- Yettel topik
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Honor Magic V2 - origami
- Mobil flották
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
Cr00py
senior tag
Igen tudom, hogy nincs, viszont FTTH-nál majd kelleni fog / hoznak. Azt sajnos nem lehet kivenni a képből.
Ha majd tudsz, mérhetnél egyet közvetlen a bejövő kábelen, nem-e valamelyik saját eszközöd fogja meg ennyire.?!
Routereket addig lehúzod, pc-vel / laptoppal csatlakozol pppoe-n keresztül. Ha úgy okés, akkor már 1 lehetőséget ki lehet zárni, ez esetben lakáson belül lehet a gond, ami miatt kevesebbet mérsz.
(#74793) Laccoss: Ha a végpontból vágsz, szerintem azt senki nem fogja észrevenni.
Ha otthon meg tudja oldani, az a legjobb megoldás.
Anno én is vágtam belőle még FTTB-nél, mert az ajtóhoz tettem be egy routert, a kábel pedig a szobáig el volt húzva.
Ha van krimpelő fogód, rj45 8p8c csatid, illetve testered, akkor percek alatt megoldható a művelet. A sorrendre kell csak figyelni.
A Digi B-vel köt, jól emlékszem ugye? Rég kábeleztem már utp-t.
-
Laccoss
addikt
Azért kell, mert ha a befalazott utp vége a végpont, akkor a digis szerelőnek kell csinálnia. Persze te is csinálhatod, csak nehogy büntetés legyen a vége.
Ha a szoba2-ből a wifi átment a szoba1-be, akkor a középre rakott routerből is át fog menni. Egyébként a router2 a router1-ből kapja a wifit?
-
Laccoss
addikt
-
Cr00py
senior tag
Próbálj meg ezzel mérni Antenna Hungária szerveren.
A böngészős megoldás nem a legjobb. Gyengébb gépeken nem fogsz ott gigát mérni, azért kérdeztem korábban a specifikációt.
A fentebbi képen lévő folyosó az a lakás része, avagy egy kinti rész?
Ha lakáson belül van, akkor célszerű lenne oda tenni a routert, és onnan kábelezni, esetleg egy gigás switch.
FTTH-nál is jól fog jönni a későbbiekben.
A szolgáltatói kütyüket is majd a bejárati ajtó közelébe érdemes tenni, ha átépítés lesz, avagy a lakás "közepére", hogy kényelmesen lehessen kábelezni.
-
Laccoss
addikt
Digi dobozhoz rakod a router1-et, abba bedugod a meglévő utp kábelt (bár jobb lenne CAT5E vagy CAT6, és a másik végét a pc-be, másik kábelt húzol a NAShoz. A MASH-t meg esetleg meghagyhatod, ha kell a wifi.
Most az a kérdés, hogy a digi doboznál van a végpont, vagy a szoba2-nél? Mert a fentebb írtak csak akkor játszanak, ha a digi doboznál van a végpont.
-
Egy előfizetés, egy végpont. Ha osztani akarod, teszel rá egy routert, és abból húzod a kábeleket oda, ahova akarod. Ebben kérheted a DIGI segítségét fizetős szolgáltatásként, de ők sem a folyosói switch-től fognak neked második kábelt behúzni. De ha húznának is, nem mész vele semmire, mert egy PPPoE felhasználóneved és jelszavad van, vagyis egyszerre csak az egyik kábelen lehetne aktív neted. Ezért kell a routeres megosztás.
-
Cr00py
senior tag
Na várj. Most akkor FTTB, vagy FTTH hálózatod van? Mert nem mindegy.
FTTB-nél utp / koax jön be a lakásba, FTTH-nál pedig optikai pigtail. ( ehez van 2 kütyü, egyik az FTTH reciever, a tv-nek, + egy szolgáltatói kütyü - Fiberhome / Huawei.. nem tudom mit adtak )
Ha panel, akkor a földszinten van egy ONT, FTTB-nél nem fognak még 1 kábelt behúzni neked a földszintről, a más előre bekötött utp-t kell tovább osztanod lakáson belül.
FTTH-nál sem fognak egy másik pigtail-t behúzni, mivel általában emeletenként csak annyi pigtail van a kinti folyosón a kis dobozba, ahány lakás van az adott emeleten. Itt is neked kell a szolgáltatói eszköztől megoldanod a plusz kábelezést, ha szeretnéd.
Persze ezt egy digis szerelő is meg tudja csinálni neked pénzért, ha kéred.
Szerintem nem értették pontosan, hogy te mit szeretnél, azért adtak ajánlatot az email-re.
tldr: FTTB / FTTH hálózatod van?
Letöltött speedtest app, vagy böngészőben ? Melyik szerveren?
A hálózati beállításoknál Gigabit van?
-
denko
senior tag
Csináltam egy rajzot hogy értelmet kapjon amit irtam.
Szóval ezt szeretném, amit kipróbáltam:
-Mesh 2 router között, eléggé nem stabil kapcsolat, szakadoznak az eszközök róla
-IPowerline-> kuka, lassú, zúg.-Fúrást, faragást, festést, meglévő kábelezés megbontását szeretném elkerülni..
Hátha akkor lenne tippetek mit tudnék tenni hogy ne keljen dupla kábelt kihúzni ugyan (oda vissza ) falba. -
Cr00py
senior tag
Ha a falba van kábel, azt már nehezebb cserélni / húzni be mellé még 1-et ( ha van hely ), viszont ha FTTb van, akkor a routered-től kell egy másik kábelt húzni, ha FTTH, akkor a szolgáltatói eszköztől, avagy ha bridge módban van, és saját routert használsz, akkor onnan.
Ha a közelben van digis szerelő, és tudsz neki szólni, ő is meg tudja csinálni, ha van annyi ideje.
Anno én bekábeleztem mindent, vettem fali dugókat is, így nem kell vele bajlódnom szerencsére.
Ha nem kell kötni, akkor magad is meg tudod oldani, az gyorsabb szvsz, illetve szerintem még olcsóbb is.
Ha FTTB van, a lenti ont-ből neked nem fognak tudni még 1 kábelt húzni, mivel ott 1 port van neked.
FTTB esetében 1 utp jön be a lakásba, amit routerrel, vagy switch-el tudsz osztani, ami a te dolgod, nem a szolgáltatóé.
FTTH-nál pedig nem tudom milyen eszközt kaptál, de onnan pedig szintén te magad tudsz kábelezni, amennyiben szükséged van rá.
-
Cr00py
senior tag
Hali.
Anno én mikor kértem még FTTB időkben pár éve, simán húztak be, persze anyag árban, tehát fizetni kellett érte.
Én azt a szerelőt hívtam, aki anno kötötte nálunk az FTTB-t ( Mikor megjelent a Digi itt, és ki volt építve a hálózat- nem most volt
. Elkértem a tel. számát, így nem volt nehéz. Mondta, hogy ha épp úgy lesz ideje, eljön, és megcsinálja amit kell. )
Azt sajnos nem tudom, hogy mostanság hogyan megy ez. Valszeg megcsinálják így is, de azt, hogy mikro azt sajnos nem tudom.
Akkoriban még sima cat5 kábelek voltak. Később, ahogy most is.. már én kábelezek magamnak, így egyszerűbb. Megveszem ami kell itthon pedig úgy csinálod, ahogy neked kell. Nem kell várni arra, hogy jöjjenek.
Az az 500/200 kevésnek tűnik.
Milyen gépen méred? Böngészőben, avagy speedtest app-al? Ill. Melyik napszakban? Nem csúcsidőben mérsz? 1 mérés nem mérés ugye. Érdemesebb naponta többet mérni, hátha.
-
bambano
titán
szerintem nem sok.
a poe-s switch sokkal drágább, mint a sima, és mivel a digi raklapszám vette, alig hiszem, hogy poe-s switchet rakjanak fel szándékosan.az sokkal inkább előfordulhat, hogy másik fázison van a switch és/vagy földelési probléma van a hálózatban, ezért úgy érzed, hogy ráz.
Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- DOOM - The Dark Ages
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Milyen házat vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Yettel topik
- Kuponkunyeráló
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- Samsung Odyssey G6 S27BG650EU - 27" QHD 2K 240Hz Ivelt - Gaming monitor - 1,5 év Gyári garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo S10-2 Intel Atom retró csajszis netbook eladó
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest