Hirdetés

Aktív témák

• Foremi

tag

Szerintem nem várható komoly áremelés.
    Az előfizetők csaknem 100%-a az ára miatt választotta a Digi-t, és ezt az új vezetés is tudja. Akiknek több a pénze, ők a másik három szolgáltatónál vannak. Szerintem nagyon valószínű, hogy ezt a fórumot is olvassák (kb. kizárt, hogy figyelmen kívül hagynák az itt írtakat).

A gond (vagyis nekünk ügyfeleknek szerencse), hogy több választható szolgáltatás is van. Én már meg is találtam az újat, persze picit drágább a Digi-nél, de ha a Digi árat emel, akkor már nem lesz olyan nagy az árkülönbség. A másik csomag 3000 Ft lenne, azaz jelenlegi ár duplája (de havi 3000 Ft még teljesen elfogadható a számomra, így nyugodt vagyok). Mivel viszont a számomra teljesen megfelel a jelenlegi csomagom a jelenlegi áron, ezért nem váltok (amíg a körülmények meg nem változnak). Egyébként a minősége nálunk nagyon jó, a teljes városban használható, a sebességgel sincs gond, szóval ha békén hagyják, garantáltan maradok.

De csak gondolat szintjén tételezzük fel, hogy 2000 Ft-ra emelik az árat. Akkor már csak 1000 Ft az árkülönbség (kb. egy szelet pizza ára). Azért a +1000 Ft-ért viszont sokkal jobb lefedettséget és magasabb sebességet kínál a másik szolgáltató, tehát ha havi 500 Ft-ot emelnének a díjon (ami nem sok), már érdemes lenne elgondolkoznom a váltáson. Noha fentebb azt írtam, hogy a 3000 Ft elfogadható ár a számomra, de cserébe már nagyobb lenne az elvárásom, amit teljesítene is a másik szolgáltató. Így viszont egy minimális 500 Ft-os áremelés miatt komolyan elgondolkoznék a váltáson.

Tehát nem árt alaposan átgondolniuk, hogy emelik-e az árat, és ha igen, akkor mennyivel (nem az a cél, hogy elveszítsék az előfizetőket, sok kicsi több, mint néhány nagy).

Amit elképzelhetőnek tartok, hogy a jelenlegi csomagokat lezárják, azaz a jelenlegi áron, a tovább használhatjuk, amíg nem mondjuk le. Az új előfizetők pedig más árban más csomagokat kapnak (ez egyébként bevett gyakorlat). Ha úgy érzem, hogy jobb árban kapom a szolgáltatást, mint mások, az többet ér minden hűségnyilatkozatnál.
    Egy másik szolgáltatónál van ilyen csomagom (nem internet), egy akció keretén belül kötöttem meg, és amíg nem mondom le, addig a kedvezményes áron kapom. Így viszont garantáltan nem fogom lemondani, amíg ők a legolcsóbbak és a szolgáltatás minőségével is elégedett vagyok. Az pedig, hogy az új előfizetők mennyit fizetnek, engem nem érint és nem érdekel (még azt is garantálják ebben a csomagban, hogy nem lesz áremelés).

Aktív témák