ír, az S7 28.2. All in a B06 40g, az S7 meg 41.8. Azaz 1.2, illetve 1.8g a differencia. Ez amúgy sem szignifikáns különbség szerintem, és egy jó akkuválasztással ezt lehet finomítani. A GNB akku kapásból fél grammal jobb választás.
. Mindez elvileg ugye, mert csak akkor áll(na) a dolog, ha gyárit hasonlítom a gyárival. De ez itt nem áll fenn, mivel nem a gyári B06 motorokkal van szerelve az említett cucc, amik "csak" 15000kv-ak és csak 1.9g-sek.
.Hanem az S7 mocikkal, amik viszont 2.5 grammosak. Tehát könnyen előfordulhat, hogy meglepetés lesz a matek vége.
. Mindennek ellenére én úgy vélem, hogy nem akkora a difi, hogy számottevő lenne, de egy próbát megér. Amúgy a B06 váz sajna éppen most sold out, pedig rendeltem volna belőle, egyrészt már csak kíváncsiságból is és mert tarcsiba jó lett volna, bár az S7-hez is rendeltem komplett vázat, mert jobban kijöttem így, mintha rendeltem volna hozzá külön alu prop védőket.
-
Geller72
veterán
-
SpydeR3412
aktív tag
Azt nem tudom, mekkora aksival tesztelték őket. De mint írtad is, a 6os vázba nem fér bele az 550es aksi. És ők is 250est adnak hozzá, szerintem azzal tesztelték.
De leirom amit tapasztaltam: Egyenlőre még csak a kefés whoop-jaim repülnek, de szerintem tehetjük egy szintre (videók alapján) a bl-t a keféssel.
A 7es whoop (716-os motor), 250-es aksival, mondjuk 2.5-3 percig adja a max teljesítményt, utánna kicsit gyengül. De 4 percig lehet vele repülni, utánna leesik. 450es aksival kicsit nehézkesebb, nem tudja úgy kihúzni magát, de baromi sokáig a levegőben van (nem stopperoltam le). Nem startol olyan durvát, de megy rendesen. Sőt a súly miatt kicsit stabilabb is. Pont ma csináltam róla videót, később majd töltök fel.
A 8as whoop-om (BetaFPV 8520-as moci) szintén a 450es aksival repült, de az is olyan 3-4perc volt max. De nem volt egy erőgép 48as proppal.
De sokat számít az is, mennyire tolod ki a szemét.
A táblázat a 6ost hozza ki győztesnek. Én is azt vettem és ha minden jól megy, akkor holnap teszt. Akkor többet tudok mondani erről.
Én a Snapper6-ot vettem, de csak a magasabb kv miatt, ezért rendeltem hozzá +vázakat (Beta65 pro, Bwhoop75, ur65). Nekem a teljesítmény kell: kis súly + gyors motor = kevesebb üzemidő.
Neked üzemidő kell: kis súly + lassú motor = uruav ur65 (szerintem)Peaceliker: A Beta65 17.5kkv (pont mint a kefés).
A 0703as, mehet 40es proppal, de a 06osnak már nagy lesz.
0705-re már lehet hogy 48as proppot tennék, a 0703as Sunnysky melegszik tőle nagyon.Bocsi srácok, 1.5 napja nem aludtam. Kicsit már kóma vagyok, de remélem érthetően írtam és nem felejtettem ki semmit.
Szerk. KaiotEch: Ez csak a BetaFPVre vonatkozik, az kicsit könnyebb a Snappernél.
-
Teréz Atya
senior tag
Hát, az úgy volt, hogy a héten berepülöm az S800-ast, de mire sorra került volna, elkezdett esni.
Tehát lényegében kész van, de a héten maximum csak nézegethettem, mert nincsenek olyan skilljeim, hogy szobában próbáljam ki.
Fedélzeten az iNav 1.9, bekonfigolva, már tényleg csak a jó idő hiányzik. De asszem készítek egy cikket az összeszerelésről, meg az Omnibus F4 pro V2-ről, mert nagyon sok kellemetlen meglepetést tartalmaz. A Matek F405 CTR-t ehhez képest gyerekjáték forrasztani, és minden úgy van, és úgy műkdik, ahogy annak lennie kell. -
AMDaZERG_1
senior tag
-
AMDaZERG_1
senior tag
A-MAX QAV-R 130
Ezt az ESC-t néztem ki az EMAX motorhoz. Valakinek van erről az ESC -ről véleménye? -
AMDaZERG_1
senior tag
Köszi!
Azzal volt gyárilag az X220s VTX antenna is, de olyan szépen szétolvad a panelon, hogy öröm volt leszedni róla. Tehát a "magas" hómérséklet közelében az véleményem szerint nem túl izmos megoldás, de minden más helyre tökéletes, és használom is, de gondoltam áttérek. -
Jackal2
senior tag
Ez mekkora kamu te jó ég. GPS-szel beltérben tájékozódik és saját fejlesztés, haha
Ez egy DJI Flamewheel váz a képen, abból is kb. az alis másolat, a lába meg a 600 ft-os alis, kocsonyaműanyag. Nekem is volt ilyenem, szóval az álhír írók - akik fél évente megírják, hogy megint MAJDNEM lezuhant egy drón miatt egy repülő, de aztán mégsem - összedobtak egy cikket, amiben nincs videó arról, hogy ez valóban létezik.
-
AMDaZERG_1
senior tag
Igen, gondolkodtam rajta, de aztán eljutottam oda, hogy nem is ezt kellett volna megvenni, mert már azzal kell kezdeni, hogy ezt-azt cserélek
Ok, ez a hobbi többnyire erről szól...
A Lizard túl sok lakásba, ez meg így kevés. Na, de majd a motorcserén még elgondolkodom. Meg aztán gondolom akkukból is jobb lenne valami 200mAh feletti és akkor eljutok oda, amivel kezdem, hogy erősebb motorok kellenek, és soha nem érek a végére. -
AMDaZERG_1
senior tag
Köszi a segítséged!
Azt hiszem TX03-at veszek, mert ahogy elnézem az FPV videókat az F36-al aléggé hervadt az irányíthatósága a plusz teher miatt. Igen, ez nehezebb is, de úgy gondolom, hogy nem biztos a hosszútávú FPV -zés F36-al...
Némileg növelhető a kamera hatótávja, így más terveim vannak, ha összecsinálja magát alatt a Furibee. -
Peaceliker
addikt
....na vettem még 1 kamerát most
hát nemtom mi lesz, előtte kérek majd fizelőlegetén vip 5 lettem bakker...amúgy olyan 40k tuti elment hétvégén és repcsit pedig nem is vettem, meg tudtam állni
-
Teréz Atya
senior tag
Hát, ahogy érzed. Ha magad válogatod össze, akkor:
Váz - 30 dolcsi
Emax RS2205 - 10 dolcsi
Omnibus F4 - 25 dolcsi
2X9g-os szervó - 4 dolcsi
Adó - 10-20 dollár
Kamera - 9-10 dollár
30A ESC - 8 dollár
Ez így sacc/kb 97 dollárKb. ugyanez van a PNP kitben, ami 78 dollár és lejjebb pontozható, de az nem tud majd OSD-t és az FC is hótbuta, max a széllökéseket tudja korrigálni. Ha az Omnibusra rányalsz egy GPS-t, akkor meg tud majd pozíciótartást, jelvesztésnél haza jön, és ha nagyon unatkozol elküldheted önálló misszóra, satöbbi.
Ha meg olyan vagy, mint én, hogy mindenből akad valami a fiók alján, akkor meg egyértelműen a kit, és csak szervót kell hozzá venned.
-
varadigabor
senior tag
Az azért nem engedi ,mert valami small angle-t kell vagy be kapcsolni vagy ki, ami nem enged armolni ha nem vízszintesen van a gép. Elvileg azért van hogy véletlen ne armolj be ha a kezedben van a gép vagy ilyesmi.
Más ötletem nincs, esetleg kérdez rá facebook DRH társalgóban is.
-
freezer922
aktív tag
-
fape
senior tag
A másik karbon lapra gondol, amit a karok alkotnak. Úgy mint JB mester is a videóban.
(#45913) syler123: Az évek meg a rutin. De főleg a mérhetetlen mennyiségű szívás ami ezzel a hobbival jár.
(#45899) vandor01 a 3.2.1 az a konfigurátor verziója nem a BF-é. Abból is tudod flashelni a (kvázi) bármelyik régi BF-t.
-
fape
senior tag
Jól néz ki, gratula
. Csak egy tanács: az antennákat nincsenek jó helyen. Kb az első esésnél elfogja vágni a propeller. Azt javaslom, hogy ne legyen hosszabb mint most a gyors kötöző. Vagy rakd a karokra merőlegesen a karbon síkjában hátra felé. Sajnos tapasztalatból beszélek...
-
Peaceliker
addikt
1407?
Bakker ott volt előző hsz em is... Na mindegy akkor ebbe még írok
Valaki nem akar eladni kylin 280 as kart? Cseszi az agyam mi a baja, mennék tesztelni.
Jön majd ilyen kar nekem szal akár kölcsön is érdekelne
Vmi hw limitació lesz sztem. Hacsak nem processzor limit, de 36% on megy és ha felpörgetem és mozgatom sem mozdul.. Persze levegőben más, de kétlem... -
Baku
aktív tag
A francba! Megüt a guta....
Direkt emiatt a ROTG01 OTG UCV Receiver miatt bótoltam meg egy Huawei P7-et....
Minden paraméterében alkalmasnak KELLENE lennie (OTG, UCV support stb...), + nagy kijelző,
nagy felbontás, gyönyörű kép, és 2 napja szenvedek vele, de az istennek se jön be rajta a receiver képe ...
Bezzeg az öreg, jó karcos, kockás felbontású dögnehéz, bumfordi S4 Zoom-ommal tökéletesen műxik ....
Hogy a fene egye meg.... -
molnigee
aktív tag
Igen, jó lenne 30K alatt maradni, tudom vannak még feljebb is pl a DYS gépe is tetszik 40 valamennyi
Még kell egy rakat aksi is, nem akarok annyit költeni
Ja, meg opcionálisan agyalok azon hogy egy splitet raknék bele, szóval előny ha belefér
A flyeggbe pl belemegy. flyegg 130 is játszhat. -
Teréz Atya
senior tag
-
Teréz Atya
senior tag
Igen, igen bárcát minden drónra! Sőt regisztráljuk a késeket is! Bruce (a szakállas öreg fószer Új-Zélandról) épp azt fejtegette az egyik vlogjában, hogy évente, ha jól emlékszem 60 embert ölnek meg késekkel Nagy-Britanniában. Ha a civil drónokat regisztrálni kell, amelyek éves szinten NULLA ember halálát okozzák, akkor a késeket miért nem?
Az megvan, hogy most egy fószer az ottani dróntörvény szigorítását szorgalmazza, mert egy DJI Inspire majdnem levágta az ujját. A vicc az, hogy a hülyéje maga nyúlt bele!!!! Bruce Vlogjában itt veszél róla. Kár, hogy nem a p*csét szúrta oda, mert akkor kaphatna tiszteletbeli Darwin díjat. -
varadigabor
senior tag
Ezt néztem én is, elvileg nagyon jó. El gondolkozzok rajta
Amit linkeltem Luminier LUX klón kommentek alapján dicsérték. Gyroja érzékeny. De tartaléknak ennyiért lehet meg éri.
Ha valaki nagyon súlyra megy, találtam nagyon könnyű vázat 60grammos 4mm-es karokkal. Lengyeleknél, csak az ára húzzos.
-
NightLord
tag
KingKong 130GT vázra építettem, de a távtartókat lecseréltem 5mm-el hosszabbakra , hogy az 1000TVL kamera rendesen elférjen, és a dőlésszöge állítható legyen.
Propellerek, és akksi nélkül 145g a cucc. Az 4s 550mah infinity XT30-as csatival 71g, szóval a felszállósúly bőven 250g alatt van, kb 235g.
-
Peaceliker
addikt
Nekem van egy ilyen KIT em, repül is, ordenáré mit megy (nem gyári proppal az kaki) 4s el, de vannak aggályaim egyelőre.
2 állapotot tudtam elérni most.
-Gyári proppal, 180g+akku jól megy, de punch nem vmi vad 2p után még 3.7V a cellákban 850es 40-80C akkuval, motorok forróak
-3045*3 bullnose proppal ordenárét megy, punch nem vmi durva de jó 2p után lezuhan a gép, mert 850mah 70c infinity feladta, meg is puffadt picit, de motorok csak simán melegek.szóval vagy nem kéne kinyomni a szemét gyári proppal (meg nem sül azért a moci) vagy 1300as 200g os akkuval repülök majd vele bullnose al, bár akkor lehet megint forró lesz a motor...kisebb akkut felgyújtja az fix
amúgy váz nagyon szép, nagyon igényes, strapabírónak tűnik, nagyon jól el lehet benne férni ami meglepett (20x20fc és karokon alul az ecek nekem)...de csak 3 csavaros motor megy fel ami ritka, bár 40k elköltése után ember nem akar még motort is cserélni...
én most mégegyszer lehet nem venném meg sztem vmi nem stimmel a mocikkal....ha minden jó nemsoká lesz teszt, KV mérés (lehet nem 3500KV) stb. Haver amúgy próbálta mocikat 4 collal 4045 2 ágú alatt tüzeltek a motorok ami baj, 85A fölött kért be (addig mér neki osd lol).
de nekem úton vannak másmilyen propok majd tesztelek mit mutatnak majd.
amúgy gyártó válaszát várjuk az esettel kapcsolatban mit reagálnak ráami tuti jó moci az a tornado t1 1407 , azt venném most meg vmi vázat
-
Peaceliker
addikt
igen egy kicsit az
Ha firier110x re tervezett váz, akkor az nagyon kényelmesen befér 250g alá 3as proppal...vmi bikább 1105-06 mocival 150g alatt kell lennie akkuval. Nekem ennyi az er130 nagy antennával, meg takonyragasztóval egy kevéssel
most 3br 1105 6000kv van rajta, elég jól megy, ha ezt összeraknám most egy könnyebb konfigba (110-120g sztem reális) akkor sztem morcos lenne...lehet meg is teszem majd ezt
-
Peaceliker
addikt
arfun mellett lizard95 ön még gondolkodnék, mindkettőről jókat írnak, de valahogy nem hiszek a 2 colos prop+végtelen kv+3s ben, azt látom ,bmekkora akku van beesik fesz első punchra 3v/cellára, ami akku gyilok...szal hatásfok ergyának hat...persze mennek mint az ökör
de ezek a gépek durván 250g alatt vannak, olyan 130al tuti
akkor már lehetne komolyabbat, picit nagyobbat, jobb hatásfok, stb.
firer 110 megint előzőekhez hasonló, még mindig 3 col alatti, lehet tévedek de még mindig nem hiszek annyira benneén 130ban gondolkodnék, vagy 120-130g körüli 3 colos 4000-6000kv 1105 körüli (vagy most jön emax 1106 mocija) gépben vagy akkor éppentalánbelefér a 250g ba összerakható 3 colos 1407 szerű rendszerben.
nekem van egy 3b-r 128 am, egyelőre valami nem kerek vele, jól megy (bár azt hittem durvább lesz), de lezabálja a fejem...egyelőre propra gyanakszom, mert gyári sztem puhább mint 3 colos gemfan 3025...
viszont, nekem 180g+akku ra jött i és min 850mah akku kell, ami 100g kb...persze nem spóbáltam spórolni grammra, de 150g nagyon necces, kisebb akku meg tuti felejtős...nekem konfig:
4db xrotor 30a micro szabi (karokon csak alul fér el)
piko blx
eachine tx801 vtx
xsr vevő.
ez így 180g váz amúgy asszem 40g, ami meg nem sok, de 170-180g ra kijön egy 4 colos konfig is ami hatásfokban jobb tán. -
FingR86
őstag
én pár hónapja a kis H36-ba cseréltem motorokat, mert már leamortizálódtak, semmi erő nem volt bennük.
ezeket vettem bele jó áron, és elég jó kis motorok.itt írnak is róluk bővebben: Boldclash 6x15mm 18000KV Coreless Motor
68.500RPM +-12%ennyiért, bohóckodni jó ha van tartaléknak
-
syler123
veterán
Köszi!
Hát igen, nem a legjobb az ár / értékaránya ezeknek. 57$ is sok érte, mert ugye nem egy performance bajnok. Kefés gépekért én ezt sokallom, ahhoz képest meg drága a motor, hogy rövid időn belül elhasználódik. Na majd télen (előtte valamivel) beruházok valami hasonlóra, akkor is jó lenne picit repkedni
FingR86: ennyiért nem rosszak a motorok. Lehet én is átalakítom a h8s-t másik frame-be, már úgy is kapott eleget szegény
-
Jackal2
senior tag
Az F36 nekem nagyon bejött, lehet vele erőből is flippelni ha ügyes vagy.
A TK110 jópofa, de a kamerája szutyok és a WiFi-s gépeknek ez a 40-50 a legnagyobb rákfenéjük. Szerintem az F36-ot fogod később megunni, én arra tippelek, Nekem az volt a TK110-el a legnagyobb bajom, hogy nem nagyon vittem magammal sehova, mert ahhoz nem elég jó. Igaz, olcsó, ez tény, de ezek az összecsukható használható cuccok ilyen 100-200K körül kezdődnek...
-
molnigee
aktív tag
II. Borsodi FPV Racing Bajnokság!
De jöhet bárki, nem csak borsodiak
3 futam van, Kazincbarcika, Sajóörös majd vissza Barcika. A borsodircmodell.hu és a barcikai ModelMix csapata szervezni. Tavaly is voltam már mint nézőTavaly 8 induló volt mondjuk csak, de nyilván itt barcika, miskolc, tiszaúj környékéről jönnek emberek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Nexus 6P 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Billentyűzet magyarosítás magyarítás lézerrel is! 10-15ezer közötti áron! Óriási betűkészeletünk van
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 1TB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged