- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
sztyui2
őstag
Hát eléggé speckósan kell egy szoborra vakuzni, hogy normálisan nézzen ki.
Ha én arra fanyalodnék, hogy megvakuzzak egy szobrot, akkor először is tuti levenném a gépről vakut(már ez se két ft, ugyanis kell levehető vaku, és egy rádiós kioldó(ha canon van), nikonnál fejlettebb a vakurendszer, és ott ha jól tudom be van építve a vázba az infrás vakuvezérlés, és úgy is el lehet villantani a beépített vakuval egy külső vakut, hogy a beépített vaku ronda fénye nincs a képben).
Na szóval tuti off camera flash-el tolnám, vagy pedig ha canon user vagyok(márpedig az vagyok), és mondjuk még nincs rádiós kioldóm, akkor elfordítanám a fejét a vakunak jobbra vagy balra, és valami nagy derítőlapról visszaverném a fényt a szoborra.
Így jól kijönnek az árnyékok és a hajlatok a szobron, és nagyobb felületről is kapja a fényt.
Ha erre nincs lehetőség, akkor marad a természetes fényekkel a HDR. Akinek nincs külső vakuja, annak én inkább a HDR megoldást javaslom, mert sajnos a beépített vaku fénye rendszerint minden szobron elég ronda
Egyébként még nekem sincs külső vakum, de szeretnék venni, szóval akinek van, vagy tud olyat, akinek Canon 430EX vakuja, az ne tartsa magába! Írjon már nekem egy privit! -
eastsider
nagyúr
ezeket milyen obival csinálod?
a második a legdurvább... ilyesztő. a gekkóm (tényleg van... majd le is fotózom, csak nem fér bele a fejem a terráriumába, úgy meg nehéz xD) megijedne tőle..az első olyan, mint valami élien
nagyon jók
így kell[L:http://img219.imageshack.us/img219/3903/s001z.jpg][IMG:http://img219.imageshack.us/img219/3903/s001z.th.jpg][/IMG][/L]
[L:http://nagykép linkje.jpg][IMG:http://kiskép linkje.jpg][/IMG][/L]és ilyen lesz:
D4rkm4n: én is ezt akartam kérdezni... nekem Mount Saint Michelle jutott eszembe. vagy Rovinj, de tuti nem ezek, csak ezekre emlékeztet
-
máyköl
veterán
Az első tetszik, nagyon szép kép lett, szép színei vannak, viszont én a bal fenti sarokban levágnám azt a kis zöld foltot. Lehet, hogy direkt hagytad benne, de szerintem jobb lenne levágni.
A második most nemigazán lett jó, de lehet, hogy csak én érzem gyengébbre sikerültnek.
-
Pilács
senior tag
Nekem az elsőnél zavar a bal felső sarok, de ettől eltekintve szép lett, a második pedig egy szép kerettel szerintem nagyon jó lehetne! Természetesen a kép értékéből ez nem von le semmit, szal szépek lettek. Remélem egyszer én is lövök ilyeneket
de amíg nincs hozzá obi, addig nem próbálkozok hehe
-
*Ropi*
félisten
Ütős lett az első, tetszik.
Pont úgy néz ki, mintha alulról megvakuztad volna, pedig nem is, inkább egy középen lukas, sötétített layer PS-ben.
Ja, tudom már: ott a trükk, hogy nem használsz PS-t.
Azaz akkor hol a trükk?
A második elbírt volna még egy kis élesítést.
#20795 Cayman: Átnevezhetjük a topicot DFx2-re (Dunaújvárosi Fotósok Digitális Fényképei), ha gondoljátok...
-
Darkness1
aktív tag
A gond valójában az, hogy hogyan kezelje az ember a kevert megvilágítást. Nekem is tetszik az a változat, ahol az ég természetes, a világítás meg kicsit vöröses.
Arra gondoltam, hogy egy kék/vörös/sárga szűrő segíthetne a helyzeten, mert az alkalmas a színhőmérséklet módoítására azzal, hogy a fény egyes összetevőit szűri. Vagy rossz úton járok?
Ha a RAW War topic nem halt volna be, akkor most ezt a képet be lehetne tenni, kíváncsi lennék mit lehet kihozni belőle.
-
Xantomas
őstag
Leírom, de ne sértődj meg rajta, nem tényleg nem bántásból mondom, de ez ilyen fotózz.hu-s hozzászólás volt. Tulajdonképpen stúdiófelszerelést ne vigyek magammal a Gellért hegyre egy kompakthoz?
A vaku is ami volt nálam kézben volt tartva, és a test gombját nyomkodtam, hogy villantson. Ettől függetlenül teljes mértékben igazad van.
Kimentünk nézelődni, hogy mennyire sötétül el a város a "föld óráján" és akkor gyorsan lőttem a képet. Állvány volt nálam, mert elfért a táskában.
A két kép igazából azt akarja ábrázolni, ahogy a sakktáblán az idős király előre néz. Mivel a gyalog "feje" mindig gömb, ezért olyan mintha az fölött nézne el, a háttér meg azért homályos, mert öreg, és nincs rajta szemüveg.
(#17399) E-scapegoat Nagyon szép, grat!
-
Chapel
addikt
Szép,kifejezetten tetszik a pasztelos hangulata a színeknek
Ami engem zavar, a baloldali levél...bejön-ki megy....nincs keresni valója ott sztem,persze utólag lehetek okos
Term szvsz.
Most már nagyon tavaszváróban vok, szal remélhetőleg nekem is lesz szerencsém ilyen szépekhez!
-
Xantomas
őstag
Még variálok rajta, mert valahogy én se igazán találom az optimális állapotot, de a tanácsod mindenképpen megfogadom
Újabb elgondolás:
Elég fura Bokehket csinál ez az s5600
Nagyon csúnyák.
(#17373) BEE
Nekem tetszik -
Oliverda
félisten
Köszi! Hmm...nem rossz.
Nem is jutott eszembe hogy elforgassam...
Belenyúl?! Az nem lehet hogy alapvetően ilyen zajos képet készít 200as ISO mellett? Nem nagyon találtam erre utaló beállítást. Van egy "Long exposure noise reduction" opció de az nyilván nem erre való.
Cassidey: Ez a "Man at Work" valahogy nekem sem jött be, bár lehet hogy elfogult vagyok...
Itt egy mai kutyafuttás kép: Jövök már...
-
Oliverda
félisten
Zajszúrés abszolút nincs rajta, egy minimális sharpen van, szaturáció, illetve egy kis retus ahol eltávolítottam a vaku nyomát.
Itt az eredeti RAW, dolgozd fel nyugodtan. Sőt kérem. KÍváncsi vagyok hogy Te mit tudsz kihozni belőle.
kiskornel: Szerintem még egy kis utómonka rájuk férne még. Amúgy szerintem az első/felső a legjobb.
-
-
törölt tag
Köszi a kritikát. Lehetne kicsit vágni bal oldalról? Nem akartam nagyon középre állítani a forrást. Utólag visszagondolva még jópár ötletem lett volna, meg lenne most is, csak nem volt idő mindenre. Éjszakai túra volt, mentünk tovább.
De lehet hogy jövő hét végén visszamegyek, lesz még ott pár kép amit valahogy be kell gyűjteni.
Dtomi: f/9 azért kellett hogy viszonylag tág mélységélesség legyen. Nem igazán lehetett fókuszt találni vaksötétben, viszont az expoidővel szeretek kísérletezni.
-
kiskornel
addikt
Én végignéztem a képeket. Szerintem ezek olyan képek, amik magazinokba valók, s amire a 17 éves fiúcskák kiverik a micsodájukat. Nos, szerintem arra tökéletesek.
Jah... és arra biztos nem kell művészi tartalmat keresni.
A valóság az, hogy a művészi dolgokban nincs igazán pénz (hangsúlyozom magánvélemény). Nem mutatják be az Aktívban, és nem írnak róluk a pletykalapok. Az egyik profi ismerősöm pár évvel ezelőtt ezért dobta be a törölközőt. Több díjnyertes fotója van, pályázatokon sokat nyert... de profiként nem tudott megélni.
Ezek mű dolgok, és a fiatal kiscsajok nagy része már annyi batikolást tartalmaz az arcán, hogy ilyen mű cuccoknak látszanak. Nézd csak meg a Plázacicákat. Egy részük sokkal jobban néz ki, mint a Tibi/Zita fotóin a csajok. -
Cassidey
senior tag
Tehat anyam is fotozhatna a Vouge-ba mert csak odakell menni es kattintani, mert ugyis megcsinal mindent mas. Tajkepfotozas se nagy ugy, odamesz, kattintasz aztan max meghuzgalsz par csuszkat PS-ben. Meg a makro se, mert felteszel egy makroobit, azt kattintasz... Nyilvan tok veletlen, h melyik fotos melyik magazinnak dolgozik, huznak egyet a kalapbol is kesz, hisz kattintani egyet barki tudna.. Ha egy total laikus ezt mondja, meg megertem, de h elvileg fotozast szereto es erto emberek.. hihetetlen.
Itt lehet folytatni a temat: [link]
-
sztyui2
őstag
Pont ezektől a kommentektől féltem, mert én is ugyanígy gondolom, és sajnos nem tévedtem.
Egyébként én is a panorámát gondoltam a legerősebbnek, és ebben meg is erősítettek a kommentek, viszont nem egy képet, hanem hármat kell készíteni. És sajnos tudom, hogy a képeken alig van tanya, de ezek majdnem maximum zoom állásban készültek, szóval nagyon messze voltak a tanyák, és tiszta sár volt minden, ezért nem lehetett őket megközelíteni sehogy. Ráadásul mindegyik kerítéssel volt körülvéve, szóval nem lehetett jó nagylátószögű épületfotókat készíteni róluk.
A fekete-fehér problémáról is tudok. Általában törekszek arra, hogy minél több tónus legyen a képeken a fehér és a fekete között, de azért a teljesen fekete, és a fehér is megjelenjen a képeken, de ezekből a képekből nem sokat lehetett kihozni, mert összvissz állnak kb 4 színből. Föld, Ég, tanya, egyéb. És ennyi. Nem igazán belemenni a túnusokba, max az éggel, de akkor meg megint az van, hogy nem a tanya kapja a főszerepet.
Tutom azt is, hogy kellenének emberek, és állatok is, de szinte megközelíthetetlenek voltak a tanyák, ráadásul amikkel én találkoztam, teljesen kihalt épületek voltak.rumos14:A harmadik nekem nagyon tetszik!
nicoka
ekem van egy eladó Sony H50-em, úgy hogy az említett 75000-ből még vehetnél mellé még egy állványt is
És a linkelt canonnál sokkal jobb.
Aktív témák
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Házimozi haladó szinten
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Call of Duty: Black Ops 6
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Need for Speed: Rivals
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon 3rd: i7-5GEN I 8GB I 512SSD I 14" WQHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Egyedi ékszerdobozka
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B450M R5 2600X 16GB DDR4 500GB SSD 1TB HDD GTX 1650 4GB Zalman N5 CM 450W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest