- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- One mobilszolgáltatások
- Magisk
-
Mobilarena
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
defy456
aktív tag
-
Geller72
veterán
válasz
Allien #54525 üzenetére
Igen, közben lett nekem is egy 2-es is.(január 14.-én) FPV kammal, mert azt is ki akartam próbálni. Akku gyárilag kisebb, mint a 3-on (1800 helyett csak 1300). De a 2800-as utólag rendelt is bemegy a helyére. Mivel ezzel nem filmezek külső kammal, annyira nem érintett a 3-as prop kérdése. Az egész gép alapból kisebbnek is hat, és nekem jobban bejön.De a 3s akkukból kiindulva B3 alapokon, itt is azt mondom, hogy inkább kisebb 3s akku, mint nagyobb 2s-es. Szerintem. Bár ha nem ez a lényeg, hanem az, hogy sokáig krúzoljál vele, akkor más a szitu.
-
gonger
senior tag
válasz
Allien #54124 üzenetére
Akksikat nem adhatsz fel, azt a fedélzeten szállíthatod kézipoggyászban. Egyébként mostanában több kisebb DJi gépet is fel tudtak vinni 'kollégák' a kéziben. Spark , Air méretű gépekkel nem volt baj, ha le voltak szedve a propok. (Azokat a feladottban kell vinni, amennyiben 6 cm-nél hosszabb)
-
mj1981
tag
válasz
Allien #53951 üzenetére
Dron szállitása külfödre repülőn: (idevág érdekesség)
A Budapest Airport Zrt. − figyelembe véve a magyar hatóságok ajánlásait is − a drónok, azaz a pilóta nélküli repülőgépek (Unmanned Aerial Vehicle, UAV) szállításával kapcsolatosan jelenleg az alábbi gyakorlatot alkalmazza:A drónok szállítása a légijárműveken minden utasunk számára biztosított, a szállításuk feladott poggyászban lehetséges. Javasoljuk az eszköz megfelelő, biztonságos csomagolását az esetleges sérülésektől való megóvás érdekében. A poggyászok szakszerű fóliázásában munkatársaink mindkét terminálon utasaink rendelkezésére állnak. Lehetőség van továbbá a feladott poggyász biztosítására, melyet a drón értékének figyelembe vételével célszerű megkötni.
A drónok kiegészítői − így például nagyobb értékű kamera − az eszközről való eltávolítás után továbbra is szállíthatóak kézipoggyászban.
Utasaink biztonsága továbbra is kiemelt fontosságú számunkra, így cégünk mindent megtesz ennek fenntartása céljából.
-
Jackal2
senior tag
válasz
Allien #54024 üzenetére
Mire akarod ezt használni? Ha van olyan FPV szemüveged, amiben nincs adó (árulnak még ilyet?) akkor oda jó. Ha meg Fatshark formátumod van, nem tudod beletenni. Szóval ha neked pont ilyen szemüveged van, akkor jó lehet, de ez totál rétegtermék, itt a fórumon sem látod, hogy százával kapkodnák...Szerintem ez tipikusan olyan termék, amit te meg akarsz venni, mert olcsó, de nekem ilyen termékekkel van tele a pince. Jó lesz majd még valamire, aztán nem lett
(#54025) vandor01 : igen, ez eléggé meleg szitu, próbáld meg alacsonyabb hőfokon forrasztani.
-
Jagi
tag
válasz
Allien #54012 üzenetére
Szét kell szedni és a rugót át kell rakni a másik botra és már MODE 2, a joy kiosztás szoftveresen úgy is modosítható.
Vagy meg kell cserélni a ket joyt fizikálisan.
Turnigy 9XR Converting from Mode 1 to Mode 2 -
Allien
veterán
válasz
Allien #53940 üzenetére
Elvileg, most találtam olcsóbban:
MJX Bugs 2C
Code: MJXBS2C
$114.99 -
válasz
Allien #52658 üzenetére
"a régi, bejáratott Mavic gond nélkül megy, az új kb 200 méter után kampó, mert wifis a vezérlése. "
"tökéletes" üzletpolitika: így tudják tovább árulni a drágább Mavicot a kevesebb mbps ellenére komolyabb árcsökkentés nélkül. Ráadásul ha jól hallom a videóból, nem csak a wifis baki van, hanem NTSC/PAL szivatózás is van az "olcsó" air-rel.
Ahogy nézem, a felsőbb kategóriákban is nagyon vigyáznak rá, hogy nehogy házon belüli versenyt csináljanak, odáig fajultak a dolgok, hogy pl 1000$-t kell fizeni egy sima "licenszért", hogy az ember raw-ban rögzíthessen az x5s-el, illetve direkt csak azért kitaláltak egy áramkört, amivel egy samsung SSD-t dupla áron adhatnak. Ez már egyenesen undorító, és tényleg azt mutatja, hogy mindent megtehetnek, nincs igazi versenytárs...
-
Baku
aktív tag
válasz
Allien #52595 üzenetére
A teló, tablet, vagy monitor felfogatást már megoldottam enélkül a haszontalan, és idegesítő sz@r nélkül,: méghozzá úgy, hogy egy mozdulattal feltehetől-levehető mindegyik, és bármelyik távra bármelyik teló /tablet/monitor rárakható, tehát 100%-ig kompatibilis minden, mindennel ....
(Mondjuk agyaltam, és bütyköltem is rajta több napig.....)
-
Peaceliker
addikt
válasz
Allien #52341 üzenetére
Igen, ismerem ezeket köszi.
Irangex így képről nem győz meg és minőség sem tudom milyen. Turnigy n anno agyaltam de akkor még nem voltam benne biztos hogy nem szokom át két ujjas vezetésre. De utólag nem bánom hogy nem flysky mellett döntöttem mert elég nagyon a flysky vevők. Illetve volt egy devo 10 em és eltort az akku ajtó egyik füle. Nem volt gáz meg lett javítva de agyam ledobta a szíjat hogy semmi alaktrész nem volt hozzá. Mondom faja, egy gimbal mondjuk kimegy és kuka az egész. Így végül (és főleg lua srcript miatt) frsky mellett döntöttem. Ehhez most is van sok apró vevő gombokért plusz lua script nekem bejön nagyon, csak úgy pidelek. Szal marad frsky. Amúgy van itthon egy full range es devo 7e amiben van egy flysky modul isaz a backup táv
Nade ha x-lite kijön sztem veszek, ha mégsem jön be tuti el lehet majd adni. Ha bejön akkor x9d+ megy majd -
Baku
aktív tag
válasz
Allien #51847 üzenetére
Köszönöm, hogy megnézted.
Ezt már próbáltam, sajnos nagyon régi, és nagyon buta még....
Alig van benne néhány protokoll (asszem 16, még a symaX-eket sem ismeri ), mig az 5.0.0-ban már 35 protokoll van....
Most letöltöttem a legújabb Nighty Build - eket, holnap próbálgatom őket.... -
Geller72
veterán
válasz
Allien #50714 üzenetére
Elég érdekes, hogy az ebayen a C5820 is úgy néz ki, mint a 30. Most vagy valaki hazudik, vagy passz.
.
Szerintem SEMMI olyan difi nincs a kettő közt, ami akadályozná, hogy a 30-at felpakoljam a B3-ra.
(L:/dl/upc/2018-01/03/104564_x0ah4z45zehis5kd_ebbay30.jpg)
(/L)
-
Geller72
veterán
válasz
Allien #50710 üzenetére
A bogarak a B2-től a B-tizennyolcezerig gyanúm szerint full ugyanarra a nyákra épülnek, elég csak megnézni a Bug 8 racert.
. Nem próbáltam még, de gondolom hogy a pár dolláros GPS modult nem olyan nehéz ráapplikálni a B3-ra. Az Ublox GPS-ek olyan 5 dollárról indulnak. A B2C és W, valamint a B3 közt meg nem annyi van.
. A B2C ha jól tudom, csak annyi hogy kamerás, valamint a GPS-t csak az altitude hold-ra használja. A B2W meg a B2C+ egy wifi, amihez van egy app. De az 200 euró. A B3 nyáknál egy rakás slot üres. Láthatóan kamera és más "egyéb" cuccoké.
-
molnigee
aktív tag
válasz
Allien #50230 üzenetére
Akkor gondolom csak az ár miatt haraptak rá, bár nem egyértelmű hogy a hd cam is benne van e a 100$-ban.
AMDaZERG_1: nekem is első esc meghalt hamar (lehet én hibámból), én gyárit raktam bele megint, és azóta látod köszöni jólvan. Lehet csak szerencse, biztos nagy a szórás a minőségben.
-
Jackal2
senior tag
válasz
Allien #50116 üzenetére
Ebben az esetben nem igaz, mert ez egy GPS+ALT Hold gép, tehát itt semmi jelentősége. Én repültem ennek az elődjével (szerintem ugyanez a motor) és teljesen jó volt és elment TÉLEN 18 percet, ami hihetetlen ekkora akksiból.
Ráadásul egy kezdőnek tök mindegy milyen motor van rajta, és ezzel pont ugyanazt lehet megtanulni, mint egy 150-200 dolláros géppel, csak olcsóbb. Ami nálam megöli az élményt, az a szar, kifagyós, buta app. Ezek a gépek valójában erről szólnak, mert ezekkel úgysem fogsz veretni, kamerázni fogsz, viszont 100.000 ft alatt szerintem az összes kamera szar...Vagyis maradnak a fancy feature-ök, ami a kezdőknek tényleg újdonság, és jópofa velük szórakozni.
És ugye tudjuk, hogy ez majd szépen lemegy 80 dollárra és kész...Szóval ez szerintem nem akkora gond.
Viszont az biztos, ha vaktesztet csinálnánk, leraknánk két gépet egymás mellé, és egy amatőr végig fogdosná, vajon melyiket választaná? Mert ha látja, tuti a brushlesst választja, még akkor is, ha kétszer annyiba kerül...
-
Baku
aktív tag
válasz
Allien #50107 üzenetére
Attól még nem egy katasztrófa, lehet akár jó is, de ennyit bele kell kalkulálni vásárlási szándék esetén mindenképpen ....
Amúgy meg: Attól "rettegünk", amit nem ismerünk. És amit nem ismerünk igazán, azok a nagyméretű kefés motorok. Valahonnan jött az a légbőlkapott (vagy ki tudja honnan jött ) szám, miszerint a kefés motorok élettartama nagyjából mindössze 4-6 órára tehető. Igen ám! De melyiké??? Mert rohadtul nem mindegy, hogy egy 614-es, 715-ös, vagy egy 1020-as, vagy akár egy még attól is nagyobb méretű motorról beszélünk. Mert míg a kicsik forognak percenként 40-60.000-et, addig a nagyobbak csak 20-30-at, a mégnagyobbak meg 10-15.000- et. Nem hinném, hogy ennek ismeretében mindegyikre egyformán ráhúzható lenne a 4-6 órás élettartam. A másik dolog pedig a repülési mód. Egy kefés racer gépben, ahol kinyomják a szemét is a motornak, ahol a csutkagáz az alapjárat, ott oké a 4 óra, (de lehet hogy kevesebb is), viszont egy nyugis kameraplatform gépnél, ahol nincsenek bukfencek, meg éles fordulók, meg mindenféle flikk-flakkok, biztos, hogy többet futnak el a kefés motorok.
Tény, és való igaz, hogy a kefe nélküli motorok korszerűbbek,dinamikusabbak, hosszabb élettartamúak, de a kefésekre sem kéne őskövületi torzszülöttként, előítéletektől átitatva, lefitymáló módon beszélni. Nem olyan rosszak azok azért. Nekem az X5-ben előbb purcant ki a gyári akksi, mint az első motor, és - bár óra /perc szerint nem tudom mennyit, de - kurvasokat nyúztam az első motorcseréig ....
-
Jackal2
senior tag
válasz
Allien #50063 üzenetére
Tény, a HUbsan H501 Air most mindenkit ver, szerintem a legjobb drón ebben az 5-60K kategóriában, remek szoftverrel, amit a kisebb, 20.000 forintos modellek is örököltek. Minimál kamerázós gépben meg sem tudja senki közelíteni, kb. mint a DJI 100.000 fölött.
Le is hidaltam, mikor láttam, hogy a H507A 20.000 Ft-ért GPS, RTH, auto-fel le és waypointot is tud, úgy hogy közben GPS-en keresztül lehúzza neked a Google térképet....Ez tavaly 200.000-es kategória volt.
Na ugyanezt tudja a H501 Air csak 300-400 méteres élőképpel, brushless motorokkal, meg 1080p kamerával. Szerintem annak az installációnak a kamera a gyenge pontja, de ha az is jó lenne, akkor bizony nehéz lenne mit kezdeni a Hubsannal ennyiért. Igaz, akkor nem is ennyibe kerülne
-
Baku
aktív tag
válasz
Allien #49933 üzenetére
Ha egyáltalán létezik (vagy lesz) súlyhatár. Merthogy a tervezetben volt ugyan, de azt elfújta a szél. Jelenleg nagy kussolás van, törvény sehol (nem is lesz egyhamar), és van ugye az eseti légtérhasználat, (alkalmanként 3000 Ft), amit elvileg egy 2.400Ft-os F36-ra - is meg kell venned, ahányszor csak felszállsz vele az udvarodban....
-
Peaceliker
addikt
válasz
Allien #49527 üzenetére
Fejben nekem semmilyen esetben nem indokolt a gáz self center dolog. 3d heli nél sem használtunk ilyet sosem, kamerás gépnél is szint tartás segítés is olyan hogy ilyen nélkül is ott marad a gimbal ahol rakom és akkor nem csak 50% gázzal lehet lebegni. Szal nemtom mire lehet jó hacsak nem rc autozni akar ilyesmi távval
-
defy456
aktív tag
válasz
Allien #49459 üzenetére
Köszönöm a választ.
B2W verzióm van.
Mátyásföldön találtam jó nagy placcot, de 400m-nél meszebb sehogy sem jutottam. De sokszor besír már 80-100m-nél is. Ezt szeretném kitolni, hogy meglegyen az 1000m, de 500 atombiztosan.
Sajnos sem felszerelésem, sem tudásom, ahhoz, hogy a gps csatit rendbe tegyem, úgyhogy, ha valaki tudna ajánlani valakit annak örülnék.Szobacirkálóhoz én is hozzászóljak, szerintem jjrc h20 sorozat is nagyon jó és még talán kint is elboldogul. (Nekem van egy h20h és imádom)
-
-
Baku
aktív tag
válasz
Allien #48265 üzenetére
Köszönöm! Akkor jól láttam. Rendelek is hozzá....
Bár most még a távból > mini usb - OTG > Bluetooth Dongle Transmitter kombón is ketyeg az agyam, és akkor kiküszöbölhető a kábel a táv > tablet, vagy a táv > telefon (3D VR) közötti kapcsolatban ....
Meg azon is morfondírozom, hogy fogás szempontjából marha rossz helyen van a távon az usb aljzat, lehet hogy jobb lenne oda 90°- os (lefelé) pipa dugasz.... -
Jozsó
tag
válasz
Allien #48203 üzenetére
Ha most arra céloztál, hogy az általad linkelt aksikat nem fogja semmi azért kéne kiékelni, akkor szólok, hogy fordítva van. Azok a kék aksik mennek bele a gépbe passzentosan és az eredeti gyárilag hozzáadott aksi van egy kicsit kiékelve gyárilag vmi puha vacakkal. Egyébként hétvégén kipróbáltam teljesen jók, kb. 15 perc repülés/aksi.
Utána töltés próba fake imax B6-tal. Egyszerre rajta a 4 aksi (3*2300 + 1800), 6A (ennyi a maximum) balanszolva, utána lemértem, mindegyik aksi mindegyik cellája 4,21 V. Időt nem tudok mondani, mert bekapcsolva felejtettem az 5000 mAh-s limitet, szóval közben leállt.
-
koko 959
csendes újonc
válasz
Allien #48151 üzenetére
Én is nagyon nezegettem, de több problémám van vele. Első nincs potalkatresz hozzá, legfőképpen pot akku. Azt néztem hogy az akku ugyanúgy 1800mA es tehát kb ugyanannyit kéne emelnie. Nem vagyok elajulva a kamera kinalattol sem. Vagy wifi, vagy rogzittos nem egy nagy kínálat. Ha a bugs 3 ban lenne a bugs 2 bélése na az már igen. Mar az is megfordult a fejembe hogy valahogy hazasitani kéne a 3-ba.Ha azonban a 2-es jóval gyengébb akkor felejtős.
-
kriszbon
őstag
válasz
Allien #48097 üzenetére
Ilyen X6B esetén én is úgy csináltam hogy elvágtam és ráforrasztottam másik csatlakozót.
A legegyszerűbb és leggyorsabb megoldás.Egyébként nézd azért meg hogy az FC-n is biztos olyan a csatlakozó meg a kiosztás, mert néha csalóka tud lenni.
Csak [hasonló] van náluk, ezen az egyik csatlakozó jó az X6B-be, viszont nem tudom milyen kellene a másik oldalra nálad. -
Allien
veterán
válasz
Allien #47521 üzenetére
Bocsi a dupláért.
Itt egy vidijó, bugs 2 C/W, és bugs 3 fentről is látszik, mekkora a különbség. Igaz, a Bugs 3-t is lecsupaszították annyira, mint a 2-s, de így a fer. -
koko 959
csendes újonc
válasz
Allien #47481 üzenetére
Amikor megvettem egyik fórum társamtól kaptam tőle egy garnitura sárga s egy garnitura fekete 3 ágú propellert is amit még nem raktam fel mivel azt mondta nem repül szebben vele. De majd kipróbálom és meg a fantom féle lábat is mert nem tudom úgy a kamerát betenni, hogy ne logjon bele a képbe valamelyik erdeti láb. Pedig már azt is próbáltam, hogy nem toltam végig a sinbe a kamera tartót. Egyébként a bugs 3 nagyon bejövő, sokáig vacillaltam hogy veszek egy syma X8g - t de ha bele gondolok hogy mennyivel tud kevesebbet kb. ugyanazert a pénzért. Ezt 3-400m-re biztonsaggal el merem engedni, vagy 100-150 m magasra s biztonsággal vissza tudom hozni. Apropo az eken h9 felvett 4K-n is 2,7K-n is csak éppen a vindoz media player nem hajlandó lejatszani így nem tudom milyen lett. Majd keresek valamit ami lejátsza s beszamolok róla.
-
_X10Dead_
aktív tag
válasz
Allien #47121 üzenetére
A CC2500/deviation tudja a SFHSS-t, de ez csak a "low-end Futaba". A klasszikus FASST protokol egyrészt védett, másrészt speckó csip kell hozzá, részben ezért is drága.
Btw, megjött a Jumper.
Egyrészt kellemes meglepetés, mert
- tényleg akkora, mint a DEVO 7E,
- tényleg deviation fut rajta,
- tényleg látja is az összes kapcsolót és tekertyűt ( 4 db 3!!! állású kapcsoló, 2 poti),
- és a Yizhan Tarantula akkuk pont belecsusszannak.
- Tényleg cserélhető az antenna
- Saját nylon tokkal és neck-strap-pel érkezik, ami nagyon dicséretes. (A kampója mondjuk pont olyan kis pöcs, mint a 7E esetén, így erre sem fog senki 10 colos tabletet aggatni...)De csodák azért nincsenek
- Minőségérzetben viszont a fasorban sincs a DEVO-hoz képest. Szimpla tejfölös-doboz műanyag, nem sokkal a JJRC X1 távja felett
- Nagyon hiányoznak a 7E gumi-betétei és ergonómiája. Ezen egyszerűen nem jó a fogás.
- A gimbalok nyilván jobbak, mint a standard toy-grade szutykok, de nem tűnnek csapágyazottnak (még nem szedtem szét), még az XK X6/X7/X8 szintjét sem érik el
- A kis potik tekintetében a hangsúly a kicsin van. A semminél minden jobb, így szupi, hogy egyáltalán vannak, de ennyi. Senki nem fogja tekergetni őket repülés közben, mert rossz helyen vannak, és olyan picik, hogy finom munkát nem lehet velük végezni.
- USB kapu van, de nem sikerült kivezetni a házból.A fenti kritika ellenére kiváló vezére lehet a toy-grade flottának, de tesztelni még nem volt időm...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
- AKCIÓ! HP Victus 16-R1002NF Gamer notebook - i7 14700HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB WIN11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest