- iPhone topik
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic V2 fél év után
- Telekom mobilszolgáltatások
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Lóugrással készül a Xiaomi mattolni
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
Aktív témák
-
törölt tag
Szerintem azért jobb az első, mert szokatlanabbul van komponálva. Mindenki az unalmas négyzetes vagy álló vágást választja (én is az utóbbit tettem), csak te és Fejo mertetek eddig szakítani a megszokott formulával. Tetszik az is, hogy a fehéret választottad uralkodó "színnek". Nekem csak a kép minőségével vannak bajaim, kissé bizonytalan az élesség, és a színes részeken foltosodás látható.
-
biggamer
veterán
Köszönöm szépen mindenkinek a dicséretet.
Ha az életben minden fontos dolgot szemmel el lehetne intézni, akkor az utcákon csak halottak és terhes nők lennének ... WOT / BF3 / BF4 ... biggamerHUN
-
MODERÁTOR
Köszönöm a véleményeket.
Kombináltam, de most nem kapott keretet.Ez a második kép, csak nem négyzetes vágásban, a virág élesítve, a fűcsomó kicsit elmosva, valamint az egész kontrasztosítva.
A fűcsomó hátrébb, a hóvirág levelei pedig előrébb voltak (talán 0,5-0,5 cm), mint maga a virág, úgyhogy ez valami objektív anomália lesz.[ Módosította: ollie ]
Harrrr!!!!
-
BEE
addikt
Az első jobb lett.
Jó a kompozíció, jó a háttér alakja, csak a téma nem választható le a háttérről
az egyező színek miatt, ezért a kontrasztot sem tudtad belőni rendesen.
Divat lett mostanában a hátteret szarrámosni, pedig mint látható
az hozzátesz a képhez.A manuál fókuszhoz érdemes ellenőrizni, hogy a keresőben meg a kész képen
egyezik-e az élesség.BEE
Fradi volt, Fradi lesz, amíg a földön ember lesz !
-
MODERÁTOR
Egyezni szokott az élesség a keresőben és a képen, csak ilyen kis tárgytávolságnál könnyen kerülhetek közelebb vagy távolabb a tárgytól, így az kieshet az éles tartományból. A kontrasztot a hó miatt is nehezebb jól belőni. A #27749-ben az első kép f5.6-on, a második ~f2-n készült, utóbbi sajnos emiatt lágyabb is lett.
A jobb időt várom, amikor ismét lesznek jó témák (számomra), akkor majd gyakorolhatom az ilyet.Harrrr!!!!
-
MODERÁTOR
M-ben az expo kompenzáció gombbal nem tudok értéket állítani, ott a zársebességet kell növelnem (pl. 1/1000 helyett 1/500 vagy 1/250). Ezek szerint akkor -a példámat alapul véve- 1/1000-helyett 1/250-et kellene állítanom, hogy a +2-nyi értéknek megfelelő expot kapjak.
Av-ben ugyanis csak a legtágabb rekeszen üzemel a Pentax-M 50/1.7.Harrrr!!!!
-
Dale
aktív tag
válasz #31757056 #27771 üzenetére
Szerintem pont jók ezek így is. Milyen géppel és objektívvel csináltad?
Az előbb szenzort tisztítottam LensPennel, izgalmas volt... De eddig minden jónak tűnik. Úgy látszik a 450D szenzor tisztító funkciója se képes csodákra, nyár óta kísértett egy folt csak mindig az objektíven kerestem.
https://enginedesigns.net
-
kricsi81
senior tag
válasz #31757056 #27771 üzenetére
Hát igen, ha olyan hátfényt/súrlófényt alkalmaztok, ami éri a hajat is, akkor bizony nagyon ki kell fésülni... különben keserves retus lesz a vége (amúgy ezzel szerintem nem érdemes utólag foglalkozni, legalább megtanulod belőle, hogy erre a helyszínen kell figyelni)
Amúgy nem lettek rosszak, annyi, hogy a háttér elég zavaró, kicsit homogénebbet kellett volna választani. Illetve, az ff verziónál megint kicsit sötétnek érzem az arcot.
Dale: Lenspent nem nagyon tanácsos szenzortisztításra használni, nem véletlen LENSpen
kovacsrichard.hu
-
sztyui2
őstag
válasz kricsi81 #27773 üzenetére
Annyi különbség van a lenspen és a sensorklear között, hogy az utóbbi a szenzor sarkait is ki tudja hatékonyan tisztítani, mert négyzet alakú a formája.
Én is tisztítottam már Lenspennel a szenzorom. Tény hogy nem a legeslegjobb megoldás, de ha nincs más, és nagyon koszos a szenzor, akkor jobb a lenspen, mint úgy hagyni a szenzort -
forceberg
veterán
http://www.flickr.com/photos/4ceberg
-
jenei92
senior tag
-
kiskornel
addikt
válasz #31757056 #27792 üzenetére
Kicsit sápadt a színes kép is. Mivel inkább rózsaszín a színes kép, ezért nekem is a FF tetszik.
(#27771)-ből a második (színes tetszik), mert ott természetes a bőrtónus. A háttérrel kapcsolatban Ricsinek igaza lehet, bár a hátulról jövő fény koncepció jó.
http://www.flickr.com/photos/34330024@N05/sets/
-
Brian_RL
aktív tag
(#27798) kiskornel: A 4. és az utolsó nagyon bejövős!
(#27795) kricsi81: Sínbohóc?
[ Szerkesztve ]
Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest