- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Leica kamerákat kap a Xiaomi Mix Flip 2 is
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Yettel topik
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
-
Mobilarena
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
molnigee
aktív tag
válasz
Jackal2 #24365 üzenetére
Mi benne az érdeked? Hogy Phantomon kivül mást nem nagyon éri megvenni?
A Xiaomi Yi 4K-nál amúgy csak 1080p választható. Szóval bizony az 1080p kerül 590$-ba (GB-n is kb annyi)
És az megvan hogy aki kitolta a 300 perc beginner módot, utána is csak 500m hatótávot kapott, és nem aktiválódott a waypont, circele hover funkció? Száni... -
elszabi
tag
válasz
Jackal2 #24319 üzenetére
Már látom a szalagcímeket: Újra dübörög a város - Drónokkal mérték össze erejüket a környék éjszakai versenyzői.
És megszólaltatják a nénit, aki régen az illegális autós gyorsaságik miatt nem tudott aludni. Akkor a "polgi" fekvőrendőrt rakott mindenhová. De ezek ellen még az sem véd. -
fape
senior tag
válasz
Jackal2 #24291 üzenetére
Én Eachine LCD5800D-t vettem, ma meg is jött. Kapásból dvr firmware frissítéssel indult az ismerkedésünk.
Sajnos csíkozódik is egy kicsit, ami egy kis forrasztással/átkábelezéssel elvileg megoldható (rcg). Bár lehet jobban járok ha customer supportot zargatom előbb -
Arti1
aktív tag
válasz
Jackal2 #24264 üzenetére
Meg vagyok győzve
úgysem bírtam volna ki, hogy továbbra is ott porosodjon a szemüveg a fiókbanA Quanum DIY v2-höz ilyen vevőt vettem, van 2 db AV kimenete.
Szerintetek érdemes lenne venni a 2. kimenethez egy SD kártyás rögzítőt? Ha igen, van ajánlott típus?
Tudom, hogy nem lesz egy nagy minőség, de valahol (talán rcgroups-on) olvastam, hogy gépvesztés esetén az SD-n lévő utolsó kockák segíthetnek a keresésbenpl. ez?
-
válasz
Jackal2 #24242 üzenetére
Nekem pont jó. Racerek annyira nem vonzanak ezt meg messziről is jól látom. És korrektül megszoktam mikor mennyi gáz kell neki. Erre jó az előre hátra taktika
Szerintem érdemesebb azt felvenni amíg eljutok a 3D-ig.
Kao: Persze vázat betankolgattatok asszonnyal. Ha meg már jól megy akkor jöhet a normális festés. Esetleg levágom a karjait és karboncső mint a 251nél.
De a letiltás hang az űber nem?
tibibi: Táska az tényleg jó dolog csak a proppot nem akarom mindig levenni. Ezért is gondoltam a lehető legkisebb utazóbőröndre amibe elfér. A 380 meg nem lesz dísze a találkáknak. Az kb ott fog rohadni 360 napot a dobozába.
-
válasz
Jackal2 #24168 üzenetére
Ki kéne próbálni egyet, de ahogy látom ezek a RadioLink távok nem túl sok másik receiverrel működnek együtt. Nem is open source a fw.
Nekem 1S akksijaim vannak csak. 2S-esek még nem jöttek meg. Hozzak szivargyújtó-230 adaptert?
Mi a fene lehet olyankor, amikor gázt adok megszűnik a videojel. Ha elveszem visszajön. Nem kap elég kraftot?
-
válasz
Jackal2 #24160 üzenetére
Kutya fáját, megmentettél 30k-tól
Bár másodlagos kamerának jó lehet. Most még nézegetem a távokat, nem akarok a legolcsóbbat venni, de Taranis-t se(najó szeretnék, csak nem annyit fizetni érte
). Devo az kb olyan lehet, mint a Flysky i6. A RadioLink AT9-cel mi a helyzet? Az már majdnem 2x annyiba fáj.
Én megyek holnap!
Töltőt is hozz ha tudsz légyszi.
-
Allien
veterán
válasz
Jackal2 #24140 üzenetére
Pedig TUTI, hogy zavarta a légi közlekedést! Valszeg Pataki Attila féle UFO-k nem tudtak a területen tevékenykedni, ezért kizavarták a civil autós rendőrnek látszó sünöket.
De az is lehet, hogy valamelyik kutya kedvenc helyét tapostátok össze, esetleg valami nagyon ritka növények lakó környezetébe kerültetek. Lásd pl:
[link]
Vagy akár az is elképzelhető, hogy a védelem alatt álló parlagfű területi képviselője HIVATALBÓL szólt a "megfelelő" helyre. -
mobbo
senior tag
válasz
Jackal2 #24128 üzenetére
jó de az egyik retail a másik nagyker,
x8c-t babán tudsz venni 20-30 dodóért de kell venni 100db
kalkuláld bele hogy a 10-20%-a már out-of-box nem fog normálisan működni, plusz árfolyamkockázatot is bele kellene kalkulálni, meg keresned is kellene rajta valamennyit, vám, áfa, stb.
rögtön kijön a bolti 30ezres ár -
mobbo
senior tag
válasz
Jackal2 #24124 üzenetére
phantomot nem kapsz átbrandelve,
de alkatrészként meg tudsz vásárolni nyilván bármit, meg készen is árulják a cuccokat, azt a nevet írják rá amit szeretnél csak kell rendelni belőle 1000+ darabot
ez teljesen normális
ilyen pl. a rayline, árulnak xk x250et is saját néven (r250)de amennyiért alibabán meg tudod venni annál belpiacra se olcsóbb
-
SpydeR3412
aktív tag
válasz
Jackal2 #24052 üzenetére
Még mindig nem értek a helikopterekhez (se), de pont tegnap futottam bele a xk x110-es helibe.
Az is xk, burshless(félig), és valami 20-25cm volt.
Az nem jo tszkr kollégának?pheke: Köszi.
qnadam: Nagyon jó lett a kéményes videó. Atomstabil a gép. Félelmetes volt, amikor ott "imbolygott" alattad a kémény.
-
válasz
Jackal2 #24065 üzenetére
Ezt az első gázadásnál felfogtam. De nekem ami tetszik azonnal kell! Még, ha a tudás nincs is meg hozzá.
Az viszont tudatosult, hogy ennél nagyobb vipert fölösleges venni. Sokkal jobbak azok a gépek amikkel nem akarnak lelőni.
Még talán lesz egy x251, 252, és az alien. Tetszik az Xk minőség. És majd egyszer a robocatek is megépűlnek, ha már jól megy a vezetés. No meg Az Acer kamera platform
az kb jövő év eleje.
-
DJGABI
addikt
válasz
Jackal2 #24032 üzenetére
olvastam szerintem amíg vártam. na jó, de te eredeti áron, más szemmel figyelted, 30ért persze mást vár az ember.
távon tényleg vicces a kilyukasztás nélküli nyakbaakasztó meg a hátulján a támasz(?). videó igen, kb csak 1. fokozatban, 3.-ban már-már részeresen bedől
ja meg azt nem írtad videózás mellett kb felejtős az fpv akkora lag lesz rajt. kivittem délután picit, szél annyira nem hatja meg, elég jól egy helyben marad, de tényleg gyengus, magasságesésnél fel kell tolni rendesen a throttle-t hogy egyenesbe jöjjön
szerk: csavarok egy zacsiba csak beszórva. melyik kell pl a talpakhoz? nagyobb akksinak bőven van hely, de enyémbe be van ragasztva(?), legalábbis nem akar kijönni egykönnyen
-
jony77
tag
válasz
Jackal2 #23973 üzenetére
Az a baj ezzel a drón biztosítással,hogy "szinte " tényleg semmire nem jó.
Ugyan is az apró betüs részt is elolvasva jön rá az ember.
Tehát belvárosba,lakott területen NEM fizet, semilyen körülmények között nem vállal térítést,még engedély mellett sem.Csak kint a legelőn, réten stb....
Tehát a saját kertemben ért balaeset után sem térítene semmit
A másik meg az ,hogy minden féle engedély szükséges,csak egy hiányozzon,és bukta,már nem térít!
A harmadik ,kijön egy "szakértő" és meglátja ,hogy mókoltad a drónt(nem gyári állapot) megint bukta!
DE nagyon sok az apróbetüs rész,a szerződésben, jó átolvasni!
Nem csak megkötni és már fedve is vagyunk valamelyest! -
SpydeR3412
aktív tag
válasz
Jackal2 #23975 üzenetére
Beindult Bizony! (Olyan nincs hogy nem
)
Igaz, mondtad hogy újak az elemek, de nem hagyott nyugodni és a gyanúm igazolására, kicseréltem egy elemet a távban (annyi volt itthon, de tapasztalatom szerint arra elég, hogy kicsit áthidalja a többi kimerültségét). Azzal is csak kerregett.
Majd szétszedtem és 2napig nézegettem, gondolkodtam.
Nem jutottam előrébb és a gondolat is még mindig ott bujkált az agyamban, hogy az elem a hibás. Rámértem hát multiméterrel, és valóban: 0.8V-ot () mutatott.
Kicseréltem mind a 3at és már nem volt gondja."Gyárilag" felemás propokkal érkeztek. Az egyik kissebb el is szállt és meg sem lett.
Az otthoni cx10éi kicsik rá. Szereztem x800 proppokat. Be kellett taknyolni a felfogatást, és picit levágni a végeiből, de jó lett. Nagyon megy vele. Illetve, a motorok miatt már nem.(#23977) DJGABI : Köszi!
Persze forrasztás lesz, csak egy 1centis "Y" kell, a kamera miatt. -
DJGABI
addikt
válasz
Jackal2 #23954 üzenetére
végre van valami mozgolódás az ügyben!
az EUs ajánlás amúgy kb korrektnek tűnik
"— CAT A0: „Játékok“ és „mini drónok“ < 1 kg
— CAT A1: „Nagyon kis méretű drónok“ < 4 kg
— CAT A2: „Kisméretű drónok“ < 25 kg"még talán lájtosabb is mint az amcsi, ott 250gr felett már papír kell
-
válasz
Jackal2 #23928 üzenetére
Király! Már sokkal lógok! Tegnap jött a főtámogatóm (Asrock) Mutattam neki a gépet. Megfogtam a közepén és full gáz. Aztán ott visított, hogy elvágja az eremet
Szokatlan az ereje, de sokkal kezesebb mint az X1
És ez már fordul rendesen! Ma megröptetem kint a raktár előtt, de lefognak lőni a lakók
Még két kérdés:
A távon miért van adapter csati? (Akkusra is lehet csinálni?) Ennél is érdemes kikapcsolni a wifit, ha teszek rá egy sportkamot?
-
Márton
nagyúr
válasz
Jackal2 #23850 üzenetére
Köszi a tesztet, csámcsogok.
"miért sötétedik el egy perc után a képernyő"
üzemidő növelés és túlmelegedés elleni védelem. Van megoldás: az lcd sleep/start gombjával ha kikapcsolod, majd bekapcsolod a kijelzőt, akkor nem sötétül már el."2.7K, de ilyet ki használ? "
Ezt komolyan kérded?Bizony sokan használják fullhd-re méretezve a részletgazdagabb kép miatt, vagy pl. hogy stabilizálás után is megmaradjon a fullhd minőség. Harmadik ok: kiszedni a hordótorzítást úgy, hogy ismét megmaradjon a fullhd minőség.
"FOV állítás? Mi az? A kamera nem tudja."
akkor ez itt mi?"ezt a több mint háromszoros felárat pedig semmi sem indokolja"
De, sokaknál igen. A minőség
Én is nagyon szivesen használtam volna pl. a Yi-t, vettem is 2-t belőle, de nem hozta az elvárt szintet. Ez van. Minél jobbat akarsz annál mélyebben kell a zsebbe nyúlni. -
kriszbon
őstag
válasz
Jackal2 #23789 üzenetére
Téged meg jól felnyomnak azért mert illegálisan forgatsz videó filmet, nem kértél rá előtte engedélyt(területhasználat stb.) sőt lehet nincs is stúdiód, így nem is forgathatnál filmet, csak ha belépsz valamelyikbe, és majd ők kérnek.
Mi is van még?
Ja igen előtte jó pénzért vizsgát is kellett volna tenned filmforgatásból vagy miből, nah személyiségi jogokat is sértettél.
Ja, és mindezt el lehetne játszani az összes okostelefont használóval, aki csak úgy videózgat, fotózgat, ráadásul közterületeken mindenféle engedélyek nélkül.
Tehát új törvény kell ahol mindenféle engedélyekhez, vizsgákhoz kell kötni a telefonos videózást, fotózást.
Addig tiltsuk be az összes mobilt, azt meg jól büntessük meg aki csak valamire is ráirányítja a kamerát.
Kb. ennyi, de még lehetne sorolni. -
Allien
veterán
válasz
Jackal2 #23770 üzenetére
No, a névvel hadilábon vagyunk. Nagyvásárcsarnok:
[link]
vagy így is.
Amire meg Te gondolsz, gondolom EZ:
[link]De nem is ez a lényeg! A terület gondnokától/tulajdonosától KELL engedély! Nem csak besurranunk, és ennyi.
Gondolom, ha mondjuk össze jönne 10-20 ember, a bérleti díjért 1-2 ezer forint nem vág földhöz senkit se. Már, ha megúszható ennyiből.
-
Márton
nagyúr
válasz
Jackal2 #23798 üzenetére
Hidd el van az a réteg, akinek ez kell, hisz én is ezek közé tartozom.
Dslr 80 gramm-ban? Ha meg nem ennyi, ahhoz sokkal komolyabb kopter kell, hogy rezzenéstelenül felvigye..
Nekem is volt hero1-2-3-am, mobiusom, xiaomim, de a Hero4Black ezekhez képest ég és föld. Van aki látja a különbséget, van aki nem annyira. -
molnigee
aktív tag
válasz
Jackal2 #23789 üzenetére
Nem tudom emlékeztek e még a hibajelenségre, de röviden annyi volt, hogy amikor maxira fel volt pakolva a gép, és maxi gázt adtam, akkor bal első motortól fura hang és bedőlés.
Akkor motor vagy esc hibára gondoltunk, én motor felé gyanakodtam jobban ezért rendeltem is 2 motort (párba olcsóbb volt).
Ez volt cirka egy hónapja, ma jöttek meg a motorok, ki is cseréltem, de ugyanúgy jelentkezett a probléma. Na mondom f@sza, rendelhetek esc-et, meg újabb egy hónap...
Ami eddig kimaradt, hogy a bal első kar el van repedve, régen szigszallaggal kötöztem be, később megragasztottam. És ma miközben átkoztam és nézegettem a gépet, észrevettem hogy eleresztett a ragasztás. Ahogy erőltettem a kart, biza ez így képes csavarodni, kicsit meghajolni. Na adtam neki szigszallagot megint, betekertem jó erősen... És lám így rendben van...
Szóval annyi volt a baj, hogy nagy gázra a kar valószínűleg megnyeglett, nem bírta a terhelést...
Tehát van 2 új motor a géphez, és gyakorlatilag feleslegesen hagytam ki 1 hónapot...Ma viszont ahogy repültem vele... basszus ez tényleg ennyire csiga?
-
AGE-T
őstag
válasz
Jackal2 #23760 üzenetére
Én nem azt olvasom ki ebből, hogy nem kell engedély a magáncélú reptetéshez. Onnantól, hogy nem az udvarodon repkedsz máris légteret sértesz, meg ugye emberek fölött sem repkedhetsz. Ez ilyen, lehet, de mégsem. Bele lehet kötni, és a rendőr bele is fog, ha Gizinéni fo*ik, hogy a halálcsillagról lelövik az unokákat.
-
qqzs
őstag
válasz
Jackal2 #23694 üzenetére
en nem bizonygatom csak rakerestem hoyg Huban hogy van. Egyebkent ez a legter fogalma de szabalyozasba legterfoglalasba sehol sincs foglava nullaig, irtam is hogy murepulesnel 300 meterig lefele , nem nullatol folfele. ezert ertelmetlen a rendorsegi dron hiszti mert semmi szabalyozasban nem foglalkoznak 300 alatti legterrel pillanatynilag . tehat a senki nem zavargathatna minket mert 50meteren repulunk legalabis nem a legterhasznalat miatt
esetleg az erumu meg tiltott legter listat kene atnezni akinek van ideje, az elso link vegen van
-
Plasticbomb
addikt
válasz
Jackal2 #23694 üzenetére
Be kéne adni pár szörfdeszkás kérvényt, lehetőleg rengeteget, csak hogy érezzék.
Egyébként meg irigy vagyok! Szívesen mentem volna én is, tanulni, ellesni valamit, hátha ti tudok valamit, amit én pl nem. Mondjuk lehet nem tudtam volna repülni, betaflight volt fenn a NightHawkon, és az esc-k nem bootoltak be mindig. 4ből 3 bebootol, 4ből 1, 4ből semmi, majd megint 4ből 3... most akartam repülni, mert szép volt az idő, én meg épp kedvet is éreztem hozzá, erre ez becumiztatott. Végül visszaraktam Cleanflightra, ott egyből működik megint...Viszont mostanra meg megint beborult, és esik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 9 9900X Processzor!
- HP Laptop 15-fc0026nh (AY7E1EA)
- iKing.Hu - Xiaomi 14 Ultra - Ultra White - Használt, karcmentes
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!) - ELKELTEK
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest