- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iPhone topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
- Egy óra, két rendszer
-
Mobilarena
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Markizmark
addikt
válasz
kriszbon #58643 üzenetére
Automatán is végig kerestem, beállítottam manuálisan mindkét oldalon többféle csatornát is, de ugyanaz, fekete kép vagy szellemkép. A kamera 5-15V-os, adtam neki tápot direktbe és a VTX-ből is, de ugyanaz. A VTX kapott 2S akku feszt és külső tápról 12V-t is... semmi fix kép.
De valami ad a VTX mert ha feszmentesítem akkor a fix fekete helyett hangyafocit ad a szemcó.
-
Teréz Atya
senior tag
válasz
kriszbon #58580 üzenetére
Sry, de buzzered hülye, a többi jelvesztésnél vísít, mint a disznó.
No, ha Turnigy Graphene lötyög, akkor neked nem eredeti Amass XT60-od van. Nekem olyan kellemesen szorulós. Mind1, keress rá az oldható gyorskötözőre.
Vagy nem véletlenül XT60U csatid van? Az valamivel rövidebb. -
fape
senior tag
válasz
kriszbon #58541 üzenetére
Csak a signal lost része érdekel? Úgy tűnik akkor vinnyog, ha nincs jel, vagy föld lehet a bemeneten.
Erős a gyanúm, hogy ha valahonnan előállítasz 5V-t (pl külön aksi+bec) és bekötöd a tüske sorra, és a jelet mondjuk az fc-nek az +5v-jára kötöd (persze a föld is közös legyen). plusz egy lehúzó ellenállást is be kéne rakni a föld és jel tüske közé. Akkor elkezdne sipákolni, ha kihúzod az aksit.(a külön aksit egy diódával megfejelve még arra az ágra is mehetne a fc 5v-ja és akkor nem merülne feleslegesen a külön aksi, amikor van nafta a gépben), Ha buzzer-ként is kéne akkor kicsit többet kell mókázni.
De csak okoskodok, majd a nagyok kijavítanak -
fape
senior tag
válasz
kriszbon #58486 üzenetére
HellGate Buzzer kell neked. Tudom tudom nem olcsó.
-
SpydeR3412
aktív tag
válasz
kriszbon #58486 üzenetére
Nekem is pont ugyanezek a távok vannak otthon.
Más:
Srácok! Ez a teknős mód, hogy működik. Csak simán beállítom bf-ben, vagy ehhez az fc-nek is tudnia kell?Megint más: Ha érdekel valakit, most BG-on, az Eachine m80s, 3db aksival, távirányítóval 11k.
Én megvettem az elsőt, 20db van és még egy óráig tart az akció.
+1p: elfogyott -
Saccco
nagyúr
-
syler123
veterán
válasz
kriszbon #58409 üzenetére
Hát ha armolva van a gép és be van kapcsolva az air mode, akkor alapból forognak a motorok. Tehát ennyivel ellenőrizhető. Ha digitális protocolt használsz (pl dshot 300-600 etc) akkor nem kell állítani a min fordulatot.
KaiotEch: Multiprotocol modulnál nem kell modellt váltanod. A 716-os motorok jobban bírják a strapát.
Ha 6 órát megy az már nem kevés ha azt vesszük, ott azért lezúzható a brushless is ha nem sikerül egy kanyarbevételEnnek ellenére én is brushless párti vagyok.
-
AMDaZERG_1
senior tag
válasz
kriszbon #58324 üzenetére
Akkor ez iNAV, bár az RTH említésével egyértelmű. Azért volt fura, mert BetaF-ban nincs GPS magasság visszajelzés. Vagy én csinálok valamit rosszul.
Nekem is van szivacs a baron, és úgy veszem észre, hogy lassan reagálja le a változást. Van, hogy 1-2 méter magasságban -8m mutatés van, hogy magasan járok mégis ~20 méter tévedéssel adja vissza. Persze a valós emelkedési sebesség is említésre méltó. Egyik 130mm gépemre csak fel fogok tenni egy iNAV -ot
A karbonra meg azért reagáltam, mert a Leader120 váza elég furán reagál a külső behatásokra. Úgy változtatja alakját, mint az alumínium. Meghajlítom és úgy marad a karjaEzt a vázat nyugdíjaztam is.
-
Teréz Atya
senior tag
válasz
kriszbon #58328 üzenetére
Te, egy spanyol megcsupaszította, és ez egy hót közönséges xq-02a kétirányú erősítő.
Azon 3.3V és 5V bemenet van. Te hogy, miről eteted? -
Teréz Atya
senior tag
válasz
kriszbon #58045 üzenetére
Valld be, úgyis venni akartál, csak az okot kerested.
Lehet majd én is veszek egy komolyabb távot, de az i6-ot meghagyom. Ez olyan igénytelen, mint egy orosz bicikli. Odacsapom, leesik gimballal előre a frissen szántott földre, de megy. Egy Taranist már nem mernék így kezelni. -
Jagi
tag
válasz
kriszbon #57903 üzenetére
Ugyan olyan pakkot raktam össze amit ő is kinézett, csak a gép. (2x2db motor szett).
Anno nekem is így állt össze a ZMR250, mivel csak nagy méretű panelkamera volt elérhető, így megszabta a váz minimális magasságát. 1806 motor volt rajta, 12A szabival, Naze32 3S 1000mah akksim volt hozzá, de repült. Persze most már nem így raknám össze, de akkor ez volt. Ezen tanultam meg repülni és az alap dolgokat, mint pl mit hova nem rakunk mert törni fog. -
kriszbon
őstag
válasz
kriszbon #57814 üzenetére
Azért nem hagytam ám annyiban hogy ne legyen megörökítve videón ekkora távolság, csak egy picit még [Rátoltam] , de aztán visszafordultam, mert baromi messze lett volna elgyalogolni és keresgélni.
Mint ahogy írtam [Eachine VTX02] ami 200mW-os [Mista CCD] kamera, persze a vevőn [Tripla Feed] antenna is volt, [Flysky FS-i6] táv (na jó ezen van galambgrillező is) és egy kicsi gyökér [Receiver] amiről így az derült ki hogy jó valamire(leírás szerint 300m).
-
AMDaZERG_1
senior tag
válasz
kriszbon #57790 üzenetére
Igen, jó lett volna, ha nem egy víztisztítóban landolt volna.
Amúgy úgy találtam meg, hogy folyamatosan közvetítette merre megy
Elmentem oda, de kiszámoltam, hogy pont a vízbe esett. Sajnos elválasztott minket a Duna, így elég nagy kerülővel, de elmentem, bekéredzkedtem a területre, ahova szó nélkül beengedtek.
Az utolsó métereket nem közvetítette, mert épület mögé került, de azért le a kalappal előtte, hogy ilyen távolságból még adta a tiszta videójelet, és még a távirányítóval sem szakadt meg a kapcsolat. -
kriszbon
őstag
válasz
kriszbon #57771 üzenetére
Azt hiszem a [MinimOSD] link nem működik az előző hozzászólásomban.
Amúgy azt hiszem a műhorizontra gondolsz te, csak az egyiknél egy vonal volt alapon beállítva, a másikon a bővített, de már mindkettőn az utóbbi látható, mint ahogy az összes gépemnél.
-
kriszbon
őstag
válasz
kriszbon #57769 üzenetére
De itt van egy azonos DVR felvevővel készült [C800T felvétel] összehasonlításnak, mindkét kamera gyári beállítással van.
(#57772) vebbful :
Nem a kamerából jön egyiknél sem, különben a Mista kamerás gépen még nem volt beállítva a [MinimOSD] így az nem mutatott rendesen semmit sem, már pont olyannak látom azt is mint a másikat, mert beállítottam.
A kameráknál az OSD csak a kamera beállításokra vonatkozik, tehát az csak arra való. -
AMDaZERG_1
senior tag
válasz
kriszbon #57678 üzenetére
Jól van na! Csak ördögöt játszottam!
Én mai napra szántam rá magam, hogy levegőbe emelem végre az X220s gépem, aminek bizony olyan súlya van, hogy még te sem hinnéd el!
498gramm akku nélkül, de megduplázott alsó és felső lemezek, GPS, Split 2 kamera.
Szurkoljatok, hogy ne törjem szarrá! -
kriszbon
őstag
válasz
kriszbon #57562 üzenetére
Most előszedtem mert rémlett hogy utólag valamit bütyköltem, és igen van OSD menü már rajta, tehát azt barkácsolhattam(igaz GPS+baro+magneto nuku a gépen) mutatja a feszt az A-t nem tudom mert propok nélkül nem mutatott különbséget, csak ugrál 0 és pár tized Amper között.
Baromira érdekel hogy melyik mit is tud ugye? -
FireKeeper
nagyúr
válasz
kriszbon #57556 üzenetére
első gép, próbáltam a költségeket minimumra fogni, ezt meg gyakorlatilag szinte ingyen hozzámvágták, és amúgy funkciók terén nem olyan vészesen rossz. aztán hogy hogy repül majd, az már más kérdés.
ESC amúgy tud DSHOT600-at is, de az FC sajnos nem támogatja, viszont a MULTISHOT megy.
egyedüli furi a FC-vel hogy elvileg van rajta sönt de betaflightban mégsem látom az áramfelvételt, pedig be van kapcsolva hogy onboard ADC-vel mérje azt is. ESC-n is van sönt, meg hozzá kimenet, de az nem írja hogy milyen formában/hova lehet kötni az FC-re.
ez valami sima soros kimenet szokott lenni? szabad UART RX-ére kössem rá?
-
Teréz Atya
senior tag
válasz
kriszbon #57342 üzenetére
1.9-es iNAV-nál volt nekem is ún toilet bowling. Mint kiderült, valamit változtattak a kódon, és mostmár lajhár lassan kell végrehajtani a magnetometer kalibrációt, különben szarul kalibrál. Miután BN-880-al ezt megcsináltam, abba maradt a körözés. Ja és vigyázni kell, hogy jó legyen a mag orientációja. BN-880-nál hiába felfele a nyíl, előre néző FC-nél a mag-ra Flip270-et kell rakni.
Kérdem alássan, akkor miapicsának a nyíl, ha fejjel lefelé, balra mutat a GPS iránytűje?????
Szerintem ez az 1.9-es egy eléggé összecsapott kiadás, mert a legtöbb enerdzsi a 2.0-ra megy/ment el. Abból az RC úgy június közepén jön.
-
Teréz Atya
senior tag
válasz
kriszbon #57284 üzenetére
Szevasztok! Igaz is, meg nem is. A fő ok az, hogy nincs nagyon idegzetem írogatni, mégpedig ezért:
Kb. fél éve munkahelyet váltottam, több a pénz, de azóta sokkal kevesebb a szabadidőm. Idő közben kiderült, hogy az egyik nagyfőnök egy segg, és azt várná el, hogy olyan munkakörülmények közt toljuk a melót mint egy maláj vagy indiai. Na, erre bedurrant az agyam, és már új munkahelyet keresek, a nagyfőnök meg benyelheti tövestől!
Ha összejön az új meló, nettó egy órával kevesebbet kell bent lennem, nem fog a magasfeszültségű indiaiktól hullani a hajam és normális team leadert is kapok. Mert a mostani egy megjátszós paprikajancsi. Valahogy így képzelem a felmondásom: -
Peaceliker
addikt
válasz
kriszbon #57100 üzenetére
Hát nekem egy fc lesz a gépben, egy xsr vevő és egy vtx02, szal bárhogy elférek majd benne, keresztbe is akár
Zmr volt nálam, gyárilag szörnyen fest, tiéd eskü tetszik, de faragni nem fogok. Sem időm sem kedvem. Illetve kar felfogatás nem jön be meg pár másik dolog sem szimpi benne. Súly az valahol 145g körül volt, ami nem kevés. Martian II is annyi, azt tudom, de én most a martian IV II t néztem, ami 115. Ez a reverb váz klón ja tán. Realacc real4 néven könnyebb beazonosítani. Pár dologban okosabb mint II es martian. Faragni sem feltétlen kell "könnyű" 25usd sem a világ vége, elég esélyes hogy ez lesz amit veszek majd. Tippre 350g lesz -
varadigabor
senior tag
válasz
kriszbon #56472 üzenetére
Youtube cseszte el, mert rosszba kis felbontásba rendereltem és azt még jobban lerontotta. Itt egy normális videó. Jelem szar mert antenna meg lehet a videó adó is gyengére volt rakva.
Én a helyedben nem hagynám abba, tanuld meg az acrot, párszor oda fogod csapni ha nem jön ki valami, de akkor sincs semmi, ritkán elszáll valami, eddig nekem 1 kamera volt a veszteség, meg motor csapágyak
Mindig ki találok valamit ami nem megy jól azt gyakorlom. először. különböző trükkök, kapuzás , tegnap a romos épület folyosóján mentem végig stb.
-
vandor01
senior tag
válasz
kriszbon #55765 üzenetére
látom már.... az uj mociknál 14mm-es a kilogo tengely a regieknel meg csak 10mm... "gyarilag" oda csak a az 5mm vastag propot terveztek.... ez szopi farigcsálhatok.... ha a megrendelt sok szart használni akarom vagy hasznalom a regebbi tipusokat... na es persze ujra rendelhetek.... csak az a gaz sok prophoz bassza a kis kinyai odairni a center vastagságát....
-
vandor01
senior tag
válasz
kriszbon #55114 üzenetére
szerintem....
ha konnyu occso fostaligat akarsz csak a repulés öröméért pörögni forogni akkor a Hintut vedd meg! konnyu egyszeru épites (de torekeny is) kis 1000-es akuval runcam mini esetleg 200-as AIO.... de ha nagy kamera es VTX meg GPS barométer meg ilyen meg olyan vedo és kulon ESC-t akarsz akkor ezek nem a te vazaid! igen akkor 250-es mellett maradj.... -
Peaceliker
addikt
válasz
kriszbon #55013 üzenetére
Rth ra gondoltam
De minimális gépnek való ez, semmi extra, csak kis súly
Nekem is vt amúgy egyik gépemen külön álló esc karon ami lelógott róla. Azon kívül hogy marha ronda működöttde úgy 265g volt a gép, bár még az sem vészes (31g os mocik voltak fent), persze nano cammal még vtx02 vel
Szerk *a gép =ilyen méretű /súlyú gép nem ilyen váz
Vandor01
Alulra kell az akku és akkor leszallo talp sem kell -
vandor01
senior tag
válasz
kriszbon #55013 üzenetére
szerintem ha erre epitkeznel rendelj belole 2db -ot mert kell!
ha lesz sulya alulra dupla lap kell szoval az akkor 2 vazbol osszehozhato...
de mar akkor 40euronal jarunk.... es az alkatreszek kidolgozottsaga pontossaga
elnagyolt es gagyi......
nem az huuu de kurva jo mint pl a 130-as Gofly vagy Atlas vaznalszerintem ez csak egy konnyu es bohockodasra valo vaz! low budget de fos!
Es meg nem reptettem! lehet egy durvabb leszallas azt torik mint a ropi!
mert aksival egyutt lesz 350+ gramm! -
vandor01
senior tag
válasz
kriszbon #55006 üzenetére
nekem mar megjott vagy 1 hete.... nos.... konnyu es repulni is fog de 400grammos gepet ne tervezz ra! mert nem egy atombiztos szerkezet! van also es felso lap valamint kuldtek 5db labat szoval 1 db tartalek! ez pozitiv!
az also lap vastagabb en ebbol raknek 2 db-ot amivel a labakat kozrefognam d3 akkor mar nem 54gramm lenne.... aztan nincsen szepen egyenesbe vagva valahogy ez nem megy a kinaiaknak a garazsban reszelek vagok karbon alkatreszeket... itt/ott egyengetni kellet a kis dudorokatde ez a repulesbe nem szol bele...
a kameratarto kis muanyag egyszeru es okos... ezt a gepet CSAK is vmi konnyu konfignak tervezd mert ketsegeim vannak a tartosagarol... szoval csak a legkonnyebb motorok ra es csak poren nem kell 15grammnyi motorvedo... van luk 20x20 vagy 30x30-as toronynak de ezekbol is vmi 4in1 ben rakjal a suly es 1xruseg miatt valamint az kulon ESC-ket nem jo otlet a labakra aplikalni mert kiloghatnak a ketszelen...en 2204 28grammos motorokat 20x20 2szintes 20/25A tornyot teszek, Runcam mini vagy Sparrow vagy esetleg OSD kepes AIO 200mw kiszerelesbeen es XM+ receiver... a vegere 1xrubb Buzz led combot... azt annyi! 190-200gramm!
1000mah grafen 4S aksi 150gramm... remelem ha leesik nem zuzza szet a vazat? -
syler123
veterán
válasz
kriszbon #54987 üzenetére
Ott segítek ahol tudok
Teréz Atya: Igen, ugyanaz a Racerstar, csak ugye sokan paráztunk mert ugye volt ez két dollár is és hogy úristen, ezek majd sorra füstölnek és felgyújtja még a quadcoptert is
Hát nem, semmi gond nincs velük.
AMDaZERG_1: Ha megjön a jó idő megreptetem a propokat. A héten befutnak az akkuk, akkor majd összemérem a Kingkong 5040-essel. Ránézésre ugye masszívabbnak tűnik, mint a kingkong, de ez nem jelent semmit. A kk 4 colos propjai sokkal jobbak voltak mint az 5 colos, tényleg csak kézbe kell fogni, elfogyott belőle az anyag és itt nincs akkora súlykülönbség hogy a grammnácik panaszkodjanak. Egyszerű költségcsökkentés.
@syler123 - vettem kipufogók hőszigeteléséhez használt üvegszálat.
?????
Megtaláltál youtube-on vagy ez hogy jött ide?
Már csak azért mert mindig azzal szívok és videó is van róla, hogy a stage6 replica felszívja az olajat és recseg mint a fene, amikor kicserélem akkor egy darabig okés. Jobb olajat kellene vennem, amit rendesen eléget a robogó.
-
AMDaZERG_1
senior tag
válasz
kriszbon #54926 üzenetére
A gyaloglás nem árt, bár az izület kopik
Az egyértelmű, arra alapozni, hogy a múltkor elgyalogoltam 400métert és a jel még nagyon jó volt butaság lenne, de azért egy sacc értéket meg lehet állapítani. Legalábbis szerintem.Ja, és kibővítem azzal ezt az írást, hogy a Furibee VTX03 olyan szinten melegedett, hogy a zsugorcső konkrétan elolvadt rajta. Az eachine ilyet nem csinált. Valószínűleg majd egy videót kell csináljak a gearbestnek, hogy megmutassam milyen szart sikerült vennem
-
syler123
veterán
válasz
kriszbon #54814 üzenetére
A gép ilyenkor tudott rth-t? Mert ha igen, akkor könnyen bátorodik fel az ember, hogy ilyen magasra felmenjen, de nélküle bennem lenne a para, ha ott beindul a failsafe, akkor vége
Én talán fele ilyen magasan sem voltam soha. Pedig sok trükköt jobb lenne fent begyakorolni. -
varadigabor
senior tag
válasz
kriszbon #54775 üzenetére
Úgy se kell nagy pitches prop. Vicces hogy két külön raktárból küldi a banggood a narancs és a kék színűt..
Azure propok közül nekem se tetszik mind de van amelyik jól nézz ki.
Rendeltem tartalék Dal 5040c-t (kapuk eszik ) , meg linear patch antennát, meg prodroneról antennát.. erre a hónapra be is fejezetem szerintem
(#54774) Peaceliker
Tesztelj lassan és építs -
varadigabor
senior tag
válasz
kriszbon #54767 üzenetére
Tudod mit egye fene, rendelek
Nagyon pimpelni akarsz akkor ezek az azure propok néznek ki még jól
mondjuk nem mind
-
Attix70
aktív tag
-
Teréz Atya
senior tag
válasz
kriszbon #54585 üzenetére
Na, ehhez most túl öreg vagyok és fáradt. Akkor a jó, ha elforgatod a gépet és iNAV alatt a masinával együtt fordul, nem korrigál közben és nem mozog miután megálltál.
Amúgy iNAV-ban van iránytű kijelzés, megnézheted jó irányt mutat-e pl a mobilodhoz képest. Vagy pl. OSD-n is mutatja az irányt. -
vandor01
senior tag
válasz
kriszbon #54379 üzenetére
ja ja ezaz... már uton.... hantu
20x20 as board
mihez kell a BEC? FC-en van!
jaja az a ESC... vmi muanyag közbetét darabbal a vazhoz csavarozhato!
annyi hely van hogy toronyba se kell rakni 10mm-es oszlop elég!
2204-es motor
200mw AIO
XM!+ receiver
1000mah 4S aksi
suly? 300alatt 270/280gramm??? -
Peaceliker
addikt
válasz
kriszbon #54289 üzenetére
Köszi, ebben a méretben akkor hv is ilyen súlyú kb. Akkor 1000es akku kell a gramm náci gépre és ennyi
Teréz Atya
Jogos, szokás is mondani, hogy a fizikát nem lehet megerőszakolni
Amúgy hv akkuk teljesítményével meg vagyok elégedve nagyon. 2s ben is jóval erősebb mint pl nehezebb gnb. Mondjuk gnb vel szemben még csak szobában volt próba, ott lehet simán csak súly a difi -
ezoltan
tag
válasz
kriszbon #54262 üzenetére
A lé meg a hús esete?
Mindenesetre nem semmi,eszméletlen igényes a körítés.
A Tattu-k doboza a kis szivaccsal ehhez képest a gagyesz kategória.
Még jó,hogy kompenzál a tartalommal.Ez a Graphene szinte fogalommá nőtte ki magát,jól hangzik de kíváncsi lennék hogy felhasználói tapasztalatok alapján mennyi ebből a marketing és mennyi a valós érték.
Összességében milyen benyomásaitok vannak róla,fiúk? -
vandor01
senior tag
válasz
kriszbon #54222 üzenetére
Ezt? 19ejro Ali-n ez az S verzio a masik MT verzio 80centtel occobb
-
syler123
veterán
válasz
kriszbon #54151 üzenetére
Vettem 4$-ért is, de a legtöbbet 2$-ért. De igazándiból szükség lesz rá, mert a Falcon-t ha átépítem, akkor ahhoz még kell 4db, a többi meg tartalék. Falconnak az escjei nekem kínlódnak, nem nagyon jó megoldás ez a ráhackelt blheli...
david335: nincs mit, de csak saját felelősségre. Volt aki brickelte a távját, hogy azért mert kihúzta közben, megszakadt a kapcsolat vagy mi okozhatta ezt nem tudom. Az ilyen firmware módosításoknál mindig van kockázat.
-
Peaceliker
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD - garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA CM 750W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest