- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- iPhone topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Aktív témák
-
werttzui
addikt
válasz street.art #15195 üzenetére
Az eredetit kéne föltennie hátha jobbat is ki lehet hozni belőle (kéne még világosítani,hogy látszódjon a csajszi szempillája mert azok sejthető,hogy nagyok bár így is hangsúlyosan magára vonzza a tekintetet) Vagy esetleg ff-ben
[ Szerkesztve ]
PENTAX
-
joey04
titán
Sziasztok!
Egy kis segítség kéne.Tehetséges rokonok még a nyáron lőttek pár olyan képet ahol a fehéregyensúly beállításait megpiszkálták, és a végeredmény katasztrofális lett.
pl erről vagy erről a képről lenne szó.
Van még pár ilyen ezért ha kérhetem ne (csak) a javított végeredményt mutassátok, hanem hogy PS-ban mit kéne állítgatnom, hogy a maradék pár képet helyre tudjam tenni! köszönöm! -
werttzui
addikt
válasz joey04 #15204 üzenetére
Ezek lámpafényre voltak beállítva a színhőmérsékleten kéne állítani de így jpg-be nem lesz olyan pontos mint raw-ban bár asszem a te gépedbe csak jpg-van és valszeg abban is fotózták .Sima egyszerű képszerkesztő progival is lehet húzni rajta amiben van színegyensúly állítási lehetőség a kék-ből húzzál lefelé mínuszban vörösben meg pluszban.
[ Szerkesztve ]
PENTAX
-
MODERÁTOR
válasz joey04 #15204 üzenetére
Ha PS-ben szerkeszted, akkor egy Auto Levelt rá kell küldeni, utána ízlés szerint vagy egy meleg színű Photo Filtert ráhúzni, vagy Selective Color-ral elvenni a kékből (és a ciánból) a piroshoz pedig hozzáadni (ahogy werttzui mondta). Én a zöldhöz is adtam kicsit. Ez lett belőle.
Raw-ból nyilván könnyebb lenne korrigálni, de a jpg-ből sem halott ötlet.Harrrr!!!!
-
joey04
titán
ezek valóban hasznos tanácsok, működik a dolog, de a többi képen még sokat kell finomítanom, nagyon szépen köszönöm!
-
Dare2Live
félisten
látom már másis megcsinálta/elmondta.
[ Szerkesztve ]
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
orbano
félisten
válasz street.art #15199 üzenetére
akkor lenne mindkét téma a megfelelő helyen, és lenne a kép is arányosabb, ez a négyzet forma nem tesz neki jót szerintem. udod, én aranymetszés-mániás vagyok, főleg a Szipál előadás óta
A vér nem válik VAZZE!™
-
Chapel
addikt
Nekilátok és készítek egy ID-t a kérdés h mit használjak szerintetek? Filckr, Deviantart?
Ami nekem nem tetszik h a deviantart-on ha valaki belinkel képet akkor rögtön megnézhetem mindenét, simán mászkálni lehet a profile-ban....vagy mindig kijelentkezve kell linket adni? Macerásnak tűnikui.:"nem az a szégyen ha nem tudjuk, hanem ha nem is akarjuk" alapon, miről beszéletek? Mi az az aranymetszés? arra céloztok h a tökéletes vágás?
[ Szerkesztve ]
Fotó: https://www.flickr.com/photos/mr_chapel/
-
orbano
félisten
válasz Chapel #15221 üzenetére
Az ókori görögök rájöttek, hogy művészeti, esztétikai pszichológiai szempontból bizonyos arányok szebbek, jobban mutatnak, hatnak az ember számára. a legalapvetőbb szabály az aranymetszés, ami egy arányossági tulajdonság. két szám aranymetszésben van úgymond, ha az arányuk, illetve az egyik szám aránya a két szám összegével megyegyezik (a/b = (a+b)/a). Ez egyébként a és b között egy konstans értéket határoz meg, ez nem tom már mennyi, ki lehet számolni. Ebből aztán szépen kialakultak minden (vizuális) művészeti ágazatban a különféle szabályok. Fotográfiában is természetesen. Az egyik legfontosabb a harmadolási szabály (4:3 képaránynál, 3:2-nél negyedelési azt hiszem), amikor az átellenes harmadolópontokat összekötve megkapott "hálón" helyezed el a támákat. pl. a vízszintes harmadolóvonalakra teszed a horizontot (illetve a síelős képen egy nevezetes átlón van a horizont, ami az aranymetszési arányban lévő téglalap szerkesztésével kapsz meg valahogy, erre nem emlékszem pontosan, de ez is egy ilyen aranymetszéses szabály, van a harmadolópontoson kívül még egy rakat), vagy a főtémát a harmadolóvonalak metszéspontjára rakod (portrénál az alany szeme pl.).
Ezen szabályok (nem feltétlenül kényszerű és merev) betartásával érheted el, hogy a képed a szemlélő számára jól elrendezett, harmonikus és átlátható legyen, egyszóval kellemes legyen ránézni, valamint a megfelelő helyre tudod irányítani a szemlélő tekintetét, amivel fokozhatod a téma kiemelését, hangsúlyozását.
Szipál Martin pl. soha nem készített olyan képet, ami ne lenne geometriailag tökéletesen megkomponálva. Persze nem mindenki hisz ebben, de egy idő után magától rááll az ember szeme arra, hogy hasonló arányokban komponáljon, ne tegyen mindent a kereső közepébe.street.art képénél is iylen megfontolásból javasoltam a vágást a jobb oldalból: lényegi információt nem hordoz az a képrész, viszont azt elhagyva egyszer a kép aránya is szép lesz, plusz a két arc is harmadolópont közelébe kerül, tehát jobban vonzzák a tekintetet.
[ Szerkesztve ]
A vér nem válik VAZZE!™
-
Bandesz99
tag
válasz Chapel #15221 üzenetére
erdekes a velemenyed a da-rol. mi rossz abban ha vki a kepeidet nezegeti?
ha nem akarod publikusssa tenni akkor ne toltsd fel vagy vmi privat oldalra tedd a kepeket.
jah mindenkinek kellemes karacsony meg boldog uj evet kivanok.So live that your memories will be part of your happines!
-
madgie
titán
-
b0unCe
aktív tag
[tegnapi túra a mecsekben] Nem volt túl jó időnk, -5 fok, köd, de kis utómunkával ki lehett hozni a távoli dolgokból is valamicskét. Sok közöm nincs a tájképekhez, szóval inkább emlékképekként kell rájuk tekinteni. Remélem tetszenek.
Hidegben ritkán fotózok, inkább a stúdiókörnyezethez vagyok szokva. Táskában volt a gép, szerencsére az akksi bőve bírta. Azt olvastam, hogy ilyen hidegben célszerű testközelben tartani az akkumlátort, hogy ne merüljön gyorsan le. Amivel még próbálkoztam az elektronika védelmében, hogy mikor hazaértem, az előtérben hagytam egy-két órát a táskát ahol kicsit hidegebb van, mint a lakás többi részén, nehogy párásodástól elpatkoljon valami. Nemrég olvastam egy esetet, ahol valkinek így pusztult meg a gépe.
Egyéb tanács, amit érdemes megfogadni télen? (Pár hét mulva megy alpokba és hoznék nektek onnét is képeket)[ Szerkesztve ]
''Beszél aki keres. Hallgat aki talál, de senki nem ért semmit. Az orvosok a halált. Senki nem ért semmit'' by: k&b: én, szeretlek, téged
-
Chapel
addikt
-
*Ropi*
félisten
válasz b0unCe #15230 üzenetére
Vegyél Silica zselét (ami kis fehér zacskókban szokott lenni az el. cuccok gyári csomagolásában), és tömd ki vele a fotóstatyód. Kétféle kapható: az egyik, amelyiken nem látod, hogy mennyi párát szívott magába, meg a másik, amelyiken igen, mert rózsaszínű lesz tőle. Ha már eléggé Barbie-s, tedd a sütőbe és szárítsd ki, majd használd újra.
Ne kérdezd, hogy hol vegyél, nekem is úgy hozták.
[ Szerkesztve ]
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
biggamer
veterán
-
b0unCe
aktív tag
-
stefanitsr
senior tag
RS Type97B, SLR105 C, TM Mk23, DE M56A, M56DL, A&K M24, WE XDMc - NE PM-et írj ! mail: stefanits@gmail.com http://playtogether.worldofwarships.eu/invite/mqwb539
-
*Ropi*
félisten
válasz kiskornel #15241 üzenetére
De legalább rákérdeztél és helyette nem csináltál hülyeséget. Nem úgy, mint az egyszeri felhasználó, akinek az őskorban azt mondták, hogy az akkumulátorokat ki kell sütni. Ő meg ki is sütőtte - olajban, mert szó szerint értette...
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
Chapel
addikt
válasz Oracle #15244 üzenetére
Sirály az ablakból....mókus az ablakból....biztos h te pesten laksz? Vagy párhuzamos univerzum?
Egyébként meg jó az alany, jó fej
ui.: milyen obi? (tudom h canonod van szal nem releváns nekem,csak kiváncsiság)
Cassidey: thx, hol lehet majd olvasni? linkeld ide is majd
[ Szerkesztve ]
Fotó: https://www.flickr.com/photos/mr_chapel/
-
jorden06
senior tag
-
Szten Márs
nagyúr
válasz lumiukko #15248 üzenetére
Nem is rossz. Kis kontrasztosítás mindkettőre ráfér, sokkal jobb kontraszt és színvilágot ki lehet hozni utómunkával ezekből a képekből
A komponálásról annyit, hogy pl a második képnél a madár feje ne legyen középen. Ebben az esetben a bal oldalra kellene komponálni, mivel jobbra néz. Általában célszerű arra nagyobb helyet hagyni, amerre néz az alany, és célszerű nem középre tenni a témát - természetesen nem abszolút szabályok, de sokszor igazak. Az első képnél pedig jobb oldalt van felesleges tér, jobbról lehetne vágni simán.
Aktív témák
- Call of Duty: Black Ops 6
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- iPhone topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Autós topik
- Öregszem
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.